מי זה לעזאזל פלטשר? במה הוא יותר טוב מאנדרסון\סקולס\קאריק? ומה כבר הוא יכול לעשות נגד צ'אבי ואינייסטה חוץ מלקבל כאב ראש? נו באמת... אם אתה משווה כזה חיסור לזה שברסה שיחקה עם טורה כבלם, שחקן קשיש כמגן שמאלי, שבקושי שיחק העונה, ובלי המגן הימני הקבוע שלה, אז אתה בבעיה. איזה כיף... אי אפשר לתאר את ההרגשה. האנגלים לא יודעים איפה לקבור את עצמם, 3 אנגליות בחצי ושוב זה קורה להם, אין אלופה אנגלית. ברסה הוכיחה מי הקבוצה הטובה בעולם ביי פאר. בית ספר לכדורגל מושלם ליונייטד. מושלם. פרגוסון עשה טעות ענקית בהתחלת המשחק. ענקית. למה אתה מנסה לבטל את ברסה באמצעות השיטה של ברסה? למה אתה חושב שהקבוצה שלך מספיק מוכשרת בשביל לשחק כמו ברסה? השער של ברסה היה שאלה של זמן. אף אחד לא תוקף ככה מול ברסה. הוא יקבל בראש. במקום לנסות לשחק את הכדורגל המסריח של שנה שעברה, ולעשות בונקר אחד גדול שישאיר לך סיכוי אתה מנסה להיות ברצלונה. למנצ'סטר אין רבע מהכישרון של ברסה, הקישור של ברסה עולה על זה של יונייטד ב20 דרגות, ועם פלצנים כמו פלטשר או בלי זה לא מזיז כלום. טרבל לברסה... שקט כולם... לא רוצה יותר לשמוע את אלה שאומרים "נראה אותם מול קבוצה אנגלית". כי הם עברו את זה כמו גדולים. ברסה הקבוצה הכי טובה בעולם בפער שאי אפשר לצמצם, ונתנה את העונה הכי גדולה בהסטוריה. ואם למישהו יש תמונה של הנרי עם הגביע אני אשמח. הדבר שהכי חיכיתי לו.
מה שקרה אתמול לא ברור לי. מה קרה ליונייטד, איך הקבוצה הכי ממושמעת באירופה קורסת בגלל שער אחד? איך הקבוצה פשוט לא מתפקדת? אני לא קונה את זה שזו הסגירה של בארסה. יונייטד באה מוכנה למשחק אתמול כפי שהוכיחו הדקות הראשונות. משהו שבר אותה במהלך המשחק. הבעיה של יונייטד הייתה חוסר דיוק ולא סגירה שלא אפשרה להם את המשחק שלהם - דווקא היה להם מספיק שטח לשחק עליו, הם פשוט לא יצאו מההלם של השער. זו הייתה נפילה קבוצתית, כי זה ההסבר היחיד לכך שבקבוצה שלא חסרים בה שחקנים יצירתיים, רונאלדו, רוני, אנדרסון, אחר כך טבז וברבאטוב, שכל אחד בנפרד וביחד פשוט לא נכנס למשחק. לא היה לי צד מועדף אתמול אבל בארסה הייתה טובה - זו לא הייתה התצוגה המבריקה ביותר שלה העונה, היא עקצה וידעה ללחוץ על העצב של יונייטד שהיה מאוד חשוף אתמול. ככה בהחלט הייתי מגדיר את זה - הם פשוט ידעו לנצל במלוא מובן המילה את הפגיעות של יונייטד אחרי השער, ידעה להכניס אותם למצב של שוק וככה להוציא אותם מהמשחק. הניצחון של בארסה, בסופו של דבר, לא הגיע מעליונות מוחלטת שלה, אלא מכך שהקבוצה מולה פשוט הוצאה על ידיה מהמשחק.
