כאחד שעוקב אחרי ברצלונה אבל לא ממש לעומק כמוכם,הייתי רוצה לדעת מה סיפור יאיא טורה ויובנטוס,לפחות כפי שזה מסופר בקאטלונית,באיטליה אומרים שהוא אמר אני רוצה יובה-ובינואר! אז א' מה הסיפור ? ב' הוא טוב? מה היכולות שלו? למה לא משחק העונה?
יאיא בכושר טוב לא נופל מאף קשר אחורי בעולם,יש לו כל מה שאתה יכול לבקש משחקן מסוגו. נוכחות אדירה במרכז השדה,טכניקה ברמה טובה,מאוד יציב למרות הגובה שלו וגם דוחף קדימה(והרבה..) מהקישור האחורי. הבעיה היא שברוב העונה הקודמת הוא שיחק עם זריקות בגב וגילה יכולת שלא דומה ולו טיפה ליכולת הפנטסטית שהוא הציג בתחילת העונה הזאת. את העונה הזאת הוא התחיל די סביר צריך להגיד והוא גם הפך לחלק מהרוטציה של גוארדיולה בקישור בניגוד לעונה הקודמת שבה הוא היה באנקר בהרכב של רייקארד.
נראהה לי שפפ לא מאמין ביכולות שלו , מבין 3 הקשרים(בוסטז,טורה,קייטה) האחרוים שלנו דווקא הוא מקבל את הכי פחות דקות משחק וזה לא מובן. טורה היה פנטסטי בשנה שעברה ועשה את העבודה השחורה בצורה מצויינת.
גוארדיולה מעוניין למכור את טורה בינואר http://www.as.com/recorte/20081016dasdaiftb_26/C280/Ies/Guardiola_abre_puerta_Toure_irse.Xxx האם יאיא טורה בדרך החוצה מברצלונה? אתר האס מפרסם היום כי פפ גוארדיולה פתח את הדלת בפני הקשר לעזוב בינואר. המאמן לא אהב את הדברים של סוכנו של טורה לתקשורת, אשר מתח ביקורת חריפה על גוארדיולה בקשר להתעלמותו מהקשר שלא מרבה לשחק העונה במדי הקבוצה ובמקומו מועדף הקשר הצעיר מקבוצת המשנה, בוסקטס, ולטענת התקשורת בספרד הוא לא יהסס למכור אותו בחלון ההעברות בינואר במידה ותיהיה הצעה אטרקטיבית, כאשר במקומו יבוא שחקן אחר. טורה אומנם שיחק העונה בכל משחקי הקבוצה בליגת האלופות ורשם 229 דקות בארבעה הופעות נתון לא רע בכלל, אך במשחקי הליגה ממעט גוארדיולה לשתפו בששת המחזורים הראשונים הוא פתח בהרכב פעם אחת בלבד ונכנס כמחליף במשחק נוסף בסה"כ הוא רשם בסה"כ 128 דקות. זה בניגוד גמור לעונה שעברה תחת הדרכתו של רייקארד שהביא אותו, אז טורה היה שחקן מרכזי ורשם 3079 דקות בכל המסגרות, כאשר יש לקחת בחשבון שהיה פצוע לתקופה של חודש ומעלה. טורה עצמו חזר ביום שני ממשחק נבחרתו ועדיין לא דיבר עם אף אחד או הגיב לגבי דבריו של סוכנו. בינתיים הוא בספק למשחק נגד אתלטיק בילבאו בגין פגיעה במיניסקוס.
אחרי שגודיונסן ופדרו נפצעו במשחק הנבחרות ויעדרו חודש , היום הגיע תורו של קייטה שנפגע במשחק אתמול בסאן מאמס. http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20081019/keita6.Xxx קייטה ייעדר שבועים. עוד נפגעי המשחק אתמול: מארקז עם מתיחה שייעדר ממשחק ליגת האלופות אבל יהיה כשיר למחזור הבא מול אלמריה , וטורה עם חבלה בכתף אבל סביר להניח שיהיה כשיר לבאזל.
