http://sportlife.co.il/index.php?content=n...ws=news&id=3700 כתבה מעניינת שאני מסכים איתה, בשביל מה לעזאזל אתם צריכים לתקן משהו שכבר עובד?
בפעם המאה-המשפט הזה "לא מתקנים משהו שהוא עובד" לא מתאים לפה. מי אמר שאי אפשר לשפץ? אטו זה לא אותו אטו, הוא הרבה יותר חלוד, ואנחנו רוצים חלוץ שיכול לנצח משחקים לבד, אטו עם כל הכבוד כבר לא כזה. ובנוסף, מדובר בחלוץ יותר טוב ממנו. אם זלטאן הוא האידיאלי? מבחינתי לא. אין כמו וייה, אבל עושה רושם שריאל תגנוב אותו ותירד מריברי. חבל לי. אבל אחרי וייה-רק זלטאן.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3689279,00.html וזאת כתבה יותר טובה, שתתאר לכם בקצרה את מה שאני מנסה להסביר לכל מי שלא מבין. בארסה זכתה בליגת האלופות ב2006, עם רונאלדיניו, דקו ועוד ועוד ועוד... אחר כך היא לא זכתה באליפויות ובשנה שעברה זה כבר היה השיא, מפלה אדירה של ברצלונה וזה עוד אחרי שהגיע הנרי. לברצלונה חסרה רוטציה של קבוצה באירופה, למען האמת להוציא את קייטה, בוסקטס ובוז'אן אף אחד לא מתפקד, גודיונסן לא שמה ממזמן, חלב נראה כמו שחקן מאום אל פאחם וכנ"ל. יותר מזה, גווארדיולה פשוט רוצה למנוע שובע מהקבוצה שלו, תמיד צריך להזרים דם חדש כדי שהקבוצה תתחדש. אחרת - אני בספק אם ברצלונה תצליח בכלל לשמור על תואר אחד בשנה הבאה. לא יודע אם דווקא את אטו צריך להעיף, למרות שזלאטן טוב ממנו. אבל כן צריך להחליף כמה דברים בברצלונה, רק לשם מניעת השבוע בקבוצה. ושוב, תקראו את הכתבה למעלה, כתבה נפלאה.
דווקא את קייטה הכלומינק הגדרת כאחד מהיחידים שמפקד?.. מוזר. ברצלונה צריכה להזרים דם חדש לספסל, ברור לכולנו שמסי לא יכו לשחק כל עונה מספר כזה של משחקים ושגם הנרי יירד בכושרו מסיבות טבעיות. ברצלונה בקלות יכולה להישאר עם אותו הרכב ולרוץ לכל התארים, מה שהיא צריכה זה לזחק את הספסל בראש ובראשונה. אם היא רוצה להשתדרג היא צריכה להביא ווינגר טוב יותר מהנרי, חלוץ טוב מאטו ומגן שמאלי טוב מאבידאל - האם זה הכרחי על מנת לרוץ לכל התארים? ממש לא.
קייטה הוא שחקן של מאמן, הוא לא מבריק במיוחד אבל הוא סביר למדי. יודע למסור, יודע לשמור, יודע לעבוד בהגנה ובהתקפה... שחקן שכל מאמן צריך.
למרות שהכל נראה יציב וטוב צריך מדי פעם לחזק את הברגים... לאו דווקא אני מדבר על אטו,אלא על עמדות אחרות שצריכות לעמוד בראש סדר העדיפויות של פפ,בראש ובראשונה עמדת המגן השמאלי ולא פחות חשוב עמדת הבלם במידה שקאסרס לא בתכניות של פפ לעונה הבאה וכשהחזרה של מיליטו לא נראית באופק. אה וכמובן במקרה של עזיבה של סשה אז פליימיקר\שחקן אפקטיבי גם כפליימיקר וגם כקיצוני(ולא חסרים כאלה) גם לא פחות נחוץ.