:aaarofl: :aaarofl: :aaarofl: OMG בוא אני אסביר לך משהו ילדון המערך המקורי של בארסה הוא כזה שבו אבידל הופך ממגן לבלם שלישי כדי שאלבס יהפוך לשחקן התקפה (הכל באופן דינמי במהלך המשחק כמובן). אז כן, כשאבידל ואלבס לא משחקים המערך המשתנהו ההגנה למעשה אמורה לקרוס. מארקז הוא הבלם הכי טוב של הקבוצה וגם פיקה אמר לא מזמן שההתקדמות שלו העונה היא בעיקר בזכות המקסיקני אז אחרי כל זה, במקום מגן עם אוריינטציה הגנתית שהופך לבלם יש לך מגן ברזילאי חסר מודעות הגנתית בן 36 ששיחק 4 משחקים העונה בערך, ואת פויול שנמצא בירידה דרסטית העונה (למרות המשחק הענק שלו בגמר, מצד שני בגמר הזה קרו הרבה דברים בלתי צפויים) בצד ימין במקום לשחק באמצע. בעקבות כך יש לך במרכז ההגנה את טורה ששיחק כבלם לראשונה בחייו לפני חודש, מה שגורם לזה שפפ מאבד במרכז השדה את הקשר האחורי הכי טוב שלו. אז הוא עולה עם ילד בן 20 שעד לפני שנה שיחק בליגה הרביעית בספרד. להמשיך? אינייסטה לא היה כשיר לחלוטין, גם הנרי. אטו כבר חודש לא מבקיע והוא היסטרי לחלוטין. אז כן, הגענו עם הגב לקיר ונתנו לכם בראש. תפסיקו להתבכיין, לזיין בשכל ולחפש תירוצים פלטצ'ר היה חסרון משמעותי הא? :aaarofl: אתם פשוט לא אמיתיים
http://www.uefa.com/multimediafiles/photo/competitions/ucl/83/40/20/834020_biglandscape.Xxx ושהאנגלופילים יקפצו לי.
אני חושב שאוהדי מנצ'סטר יונייטד לא מעריכים מספיק טוב את החיסרון של אלבס ואבידאל בהגנה אבל גם אוהדי ברצלונה לא מעריכים מספיק את פלטצ'ר.
פלטשר לא פחות משמעותי מרוב הנעדרים של ברצלונה, מה שעושה את ההבדל זה שליונייטד פשוט היה תחליף ראוי לא פחות מפלטשר, לפפ היה את טורה כאלטרנטיבה מאולצת לעמדה בה לא שיחק אף פעם ומגן ברזילאי קשיש שלמען האמת הפתיע עם יכולת טובה.
אבידל אלבס ומארקז זה לא חיסרון משמעותי.. בסדר. זה בערך כמו שוידיץ' אושיי ואברה היו חסרים ליונייטד. אולי במקום לנסות לחפש תירוצים ולגמד את ההישג של בארסה תפרגנו קצת? בארסה היתה כל העונה הזאת תחת הזכוכית מגדלת של אלה שקטלו אותה בלי הפסקה, שאמרו שהיא יודעת לדרוס רק את הליגה הספרדית השכונתית. אתמול היא סתמה את הפה לכולם והוכיחה את מה שכל מי שראה יותר ממשחק אחד שלה העונה ויודע מה הקבוצה הזאת שווה ידע. כל הכבוד למנצ'סטר יונייטד שבאה לשחק כדורגל, שפתחה מצוין ובעטה לשער 5 פעמים ולא ניסתה בשום שלב להרוס ולכער את המשחק. אבל ברצלונה היתה פשוט גדולה עליה. ברצלונה גדולה על כל קבוצה אחרת שמשחקת כדורגל.
