מתערער מעמדו של ולדאס בברצלונה עם מינויו של פפ גוארדיולה החלה המהפכה בברצלונה לאחר 2 עונות ללא זכייה באף גביע כלשהי. לקראת העונה הבאה, רק קרלס פויול, אנדרס אינייסטה, צ'אבי ובוז'אן קרקיץ' בטוחים. אחת העמדות המרכזיות שבברצלונה שוקלים לשנות היא עמדת השוער של ויקטור ולדאס. מאז 2004 היה מעמדו של ולדאס מצוין בתור שחקן שאין עוררין עליו, הוא נכנס לספרי ההיסטוריה של המועדון עם זכייה בתור הזאמורה וכמות מרשימה של משחקים ללא ספיגה. עקב יכולת חלשה לפרקים וטויות גורליות שוקלים בברצלונה להביא שוער במקומו של פינטו שיתחרה עם ולדאס על המקום בהרכב. אחד השמות שעולים הוא שוערה של ויאריאל כיום דיאגו לופז אך מעל הכל שוער המשנה בריאל מדריד עד לעונה הנוכחית שמחירו מוערך בין 6 ל-10 מיליון יורו. http://www.goal.com/images/24643_news.Xxx -------- אני חושב שלמרות שולדאס הראה שיפור בעונה האחרונה, כחלק מהשדרוג שתעבור הקבוצה גם עמדת השוער חייבת להשתדרג. דיאגו לופז הוא שוער ראוי למועדון כמו ברצלונה ולטעמי הוא השוער השני ביכולתו העונה, שני לקסיאס כמובן. עם זאת, אני ממש לא ארצה לראות את דיאגו לופז משחק בברצלונה. זה יהיה כואב מאוד לראות אותו שם.
ויקטור ואלדז הוא אחד מהאנרייטדים הכי גדולים שאני מכיר בכדורגל העולמי. אני חושב, שהוא לא מוערך מספיק ואת הקרדיט שמגיע לו, הוא לא מקבל מהתקשורת או כל כל גורם חיצוני אחר. אני מאמין בו וחושב שהוא שוער נהדר שיכולותיו ברמה מספיק גבוהות בכדיי לשמש כשוער הראשון של ברצלונה. לא ואלדז הוא הבעיה. הוא לא זה שיביא את האליפות/הגיע חזרה לברצלונה והוא גם לא זה שירחיק את ברצלונה מהאליפות או הגביע.
ואלדס הוא בכלל לא הבעיה. הוא שוער טוב שעושה את העבודה שלו בצורה די טובה ואל אף שיש לו נטייה לעשות טעויות חמורות אתם שוכחים את כמות הפעמיים שהוא הציל אותנו מהפסידים ומתבוסות. ואלדס הוא השחקן האחרון שצריך להחליף בקבוצה הנוכחית.
אתה מתכוון לאנדרייטד. אני מסכים עם מה שנאמר כאן על ואלדז שהוא שוער טוב מאוד אבל הבעיה אצלו היא שהוא לא יציב,יצא לי לראות הרבה משחקים העונה שבהם בארסה לא שיחקה טוב וואלדז נראה מצויין,לדוגמה המשחק נגד שטוטגרט בחוץ. אבל האירוניה פה היא שדווקא כשהקבוצה נראיתה טוב ואלדז עשה את הפאשלות הקטנות שלו שעלו בלא מעט גולים מכריעים. להגיד שואלדז הוא שוער ברמה הגבוהה ביותר? אם הוא היה יציב יותר הייתי אומר שכן אבל כרגע בכלל לא ואגב הוא בכלל לא הבעיה העונה בספיגת הגולים הרבים מאמצע העונה,הבעיה היא ללא ספק ההגנה שלא תיפקדה ובגלל זה אנחנו חייבים להתחזק בבלם נוסף שיתווסף לרוטציה במיוחד לאחר העונה לא טובה שטרזן נתן ובמגן כמובן. אגב,תודה לפרנקי על כך שהוא אימן את הקבוצה הכי מדהימה(!) שיצא לי לראות בחיי וכנראה שגם יצא,עשה את הטעויות שלו העונה,פינה את המקום לפפ וזה הזמן לעידן חדש בבארסה. מקווה שבהנהלה יפיקו את הלקחים מהקיץ הקודם ויבנו לעונה הבאה קבוצה עם חיזוקים במקומות הנכונים ובעיקר שתיהיה קבוצה עם שחקנים רעבים לתארים. עוד דבר שאי אפשר לשלול מרייקארד זה שהוא תמיד היה לוקח את האחריות על עצמו,החיבור שלו לשחקנים היה מצויין,אני לא רואה הרבה מאמנים שהיו מראים כזו אהבה לשחקנים שלהם כמו שרייקארד הראה,תמיד דגל בכדורגל התקפי ונתן חופש גדול לשחקנים והראה שגם עם כדורגל סוחף אפשר לקחת תארים,סיים את הקדנציה בצורה לא טובה ובאמת אף אחד לא רצה שנגיע למצב כזה.
