ברצלונה 08\2007: תם עידן הגאושו

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י Raulito, ‏5/7/07.

1. Raulito Madridista

הוויתורים על דקו ורונאלדיניו עוד יכולים להיות נכונים בסיטואציה מסויימת, אבל הוויתור על אטו לא מובן. ברצלונה פשוט מפסידה כאן, היא עושה מהלך שגוי. מעניין מאוד כמה כסף היא תכניס ממכירתו של אטו, וחסר לה שהיא תקבל פחות מ27 מליון יורו. סמואל אטו הוא החלוץ הטוב ביותר בליגה הספרדית מאז שנות ה-2000, יש לו ממוצע טוב יותר משל ראול, רונאלדו, ויאה, טורס ואחרים. הסטט' שלו השנה מדהימה: 17 משחקים, 15 שערים(ב1408 דקות, ממוצע של של כמעט שער למשחק). זה שחקן שאפשר לסמוך עליו שיבקיע, הוא השתלב נהדר בקבוצה ובמערכת יחסים טובים גם עם הקהל.
    זה לא שאדבאיור שחקן רע, ממש לא, יש לו פוטנציאל מצויין, אבל הוא פחות מתאים לסגנון המשחק של ברצלונה, מה גם שהוא עדיין צריך להסתגל לליגה חדשה והכל. אני לא רואה טעם לתקן משהו כאשר הוא בסדר, וברצלונה זקוקה לקשר התקפי בצד שמאל ולא לחלוץ. יהיה מוזר לראות את שני החלוצים של ארסנל עד לא מזמן, משחקים בברצלונה.
    אם כבר נגעתי בחלוצים של ברצלונה, מאוד מעניין אותי מה יהיה עם הנרי בעונה הבאה. לא מבחינת הקבוצה שבה יישחק כי זה דיי ברור שהוא נשאר, השאלה היא מה היכולת שיציג. ביורו הוא לא היה מדהים, למרות שאם ממש מתאמצים רואים מידי פעם שברירי הברקות שמזכירות במשהו את השחקן האדיר שהוא היה. לטעמי הוא לא מסוגל לחזור למה שהוא היה פעם ואני לא צופה עונה טובה יותר שלו מאשר אשתקד.

2. Jack Wilshere Member

3. xavi6 Member

כן כן, ארשבין רוצה לשחק אצלינו, כולם רוצים לשחק אצלינו. מה קרה אתם מתחננים שלא ניקח אותו? רק כמה הודעות לפני אבו אמר שנקבל זין בפנים כמו כל שאר אירופה. חבל שהוא לא למד ממקרה של פלאמיני, אשלי קול, הנרי, ויירה.

בכל אופן-אני לא מתלהב מהרוסי הזה, ביורו כל אחד יכול לתת כמה משחקים טובים ולהיות כוכב, מוזר לי שהוא עדיין לא היגע לאירופה ועדיין-אני מעדיף את הרוסי על פני הטמבל הזה שיש לכם בחוד. ועוד 27 מיליון. תעשה לי טובה אתה ותשמרו אותו, סעמק אתם לא יודעים לשמור על שחקנים!? למה כל שחקן עוזב אותכם כאילו כלום?! תעשו לו איזה סעיף שחרור של כמה מיליונים טובים, עם שתי אפסים. עד שלימדנו את אטו לאכול בסכין ומזלג, אתם רוצים להביא לנו אפריקאי אחר שלא יודע לאכול כמו בן אדם. סתם סתם...אני אוהב את אטו, יותר מכל רכש שיכולים להביא לנו, הוא צריך להישאר. במילאן הוא יהיה סקורר מטורף, והוא חייב לתת למוריניו בראש.

עכשיו ברצינות-אם אדאביור יהיה המחליף של אטו, מצבינו יהיה רע.

נערך לאחרונה ב: ‏23/6/08
  4. Mr.Eko Member

אתה ראית את ארשבין במשחקים אחרים שאתה קובע כבר אם הוא מתאים לבארסה או לא?
    אני אישית יצא לי לצפות בו משחק בליגה הרוסית המון(ככה זה כשאבא שלך חובב מושבע של הליגה הזו) וגם בגביע אופ"א ומדובר פה בשחקן שבקלות יכול להשתלב באחת מהקבוצות הבכירות באירופה. אבל מה לעשות שברוסיה יש מספיק כסף כדי להחזיק אותו שם ושחקנים רבים וטובים כמוהו בליגה הרוסית.

5. Spanish Weapon Member

עזוב אותך,זה דיבור של בן אדם שראה משחק אחד של זניט בגביע אופ"א ,עוד שניים של רוסיה ביורו
    ועל סמך זה שופט את ארשבין.