לא היה לאף אחד ספק בכלל; קבוצה שדורסת בחצי גמר ליגת האלופות את צ'לסי בבית 5-0 ובחוץ 4-1, תוך כדי שהיא מפרקת ללא רחמים גם את אוססונה ומאיורקה 11-0 בליגה עם הנוער, ובגמר משפילה את יונייטד 6-0 חייבת להיות הקבוצה הכי טובה אי פעם ששיחקה כדורגל מאז הומצא המשחק. מה השאלה בכלל!?!? שמישהו יביא לליצן הזה סטירה או משהו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/confused5.Xxx משחק שווה וקשה לשני הצצדים שהיה יכול להיגמר בקלות בניצחון של יונייטד. ברצלונה ניצלה את ההזדמנויות שלה וניצחה, זה הכל. התגובה המטומטמת, באופן מחריד יש לציין, שלו לא משקפת שום דבר שקרה אתמול במשחק מלבד לבועה שבה הוא חי כאוהד בארסה. (''בית ספר מושלם לכדורגל!''). לא האנגלופילים חיים בבועה - הליצן הזה חי בבועה. לאורך ההיסטוריה היו קבוצות טובות וחלשות יותר ששזכו באותם התארים בדיוק ואף יותר. מספיק להדביר ילדים עם ההיסטריה הזאת.
הויכוח על החיסורים מיותר. אז נכון, בארסה באה הלי אבידאל ואלבס שהורסים את המעבר שלה מ4-3-3 ל3-4-3, אבל מצד שני מניו באו בלי פלטשר, שכמה שתצחקו עליו היתה סיבה שהוא שיחק בשני חצאי הגמר ונתן הופעות נהדרות. בנוסף אל המגנים בארסה איבדה את מארקז (ומיליטו) וכך גם את הקשר האחורי שלה (אם כי בוסקטס היה טוב אתמול), אבל מניו משחקת כבר עונה שלמה בלי שני שחקנים הרכב, שבהחלט יכלו לעשות הבדל אתמול - בראון והארגריבס. לדעתי, מבחינת החיסורים הקבוצות היו די מאוזנות. לגבי חוסר הספורטיביות של מניו - שטויות. אחרי ששחקן של בארסה היה על הדשא (לא זוכר כבר מי) ובארסה ממשיכה בהתקפה, אתם מצפים שכשהם יאבדו כדור (אחרי חצי שעה בערך) מניו תוציא לחוץ? שטויות. יונייטד היו קצת מגעילים את העבירה של סקולס והשטויות של רונאלדו, אבל בארסה גם משכו זמן לא מעט. אני אתמול הייתי בעד היונייטד (או יותר נכון, נגד בארסה). בעקרון בארסה מועדון שאין שום סיבה לשנוא אותו - בלי רכישות בומבסטיות ומגעילות כמו ריאל מדריד (אולי מלבד הנרי), קבוצה שיש לה את הזהות הספרדית שלה, קבוצה עם שחקני בית בהרכב ובספסל, קבוצה שמשחקת התקפי ויפה, אבל מה לעשות, הקרקס המוגזם סביבה עושה (לי לפחות) אנטי חזק יותר מכל הדברים שכתבתי למעלה, ועדין, כשראיתי את שחקני בארסה אתמול חוגגים, לא הפריע לי כמעט בכלל. צ'אבי, פויול, אינייסטה - אני בהחלט מעדיף לראות אותם חוגגים מאשר את רונאלדו. לגבי השחקן הכי החשוב בבארסה- לדעתי זה צ'אבי. אמנם בוסקטס היה טוב מאוד אתמול, אבל לדעתי אם צ'אבי היה נפצע לתקופה ארוכה זה היה משפיע יותר מאשר אם מסי או אינייסטה היו נפצעים. צ'אבי שחקן שכמעט ואין לו תחליף, ובטח לא באותה קבוצה. בכל העולם יש לדעתי בערך 4-5 שחקנים שיכולים לשחק במקומו (פברגאס בין השאר) בלי להיות הרבה פחות טובים ממנו. במקום אינייסטה ומסי חלב (למרות העונה הגרועה) יכול לשחק, או