ברצלונה 09\08: טרבל היסטורי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/08.

1. Raulito Madridista

לפי הדיווחים בתקשורת - העיסקה קרובה מאוד להיסגר סופית. אני מקווה מאוד שיהיו פנצ'רים בדרך כי מאוד מפחיד לתאר את חוליית ההתקפה של ברצלונה עם איברהימוביץ, אחד החלוצים הטובים בעולם ושחקן שאני מאוד אוהב. איברהימוביץ יוסיף להתקפה של ברצלונה הרבה מאוד תיחכום, וגם פיזיות - דבר שחשוב בעיקר נגד הקבוצות האנגליות. וכמובן שאי-אפשר להתעלם מהבעיטות מרחוק, וברצלונה לא נחשבת כקבוצה שמנסה הרבה את האופצייה הזאת. זלאטן יודע גם לבשל גולים באומנות. מאיברהימוביץ לא תקבלו אטרף ולחימה כמו אטו, אבל הוא ייספק דברים אחרים. בעיות אגו? אני באמת מאמין שגוארדיולה יסדר את הכל. דבר היחיד שחסר לזלאטן - שערים בנוק-אווט, בשלבים המאוחרים של ליגת האלופות. עד היום הוא לא הבקיע אף שער בצ'מפיונס מעבר לשלב הבתים ואין ספק שזה מאוד תמוה. עדיין יש עליו סטיגמה של אחד שלא מתעלה במשחקים הגדולים. אני חושב שהכללתו של מאקסוול בעיסקה היא פשוט יוצאת מן הכלל, מדובר בחיזוק משמעותי לרוטצייה של ברצלונה.

* זה שמעליי סיכם את העונה של אטו בצורה הטובה ביותר. להגיד שלא הייתה לו שום השפעה על ברצלונה זה פשוט בולשיט.
    * ברצלונה לא תיהיה מעולם הקבוצה המושלמת, כי בשער שלה עומד ויקטור וואלדז.

נערך לאחרונה ב: ‏5/6/09
  2. Ohad_Glr Member

מבחינת יכולת התקפית אין ספק לדעתי שזלאטן עולה על אטו, ככל הנראה בכל פרמטר התקפי שבמשחק.
    לגבי התנהלות ההתקפה אין לי גם ספק שאטו כרגע יותר מתאים לשיטת המשחק של ברסה. הבעתו של איברהימוביץ' תשנה מעט את צורת המשחק של ברסה (לאו דווקא לרעה. לפי מה שהבנתי זה שינוי שפפ מקווה לו). איברה ישחק הרבה עם הגב לשער, ויכול לשחק במרכז ההתקפה כמעין פיבוט. מהחלוצים בהם היה מעוניין פפ בעונה שעברה אפשר להבין שהוא מחפש את הפן הז במשחק ההתקפה של קבוצתו.
    הפגיעה המשעותית תיהיה לדעתי במשחק הלחץ הנהדר של ברצלונה. כשהלחץ לא מתיחל מלחץ על הבלמים (תפקידו של החלוץ) הוא הופך להיות הרבה פחות אפקטיבי.

אני עדיין לא סגור על העברה הזאת, אם היא טובה לברצלונה או לא מבחינה מקצועית. אסור לשכוח שגם העניין הרגשי לוקח פה תפקיד, כשחושבים על החיבור של אטו עם הקבוצה והקהל.

3. Bensh Member

מקסוול זה סילביניו צעיר

4. zivmay Member

לא יודע, באמת שלא ידוע מה להגיד על העסקה הזאת.
    יש לה כלכך הרבה פלאסים ומינוסים, שבאמת אי אפשר לדעת מה יותר ישפיע.
    אם קונים את זלאטאן אסור לעצור שם. חייבים עוד קיצוני כמו ריברי, או שחקן צעיר וכישרוני אחר ( יש הרבה בשוק).
    משחק לחץ כמו של ברצלונה לא תראו הרבה פעמים, ואטו הוא חולייה חשובה במערך הזה. גם שהוא שחקן ענק והתחבר לאוהדים בצורה שלא הרבה י\התחברו.

יכול להיות שזה מהלך שיקפיץ את ברצלונה לגבהים חדשים, או מהלך שיכול להרוס את ההיררכיה הקבוצתית, שבאמת קרובה לשלמות.

5. yonmu Member

קבוצה עם שחקנים זלטאן, צ'אבי, ואינייסטה, זה קבוצה שלא רואים את השוער שלה, כי הכדור יהיה 90% מהזמן בחצי של היריבה.

6. zivmay Member

עוד משהו, נראה לי שמורידים מערכו של אטו יותר ממה שצריך.
    30 או 40 מיליון + אטו? נשמע קצת מוגזם. אטו פעמיים אלוף אירופה, עדיין בשיא שלו, יש לו עוד הרבה למכור. הוא הבקיע המון שערים העונה.
    טרייד יספיק בעניין, או מקס' 5 מיליון + אטו.

7. yonmu Member

בתור אוהד מילאן אני אומר לך, שאם קאקא שווה 65 מליון, זלטאן שווה 75. אטו כבר כמעט בן 30, זה גיל מבוגר יחסית לחלוץ. ויש גם את מקסוול, ששווה כמה מליונים גם כן.

8. xavi6 Member

כן, הוא מסר לרונלדו כאלה כדורים, גם לדרוגבה...