עוד שיא לאטו http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/etoo201008_ES.Xxx סמואל אטו לא מפסיק לשבור שיאים. לפני כחודש, במשחק הביתי נגד בטיס, הוא כבש את שערו המאה במדי בארסה בכל המסגרות, ואמש כאשר כבש את שער הניצחון נגד בילבאו בסאן ממס, הוא השיג את הממוצע השני הטוב ביותר של שחקן של ברצלונה בליגה מחבינת שערים ביחס למספר ההופעות. הקמרוני כבש אתמול את שער הליגה ה-83 שלו במדי ברצלונה ב114 הופעות והשווה את מספר השערים שלו לזה של סטויצ'קוב הגדול, ומחזיק בממוצע מדהים של 0.73 שערים במשחק. רק החלוץ מראינו מארטין(כבש 97 שערים ב-117 הופעות), מחזיק במספרים טובים יותר(0.86.5 שערים במשחק). אטו משאיר מאחור את ריבאלדו, הברזילאי הנהדר ששיחק בברצלונה בין השנים 1997-2002 וכבש 86 שערי ליגה ב-157 הופעות(0.55 שערים למשחק), וגם את קובאלה, החלוץ ההונגרי של ברצלונה בשנות ה-50, שכבש 131 שערים ב-186 הופעות(0.7 שערים במשחק). אין ספק, אטו אחד החלוצים הטובים ביותר בהיסטורייה של ברצלונה. מתגעגעים לרייקארד? - המאמן ההולנדי שסיים אשתקד תקופה נפלאה בברצלונה של ארבע וחצי שנים, דיבר היום קצת על התרשמותו הראשונית מברצלונה. "בוודאי שאני רואה את כל המשחקים, ברצלונה מאוד חשובה לי. ההבדל שהפעם אני מסתכל מבחינה אובייקטיבית", אמר רייקארד. הוא התייחס ליכולת שמפגינה ברצלונה:"התוצאות ובעיקר היכולת מעלות אופטמיות רבה ואני שמח", ציין רייקארד, אך הוסיף:"אבל העונה עוד ארוכה ואסור לקבוע דברים על פי חודש וחצי". רייקארד לא התבייש לתת מחמאות לגוארדיולה כשאמר:"הוא עושה עבודה מעולה, השחקנים אוהבים אותו והעסק דופק כמו שעון".
כמה שאנשים נפלו על רייקארד בשנתיים האחרונות אי אפשר להתעלם מכך שהוא פשוט ג'נטלמן. מאמן אחר היה בוודאי מנסה רק למצוא דברים רעים אצל המאמן החדש אבל לא רייקארד,כל הכבוד לו על זה..
גוארדיולה:"לעולם לא נגיע לרמה של קבוצת ה'דרים-טים'" http://www.marca.com/marcador/futbol/2008_09/champions/1a_fase/jornada_3/grupo_c/bas_bar/foto.Xxx למרות התוצאות הנהדרות של הקבוצה שניצחה בכל שמונת משחקיה האחרונים בכל המסגרות כאשר הקורבן האחרון הייתה באזל שספגה חמישייה, בתוספת למשחק ההתקפי ולשואו, פפ גוארדיולה שומר על פרופיל נמוך וטוען שהקבוצה הנוכחית ממש לא דומה לקבוצת ה'דרים-טים' ולעולם גם לא תגיע לאותה רמה. הקבוצה ההיא שזכתה ב-4 אליפיות ספרד ובגביע אלופת אחד קיבלה היום מגוארדיולה את התואר - "אחת ללא תחליף". "הקבוצה הנוכחית לעולם לא תגיע לרמה של קבוצת ה'הדרים-טים', לקבוצה ההיא אין תחליף. אנחנו בתקופה טובה אבל אין צורך לצאת בפרופורציות", אמר גוארדיולה. המאמן המשיך לנסות להחזיר את שחקניו לקרקע כשציין:"כאשר אתה מנצח בתוצאה כזו ונותן משחק כל-כך חד צדדי, זה יכול להשפיע לרעה לפעמים. נכון שניצחנו 5-0 ונראינו מעולה, אבל שני השערים הראשונים היו מאוד מהירים וזה גמר את באזל". גוארדיולה רוצה שחניכיו יהיו מפוקסים לקראת המשחק נגד אלמרייה מחר:"צריך לחזור כעת לליגה, עדיין לא הוכחנו שם כלום. יש שלוש קבוצות מעלינו ויש לנו בסה"כ חמש נקודות מעל אלמרייה". המאמן אגב מצפה לקהל רב בקאמפ נואו בשבל התוצאות הטובות של הקבוצה לאחרונה. "המטרה שלנו היא שהקהל ייהנה ואנחנו מקווים שהתוצאות האחרונות לא ישאירו את האוהדים