ברצלונה 09\08: טרבל היסטורי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/08.

1. Sergio Ramos Member

אין ספק שזאת מכה קשה מאוד לברצלונה. אינייסטה הוא באנקר לכל דבר ומהווה ציר ראשי במשחק האטרקטיבי שלה, וסביר להניח שיבלוט בצורה ניקרת בהיעדרו. בין אם זה בתרומה הבלתי נלאת להנעת הכדור, הפריצות לרחבה והכנסות הכדור שקוסמות לכולנו. לפי דעתי, פרט למסי, אינייסטה(וניתן אף להוסיף את צ'אבי בכושרו המצוי)הוא השחקן החשוב ביותר של פפ - הוא מבין היחידם שגורמים למשחק שלה להיראות מזחוח, אנמי וחסר תכלית להפך הגמור. בשל היעדרו, הפיתרון האלטרנטיבי הטוב ביותר של פפ הוא לדעתי אלכסנדר חלב שכנראה ייקבל מקום בהרכב לשבועות הקרובים. או שמא, גוארדיולה יעדיף להשתמש בהנרי, דבר שגוי לדעתי.

2. guyholl Member

ועד שחשבתי שעברנו בהצלחה את תחילת העונה מבחינת פציעות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx . עכשיו רק צריך לקוות שפפ יצליח לאזן את ההרכב ולצמצם את גדול הפגיעה.

3. Raulito Madridista

אינייסטה דיבר היום על הפציעה:

http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2008/11/05/iniesta370.Xxx

" מה שהכי חשוב לי כרגע זה להרגיש טוב יותר, אני צריך להירגע. קיוויתי שהפציעה פחות משמעותית אבל בבדיקות התבררו דברים אחרים וחבל, אבל אין מה לעשות".
    "השריר היה נראה עייף ולכן הפציעה פחות קלה וצריך מנוחה רבה יותר".
    "אני מתחיל כבר עכשיו בתהליך ההחלמה. אני אנסה לשוב יותר מוקדם למגרשים, זה חודש חשוב עבור הקבוצה"

יחסית לשנים הקודמות, מכת הפציעות עוד מרחמת על ברצלונה.
    בכל אופן, ברור שהפציעה של אינייסטה הוא בשורה רעה מאוד(אני מאמין שהוא כן יהיה כשיר לקלאסיקו), הוא פתח את העונה בצורה מדהימה, הוא נראה אפילו יותר טוב מבמשחקי השיא שלו ביורו האחרון במדי הנבחרת. כבר שכחתי שהעמדה הטובה ביותר עבורו היא האמצע, בשנה שעברה היו משחקים שהשיבוץ שלו על הקו לא היה הצלחה גדולה, למרות שכן, הוא פירפר את אלבס.
    אלכסנדר חלב אומנם עדיין לא הראה משהו יוצא דופן, אבל לא יהיה הוגן לשפוט אותו משום שהוא חזר מפציעה ועדיין לא זכה לכמה משחקים רצוף בהרכב, עדיין אין לו הבנה עם שאר השחקנים וגם המשחק אתמול לא אינדיקצייה כי בארסה שיחקה בהרכב בינוני שלה בחלק הקדמי. ברור שעם צ'אבי, מסי ואטו, גם חלב היה נראה טוב יותר.
    אני חושב שדווקא מי שייקבל את הצ'אנס הוא בוז'אן שנראה טוב במחזורים האחרונים, הוא הרוויח את הדקות שלו בזכות ולא בחסד.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/08
  4. Addlcted Member

ברצלונה - לפני ואחרי הפציעה של אינייסטה.

