אז את תיירי הנרי להושיב על הספסל? לא נראה לי. קשה למצוא מערך שמתאים לבארסה..אני סומך על רייקארד שימצא את המערך המתאים.
ממתי צריך לשים את כולם בהרכב?אני בטוח שלפני שהנרי בא דיברו עם כל הארבע על המצב ומה יקרה שהנרי יגיע לבארסה ולכן אני לא ממש מודאג מהעניין הזה.
צריך לשים את כולם בהרכב, מפני שכל אחד מהם, עשה יותר מדי בקריירה שלו בשביל להרקב על הספסל, גם אם זה לא הרבה משחקים, שחקנים בסדר גודל הזה לא יושבים על הספסל, חייבים למצוא פיתרון אחר, ולהרכיב את כולם ביחד בהרכב, מביא קישור והגנה פרוצים, לכן מעניין מה רייקארד יעשה מול הגדולות, במשחקים שאסור להשאיר חור פנוי על המגרש, כי אם משאירים, מקבלים גול. יכול להיות שהקנייה של הנרי הייתה מיותרת, אבל ברור שהם היו צריכים חלוץ מחליף טוב על הספסל, כדי שלא יקרה מה שקרה השנה, שאטו נפצע, וגודיונסן החטיא מכל מצב, ולכן היו בעיות לא מועטות בהתקפה, אז עכשיו יש את הנרי שיכול לשים גולים, אבל לשחק עם הנרי מסי אטו וגאושו ביחד זה כמעט בלתי אפשרי.
לא משנה מה יהיה רייקארד יהיה חייב לשתף את כולם,לא יודע איך,רק הוא יודע.אני לא רואה מצב שהנרי או אטו,שחקנים בסדר גדל כזה יסכימו לחמם את הספסל,זה דבר שיכול להוביל לבעיות ולסכסוכים.בכל מקרה מוקדם מי לנתח מערכים עכשיו,אף אחד לא יודע מה יעלה בראשו של רייקארד. יהיה מאוד מאוד מעניין לראות איך בארסה תשחק בעונה הבאה.
מה המסקנה? הקניה של הנרי היתה מיותרת גם ככה היו קרבות אגו בין אטו לרונלדיניו עכשיו האגו יעלה עוד יותר, וכתוצאה מכך יש סיכוי שאטו ימכר בגלל שהוא לא ירצה להיות על הספסל והנרי גם לא בא בישביל להיות על הספסל, ובארסה יפסידו חלוץ גדול כמו אטו ואוליי אפילו את רונלדיניו כי ברצלונה לא יכולה להרשות לעצמה לשחק אם מסי הנרי אטו ורונלדיניו.
זה לא משנה איפה הוא יהיה בצד שמאל, גם ככה היחיד שיכסה עליו בהגנה זה המגן השמאלי. גם בשנה שעברה זה היה ככה ולא חשבתי שזה ישתנה השנה. אם אתם חושבים שזה יותר מדי פרוץ אפשר לשים את דקו בתור קשר מרכזי, קצת יותר למעלה מטורה. מסי ורונאלדיניו יעלו למעלה ברגע שהכדור אצל בארסה, וככה המערך גם התקפי מספיק וגם בעל הגנה טובה(4 שחקני הגנה + טורה). ובקשר להנרי.. היה צריך מחליף ראוי לאטו, אבל הנרי הוא במקרה הזה לדעתי 'טוב' מדי. עדיין, ברגע שהוא כבר הגיע, חבל אם לא ישתמשו בו בהרכב הראשון. עלה אצלי רעיון נוסף בקשר למערך : בארסנל הנרי לפעמים הוסט שמאלה, לעמדה שבה רונאלדיניו שיחק בשנה החולפת. אז מה שאפשר לעשות, זה לשחק עם הנרי משמאל, עם רונאלדיניו באמצע מאחורי אטו, עם מסי מימין ועם דקו\צ'אבי\אינייסטה\טורה או כל רוטצייה אחרת, בעמדת הקשרים המרכזיים. אני חושב שלא יהיו יותר מדי ייבושים על הספסל מאחר ויש המון משחקים וכך יותר שחקנים ינוחו העונה לקראת משחקים חשובים יותר.
רוטציה. מה כ"כ קשה להבין? משחק אחד רונלדיניו יכנס בתור מחליף, משחק שני מסי יכנס בתור מחליף, משחק שלישי אטו בתור מחליף ומשחק רביעי הנרי בתור מחליף. השאלה מי יהיה הפוץ הגדול והבכיין שיבכה ויעשה פוזות, אז פרצופו האמיתי יתגלה מול כולם ונישלח אותו הביתה. לשחק עם כל ה-4 זה במצב של פיגור, לא מתחילת המשחק. גיל 30 זה לא זקן. זה הגיל המושלם שלשחקן כבר יש מספיק ניסיון, וגם מספיק כושר לעמוד ביכולת של הצעירים. תישאלו את לוקה טוני ולארסון, הם כבר יגידו לכם שזה בכלל לא זקן.
כמ ושאמרתי, אני מניח שרייקארד לא יעלה עם כולם כי הוא מאמ ןמספיק חכם כדי להבין שזה לא טוב לשלב את כולם, אבל זה יכול לגרום הרבה בעיות אם אחד מהם ייפגע מישיבה על הספסל. בקיצור, בוא נרד מהנושא. יהיה מה שיהיה.
זה פוגע ביציבות אם כל הזמן משנים את ההרכב. הכימיה בין השחקנים תפגע מזה.. אני עוד לא גיבשתי דעה לגבי הצטרפותו של הנרי ולגבי השחקן שאמור להיפגע מזה. זה עניין מסובך שלא בטוח שבארסה היתה צריכה..
ושחקנים ברמה הזאת יבינו אחד את השני דיי מהר. לא צריך להיות חברים 20 שנה בישביל לשחק ביחד כדורגל ולעשות מהלכים יפים.