אדישים. אנחנו אוהבים שהם דוחפים אותנו". גוארדיולה בטוח שברצלונה יכולה לזכות השנה בתארים:"יש לנו את השחקנים המתאימים, אבל אם לא נמשיך להשקיע ולהקריב מעצמינו אז התארים לא יגיעו. כימיה קבוצתית היא הכי חשובה, כולם כגוש חזקים מאשר שחקנים בודדים". אצל גוארדיולה כידוע אף אחד לא חסין מרוטציות, והמאמן אמר:"אני לא יכול להבטיח שאותם 11 שהיו נהדרים יישחקו גם ביום שבת". הנושא האחרון אליו התייחס גוארדיולה הוא בוסקטס, שמחוזר על ידי קבוצות שונות באירופה:"ההנהלה עובדת על הארכת חוזהו(המסתיים בתום העונה), הוא ימשיך איתנו עוד הרבה זמן". מסוכסכים? מה פתאום - בוז'אן:"יש לי את האמון של גוארדיולה" בינתיים, בוז'אן קרקיץ שכבש צמד נגד באזל לאחר שפתח בהרכב לראשונה העונה, מכחיש את השמועות לפיהן הוא וגוארדיולה מסוכסכים. "פפ בא אליי לפני המשחק ואמר לי לשחק כמו שאני יודע ואז השערים יבואו", סיפר בוז'אן לאחר המשחק. לשחקן הצעיר אין שום תלונות לגבי היחס שהוא מקבל:"אני יודע שהעונה ארוכה וכולם ייזכו לדקות, יש לי את האמון של גוארדיולה וזה הכי חשוב. גם אם אני לא נמצא בהרכב אני תמיד אשמח לתרום מהספסל אפילו אם אכנס רק לכמה דקות. אני שמח שזכיתי לקחת חלק במסיבה נגד באזל. כל דקה שלי על הדשא עם השחקנים האלו היא תענוג. בוז'אן המשיך לספר כמה הוא מבסוט מהמשחק נגד באזל - "אני מאוד שמח על הצמד שהבקעתי, זה מביא לחלוץ המון ביטחון להבקיע שני שערים בפעם הראשונה שהוא משחק בהרכב. אני רגוע ואני חייב להמשיך להתנהג ככה ומצד שני לעבוד קשה, כי ככה אגיע להרכב".
החודש הזה בילית שבועיים בספרד ואת מרביתם בברצלונה ובסדרת משחקים. אני חייב לומר שברצלונה עיר משגעת שפשוט לא נגמרת.אנשים אדיבים,אוכל לא משהו,נמל עצום,אתרי תיור יפים,שוק מגוון ואיך לא קאטאלוניה!!! כל העיר סובבת את הכדורגל ואת בארסה.זכיתי לראות רק משחק אחד של בארסה(ועוד כמה איצטדיונים ומשחק אחר).זאת לא הפעם הראשונה שאני בקאמפ אבל המהנה ביותר.אין ספק שהאיצ' מדהים האוירה אדירה.כל פעם תענוג ממושך. לפני המשחק הימרתי על 5-0 או 5-1 וברצלונה פשוט לא התאמצו ותוך חצי שעה קרעו את אלמירה. אני יכול לומר בודאות שלעומת קבוצות אחרות גוארדיולה מעמיד נבחרת פנטסטית וחכמה על הדשא.הכדור משייט בקלות מצד לצד כאילו בעצמו. בטיוי לא רואים אבל שני הצירים במרכזיים ההתקפה הם בעצם יאיא וצ'אבי כשבארצלונה בעצם כמעט לא עושה הגנה אלא נעה בצורה טוטאלית להתקפה.אלבס מגן תוקף שכמעט ועוד ועוד. ההיבטים הטקטיים כמעט ולא משמעותיים מאחר והדבריים הקטנים שעושים את בארסה גדולה היא האחידות שלה עם הכדור,הכישרון העצום,כולם נעים עם הפנים לכדור,הטוטאליות שלה.האופן הכל כך קל שבו היא מבקיעה שערים.פשוט חוויה לרות קבוצה כזאת. אחרי זה ראיתי את המשחק בטלויזיה ובעצם זה לא היה אותו דבר לצערי. עשיתי כמובן את התור הקבוע באיצטדיון ובמתקן,ואין פק שמדובר בסדר גודל עצום שאין כדוגמתו.שחקים כאלה פשוט לא יכולים שלא למקסמם את עצמם כשהם עולים מול 90 אלף פאנטים כל שבוע.זה חלום של כל אחד. כל פעם מחדש אני מתמלא קנאה לאזרחי קטלוניה שיש להם מה שאין לנו.
לא מספיק הזלזול המעצבן הזה מגיעה גם הפציעה של אינייסטה שתגרום לו להיות שישה שבועות מחוץ למגרשים. http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20081104/masasasa16.Xxx