אם מודדים שחקן לפי כישרון, אינייסטה אחד השחקנים הטובים בעולם, אם מודדים לפי יצירתיות, שוב, הוא יהיה אחד הטובים בעולם.
    הפציעה של אינייסטה היא מכה ענקית, אינייסטה היה בלי ספק בכלל אחד הצירים המרכזיים במכונה המשומנת שנקראת ברצלונה,
    במשך שנים משחק אינייסטה בחלק הקדמי של הקישור של ברצלונה, תמיד עשה עבודה שקטה וטובה, ניתב את הכדור לאגפים,
    אך תמיד היה מי שיקח את הזרקורים, עד 2006 זה היה רונאלדיניו, ואם לא הוא אז מסי.
    בשתי העונות האחרונות אינייסטה נהפך לבורג חשוב במערך של ברצלונה, השיתוף פעולה המצויין שעובד בינו ובין צ'אבי נותן שקט רב להגנה הקאטלונית, אינייסטה - המהנדס, כך נקרא בספרד, מסירותיו המדויקות והראיית משחק מכנה לו שם זה.
    העונה פתח את העונה בסערה, היה פנטסטי בכל המשחקים, השחקן שדרכו עבר כל המשחק של ברצלונה, קשה לראות את אותה ברצלונה יצירתית ללא מסירותיו הגאוניות לאגפים, ללא הפריצות דרך האמצע ועוד רבים וטובים.

השאלה האמיתית איך יוכל להתגבר גוארדיאולה עם חסרונו, קייטה אינו ידוע במסירות גדולות, חלב גם לא טבעי בשמאל, זה משאיר את ברצלונה ללא קשר טבעי בצד שמאל, שימוש בהנרי יחזיר את ברצלונה שנה אחורה, בוז'אן כאמור לא מכיר את העמדה, גוארדיאולה נשאר ללא מוצא, לטעמי צריך להזיז את מסי שמאלה, לתת לחלב כמה שבועות בהרכב בצד ימין.

מכל הסיפור, הדבר היחיד שבברצלונה צריכים להודות ולקוות, זה שאין לה משחקים כל כך קשים בשישה השבועות הקרובים, ולקוות שהמהנדס יחזור מהפציעה עד הסופר קלאסיקו.

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue3.Xxx

5. Bensh Member

חלב לא טבעי בשמאל? גם אינייסטה לא טבעי בשמאל, זה לא הפריע לו לככב באגף

6. Addlcted Member

אינייסטה בנוער של ברצלונה היה משחק רב הזמן בשמאל חבר, רייקארד הוא זה שהעביר אותו לאמצע ואגב גם בתקופת רייקארד הוא לפעמים היה משחק בצד שמאל.

נערך לאחרונה ב: ‏6/11/08
  7. Bensh Member

בתקופת רייקארד אינייסטה שיחק בימין כמחליף לג'ולי לפני עלייתו של מסי, ובעונה שעברה בלבד מדי פעם בשמאל כמחליף של רונאלדיניו. מעולם לא כיותר מחלטורה. בנוער לא ידוע לי על תפקוד של אינייסטה בשמאל, אבל אם אתה אומר אולי אתה יודע יותר ממני

8. כחול לנצח! Member

הוא לא יחזור עד המשחק מול רעל?

9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

השבוע של המשחק מול ריאל יהיה השבוע חזרה שלו ,קשה להאמין שהוא יחזור גם אם כן זה יהיה בתור מחליף.

10. Mr.Eko Member

למרות שבאמת חפרו על הנושא אבל כמה שאני שמח שאטו נשאר... מעבר לפן המקצועי אי אפשר שלא לאהוב את האיש הענק הזה,האהבה הכל כך הגדולה שלו לקבוצה,הרעב הבלתי פוסק שלו לכבוש,הנשמה,ההשקעה שלו,החיוך הזה שלו שנותן לך את ההרגשה כמה שהאיש הזה אוהב את המשחק .... גם אם היו מביאים חלוץ לא פחות טוב ממנו אני בטוח שאותו חלוץ לא היה נותן את הלב כמו שנותן אטו בכל משחק ומשחק. שישאר מצידי עד גיל 50 במועדון. בפן המקצועי נקווה שהוא יופיע ברצף המשחקים הקשה שמצפה לקבוצה בעוד שלושה מחזורים.

