ברצלונה 09\08: טרבל היסטורי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י xavi6, ‏16/7/08.

1. xavi6 Member

ככה ההיררכיה צריכה להיות, עכשיו אפשר להתחיל לחזור לשורשים מחדש.

2. RubberSoul Member

מעניין מה יקרה חס וחלילה אם כל הארבעה לא ישחקו...

3. xavi6 Member

יש לך מושג כמה הדבר הזה קלוש? צ'אבי בשנתיים האחרונות שיחק יותר מכל שחקן שדה (!!!) ובמשחק אחד או שניים פחות מואלדס אם זכרוני אינו מטעה אותי.

4. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

גם על זה חשב פפ כאשר בחר את הקפטנים , הארבעה הבאים (גם לפי הסדר) הם : אטו , מארקז , מסי וג'ורקרה.

5. RubberSoul Member

ולהזכיר לך שלפני שלוש שנים צ'אבי נפצע לחצי שנה...

6. xavi6 Member

לכן אמרתי שנתיים. אחרי הפציעה.

7. Raulito Madridista

ציון מאה

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/UCL/422717_MEDIUMSQUARE.Xxx

אתמול בדקה ב-23 כבש סמואל אטו את השער השני שלו נגד בטיס והעלה את ברצלונה ליתרון כפול. הקאמפ נואו געש. אלא ששער זה לא היה סתם עוד רגע בו הקמרוני מסיים את ההתקפה כמו שצריך, אלא ציון דרך חשוב מאוד עבור אטו, שהיה בכלל בדרך החוצה מברצלונה בקיץ הנוכחי. אטו, שמתחיל את העונה החמישית שלו בקאמפ-נואו, כבש אמש את שערו ה-100 במדי ברצלונה בכל המסגרות. אטו אומנם הגיע לברצלונה לפני ארבע עונות ממאיורקה, אבל בגלל כל הפציעות המצטברות שעבר, בעיקר בשנתיים האחרונות, הוא הספיק להשיג את השיא הנהדר הזה בשלוש עונות וחצי או אפילו פחות.
    לרגל האירוע המרגש שוחח הקמרוני עם התקשורת הספרדית ודיבר על הכל - על התקופה בבארסה, על הציפיות לעתיד, על הבעיות כביכול עם גוארדיולה, הוא מגן על הנרי ומשבח את אינייסטה וצ'אבי.

מי זוכר שאטו בכלל היה בדרך החוצה מהקבוצה?; הקמרוני שוב שמח ומכוון גבוה - "אני מרגיש מצויין ורוצה להישאר בברצלונה עוד שנים רבות, המטרה שלי היא להגיע גם לשער ה-200 במדי ברצלונה". בראיון לתקשורת הוא הזכיר את הניצחון על ארסנל בגמר ליגת האלופות בפריז בעונת 06\2005, כרגע השמח והמרגש ביותר עבורו במדי ברצלונה. עד היום הוא נזכר באותם רגעים, לטענתו.
    הקמרוני מודע לעובדה שהפציעות בדרך פגעו, ויכול להיות שהוא לא יוכל לחזור למה שהיה פעם, אבל "אני עדיין סמואל אטו", הוא אמר. "בוודאי שאני לא אותו שחקן של לפני 3 או 4 שנים כי כולם מתבגרים וגם עברתי פציעות קשות, אבל אני עדיין סמואל אטו, מלא ברצון ותשוקה להוביל את ברצלונה לנצחונות ולתארים".
    על המאמן שלו, שנראה שהכימיה ביניהם לא משהו, מסרב אטו לדבר וזורק לעבר הכתבים:"הוא זה שמחליט את ההחלטות. אני רק צריך להשקיע ולעשות הכל כדי שייבחר בי". לאחר מכן אטו רומז על כך שהוא מבין שלא תמיד יישחק:"העונה היא ארוכה, יש משהו כמו 50 משחקים וטבעי שהמחליפים גם יישחקו, כל אחד ייתרום את שלו".
    הניצחון על בטיס היה מאוד חשוב הקבוצה לטענתו, אבל עדיין יש דברים לתקן:"הקבוצה צריכה לשחק עד הדקה האחרונה, עד שהשופט שורק לסיום. אנחנו לא נהננו מהשיוויון הזמני של בטיס, אנחנו צריכים להיות יותר חדים. יש לנו שלישייה קדמית נהדרת אבל צריכים יותר ריכוז. גם מבחינה טקטית יש מה לשפר, וגוארדיולה עובד איתנו על הדברים".
    אטו מכחיש בתוקף את הדיבורים על סכסוך בינו לבין גוארדיולה. הוא מתחמק מהשאלות של התקשורת לגבי החלפתו אמש. "אין לנו שום בעייה. כל בני אדם שעובדים יחד צריכים להסתדר". אני לא מופתע שהמאמן הוציא אותי כי אני לא מעל אף אחד, כל השחקנים בברצלונה שווים, אין מעמדות".
    על מי שאמור להיות שותפו להתקפה וכרגע קצת במצב פחות טוב, תיירי הנרי, לאטו יש רק מילים טובות לומר:"הוא עושה את המקסימום, הוא מאוד משקיע. התקפה וגם הגנה, הוא לא מפסיק לרוץ. אנחנו מאוד אוהבים אותי וכך גם גוארדיולה. זה טבעי שהוא לא בידיוק אותו הנרי מארסנל, בכל זאת אז הוא היה יותר צעיר ובכל קבוצה הסיטואציות שונות, למרות שגם ברצלונה משחקת כדורגל טוב והתקפי. בשנה שעברה הנרי כבש 19 שערים והוא עוד לא שיחק בכל המשחקים, זה מספר יפה".
    האחרונים להם הנרי מפרגן ובגדול, הם צ'אבי ואינייסטה. "בתפקידים שלהם הם הכי טובים בעולם ובפער גדול", מדגיש אטו, שהוסיף:"ראיתי אותם ביורו והם שיחקו מושלם. חבל שלא כולם יודעים להעריך את היכולת הנהדרת שלהם. אני שמח שהם משחקים איתי באותה קבוצה".

8. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

מה קורה ד"א עם אלכס חלב?
    כאילו לא שומעים ממנו, פצוע או משהו ?

אני דיי הייתי בטוח שהוא הולך להבריק בבארסה ושהשילוב שלו עם מסי יהיה קטלני, אבל אולי טעיתי ...

9. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

נפצע במחזור השני של העונה מול סנטאנדר , חזר לאימונים השבוע צפוי להיות כשיר למשחק בשבת הבאה.

10. Raulito Madridista

שער המארקה הבוקר -

http://www.marca.com/primeras/08/10/g1005.Xxx

"מסי ממשיך להיות המלך"

פפ גוארדיולה קם הבוקר כמו מלך, פשוט ככה. זהו ללא ספק היה המשחק הטוב של הקבוצה שלו כאשר הוא על הקווים. לאחר המשחק אמר גוארדיולה:"לא ציפיתי שנבקיע כל-כך הרבה שערים במעט דקות, זו הייתה הופעה מושלמת, ההופעה הכי טובה מאז שאני כאן. הקבוצה משחקת כדורגל נהדר עם הרבה סבלנות וחוכמה, אבל אולי הכי חשוב - באנו עם הרבה תשוקה ואינטנסיביות. אני מנסה להנחיל בברצלונה כדורגל שאני אהנה לראות, וכך זה היה אתמול. מסי היה קריטי וצ'אבי היה ענק. הוא מגיע לכל משחק דרוך וחדור במוטיבצייה והוא מוסיף המון למשחק שלנו, היה תענוג לראות אותו ואני רוצה להודות לו, איתו אנחנו הרבה יותר חזקים".

תגובות נוספות מהצד של בארסה:

http://i301.photobucket.com/albums/nn73/fcbtemp2008/eto9.Xxx

ליאו מסי:"השופט שאל אותי אם אני מעוניין בחומה והשבתי לו שלא ולכן בעטתי מהר, אני שמח שזה נכנס. הקבוצה נתנה אתמול משחק מצויין, השחקנים באו מוכנים, אבל מגיע גם לקהל שלנו קרדיט גדול, הוא דוחף אותנו בצורה בלתי רגילה. מגיע לקהל המדהים הזה לקבל הצגות גדולות כמו אתמול".
    צ'אבי:"זה היה משחק לא רגיל, פשוט ככה. מאוד התרגשתי לשמוע את הקהל של ברצלונה קורה בשמי בקול גדול לאחר שהוחלפתי, זה רגע שאזכור בכל הקריירה. גם את המשחק הזה לא אשכח, זו הייתה אולי ההופעה הטובה ביותר שלי במדי ברצלונה. כולם היו מצויינים ומגיע להם לא פחות תשואות מאשר לי. אנחנו מבקיעים בינתיים הרבה שערים ומענישים את היריב על כל טעות וזו התקדמות גדולה יחסית לשנה שעברה, זה בידיוק מה שפפ רוצה מאיתנו".
    אינייסטה:"המפתח לניצחון מבחינתנו היה הריכוז האדיר. כל השחקנים באו מוכנים. רצינו לצאת לפגרת הנבחרות בתחושה טובה, לצאת לקהל הצגה שהוא לא יישכח עוד הרבה זמן ואני שמח שהצלחנו". אינייסטה נשאל לגבי היכולת של אתלטיקו והעדיף לא להשיב כמובן, מתוך כבוד ליריבה:"אני מעדיף להתרכז בקבוצה שלי, שהייתה פשוט נהדרת היום לפי מה שראיתי. רק שנמשיך ככה".

11. SkiMan Member

1) כפי שחשבתי לפני מספר שבועות, פפ שם לעצמו כפרויקט לעשות את צ'אבי של ברצלונה לצ'אבי של נבחרת ספרד. לשמחתנו עד כה זה צולח וזה פשוט מענג לראות את צ'אבי במשחקים האחרונים כשהמשחק אתמול היה משחק השיא שלו העונה. מסירות פנומנליות, חותכות הגנות, מבטלות 4 שחקנים בנגיעה. הפשטות האלגנטית הזאת שלו זה משהו שקשה לתאר במילים וכשזה מגיע אז זה הכי יפה שיכול להיות. אני שמח שצ'אבי מתחיל להראות כמו מפלצת הכדורגל של נבחרת ספרד, הוא בהחלט עלה על הגל הנכון ופפ משתמש בו בצורה נהדרת, הלוואי שימשך ככה, הלוואי.