אני תמיד מתבלבל... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx מה-גם ששוק השוערים בספרד לא בוער במיוחד כך שהאופציות של ברצלונה לא רחבות.
אם גורדיולה מוציא את ואלדס מעמדו מתערער אצלי, בטח לבטח המינוי שלו יגרום לי לחשוב פעמיים אם הוא היה נכון או לא. ולא אכפת לי אם זה יהיה לטובה. שיעשה מהפכות רצויות לא מהפכות מפגרות.
למה זידאן פחות טוב מרונלדיניו? לא היה שחקן בריאל באותה תקופה שהיה פחות טוב מרונלדיניו בעמדתו. רונלדו עלה על כל חלוץ שלנו, כן, גם על אטו. שנה לאחר מכן זה היה סיפור אחר לגמרי. זה לא רק רונלדיניו, אלא כולם. היה מספיק לראות איך השחקנים חוגגים את הגול הראשון של מסי, כשזה קרה-ידעתי, ידעתי שעונה לאחר מכן יהיה משהו גדול. אני לא יכול להסביר למה, אבל בחגיגות האלה היה משהו מיוחד. ילד נכנס, כובש גול לא משמעותי כי הניצחון היה מובטח, והשחקנים חוגגים ביחד, קופצים וצוהלים כאילו הם לקחו גמר גביע. אי אפשר להסביר את זה.
אני מקווה שפפ יעיף לכל הרוחות את הליצן הזה ואלדס... שוער שאם הוא לא היה גודל בברסה מעט מאוד קבוצות היו שמות עליו. יש לו מזל שהוא הלך לקבוצה שלא ידועה בתור אחת שמשחקים אצלה שוערים ברמה גבוהה. לדעתי הוא לא מתאים לרמות הגבוהות, אולי עוד 3 שנים... לא עכשיו, יותר מדי טעויות, זה שהוא לוקח לפעמים הצלות שמעט מאוד שוערים יכולים לקחת זה יפה, אבל למועדון כמו ברסה צריך שוער יציב שאפשר לסמוך עליו.
צ'אבי:"אנחנו האשמים שרייקארד לא ממשיך" http://www.as.com/recorte/20080509dasdasftb_8/C280/Ies/Xavi_Nos_sentimos_culpables_todo.Xxx צ'אבי הרננדז, קשרה של ברצלונה, לא הסתיר את צערו עקב הפרידה של ברצלונה מפראנק רייקארד. נראה שהשניים נמצאים בקשר חזק מאוד, הרבה יותר מאשר יחסי מאמן ושחקן. בראיון דיי מרגש לתקשורת, צ'אבי מספר על כך שהשחקנים מרגישים אשמים בעזיבתו של ההולנדי, מביע צער על כך ומדבר גם על מי שבא - פפה גוארדיולה. "אנחנו, השחקנים, אשמים שפראנק רייקארד לא ממשיך בקבוצה. מאמן הוא דמות משפיעה מאוד, אבל התפקיד של השחקנים הוא הכי גדולה. אנחנו מאמינים שיכולנו לעשות הרבה יותר ולהיות בשלב כזה של העונה במצב הרבה יותר טוב. אומנם בליגה לא היטבנו לשחק, אבל היינו בחצאי גמר של גביע המלך וליגת האלופות ונותרנו בידיים ריקות. בספורט לא תמיד מצליחים להשיג את מה שיוצא, ככה זה. סגל השחקנים היה טוב, אבל לא היינו קבוצה טובה השנה, לא היינו יחידה אחת מגובשת", אמר צ'אבי. צ'אבי ממש התחבר לפראנק רייקארד, הכימיה בין השניים הייתה פנטסטית. אם זה היה תלוי בו, ברור כשמש שההולנדי היה ממשיך. "רייקארד בהחלט היה יכול להמשיך עוד בברצלונה, אבל ככה זה בכדורגל, שנתיים בלי תארים זה יותר מדיי עבור ברצלונה. חבל שהכדורגל עובד ככה, זה לא צודק, אנשים שוכחים מהר מידי את ההישגים הנהדרים שהיו לפני וזוכרים רק את הסוף", הוסיף צ'אבי. הספרדי הסביר מדוע הוא כל-כך מעריך את רייקארד:" רייקאד אדם נהדר וטוב לב. הוא נותן לך הכל. הוא לימד אותנו שזה הכרחי להיות מקצוען וחייבים לשאוף להשתפר ולא להיות שבעים מעולם. הוא לא מתייחס אלייך בתור שחקן בלבד, אלא כמו ידיד. הוא היווה עבורינו דוגמא. הוא ידע לטפל באנשים כאשר צצו להם בעיות ועובדה שחדר ההלבשה של בארסה היה מצוחצח הרבה מאוד זמן". "השחקנים מבינים שיהיה שינוי משמעותי בסגל", מספר צ'אבי. "אני רוצה לגמור את החוזה שלי בברצלונה והכל תלוי בגוארדיולה", הוא אומר. צ'אבי מאוד בוטח בגוארדיולה ודוחה את הטענות שהוא חסר ניסיון. "אין לו ניסיון?" הוא אומר בתדהמה למראיין הספרדי; גוארדיולה שיחק בברצלונה כל-כך הרבה משחקים...הוא יודע כמה דברים על כדורגל", צ'אבי אומר נחרצות. צ'אבי צופה לו עתיד מצויין: "אני בטוח שבחרו באדם הנכון. הקהל מאוד ייתחבר אליו. הוא אחד משלנו, בארסאי. הוא חיי ברצלונה בכל הגוף שלו. הוא היה שחקן עם אופי גדול וכריזמתי ותכונות כאלו הן חשובות מאוד עבור מאמן". "אני מאחל לגוארדיולה שיצליח לפחות כמו רייקארד", הוסיף צ'אבי. הקשר הקטלוני הורחק סמוך לסיום הסופר-קלאסיקו ולא יוכל לשחק במשחק האחרון של הקבוצה בקאמפ-נואו נגד מאיורקה. צ'אבי ציין שהוא מאוכזב מההחלטה ושהוא כבר חושב על העונה הבאה. בקשר למשחק הנוכחי, הוא רוצה לראות את הקהל תומך בשחקנים ולא מוציא את המתפחות הלבנות. "זה לא מתאים. אני מבין את האוהדים המתוסכלים, אבל גם לנו כאב, לא פחות מהם".