11. RubberSoul Member

שבוע הבא מול רקרא זה המשחק הקל האחרון לפני הרצף,אז מגיע:חטאפה(יודעים למה אסור לזלזל),סביליה,ולנסיה,קלאסיקו,ויאריאל,מאיורקה,אוססונה(אחרונה,חייבים ניצחון מולה 100%),דפורטיבו(הקבוצה הכי בלתי צפויה בליגה).
    לדעתי אפשר לתת מנוחה לכמה שחקנין,בויאן וחלב יכולים לפתוח ע"ח מסי ואטו.מול רקראטיבו לא אמורה להיות בעיה איתם,ובלי צמד חמד מסי-אטו.

12. Mr.Eko Member

אני רק שומע על חטאפה ועוד בחוץ וכבר אני מתחיל להרגיש שלא בנוח... לא יודע,לא הולך לנו משהו מול הקבוצה הזו וזה בלשון המעטה. ארורים...

13. RubberSoul Member

אתלטיקו וחטאפה התחלפו,חטאפה רשמית היא הכבשה השחורה שלנו.
    מזל שהמשחק הבא הוא בקאמפ,הזדמנות לנקמה(בפעם האחרונות שרצינו נקמה לא הלך לנו).

14. mike Member

אפרופו שיאי הכיבושים, ערכתי השוואה בין בארסה הנוכחית לבארסה של רובסון ב-1996/7. אני מקווה שרק סיום העונה לא יהיה זהה.

15. Raulito Madridista

http://i205.photobucket.com/albums/bb120/ozwaldito/ronaldo-barcelona.Xxx

וואי, רונאלדו של ברצלונה, איזה שחקן מדהים...אחד מפלאי עולם ללא ספק. השער שלו שהוא עבר את כל ההגנה של היריבה, השלושער נגד וולנסיה, איך שהוא היה משפיל מגנים ונותן להם בין הרגליים כל הזמן, הסיומת החדה תמיד לפינה הרחוקה...כמה חבל שהפציעות הרגו את השחקן הזה, לפי דעתי הוא היה נכלל באותה שורה עם פלה ומראדונה ללא כל הפציעות האלו. רונאלדו לא חזר להיות אותו שחקן אחרי הפציעה הראשונה בברך. הוא עדיין היה איימת ההגנות והצליח לכבוש מספרים יפים, אבל הגולים שהוא היה בונה כמעט לבדו, מספרם נמך באופן משמעותי.
    ברצלונה בכלל של אותה עונה הייתה קבוצה מדהימה, אבל משהו הפריע לה לזכות באליפות בסופו של דבר, בין השאר היציבות שהפגינה ריאל מדריד גם אם הכדורגל לא היה דומה בכלל למה שהציגה ברצלונה.
    ההשוואה בין בארסה הנוכחית לבין הקבוצה המדהימה ההיא של רובסון נכונה בהחלט לנוכח המספרים עד עתה(ואגב ח"ח, כתבת מאוד מעניין), אבל אני עדיין חושב שאין עוררין שהקבוצה ההיא טובה יותר. הפעם בארסה כן תוכל לזכות באליפות כי אני לא רואה אצל ריאל מדריד את אותו שקט ויציבות, שני המרכיבים שהיו בשפע לאותה קבוצה של קאפלו.
    אני דיי מופתע שברצלונה מציגה יכולת כל-כך מעולה, בהתחלה לא ממש הערכתי אותם וחשבתי שחסר משהו לקבוצה, הרי רונאלדיניו עזב ואף אחד לא הגיע למשבצת שלו, אלא שאינייסטה פתאום הציג יכולת מדהימה והמשיך את אותו קו מהיורו, מסי עשה שדרוג ביכולת, וכמובן שאטו מבקיע כל עוד הוא כשיר.
    צריך לבחון את היכולת של ברצלונה בחודש דצמבר האימתני, כמו של שאר קבוצות הליגה.
    קשה להאמין שכושר ההבקעה המטורף יימשך, אבל מה שכן, הנחישות שברצלונה מפגינה השנה זה דבר שלא ראיתי כבר הרבה זמן, הם פשוט לא נחים.

נערך לאחרונה ב: ‏15/11/08