ברצלונה 08\2007: תם עידן הגאושו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏5/7/07.

1. Puyol5 Member

התכוונתי אמצע טבלה. תחתית זה אולי לא אבל לקבוצה כמו ברצלונה לא מצפים שתהיה מקום 10 עד למחזורים האחרונים. זה היה עד שרונאלדיניו הגיע.
    ובאמת שאין לי כח להתווכח איתך, כי מהשנה שאני באייסוקר למדתי שהויכוחים איתך הם כמו להתווכח לעץ. תציטוט השנה אני חושב שאנחנו נבחר מאחד ההודעות המפגרות שלך..

ואני ממש לא הפסדתי לך בויכוח. כל אוהד אמיתי של ברצלונה יסכים איתי וכל אוהד ריאל יסכים איתך.. בעצם, גם אוהדי ריאל אינטילגנטים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אה והריצפה עקומה? זה בטח בגלל שרונאלדיניו עצלן..
    אז לך תמכור תותים, נשמה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/07
  2. xavi6 Member

שוב, גם כשרונלדיניו הגיע, הוא הציג יכולת טובה, אבל הקבוצה לא, וזה הראה בבירור שרונלדיניו זה לא כל הקבוצה. גם כשהוא הגיע הוא לא ממש הצליח לבד, הוא סחב אותה באמצע הטבלה.

איזה מותק אתה, באמת. כ"כ יפה שאתה יורד לפסים אישיים בימקום להוכיח את טעותי, זה רק מראה עד כמה אתה פתאט. תאמין לי, בקצב הזה אני עוד יקנה ממך תותים, שכמובן הבן שלך יקטוף http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx

סלח לי, מי שטוען שכל הקבוצה סביב רונלדיניו, ושזה בסדר שהוא יעשה פוזות ופרצופים ויאיים שהוא בספסל-הוא לא אוהד אמיתי. הטענה שלי היא ככה-הקבוצה מעל הכול, מעל רונלדיניו, ואם רונלדיניו לא מוכן לשבת על הספסל לטובת הקבוצה-שילך. אתה לא מסכים? אתה טוען ההפך? שטובת הקבוצה היא מתחת לטובת רונלדיניו?
    לא טענתי שרונלדיניו צריך לעזוב, אמרתי שבמידה והוא לא מוכן לקבל את זה-הוא צריך לעזוב.

מישהו אמר שאני מוותר עליו? אתם מפרשים את דברי לא נכון.

אין שחקן כזה. אין עוד שחקן בעולם שלא עשה כמעט כלום עונה שלמה, כבש בפנדלים ובבעיטות חופשיות, לא עשה הגנה ועדיין החשיבו אותו כטוב בעולם, פשוט אין שחקן כזה. קאקה, מסי, כ.רונלדו, כל הכוכבים האלה עשו הגנה, ואולי כבשו פחות-אבל עשו הרבה יותר ממה שרונלדיניו עשה לקבוצה, הרבה יותר. ולכן, לטעמי, רונלדיניו בשנה שעברה לא עלה על אף אחד מהם. היו כמה משחקים שראיתי אותו עושה הגנה, וקמתי ומחאתי לו כפיים באמצע הפיצריה\הפאב\הבית, למרות שהוא עדיין רק כבש בפנדל. יש דברים שאני מוכן לכפר עליהם, אחד מהם זה יכולת גרוע, אבל יכולת גרוע כאשר אתה עושה גם הגנה. רונלדיניו בהרבה מאוד משחקים לא עשה לא הגנה, והדבר היחיד שהוא עשה זה פנדל\בעיטה חופשית והשאר זה נימנום ולסדר את הסרט של נייקי על הראש.

א. בחצי גמר מול מילאן איניסטה היה גדול, ענק, עשה בית ספר לפירלו שהוא רמה מעל כול הקשרים בעולם.
    ב. המשחק הזה לא קלוונטי כי זה היה בתקופה שרונלדיניו היה בכושר שיא.

לשחקנים מהטופ העולמי יכול להיות קשה מול חטאפה, ומחזור אחרי להיות ממש קל מול מילאן. זה ממש לא משנה, כי זה תלוי בהם, ביכולת האישית שלהם. כמובן שיש הבדל בין נסטה לבין בלם מחטאפה, אבל באותה מידה רונלדיניו יכול לעבור גם את נסטה וגם את הבלם של חטאפה, השאלה מה הכושר שלו והאם ביוום מסוים הוא יכול. יש ימים שהוא יכול לעבור 5 נסטה, ויש ימים שהוא לא יכול לעבור את אישתו של נסטה. מסי ואיניסטה שיחקו כבר ברמות הגבוהות, והם יכולים להיתמודד איתם בידיוק כמו רונלדיניו.