2) השימוש בבוסקטס כרגע עם כושרם הירוד של קייטה וטורה ויכולתם החלשה זה לא פחות מגאוני. אני מצדיע לפפ על האומץ לעשות את זה.

3) אתמול תהיתי לגבי חלב ומקומו בקבוצה שלנו. אני עדיין חושב שהוא יהיה הכי טוב כקשר 50/50 ומה שעצוב לי זה שפפ ימשיך להשתמש בו כקיצוני ולא למצות את הפוטנציאל (הבאמת גדול) שיש לו. האידאל מבחינתי כרגע זה לראות במרכז המגרש את בוסקטס, צ'אבי וחלב ואילו בהתקפה את מסי, אטו ואינייסטה. אם פפ ינסה את חלב כשחקן מרכז שדה אני כמעט בטוח שהוא ישאיר אותו בעמדה הזאת. רק לנסות ולגלות טיפה פתיחות ראש.

4) ואלדז, פויול, פיקה, בוסקטס, צ'אבי, אינייסטה, מסי ולאחר מכן בויאן גם כן. זה שבעה שחקני בית בהרכב ועוד אחד שנכנס כמחליף. על הקווים הדמות הנערצת ביותר בתולדות קטלוניה - פפ גווארדיולה. שבא מבית כמובן. הנקודה ברורה ואני לא ארחיב יותר מידי, את הקסם והיופי שיש בקבוצה הזאת אין באף צ'לסי, אינטר או מה שזה לא יהיה.

12. Mr.Eko Member

אם צריך לציין שחקן מלבד מסי,צ'אבי ואייניסטה זה מארקז,לא זוכה לפחות לדעתי למספיק קרדיט. אתמול הוא באמת הזכיר את הימים היותר יפים שלו,קור הרוח הכל כך מדהים שלו,משחק הראש המצויין,הסגירות הנהדרות והכי חשוב הביטחון שהוא משרה על ההגנה. זה ההבדל בינו לבין פויול,בעונה הקודמת השילוב בין פויול למיליטו היה בכלל לא יציב לעומת השילוב בין מיליטו למארקז שהיה פנומנלי. ולכן גם נראה את פיקה פורח כשהוא משחק יחד עם מארקז וראינו מזה קצת במשחק נגד את',אם פפ ימשיך לשלב בין השניים זה יהיה נהדר,פיקה ישתפר משמעותית בהגנה ליד מארקז. ואני רוצה לציין גם את בוסקטס שעושה עבודה נהדרת,מחלץ המון כדורים,סגירות נכונות והמון שקט עם הכדור.

13. REAL MADRID Member

ה'אס' מדווח היום על התעניינות של ברצלונה באיבן רקיטיץ' לעונה הבאה.

14. Raulito Madridista

http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/henry_guardiola230908_ES.Xxx

למרות שהוא לא מקבל מספיק דקות משחק כמו שהוא רוצה(183 דקות בליגה ו144 דקות בליגת האלופות), תיירי הנרי הבהיר היום לתקשורת הספרדית שהוא לא מעוניין לעזוב את ברצלונה לטובתה של מנצ'סטר סיטי, המגששת אחריו כבר זמן מה. "דבר אחד ברור - צריכים לשים סוף אחת ולתמיד לשאלת מנצ'סטר סיטי. שיחקתי שלושה משחקי ליגה והבקעתי פעמיים, כך שאני מרוצה"' אמר השחקן לעיתונאים. הנרי נשאל לגבי ההחלטות של גוארדיולה והתעלם כמובן:"אני לא דן עם גוארדיולה בקשר להחלטותיו, הוא המאמן והוא זה שקובע, ומה שהוא אומר מקובל. לקבוצה יש סגל רחב מאוד וטבעי שכל אחד רוצה לשחק ושיהיו רוטציות. מסי פתח על הספסל פעמיים, אלבס לא שיחק בשבוע שעבר וגם אטו פה ושם נח".

נערך לאחרונה ב: ‏13/10/08
  15. Ralph-Lauren 1909 היכל התהילה

שחקן מוכשר בהחלט, עדיין צעיר מאוד. שחקן שאותי הרשים מאוד במשחקיו האחרונים עד כה. שחקן טכני ומהיר מאוד עם יכולת בעיטה טובה. אך אני לא חושב שזה שחקן שיכול להפוך קבוצה מבינונית לטובה מאוד. בכל זאת הוא עדיין צעיר יש לו עוד מה ללמוד, בהחלט יכול להיות ברוטציה של גוארדיולה אך לא שחקן שאני מאמין שיכול להיות בהרכב של ברסה, לפחות ברגע זה לא.