לא אהבתי את הכתבה אודות איברהימוביץ'. אני אנטי מוחלט באשר לקלישאות האגו הללו. מבחינה מקצועית זלאטן מתאים ועוד איך לברצלונה ושיטת המשחק שלה, עוד מבחינה מקצועית הוא נחוץ לה והסיבות ברורות. אטו כבר הרבה מאחורי השיא שלו ובארסה תעשה לנכון אם תחשוב על היום שאחרי, ויותר מכך אם יש לה הזדמנות לקנות את המפלצת כדורגל הזאת היא לא תהסס ולא תעשה חשבון לשום דבר. מלבד זאת, אני לא חושב שזלאטן יצליח לקלקל משהו בהרמוניה הברסאית, ובכלל נמאס כבר מהמנטרה הזאת על שחקנים בעלי אגו, אף על פי שהסטיגמה שהודבקה לו בגלל היותו שחקן בעל ערך רב לא נכונה. על מנת ששחקן מסוגו ייכשל, בכל מקום-שהוא(ככה כותבים?) ובכל שיטת משחק מסויימת צריכים לקרות דברים באמת מיוחדים. חשוב לציין שגם אטו עצמו אינו שחקן נטול אגו, כך שאני לא רואה בדבר הזה חשיבות רבה. רענון השורות בספסל בהחלט יועיל לברצלונה. היא כמעט ולא נזקקה לעזרה אמיתית העונה מהספסל(זה אגב עוד ממצא יפה ברצלונה של העונה..), אבל כמובן שאסור לנוח על זרי הדפנה, והמזל לא תמיד ייחשק לטובת הרגליים של מסי ושל השאר; עם אבידאל אני רואה את ברצלונה מסתדרת גם בעונה הבאה, הוא נתן עונה די טובה בניגוד לקודמה ולא מהווה בעיה כ"כ גדולה. התקפית הוא לא להיט גדול, אבל זה מה יש, שכידוע שוק השחקנים בתפקידו לא עשיר במיוחד(פיליפה לואיס המצוין הועלה כאופצייה, הוא בהחלט יכול להיות מציאה. גם להאם אם איני טועה הוקשר אליכם בינואר); אני סבור שהבאת חלוץ תתבצע אך ורק במידה ומדובר בשחקן מן השורה הראשונה(קרי זלאטן שצויין לעיל); בנוסף, גם שחקן שיודע לשחק בשתי האגפים יעמיק את הקאדר ההתקפי ויהווה תחלופה למסי\הנרי בשעת פציעות\מנוחה.
השאלה המרכזית של הקיץ היא בגדר זהותו של השחקן. כפי שאני רואה את פני הדברים ישנן פה שתי אופציות: 1. הגעה של שחקן מהשורה הראשונה, הגעה של שחקן כמו דויד סילבה או פרנק ריברי. כמובן שהגעה כזאת היא להרכב הקבוצה ומגיעה על חשבון הנרי שיעזוב או יהפוך להיות גיבוי סטייל לארסון בזמנו. 2. הגעה של שחקן דרג שני, שחקן כמו שיועד להיות חלב. שחקן ספסל-רוטצייה לגיטימי. כרגע לא מדברים על שמות קונקרטים והיחיד שעולה לי לראש כאחד שהוזכר הוא יורי ז'ירקוב.
ראמוס, אני לא מסכים. זלאטן ידוע כשחקן עם אגו גדול מאוד, באינטר הכל היה סביבו ובבארסה קשה לראות אותו מסתדר ליד כוכב כמו מסי, הנרי או צמד הגאונים אינייסטה את צ'אבי. גם אני לא אוהב את המנטרה הזאת, אבל במקרה של זלאטן כמו במקרה של רונאלדו זה נכון. בקשר לאטו אני חושב שאתם מספידים אותו מוקדם מידי. קורה שעוברת עונה לא טובה וזה קצת מצחיק שאנחנו אומרים שאטו מאחורי השיא שלו למרות שכבש העונה 36 שערים כולל שער ענק ברומא. הבחור כבש העונה הכי הרבה מאז שהגיע לבארסה ומשום מה נצרה הדעה שהשנה הוא הלך צעד אחד אחורה. תנו לו צ'אנס, חלוץ ענק.
