גם בתקשורת הספרדית מדברים על זה ורופא הקבוצה אמר שהקרע בשריר לא מחלים כראוי כפי שציפו. זה הולך להיות באמת אחת הטרגדיות בספורט העולמי אם זה באמת יקרה.
אוי כמה חבל לי על רוני,חודשים לא טובים עוברים עליו ובכלל העונה הזו לא משהו מבחינתו. מקווה מאוד שהוא יחלים במהרה מהפציעה הזו ויראה לכולם שהוא עדיין פה,בין אם זה אצלנו או לא.
ממתי ראיתם עיתון ספרדי נראה ככה ביום שיש קלאסיקו ? http://www.elmundodeportivo.es/Xxx/20080507/07porbn.Xxx רק ב'ספורט' שמים עוד איזה שהוא דגש על הקלאסיקו כשהכותרת הענקית "הדליקו את הטלויזיה 5 דקות אחרי 22:00 (שעון ספרד) " הכוונה כמובן לא לראות את המסדרון המשפיל הזה. http://sport.mynewsonline.com/preview/20080507P011SPO.Xxx
העונה הזאת נגמרת באופן צורם,אבל ככל שאנחנו יותר מתבזים עכשיו, ככה העטרה של ברצלונה תחזור ליושנה בעונה הבאה. לא עוד שחקנים בשלהי הקריירה שאין להם בשביל מה לשחק כדורגל, לא עוד שחקנים חמומי מוח שלא יודעים לשלוט על עצמם במשחקים חשובים ומתנהגים באגרסיביות, לא עוד מאמן שהצליח לזרות חול בעיני כל חובבי הכדורגל ולהוציא לעצמו תדמית של מאמן גדול על סמך אימון של פנומנים שעשו את כל העבודה. נגמר עידן השחקנים השבעים והעייפים מכדורגל, מתחיל עידן של דם טרי על הקווים ודם טרי על המגרש, מאמן עם רוח צעירה שאין אוהד ברצלונה שלא אוהב ואהב אותו ובתקווה שיגיעו שחקנים בתחילת דרכים ולא בסיומה. תהיו אופטימים חברים,העונה הבאה היא סימפיוניה אחרת לגמרי. הכי חשוב לזכור שאנחנו אוהבים את הקבוצה הזאת גם כשהיא בקנטים והכל נראה אפור ושחור,אין לנו בארסה אחרת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
http://www.sport.es/vivo/recursos/fotos/foto_285/foto_285903_CAS.Xxx במסיבת עיתונאים שנערכה לפני שעה קלה בברצלונה הכריז לאפורטה על סיום תפקידו של רייקארד במועדון בתום העונה והוא יוחלף על ידי פפ גוארדיולה שיסיים את עונתו בברצלונה ב' . ההודעה הזו ומסיבת העיתונאים הזו היתה אמורה להיות ב19 למאי אבל ככל הנראה שאחרי הביזיון של אתמול ללאפורטה נמאס.
לכל דבר החיסרונותוהיתרונות . מצד אחד גווארדיולה לא מספיק מנוסה למעמדים האלה וזה סוג של הימור גדול מצד לאפורטה. למען האמת, המינוי נראה לעיני סוג של ייאוש של לאפורטה וניסיון פרוע להחזיר את האור לברצלונה בדרך שונה. אני בטוח שעל הפרק עמדו עוד כמה מאמנים בעלי שיעור קומה גבוה מזה של פפ. אך לשם שינוי, החליט לאפורטה לעשות צעד שונה ומשונה, שרק הזמן יגיד האם המהלך הזה תרם לברצלונה. המהלך עלול להתגלות כנפילה גדולה. לא חסרות לברצלונה צרות, ולקחת סיכון שכזה במצבה הנוכחי של בארסה, נראה כהימור רציני שלולא לא יניב הצלחה, בארסה תשלם ביוקר.
חברה חבל על הזמן, אני לא מנסה לחמם או משהו, אך רק עם שחקנים צעירים לא מגיעים לשום מקום. צריך שחקנים עם ניסיון במשחקים הגדולים. למה מסי לא הצליח מול יונייטד? - בגלל שהוא צעיר מידי, בלי ניסיון. אני מצטער להגיד (לא ממש)לכם את זה, אבל שנה הבאה יהיה לכם קשה מאוד. שנה הבאה האליפות שלנו ריאל מדריד. עריכת מנהל: תשתדל להיעזר בסימני פיסוק, אי-אפשר לקרוא ככה הודעות בלי נקודה אחת.