אה הבנתי אותך, בגלל שמסי וג'ולי עשו יותר הגנה, המוח לא פעל להם והם הציגו יכולת חלשה מרונלדיניו? אצל ג'ולי זה פשוט-הוא פחות טוב מרונלדיניו, אבל מסי, בקאהם, פויול, זמברוטה ועוד רבים אחרים יעידו-בולשיט. הם רצים בלי הפסקה הגנה והתקפה, והמוח שלהם פועל בסדר גמור. עד לאן נגיע? אולי עכשיו תגידו לי שההיסתברות לפציעה גבוהה יותר אם הוא יעשה הגנה ולכן הוא לא עושה הגנה.

3. rooney-7 Member

יש רמות של הברקה וכמות המידע שעליך לחשב בשנייה,לדוגמא לתת פס מבריק זה הרבה יותר מקשה מלעבור שחקן.מבין למה?
    ואל תשכח כשאתה לוקח שחקן,אתה לוקח אותו ביחד עם האישיות שלו,ואתה לא יכול להפריד אותם.לדוגמא אם תכריח לעשות רונאלדיניו לעשות הגנה זה יהרוס לו את החשק,וכשהוא בלי חשק הוא שחקן הרבה פחות טוב.אם זה אכן ככה ,אתה מוותר עליו?

ובכלל הטענה שלך שעל כל השחקנים לעשות הגנה גובלת בבורות.הבאתי לך הסבר מקצועי והסבר אלטרנטיווי,אני מקווה שהבנתה.
    ד"א אולי השחקן שבשיאו היה הטוב בכל הזמנים,רונאלדו הברזילאי ,באמת לא עשה כלום מלבד להבקיע גולים,וגם היה חתיכת אגואיסט,שוב אופי שכמעט תמיד מלווה סקוררים גדולים.

4. xavi6 Member

אחי, מאיפה אתה מקריץ לי את הטענות האלה? יש שחקנים שמשחקים 90 דקות אחרי שהם מתים ובדקה ה-90 עדיין הם יתנו לך מסירה גאונית, גם רונלדיניו עשה את זה, גם בדקה ה-90 אחרי שרץ כמו חמור הוא עדיין ידע לתת מסירה גאונית. דיי כבר עם הטענות המגוחכות האלה.

כשרונלדיניו הגיע לברסה, היה לו עבר בלייני בפריז, והוא סופסל וסתם כמו גדול שפריז. כשהוא הגיע לברסה-הוא היה מדהים, לא רק על המגרש, אלא גם מיחוץ למגרש, ולכן אז לא היתלוננתי, אבל שנה שעברה הוא בילה יותר מידי בחדר כושר ובמקומות כאלה, וגם על המגרש הוא לא עבד. מבין?

רונלדיניו לא ילד בן 7! מזה "יהרוס לו את החשק אם הוא יעשה הגנה" מה אנחנו בגנון? הוא עשה הגנה בכל הקבוצות שהוא שיחק בהן לפני ברצלונה, וגם בברצלונה היו משחקים שהוא עשה הגנה, וזה ממש ממש לא הרס לו את החשק. וואי, זה באמת גובל בבורות ידידי.

מצטער, כל שחקן שעל המגרש צריך לעשות הגנה, גם חלוצים ובטח שבטח קיצוניים. כל מגן בשנה האחרונה שהיה בקוו של רונלדיניו עלה למעלה בביטחון, קח את סרחיו ראמוס שפשוט פירק אותנו, או דיוגו, למה הם עלו כ"כ הרבה? כי אדון רונלדיניו לא ירד איתם. מצד אחד שמע, קשה להאשים אותו, ריקארד מבקש ממנו לעשות יותר התקפה, אבל מצד שני-תהיה דוגמא, תרוץ אחריהם, אל תעמוד כמו גולם ותבכה למה לא מסרו לך.

קודם כל רונלדו לא היה אגואיסט, להגיד עליו אגואיסט זה כמו להגיד על אטו שהוא אגואיסט, הם חלוצים, התפקיד שלהם המרכזי זה להכניס גולים, וההגנה שהם עושים זה לילחוץ על הקש"א ועל הבלמים, ואת זה רונלדו עשה ועוד איך עשה.

5. Sergio Ramos Member

תראה זה תלוי בקבוצה עצמה, במאמן, בשיטה של המאמן וכו'... לא כל מאמן פוקד על הקיצוניים שלו למשל ,לעשות הגנה. אני מבטיח לך שרייקארד לא רוצה שמסי יעשה את ההגנה.

6. REAL MADRID Member

תקן את עצמך, הוא לא ייתנגד שמסי ימשיך הליות כמו שהוא עכשיו ויעשה בנוסף הגנה. אבל אם לעשות הגנה פוגע בו אז רייקארד יודע שיש שחקנים אחרים שיעשו את הגנה.