Mark Hughes, זלאטן על כל האגו שלו מגיע לקבוצה בה הוא לא הכוכב הראשי, יותר מכך - הוא מגיע לקבוצה שזכתה בכל תואר אפשרי בעונה שעברה. הוא מגיע אל קבוצה אלופה. זלאטן יודע שהוא מגיע על תקן שחקן חיזוק ולא על תקן שחקן שהגיע על מנת לשנות ולהרים את הקבוצה (סטייל קאקה בריאל מדריד). איני יודע איך הקהל יקבל אותו אבל די בטוח שהוא יבין מהר מאוד את המעמד שלו בהיררכיה, זה כלל לא משנה כמה טוב הוא. זלאטן יצטרך לעבוד קשה מאוד בברצלונה על מנת להרשות לעצמו לחשוף את האגו הגדול שלו איתו הוא מגיע מאינטר. ברצלונה כיום (פרט לאטו) היא קבוצה נטולת אגו, 'הפנטסטיקוס' של ברצלונה נכשלו עקב התנגשויות אגו בין אטו לרונאלדיניו (לא רק בגלל זה, אך בהחלט היה לזה חלק). אם אני אוהד ברצלונה אני צריך להיות הרבה יותר מוטרד מתסריט (למרות שאפילו בתאוריה הוא לא קיים) בו זלאטן מגיע ואטו נשאר - רק במקרה כזה האגו ישחק תפקיד. בקשר לאטו, הוא חלוץ טוב מאוד. ברצלונה בהחלט יכולה להשאיר אותו ולהמשיך לחורר כל דבר שזז, בפועל הוא נמצא בירידה. אין לי נתונים מדוייקים לגבי ניצול המצבים שלו, אך הוא נמוך בהרבה משל פורלאן למשל, בוודאי משל זלאטן. אטו נמצא בירידה. כבר קשה לו מאוד לסדר לעצמו מצב כיבוש, הוא נעשה תלותי מאוד בסובבים אותו וראינו את זה בעיקר במשחקי סוף העונה כאשר מלוא תשומת הלב הופנתה כלפיו והוא בקושי תיפקד.
ארז, כמה בולשיט.אחת מהסיבות הן אטו ורונלדיניו? בעונה שהם היו בסכסוך כיביכול הפסדנו את האליפות בגלל הפרש שערים. לא ראיתי שום כעס או טינה ביניהם על המגרש, שום דבר. על מה אתה מקשקש? כבשנו יותר ממכם וספגנו פחות, ההבדל היחיד היה במשחקים בנינו. עונה אחרי לא אטו ולא רונלדיניו ראו כ"כ הרבה מגרש. אטו אם אינני טועה נפצע תחילת עונה מול אינטר והיה גם באליפות אפריקה או משהו כזה, רונלדיניו נעדר מהמגרשים לזמן ארוך, ובלי קשר השחקנים היו בחרא כושר. ה"ריב" של אטו ורונלדיניו לא היה כזה גדול, והוא נגמר יום אחרי וזה היה אי הבנה. זה הכל. לצייר את זה כסיבה כלשהי ל"נפילה" זה בולשיט, כי זאת לא סיבה.
אני לא מדבר איתך על עונת 2007, אני מדבר איתך על 2008. אתה מנסה לייפות את פני הדברים. גווארדיולה עם הגעתו לא שינה את סגנון המשחק ולא שינה משמעותית את ההרכב, מכאן ניתן ללמוד שהבעיה בברצלונה לא הייתה האיכות של שחקני הסגל אלא יותר מכך - משהו באווירה בין השחקנים היה החולה. אני רואה את הסיבה לכך שהוא החליט לשחרר את אטו, רונאלדיניו ודקו פחות בשל יכולתם על המגרש ובעיקר בשל האופי מחוצה לו (למרות שגם פה, לא ממש ברור לי מה דקו קשור..). ברצלונה סבלה שנה מהמון פציעות, זה נכון, אך האם זאת הסיבה לכך שהוא החליט שהוא לא מעוניין בהם? אני רואה פה יותר עניין של אופי מאשר יכולת.