אטו? אני חושב שזה לא קשור לרמה שלו, אלא פשוט לקטע שצריך לדעת מתי לחתוך. דווקא עכשיו כשהוא נתן את העונה הכי טובה-צריך לחתוך ולהביא דם חדש, ועמדת החלוץ היא הראשונה שהייתי משנה. נכון שאטו חזר מהמתים והפציץ, וגם בגמר הוא כבש את השער שהביא לנו את התואר, אבל בנינו-זה לא אותו אטו. אטו לא מסוגל להכניס גול לבד כמו בעבר, אטו לא חלוץ שמסגל לנצח משחקים לבדו כמו בעבר, וצריך חלוץ שכן מסוגל לעשות זאת, זלטאן הוא האחד. אין לי ספק שעם שחקנים יצירתיים אצלינו-הוא יכבוש ועוד איך בנוקאאוט. עם זאת, המחיר הוא מוגזם. 40 מיליון+אטו? למה מה קרה? הוא לא עשוי מזהב. אם זה המחיר-לא תודה. אני מעדיף בכלל את וייה...

9. Bensh Member

אטו וזלאטן בני אותו גיל בערך, ואטו בניגוד לשבדי כובש בליגת האלופות

10. xavi6 Member

בסדר אל תשכח איזה קבוצה יש לזלטאן ואיזה יש לאטו. לאטו יש את מסי, צ'אבי, איניסטה, הנרי, אלבס, מי יש לזלטאן, מונטרי? קמביאסו? בלי לזלזל באינטר-היא לא קבוצה התקפית, וזה במילים עדינות. זלטאן הוא מס' 1 אצלה, אצלינו אטו רחוק מהליות מס' 1.

11. alonje Member

זלאטן צעיר מאטו בקושי בשנה אחת, אז אפקט הגיל לא אמור להיות גורם משמעותי פה.
    בקשר לאיכות, יש משפט מאוד מאוד חכם שאומר - הרכב מנצח לא מחליפים. הטרייד הזה כולל הרבה סיכונים שעלולים להעניק לריאל אליפות, וזה מה שיקרה לדעתי במקרה שזלאטן יגיע במקום אטו. הסיבה - המרקם הקבוצתי, האגו - זה מה שיפיל את בארסה עם זלאטן.

מישהו פה אמר שברצלונה עשויה להגיע לגבהים חדשים עם זלאטן - היא נמצאת הכי גבוה שאפשר, אין מפה לאיפה לעלות! מבחינתה המטרה שלה זה לשמור על המקום הזה כמה שיותר זמן, יחד עם מלך השערים שלה היא תוכל לעשות זאת בקלות גבוהה יותר.

12. Mr.Eko Member

בפן המקצועי זלאטן הרבה יותר יעיל מאטו,אין מה לעשות,בעוד שאטו מנצל את המצבים שחבריו מייצרים לו,זלאטן מייצר לרוב לעצמו את המצבים כמו שנוכחתי לראות.... הבעיה היא כמה הוא יתאים את עצמו למערך? אני לא רואה אותו עושה את משחק הלחץ שאטו עושה ואת הניידות הגדולה שלו ולהזכיר לכם שעל זה מתבסס המשחק של בארסה,תנועה של שחקן פנוי לשטח מת לקבלת כדור ואיך הוא ישתלב ברוטציה של פפ במערך ההתקפי,עם כל שינויי המקום שפפ עושה. לדעתי,אם פפ מתכנן באמת להביא אותו הוא ינסה להתאים את משחק ההתקפה לצורת המשחק של זלאטן. משמע,כמו שמישהו כבר אמר פה שזלאטן ישחק על תקן פיבוט כזה שמוריד כדורים לשאר שחקני ההתקפה,כמו שחקן ציר כזה בכדורסל.

13. xavi6 Member

יש לי שתי מילים יותר חכמות-זה בולשיט. הרכב מנצח מחזקים, לא מחליפים, יש הבדל. זלטאן זה חיזוק, להשאיר את אטו? זה חולשה. זה שאתה אלוף לא אומר שהאחרות ישארו מקום 2.

נערך לאחרונה ב: ‏6/6/09
  14. REAL MADRID Member

* אנדרס אינייסטה שוחרר היום מנבחרת ספרד עקב פציעה ויעדר קרוב לחודשיים.

* גבי מיליטו, בלמה של ברצלונה שלא שיחק ולו דקה אחת העונה לא מצליח להתאושש מהפציעה שהותירה אותו מחוץ למגרשים יותר משנה ועבר ניתוח נוסף.

15. AronB Member

הרכב מנצח מחליפים בברצלונה, כי אחרת יקרה מקרה שנה שעברה.
    זלאטן זה מעניין מאוד ומתאים לברצלונה, מבחינת הליגה זלאטן הרבה יותר מסוכן מאטו, שכן עם מה שהולך בספרד הוא לא יישמר כמו באיטליה ולכן הוא יכבוש יותר, מבחינת אירופה זלאטן הוא שחקן שרק הבלמים הגדולים באמת יכולים לשמור עליו לבד (פרדיננד למשל...) ובאירופה העובדה שהוא כל כך מסוכן וצריך לבטל אותו יגרמו לכך שמישהו יחסר בשמירה על מסי / הנרי / אינייסטה וזה טוב.
    ובכלל, זלאטן בניגוד לאטו יכול לכבוש גם ביום רע, כל מה שהוא צריך זה שמינית מצב, תסמכו עליו שמזה זה כבר גול.

אגב גם מקסוול המגן השמאלי בתמונה של העסקה הזו.

בקשר לגבי מיליטו, מסכן הבחור הזה, פשוט מסכן.