"הסתיימה התקופה של רייקארד" http://www.marca.com/ficheros/marca/imagenes/laporta24mar_charla_ES.Xxx חואן לאפורטה, נשיאה של ברצלונה, הודיע אתמול רשמית על החלפתו של רייקארד ומינויו של גוארדיולה. הנשיא התייחס למאמן היוצא והמאמן הנכנס במסיבת עיתונאים דיי מרתקת. "רייקארד עשה טעויות השנה, אבל לא רק הוא אשם. גם אני טעיתי והשחקנים איכזבו אותי מאוד לאורך העונה הזו. הם לא עמדו בציפיות וגם לא הקשיבו להנחיות המאמן.אף אחד לא פטור ולכולם מגיעה ביקורת", אמר לאפורטה. הנשיא התקשר לרייקארד ובישר לו סופית אחרי שמועות ארוכות, שהוא לא ימשיך על הקווים. "רייקארד קיבל את זה בעצב אך בג'נטלמניות", סיפר לאפורטה, שגם שיבח מאוד את ההולנדי: "רייקארד עשה בברצלונה דברים גדולים, הוא ללא ספק חלק גדול מההיסטוריה של הקבוצה. הוא הוליך אותנו להצלחות רבות ואנחנו מודים לו על כך". "הקבוצה צריכה לבנות את עצמה מחדש ולכן גם האיש על הקווים עוזב. התקופה של רייקארד הסתיימה", סיים הנשיא את דבריו בנוגע למאמן הישן. לא מעט אנשים תהו מדוע דווקא גוארדיולה החסר ניסיון, מקבל תפקיד אחריות כה גדולה. הנשיא אמר על כך: "אנחנו מאמינים בגוארדיולה שיוכל להצעיד את ברצלונה להצלחות. גוארדיולה אדם מיוחד שלא רק תרם המון לברצלונה כשחקן. יש לו אופי מצויין - הוא גם חושב כל הזמן רק על איך מנצחים ומתקדמים". בברצלונה כבר חושבים כיצד לתכנן את העונה הבאה והנשיא יישב בייחד עם גוארדיולה לשיחה ארוכה על ברצלונה מודל 09\2008, כאשר קבוצת המשנה של ברצלונה תגמור את העונה. "הוא יגיד איפה לדעתו טעינו העונה, ויכתיב את השיטה שלו. הוא ייקבל כסף לרכש, לא לדאוג". לא מעט שחקנים נמצאים בדרך החוצה. הנשיא נשאל לגבי רונאלדיניו והעדיף לומר:"אני לא מדבר עכשיו על אף שחקן בגלוי, אבל יש כאלה שסיימו את דרכם בקבוצה". גם דקו ותיירי הנרי בדרך החוצה ואף פורסם שאטו מעוניין לשנות פאזה. לא מעט שחקנים(דיי שוליים בסגל), מסיימים חוזה. טורהאם, פינטו, אדמליסון ואזקארו, צפויים לעזוב. לסילביניו הוגשה הצעה להאריך את חוזהו בעונה, אך פציעתו שתגרום לו להיעדר כחודש, ישנם דיבורים שבארסה תעדיף לרכוש שחקן אחר במקומו. אפשר כבר לסכם את העידן של פראנק רייקארד בברצלונה. התארים: שתי אליפיות ספרד, אליפות אירופה, שני סופר-קאפים ספרדים. http://www.itv-football.co.uk/Images/BarcelonalifttrophyITV.Xxx והרי הסטט': * רייקארד המאמן עם הרצף השלישי הכי טוב במועדון(2003-2008). * רייקארד מחזיק באחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר: 188 משחקי ליגה; 111 נצחונות, 45 תוצאות תיקו ו32 הפסדים. 