דקו אף פעם לא היה בחור בעייתי בתוך הקבוצה, ההפך-היה מדובר באחד השחקנים הכי ממושמעים והכי מקצועיים בקבוצה והיותר חברותיים. ביום הראשון שמסי עלה לבוגרים דקו לקח אותו לשופינג על חשבונו ועשה לו תספורת. בויאן והוא הלכו לעשות קעקוע ביחד. הוא הלך עם הנרי לחפש בית, וביקר את צ'אבי כשהוא נפצע כל יום כמעט! כן, מה אני אגיד לך, בחור בעייתי, ללא ספק הוא היה אגואיסט מסריח שעשה בלגאן בחדר הלבשה. על המגרש ראו בחור מקצועי שלפעמים מאבד את שלוותו-אבל מקשיב להוראות המאמן ותמיד אחרי כל משחק היה השחקן עם הכי הרבה קילומטרז'. ברסה צריכה להתבייש על איך שהיא נפרדה ממנו, יותר האוהדים צריכים להתבייש. אטו השקיע מעל ומעבר על המגרש, בחדרי ההלבשה לא הייתה פעם אחת שהוא עשה בלגאן, חוץ מהאי הבנה עם התקשורת. אתה החלטת לנפח את זה לסכסוך ענק והפכת את חדר ההלבשה שלנו למועדון קרבות. רונלדיניו מאידך היה בליין עוד מימי פריז, עם זאת-זה בחיים לא השפיע על היכולת שלו וגם על המגרש לא ראית מתיחויות או סכסוכים עם שחקנים, גם לא מחוץ למגרש. ולא, אני לא קונה את זה שהבילויים הם מה שפגעו ביכולת שלו בעונה האחרונה, אלא העובדה שהוא נפצע והעלה מסת שרירים (לא שומנים. תסתכל לעיו היום-אתה קורא לזה שומנים? הבחור פשוט שרירי, זה לא אותו השחיף שהגיע אלינו אחרי מונדיאל 02) כי הוא בילה בחדר כושר ולא באימונים, והוא בילה בחדר כושר יותר מאשר על הדשא כי הוא רוב הזמן היה פצוע. הסיבה לכך שגורדיולה רצה "לנקות" את השלושה האלה היא נטו מקצועית. בקיצור דקו לא היה אותו דקו, כנ"ל רונלדיניו, ובטח אטו. אם זה לא היה מקצועי-אטו גם לא היה נשאר, אבל הוא הראה יכולת אדירה ולכן הוא נשאר, כי מה שעניין את פפ זאת הפחינה המקצועית ואטו הוכיח שהוא מספיק טוב לקבוצה מבחינה מקצועית. זה לא שהם עשו בלגאן בחדר הלבשה, אלא שהם עשו בלגאן בהרכב. עזוב שהם לא שיחקו כל הזמן, בגלל פציעות, אבל כשהם שיחקו זה לא היה זה. הייתה תחושה שהחבר'ה האלה סיימו את הקנדציה והשיגו את מה שרצו-ליגת האלופות, ה-מטרה, ושתי אליפויות. הם מיצו את עצמם בברצלונה ולכן הם הועזבו, לא בגלל בעיות בחדר הלבשה. לא הבנתי כיצד אי שינוי סגנון משחק מסוים קשור כלשהו להיחסים בין שחקנים. אל תחפש חרא במקום שאין בו, אנחנו זה לא ריאל מדריד, אצלינו לא הולכים מכות באימונים (אומנם היה ריב בין פיקה לז'ורקרה, וגם מסי איבד את שלוותו עם מארקז, אבל אי אפשר להשוות את זה לסיבוב אגרוף הראשון של רוביניו וגראבסן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx )
תהיה טעות לעשות את הטרייד עם אטו, נוכח הקנייה המטורפת של ריאל. אם זה אפשרי, חייבים להביא את זלאטאן בנוסף לאטו. מגן שמאלי , הייתי הולך על מקסוול, שיכול להיות מחליף, למרות שלדעתי הוא יותר טוב מאבידל. בנוגע לקיצונים, ריברי הוא השם החם. אבל גם קון אגוורו, יכול להיות אופציה טובה. לאפורטה אמר שבארסה תרכוש, 4 שחקנים. אני מעריך שאחד מהם זה חלוץ ועוד אחד מגן שמאלי. יכולל היות שהוא התכוון לקשר אחורי, כי קייטה וטורה לא יהיו חודש בינואר. אז מה שנאר זה רק קיצוני. אני מעריך שזה יהיה או ריברי, או אגוורו.
בארסה חייבת להגיב לרכישות האלה של ריאל, לא צריך בהגזמה כמובן, אבל ריברי הוא על גדר חובה. גם מגן שמאלי ובלם בארסה חייבת אחרי פרישתו של סילביניו. רונאלדו, קאקא, ואולי גם ריברי וזלאטן, כל השחקנים הכי טובים בעולם בעונה הבאה בספרד, מפחיד. רק שקבוצות כמו אתלטיקו, סביליה וויאריאל ישארו מאחור, הם חיביים להתחזק!