גדולים ורבים מxavi6 ראו את ארשבין משחק ולא משחק אחד או שניים אלא כמה עשרות ,וכולם יודעים
    להצביע שמדובר בשחקן ענק.
    זה שהוא משחק בליגה הרוסית שהיא עדיין די סגורה לאירופה זה לא מעיד על רמתו כשחקן,הוא נשאר
    בזניט אך ורק בגלל משכורת עתק שהוא מרוויח שם(5 מיליון יורו לעונה), אם לא המשכורת והכסף
    הרוסי הגדול,ארשבין כבר לפני 4-5 שנים לא היה בליגה הרוסית.

בזמן שיש כאלו שאומרים שהם לא תופסים מארשבין,אני אומר שבארסה בנתיים יכולה רק לחלום
    שארשבין יגיע אליה ולא לכסף הגדול של צ'לסי/יונייטד וכו' שעם כל הכבוד ללאפורטה וחבר
    המושבעים שלו, להם יש יותר אמצעים מאיתנו.

6. Jack Wilshere Member

xavi,

אתה אחד הקשקשנים... ארשבין overrated, דה רוסי לא כשרוני, אדאביור לא תחליף לאטו (אף על פי שאני חושב שמוטב לכם להשאיר את אטו, אבל אדא הוא תחליף ראוי גם ראוי).

ליצן!

7. Lupo Member

אם מישהו יכול לתת לי קשר אחורי יותר טוב מדה רוסי שיתן...(לכל אוהדי בארסה, רק אל תגידו לי יאיא טורה)

8. REAL MADRID Member

מה הקשר קיבינמט לדיון של ברצלונה? בשביל שאלות מהסוג הזה יש אופ-טופיק.

פעם הבאה ההודעה נמחקת.

נ.ב: אסיין.

9. Lupo Member

פשוט היה פה מישהו שאני לא רוצה לתאר את רמת הידע שלו, שאמר שדה רוסי לא שחקן.ככה לפחות הבנתי. זה מאוד מצחיק.
    בקשר לאסיין, שחקן נהדר. צודק לגמרי, למרות שדה רוסי לא הרבה פחות טוב.

10. xavi6 Member

למה? תקרא לי גם ליצן, כמו פריטור האיש הכי מבין באייסוקר, האיש שקורא לכולם ליצנים ובאותו משפט מבלבל במוח שססק הוא השחקן הכי טוב שיש בקישור של נבחרת ספרד אחרי משחק שבו הוא כבש מעמדת נבדל והיה גרוע.

דה רוסי לא טכני כמו איניסטה, או פירלו, או צ'אבי, או ססק, או כל אחד מהשחקנים האלה. הוא שחקן של לחימה והקרבה בעיקר, לא של טכניקה ויכולת אישית. אמרתי שהוא לא יודע לשחק? אמרתי בדיון של היורו שהוא שחקן אדיר, קשר כמעט מושלם. תותח ופייטר אמיתי. טכניקה? אין לו. אתה רוצה להגיד שאני לא מבין בכדורגל? אתה צריך לחפש את המושג "לא מבין בכדורגל" במילון ואתה תראה תמונה שלך ליד. אם במקרה תחפש "מלקק לונגר את התחת" תמצא את פריטור.
    אם תחפש ליצן אתה תמצא אותי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx

לגבי ארשבין-לא תופס ממנו בכלל כרגע, ולא בגלל שהוא לא היה טוב, הוא היה תותח במשחקים שראיתי אותו, הבעיה שראיתי מעט, וגם כשראיתי הוא לא שיחק מול בלמים מהדרג הראשון. למה הבלמים של הולנד הם מהדרג הראשון? הם איטיים מאוד בעלי יכולת ממוצעת. שוודיה בכלל אין מה לדבר. עדיין לא ראיתי אותו מיתמודד עם שחקני הגנה מהדרג הראשון, ולכן אינני נסחף בהיתלהבות שלכם. לככב בליגה הרוסית זה לא כזה קשה, וגם לנצח את רינג'רס מסי עשה לבד בחוץ. אם הוא היה כזה כישרוני, הוא היה עובר, ולא משנה כמה כסף היו מציאים לו ברוסיה-הוא היה מוצא את עצמו לפני גיל 27 בקבוצות אירופאיות. עשרות שחקנים קיבלו הצעות מרוסיה\ארצות ערב, במיליונים, מתי הם עברו לשם? רק בגיל 30+. הם קיבלו את ההצעות האלה תהיו בטוחים לפני, ואם לא הציעו להם-כי הם בחיים לא היו עוברים. למה אצל ארשבין זה שונה? כי הוא לא רוצה להיתפתח? כי הוא לא יעדיף פחות כסף במקום כמו מילאן\ריאל\מנצ'סטר? בולשיט. הוא היה מרוויח הון גם בקבוצות הללו. הוא פשוט לא היה מספיק טוב, ורק עכשיו באה הפריצה שלו. אני לא זוכר שראיתי אותו בטורנירים קודמים של הנבחרת, רק היורו הזה הוא פרץ. אז אני לא נסחף, כי למדתי ממקרים כמו בארוש וחריסטאס שטורניר אחד לא אומר הכל.
    עכשיו אל תתקפו אותי ואל תירדו איתי לקווים אישיים כי גם את זה אני יודע, מר Spanish Weapon
    שלא נדבר על פריטור שנמאס לראות את חתימתך ואת הכינוי שלך בכל חור אפשרי.