7. xavi6 Member

קוראים לך ריקארד? מאיפה לך שריקארד לא רוצה שהוא יעשה הגנה? מי ישמור על המגנים? האוויר?
    על רונדליניו אני יודע שריקארד ביקש שיעשה פחות הגנהף כולם יודעים, אבל גם ממנו אני מצפה שיגלה קצת בגרות וירד, למרות הבקשה, שיעבור את קוו חצי מידי פעם כאשר חוטפים לו כדור או שלפחות לא יראה זלזול מעצבן אחרי איבוד. רונלדיניו בשנים הראשונות שלו היה מעל ומעבר, עשה הגנה כמו גדול ובמס' משחקים העונה גם הוא עשה הגנה וזה ראוי לציון, אבל בכמות נכבדת, וברוב המשחקים-הוא לא עשה אפילו לא חצי הגנה. ההגנה של הקיצוניים זה לישמור על המגנים, כל מגן שבצד של רונלדיניו חוגג בהתקפה, ובהגנה לא ממש מיתאמץ כי מיבחינה התקפית רונלדיניו לא כמו שהיה אז. בעבר ריקארד כיפר על העובדה שרונלדיניו לא עושה הגנה מהכיוון של דקו שהיה עושה עבודה כפולה בהגנה, והיה תמיד סוגר את רונלדיניו, מה שכמובן עלה לו בצהובים רבים, ומס' קילומטרז' הכי גדול בקבוצה. אבל גם דקו לא היה בכושר שנה שעבר,ה מה שגרם לחוסר הגנה של רונלדיניו להיתבלט הרבה יותר. במצב כזה-אני מצפה מרונלדיניו לגלות יותר בגרות ולרדת יותר, זה הכל.

8. King Kenny Member

אחת הבעיות הגדולות של רונאלדיניו מאז שאני זוכר אותו היא שאם חוטפים לו כדור הוא כמעט ואף פעם לא ירוץ אחר כך בשביל לקבל את הכדור בחזרה.

9. rooney-7 Member

רונאלדו לא אגואיסט? :aaarofl:
    מכיר את המצבים של שניים על שוער,ראיתה אותו פעם מוסר במקרה כזה? וזאת רק דוגמא קטנה

היו ממש מעט גאונים ברמה של רונאלדיניו:מראדונה,קרוייף ואולי עוד כמה בכל מקרה רובם לא עשו יותר מדי הגנה אלא כל הקבוצה חיפתה עליהם,ואל תשכח שאז המשחק שוחק בקצב אחר וסגנון אחר לחלוטין.
    ושוב מבחינה מקצועית עדיף שרונאלדיניו מקדימה,מהסיבה הפשוטה שרונאלדיניו בהתקפה הרבה יותר מסוכן מראמוס בהתקפה,ואי אפשר להיות בשני מקומות בו זמנית.מגן שעולה אולי יוצר יתרון להתקפה אבל הוא לא כזה משמעותי כי זה 8-9 נגד 7-8 וזה לא כמו 3 נגד 3 כשרונאלדיניו לצדך.אם תאמת ברסה לא תמיד ידעה לנצל את זה וזה חבל.

רונאלדיניו בפריז לא דמה לזה של ברצלונה ואחת הסיבות המרכזיות לכך היא פרננדז שחשב כמוך,שכולם צריכים לעשות הגנה.
    רונאלדיניו הוא לא ילד בן 7 ויחסית לגאון הוא חזק מנטלית בצורה בלתי רגילה,אבל זה לא אומר שאין לו נפש של ילד וכשפוגעים בה זה משפיע עליו.לכן כולם אהבו אותו כי הוא לא שיחק את הכדורגל הציני של מוריניו שבו כולם עושים הגנה,אלא שיחק את הכדורגל התמים(כמו ילד) .
    תבין יש הרבה סיגנונות של אופי,ולא לכולם אתה יכול להגיד לשבת לספסל ויצא לך משהו טוב מזה.אנשים שונים-התייחסות שונה,עם זה לפחות אתה מסכים?

10. Sergio Ramos Member

אתה לא יכול לצפות משחקן לדוגמא כמו רונלדיניו שיתחיל לתזז לך מצד לצד וישתגע ברבע המגרש של הקבוצה שלו. כמובן שהכל תלוי במומנט שמשחק עצמו נמצא. אני לא אומר שצריך להוריד מהם עול שלהם ב100% לא לעשות הגנה, לא אומר שצריך לתת להם לעמוד כמו פסלים בחצי היריב ולחכות רק לכדורים, אבל אתה לא יכול לצפות מהם שיתחילו לרוץ לך ולרדת לגליצ'ים. ככל ששחקנים מסוג כזה יעשו יותר הגנה זה עלול לפגום אותם בהתקפה. כי הראי שחקנים כמו שלכם(מסיף רונלדיניו) הם שחקנים של התקפה נטו, שחקנים שצריכים מאחורים כמה עובדים שוחרים מהרמה הראשונה שיעשו להם את העבודה השחורה בזמן שהם מלהטטים בחלק הקידמי.
    בקיצור, אל תבין לא נכון, לא אומר שצריך להוריד מהם את נטל ההגנה, אך גם לא לצפות מהם ליותר מידי בכל הקשור לפאן ההגנתי.