25 נצחונות באירופה, 6 הפסדים; * בעידן רייקארד כבשה ברצלונה 363 שערים. היא סיימה שלוש פעמים כקבוצה עם ההתקפה הטובה בליגה. * הקבוצה ספגה 176 שערים בעידן רייקארד. היא סיימה פעמיים כקבוצה עם ההגנה הטובה בליגה. קבוצה מדהימה, ללא ספק. כדורגל איכותי. בארסה הוכיחה שלא חייבים לשחק טקטי כדי לזכות בליגת האלופות, דבר שלא קורה הרבה בשנים האחרונות. השליטה שלה בליגה כאשר זכתה באליפיות היא הייתה אבסולוטית. היא ניצחה במגרשי החוץ הכי קשים, גם בליגת האלופות(בלונדון ובסאן סירו). דווקא בגמר ליגת האלופות היא הייתה לא מבריקה, אבל הצליחה לנצח גם כשהייתה פחות טובה, דבר שאי-אפשר לומר על בארסה הנוכחית. הקדנצייה של רייקארד התחילה לא טוב(פיגור של 20 נקודות מריאל מדריד), האמצע היה אדיר והסוף חלש. רייקארד החזיר את ברצלונה להיות אימפריה, הוא הביא רכשים מצויינים לפחות בהתחלה. אבל, יש תחושה שבארסה נפלה מהר מידי, האימפריה לא הספיקה להרבה זמן. השחקנים גם היו שבעים בעונה שעברה, מוזר, כי אין להרבה שחקנים שם ארון תארים מפואר כמו שהיה לפיגו או זידאן, שהיה אפשר להבין למה הם פחות נלהבים בשנה האחרונה של כל אחד מהם במדי ריאל מדריד.
עם כל האהבה שלי לעידן ההולנדים, עם כל החיבה שלי לשחקנים השונים ש-6 שנים לא הביאו אף תואר אבל הביאו מלחמה ענקית, הקבוצה הטובה ביותר שראיתי היא הקבוצה של ריקארד בשנתיים של קסם, אהבה. קבוצה מושלמת, לדעתי הקבוצה הטובה ביותר שאי פעם הייתה, וזה כולל לקבוצה של ברזיל ב-70. קבוצה כמו ברסה של עונת 05\06 אני בספק אם אי פעם תהיה. פשוט ניצחנו בכל מקום. ניצחנו 3-0 בברנבאו, ניצחנו 1-0 במילאן, ניצחנו 2-1 אצל צ'לסי, 2-0 בולנסיה, ואלה הזכורים ביותר. גם כשהפסדנו-היינו טובים, ממש אבל טובים. כל פעם כל משחק היה נראה כמו קונצרט, משחק אחר משחק, אחר משחק. היה בקבוצה הזאת משהו מיוחד, חיבור מושלם. הגלאקטיקוס של ריאל אם היה להם חיבור כמו של ברסה באותו זמן-הם היחידים שהיו יכולים להישתוות ולהיתעלות על הרמה שאנחנו הצגנו. אבל אצלהם לא היה חיבור, משהו לא הלך, אצלינו זה הלך מהמשחק הראשון בסרדינרו אצל סנטאנדר. ג'ולי ואטו כבשו, משם זה רק המשיך לצמוח ולצמוח. תסתכלו על הרכשים אבל שהפכו את ברסה לקבוצה האימתנית הזאת-ג'ולי, אטו, לארסון. זה החלק ההתקפי, האמת? מפחיד. מארקז, ג'יו, בלאטי, סילביניו, אדמילסון. רכשים טובים ליצירת הגנה, ביוחד כשיש בסיס של פויול ואוליגר (כן, אוליגר). דקו בקישור. ה-תוספת. הכל היה מושלם, כל שחקן היה בשיאו, כל שחקן היה בשל, מנוסה. אליהם היתווספו כמובן שחקני בית כמו צ'אבי, איניסטה, מסי.
ריאל הגלאקטית הייתה מספיק מחוברת וטובה. מלבד ההגנה ההתקפה שלהם הייתה טובה ואפילו יותר משל ברצלונה. לברצלונה לא היה קשר אחורי ברמה של מקללה ועם כל הכבוד לאטו, הוא מעולם לא היה ולא יהיה רונאלדו. שלא נדבר על ראול, זידאן ופיגו, כל אחד היה בזמן הזה מהשחקנים הטובים בעולם.