11. Lupo Member

כמה שטויות אתה כותב? איך אתה משווה את השחקנים שהזכרת לדה רוסי? השחקנים שהזכרת הם פליימייקרים, תמיד ישחק איתם גרזן בקישור.
    דה רוסי זה קשר אחורי לא פליימייקר, תפנים, ואל תעשה ביניהם השוואה.
    אמרת לא לרדת לפסים אישיים, אז קודם כל תלמד קצת כדורגל, אחר כך תדבר, לא כולם יכולים לספוג את מה שאתה כותב. אני אשמח אם תראה לי תמונה שלי ליד המושג "לא מבין בכדורגל".

12. xavi6 Member

הוא לא פלימייקר בגלל שאין לו טכניקה, הוא שחקן נטול טכניקה לכן הוא לא פליימיקר, לכן אני אומר שאין לו טכניקה ברגליים! לפני שאתה צריך להבין כדורגל, אתה צריך היגיון בראש שלך.

13. JR-Riquelme Member

לא צריך בתפקיד של דה רוסי להיות שחקן טכני כמו פירלו, פירלו הוא עושה משחק ודה רוסי קשר אחורי. יחי ההבדל הקטן.

ביחס לתפקיד של דה רוסי, הוא אחד השחקנים הכי טכניים שיש בתפקיד הזה אם לא הכי טכני מביניהם.

פרדיננד נחשב טכני ברמה גבוהה מאוד ביחס לבלם אבל אם תשווה את הטכניקה שלו לאחד כמו אינייסטה ברור שתקבל שחקן אפור.

לעניין אחר - ארשאבין בהחלט יכול להעדיף הרבה יותר כסף ברוסיה. מה רע בלהישאר בבית עם המשפחה והחברים, לשחק בקבוצה אדירה ברוסיה שגם מצליחה באירופה ולהרוויח בוכטה של כסף? החיים הטובים. זה שהוא לא באחד מאריות לא בהכרח אומר שהוא אוברייטד. הכסף הרוסי ענק, מאוד קשה להוציא משם שחקנים.

ובעניין אדאביור - אני מאוד תופס ממנו... אם ברסה רוצה תחליף לאטו אדאביור תחליף מעולה, יש לו נתונים אדירים ובעונה האחרונה הוא גם הראה שהוא יכול לתרגם אותם. הוא גם די צעיר.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/08
  14. xavi6 Member

זאת הבעיה אני ל מסתכל ביחס ל...זה כמו שאני אגיד שסרחיו ראמוס ביחס למסי הוא שחקן בלי טיפת טכניקה. אני מדבר על שחקן בכללי, לא ביחס ל...יחי ההבדל הקטן.
    בתור שחקן, בלי ביחס ל.... דה רוסי הוא שחקן לא כישרוני.

בנוגע לארשבין-לכל שחקן בעולם יש מטרה לשחק במקום אחר, מה אתה חושב שלא הציעו לו הרבה כסף במילאן? מדברים על מיליונים, תהיה בטוח שההבדלים בין המשכורת שהוא מקבל לרוסיה לבין המשכורת שהוא היה מקבל בקבוצות כמו מילאן\ריאל\מנצ'סטר הם לא כאלה גדולים. לא כל שחקן נשאר במקום בגלל כסף, וכל שחקן רוצה להיתקדם. יש הרבה שחקנים שעזבו למקום עם פחות כסף, דקו הוא דוגמא מושלמת.

נערך לאחרונה ב: ‏24/6/08
  15. Lupo Member

תגיד אתה עושה צחוק?
    אין לו טכניקה ולכן הוא לא פליימייקר. מצחיק, מביש, מעליב, מגוחך ואווילי.
    למסי יש טכניקה והוא לא פליימייקר. לרונלדיניו יש טכניקה והוא לא פליימייקר. להנרי יש טכניקה והוא לא פליימייקר.
    מהצד השני- לקנאברו אין טכניקה והוא לא קשר אחורי, לגודיונסן אין טכניקה והוא לא קשר אחורי וכו' וכו'...
    כמה המחשבה שלך שבלונית.