אפילו גודיונסון ובוז'אן. לצ'אבי פשוט אין תחליף. בצד של היונייטד - וידיץ' וואן דר סאר הפתיעו אותי לרעה. וידיץ', אולי הבלם הטוב בעולם, אכל הטעיה פשוטה מאטו (יכול להיות שבמשחקים גדולים הוא נעלם, כמו מול ליברפול?). ואן דר סאר לא סגר את הפינה כמו שוער טירון, ומדובר באחד השוערים הכי ותיקים ומנוסים באירופה. גם בשער השני וידיץ' אשם לדעתי (היה צריך לקחת את הנגיחה, או לפחות להפריע יותר למסי), אבל האשמה נופלת גם על הקישור של מנצ'סטר (שעליו פרגוסון ויתר לטובת חוד מחוזק). פרגוסון בא אתמול בלי לפחד, בלי להרגיש קטן יותר (כמו שהידיניק עשה והצליח, למרות ההדחה), ובסופו של דבר זה עלה לו בהפסד. נכון שבעשרת הדקות הראשונות שער של מניו לא היה רחוק והיה יכול להפוך הכל, אבל בסופו של דבר ההימור נכשל. בצד השני גווארדיולה הימר על בוסקטז הצעיר (וטורה כבלם) ועבד לו מעולה. אגב, הפתיע אותי מאוד לראות איך שחקני אלופת אנגליה (ואירופה, והעולם) נכנעים משער אחד אחרי עשר דקות.
בוא לא נשכח את זה שברצלונה היו צריכים עזרה ענקית מאותו שופט נורווגי שהחליט על דעת עצמו שצ'לסי לא היו אתמול בגמר. יונייטד זה פשוט לא היה היום שלה, הכל הלך לה הפוך, כולם יודעים שביום ממוצע של 2 הקבוצות יונייטד יכולה לקחת את ברצלונה ללא קושי כזה גדול. עצם זה שיש 3 קבוצות אנגליות בחצי גמר 3 שנים ברציפות זה אומר כבר שהפריימר ליג, לפחות בשנים האחרונות, זוהי הליגה האיכותית בעולם, עם הקבוצות הטובות בעולם, והיא גדולה בהרבה משאר הליגות באירופה. זה נכון שברצלונה בעונה גדולה, אבל המבחן האמיתי שלה היה מול קבוצה אנגלית. היא די נכשלה מול צ'לסי, אבל מול יונייטד היא הוכיחה את עצמה. מסקנה: הליגה הספרדית השנה מורכבת מברצלונה הגדולה ועוד 19 קבוצות בינוניות. ואל תתחילו לבלבל לי את המוח עם התירוץ של הנבחרת.
כן כן יאללה הביתה, נגמרו הקלישאות, נגמרו התירוצים, 3 קבוצות אנגליות בפיינל פור ובארסה אלופת אירופה. בדיוק הקבלה שרציתם
:aaarofl: איזה כיף לראות תגובות כאלה... אתה פשוט אכול מבפנים. :aaa021: טרבל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx אחרי הוויש שאטו עשה לו ברחבה, באוויר היה כתוב באותיות גדולות "אתה כל כך אוברייטד"
ריקלמה ו-Bensch, אתם לא שווים תגובה. אתה לא חייבים לקבל את הדעה שלי שפלטשר הוא אחד השחקנים הכי חשובים שלנו העונה והכי טובים שלנו (השחקן הכי טוב שלנו העונה אחרי רוני, רונאלדו, וידיץ' וריו). אתה יכולים להגיד שאני מזיין את השכל ואבידל שחקן חשוב ברמה של אברה (שטויות, אברה המגן השמאלי הכי טוב בעולם ולא רואה את אבידל האיטי ממטר) ואלבס חשוב לא פחות מוידיץ' (בולשיט שאין כדוגמתו) אבל לפחות תרבות דיון. מה פלטשר היה עושה חוץ מלקבל כאב ראש מצ'אבי ואינייסטה? אתה מגוחך.. רק מי שלא ראה את מנצ'סטר יונייטד העונה יכול להגיד שפלטשר לא חסרון משמעותי.