ואתה יודע את זה כי ראית אותו משחק במערך הזה בתקופתו בבארסה? נראה לי מגוכח לקבוע קביעות כאלה על סמך היכולת שהשחקן הציג לפני שתיים- שלוש ענות.
אני קובע את זה כי ראיתי אותו בארסנל משחק ככה, אם לא על זה-אז על מה אני אמור להיסתמך? על מנג'ר? הוא הציג את היכולת הזאת לפני שנתיים, והוא הציג אותה במשך שנים טובות. עם חלוץ לידו אין לי כל ספק שהוא יבריק.
אז פשוט אל תקבע דברים שאתה מתבסס על דברים שקראו לפני שנתיים, שלוש. אם ככה, אז גם רונלדיניו היה אמור להבריק בשתי העונות האחרנות שלו בבארסה.
בדיוק, אף אחד לא יכול להבטיח שהנרי יציג את אותה יכולת שהציג בארסנל גם אם נשחק 4-4-2. על הנייר הוא באמת אמור להציג יכלות טובה יותר אבל מכאן ועד לצאת בהצהרות כמו שהוא טוב יותר מכל חלוץ אחר בעמדה הזאת זה מאוד מוגזם.
אם כך, למה להאמין שפויול לא יכול להיות בשער? נכון שעל הנייר הוא בלם, אבל זה רק על הנייר. למה לא להאמין שאיניסטה יכול לשחק מגן? נכון שהוא קשר, אבל זה רק על הנייר. שנמשיך או שהבנת פחות או יותר? על הנייר במערך של 4-4-2 הנרי החלוץ בין הטובים בעולם אם לא הטוב ביותר, המספרים בארסנל מוכיחים את זה.
מה זה קשור? מה שאני בסך הכל ניסיתי לומר זה שהנרי אומנם אמור להיות הרבה יותר יעיל ב 4-4-2 מאשר במערך הנוכחי אבל הוא גם יכול להיות הרבה יותר גרוע ממה שהוא עכשיו.
רק לפרוטוקול,פויול היה בעבר שוער,והנה תמונהדי נדירה: http://www.sport.es/comunes/quienesquien/img/nens_barsa/5.Xxx
את זה אפשר להגיד על כל שחקן בעולם לפני כל משחק. אבל אתה משער ואומר דברים על משהו, וזה על מה שהוא עשה באותו מערך, ובארסנל במערך של 4-4-2 הוא היה הטוב בעולם. בברסה הוא לא שיחק במערך שכזה, אבל לפי המשחקים שלו בארסנל-הוא יהיה הרבה יותר טוב מעכשיו במערך שכזה. למה אתה ממשיך לקדוח ולקדוח על כלום? בן, לא נמאס לך מהמשפטים האלה? אני מיציתי אותם בחתימות...
גם משהו, אבל אני חושב ששווה לנסות את זה כי מרוויחים יותר מאשר מפסידים. אני מאמין שאת הפריצות מהקוו הוא יוכל לעשות גם בתור קשר שנוטה לכיוון האמצע על הנייר, אבל על המגרש הוא יהיה ממש על הצד בידיוק כמו לפני. רק בחלק ההגנתי הוא יצטרך לעבוד יותר קשה, הוא יקח שיעורים מבקאהם\מנדייטה.
אני לא חושב שזה ההגנה כי אין הרבה שחקנים בעולם שקשה יותר מול באחד על אחד מולם מאשר מסי. העניין הוא שהוא קטלני במיוחד כשהוא נמצא על סף הרחבה עם הכדור, כשהוא משחק במרכז המגרש הוא מבזבז הרבה אנגריה על ריצה מיותרת.
את רוב המהלכים המסוכנים הוא מתחיל מהאמצע, הוא יכול להתחיל אותם גם משם. כשאיניסטה שיחק בעמדה שכזאת במערך שכזה בספרד, הוא עדיין בילה ברחבה הרבה והתקיף המון, בידיוק כמו שהוא התקיף ושיחק כקיצוני שמאלי. בנבחרת ארגנטינה הרבה פעמים מסי שיחק בעמדה הזאת והוא היה לא רע בכלל. כל עוד הוא לא נכנס לאמצע הוא משחק בעמדת החלוץ או מתחת לחלוץ, הוא יסתדר, הכי חשוב שיהיה בצד.
http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_313/foto_313605_CAS.Xxx גארדיולה החליט על רשימת הקפטנים לקבוצה ובדיוק לפי התמונה משמאל לימין (פויול הקפטן הראשון ,צ'אבי השני , ולאדז השלישי ואנייסטה האחרון) .