אין לבארסה מה להעיף את ואלדס הרי הוא בסך הכל שוער די טוב, אמנם לא ברמה הגבוהה ביותר. ברצלונה לא יכולה להביא שוער יותר טוב ממנו.
אני חושב שאם יש נקודה אחת בעונה האחרונה של ברצלונה שאפשר להסתכל דרכה וממש להתבאס, היא שאפילו אי אפשר להאשים את ויקטור ואלדס. ועדיין, כרגע הוא לא שוער מספיק טוב לקבוצה כמו ברצלונה. איקר קסיאס הראה בשנה שעברה איך שוער יכול להביא לקבוצה אליפות. ויקטור ואלדס, לעיתים רחוקות מאוד, מראה שהוא יכול להביא נקודות. אמנם ברצלונה כבר לקחה אליפויות כשיש לריאל מדריד את היתרון המשמעותי הזה בין הקורות, אבל אני לא חושב שזה יהיה חכם לסמוך על כך שוב. פרנק רייקארד עזב ואני חושב שזאת בשורה טובה לברצלונה. אמרתי כבר באשכול הזה בעבר, שמותר למאמן לטעות ולחשוב שבמכונה שלו תצליח לסחוב עונה נוספת בצמרת. מדובר בטעות שניתן לשים עליה את היד רק בדיעבד. העונה האחרונה ממש לא הייתה כזו ובכל זאת פרנק רייקארד התעקש על אותה דרך, שכבר כל קבוצת אמצע טבלה ומטה בספרד ידעה לדקלם בעל פה. אני חושב שפרנק רייקארד עוד יחזור לרמות הגבוהות, רק שבינתיים ברצלונה צריכה משהו חדש.
אני ממשיך בשלי בקשר לואלדס-הוא צעיר, הוא שחקן בית, שוערים מגיעים לשיאם בגילאים יותר מאוחרים והוא צעיר ורק ישתפר עם השנים, ולדעתי הוא יגיעו לשיאו בגיל יותר מוקדם ולא אחרי 30+. לי אישית היה נמאס לראות את בונאנו, רושטו ועוד אלפקות שונות שלא יודעים לעמוד בין הקורות ועושים שטויות יותר נוראיות מואלדז, שגם עושה את זה פעם ב-15 משחקים וגם זה בקושי. מיבחנתי הוא השוער גם לעוד 15 שנים, הוא היה שם תמיד כשהיינו צריכים אותו ברגעים הכי המכריעים, אבל כרגיל אוהדי הכדורגל לא יודעים להעריך, רק יודעים לזרוק ולהביא חדש. אבל ככה זה שאתה שוער, אם תשמיט יזכרו לכל המשחק, אם תעצור יזרקו חצי מילה. ויקטור ואלדז, קה בוניטו אז!
אסור לואלדס לעזוב,נקודה. הנושא הזה מיותר,ואלדס ישאר להרבה זמן,פעם ב...רואים כמוהו בשער.החל מזאמורה לזוביזרטה,ומזוביזרטה לואלדס,השלושה האלה הם מהבולטים בשוערים של בארסה.
אני מאוד מפקפק בהחלטה למנות את פפ למאמן, אבל ההחלטה להחליף את ואלדס, אם אכן נתקבלה ההחלטה, מראה לי שלפחות הוא יודע מה הוא עושה. אני לא אצטער לראות את ואלדס על הספסל או בקבוצה אחרת. זה בערך כמו שאני יגיד שרפאל סוביס ממשיך שושלת מפוארת של שחקני התקפה ברזילאים גדולים כמו פלה, רומאריו ורונלדיניו...