רוני 7 - תראה על שחקנים מסוג כמו רונלדיניו לא ניתן לאמר אגואיסט. הוא שחקן שמשלב אצלו הכל- גולים, פיפורים וגם ברקות יוצאות דופן של מסירות עומק וכל מיני מסירות גאוניות. כל שעליו, אגואיסט לאמר, זה נשמע מוזר. הוא שחקן שמשלב אצלו הכל, שחקן מיוחד שלא רואים כל יום. שחקן שבעצם הביא סוג חדש לכדורגל עצמו.

אני אומנם לא פרנק רייקארד כמו שאמר ירדן, אבל תאמין לי, שזה מה שחסר לרייקארד בחיים..שמסי, יעשה הגנ. השחקן כבר נפצע כמה פעמיים, ולא רק שזה לא התפקיד שלו לעשות הגנה וזה ברור שזה לא התפקיד שלו, מסי השחקן החשוב ביותר בהתקפה בארסה, הוא בעצם משלים את החסרון של רונלדיניו. שאין את הגאושו אם הברקותיו המנצנצות. יש לך מסידונה שילהטט ויחפה. ואני מבטיח לך שזה הדבר האחרון שרייקארד ירצה- שמסי יתחיל לרדת לו לתקלים. יש שחקנים אחרים בשביל זה על המגרש

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/10/07
  11. King Kenny Member

רונאלדיניו לא אגואיסט בכלל, יש לו מסירות מדהימות, בעונת 2004/05 היו לו יותר בישולים משערים, בעונת 2005/06 אם אני לא טועה הם היו שווים, רק בעונה שעברה מספר השערים עלה על מספר הבישולים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏2/10/07
  12. rooney-7 Member

צודק לגמרי.
    אבל לגבי הציפייה שלך ,לא חושב שאם הוא לא עומד בציפייה הוא צריך להיענש.זה תלוי בו,אם יחשוב שזה מה שעליו לעשות הוא יעשה אם לא גם צודק.תסמוך על שיקול הדעת שלו.

13. rooney-7 Member

אתם עיוורים? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    סתם ,סתם.
    כתבתי רונאלדו(הברזילאי).
    ועוד סתם גרמתם לי לפקפק בעצמי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/lol.Xxx

14. xavi6 Member

באיזה עולם קיצוניים לא עושים הגנה? אני עדיין לא מבין את זה, כנראה יש לי חור בהשכלה, קיצוניים לא צריכים לישמור על מגנים. אני היתיאשתי, אם הגענו למצב שקיצוניים לא צריכים לישמור על המגנים ולעשות הגנה-אבדה תקוותנו.
    מחר הרוח קרב תחזור עלי ואני יגיב שוב לכל דבר קטן שכתבתם. אחד מהם זה שרק אני ומוריניו חושבים שצריך לעשות הגנה, כולל הקיצוניים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

15. rooney-7 Member

חבל שאני לא אהיה פה-נוסע לחו"ל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
    בכל מקרה רואים שאתה מבין כדורגל,מקווה שאתה חושב עליי אותו הדבר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    ומזמן חיפשתי מישהו לדבר על קבוצת הכדורגל מבחינה מקצועית הכי מעניינת בעולם(כיום),כל כך הרבה קומבינציות ,כל כך הרבה אסטרטגיות שאפשר לעשות עם הסגל הזה שזה פשוט מדהים.

וכמה הערות לאקניות:
    1)לכל שחקן יש להתייחס שונה,ודינו של רונאלדיניו הוא לא דינו של אינייסטה או פויול.
    2)וכשאתה בוחר גישה שדרכה אתה מוציא את המקסימום מהקבוצה ומהשחקן,אתה חייב להתייחס לאופי של השחקן.
    3)לגבי ההגנה:מוריניו שיחק כדורגל ציני,ולכן הוא לא רצה שחקן כמו רונאלדיניו. לפי דעתי עדיף שרונאלדיניו ישאר מקדימה ויעשה הגנה ממש מינימלית, כשהמגן יעלה צריך למצוא שיטה דרכה להעניש אותו.לדוגמא כדורים ארוכים לקדימה שמספיק שפעם אחת יגיעו למטרה ויש וואחד מטרות(הנרי,רונאלדיניו שניהם עם גוף וכישרון לא קטן) וזה גול בטוח,בטח כשיש לך מוסרים כמו צאבי אינייסטה ודקו.