הכל הלך לה? בנאדם, אתה מדבר כלכך הרבה שטויות. להגיע לגמר לגת אלופות בלי כל ההגנה שלך, מה שדפק גם את ההירכיה בקישור, זה מצב נוח? בארסה ניצחה כי יש לה מאמן גאון, שהרכיב קבוצה לתפארת ופשוט חנק את פרגוסון. כל מהלך של פפ היה נראה כאילו הנסיון של המאמנים הפוכים. ולא בגלל שהכל הלך לה. בה' אתה מדבר כמ תינוק. פפ לקח קבוצה שבורה בקיץ והוציא ממנה את כל הפוטנציאל שלה. בקשר למשחק, בארסה במשחק פשוט מושלם. זה רק מראה קבוצה באה לתקוף וליזום נגד בארסה, תמיד תחטוף. אתה לא יכול לנסות ליזום מול הלחץ המטורף, שכולל טכניקה מדהימה, והנעת כדור מושלמת. כל זה עם טורה כבלם, וסילבניו הסבא כמגן שמאלי! פפ העמיד את הקבוצה מצויין, העביר את מסי לאמצע ויצר בעיה גדולה לפרדיננד ווידיץ' שלא יכלו למהירות שלו. צ'אבי כמ ותמיד מדהים, גם אינייסטה. פויול הפתיע ונתן משחק מצויין. בארסה הוכיחה שהיא הקבוצה הטובה בעולם, ואף אחד לא יכול לטעון אחרת, כי אין לו עלמה.
ואן דר סאר לקח את הכדור בצורה נקייה. לא ראינו ריפליי של הנחיתה של פויול ואנחנו מניחים שהוא אכן נפצע כי אנחנו מכירים אותו בתור ספורטאי גדול. מצד שני גם אפשר להסתכל על זה כאילו הוא סתם שכב על הדשא (הרי השוער לא נגע בו). לא מבין איך זה דוחה והעבירה של סקולס לא. ולאוהדי בארסה, FFS תפסיקו להתייחס לטענות שהקבוצה שלכם לא בין הגדולות וכו', כמה שלא רציני להנפיק תארים כאלה זה עוד יותר לא רציני להתייחס לביטול לברצלונה 2009.
אני יכול להגיד בפה מלא שאני פשוט מאושר שזכיתי לחזות בקבוצה כזו. כל הוויכוחים וכל הבירבורים כן הכי גדולה לא הכי גדולה, טופ 10 טופ 5 טופ 759, אני לא מבין את זה. תגידו, אתם רציניים? למי אכפת?! נכון אני עוד צעיר, אבל זו הקבוצה הכי גדולה שראיתי בימי חיי. מה עשתה גראנדה מילאן, איך שיחקה איאקס הגדולה ומאיזה צד השחילה ריאל את השביעי לפרנקפורט האומללה לא מעניין אותי כהוא זה. את ההיסטוריה ההיא לא חוויתי על בשרי, ולא התענגתי על אלפי דקות של כדורגל פשוט מדהים. ברצלונה מודל 2008/09 סיפקה לי את חווית הכדורגל המושלמת ביותר שחוויתי, וזה כל מה שחשוב. המשחק היום של ברצלונה היה מעולה. נכון, לא ראינו את המשחק המושלם שברצלונה יכולה להציג, כי בכל זאת לא עמדו מולה קונוסים. השחקנים של יונייטד היו מבולבלים ואובדי עצות, אבל אין לי ספק שקרדיט על כך צריך לתת גם לחוליית הקישור של ברצלונה. בוסקטס, שסומן כנקודת תורפה בקישור האחורי, נתן פשוט משחק מצויין והעלים את ראיין גיגס שספק אם הצליח לשחרר יותר מ15 פסים במהלך כל המשחק. משחק הלחץ של ברצלונה עבד נפלא גם היום, בדומה לכל העונה. מספר הכדורים שברצלונה מחלצת בחצי של היריב די מדהים, כשהקישור ה"אחורי" לפעמים עומד 30 מטר משער היריב ועושה כבר שם את עבודת ההגנה. גם הדיון בדבר מי השחקן החשוב ביותר במכונה של בארסה נראה לי תפל. כולנו ראינו את האימפוטנטיות בהתקפה במשחקים בהם מסי היה חסר, ואת הבעיתיות בהגעה למצבים בשבועות שבהם אינייסטה החלים מפציעה. אף אחד לא מזלזל בחשיבותו המכרעת של צ'אבי, ואיפה הייתה בארסה בלי השערים של אטו והעבודה של הנרי? ברצלונה זו מכונה, ומכונה משומנת היטב. כל חלק במכונה הזו קריטי. כל המשחק מבוסס על מסירות קצרות מרגל לרגל ומעבר לשטחים מתים, עם מנה גדושה של הבלחות אישיות. זו לא שיטת משחק שאפשר ליישם עם גאון אחד וגם לא עם שניים. כדי לשחק ככה צריך צ'אבי, אינייסטה, מסי והנרי. אני לא רוצה לומר שברצלונה גדולה מסך חלקיה כי בנינו, סך חלקיה די מרשים. אבל אין לברצלונה שחקן "מיותר", שגם בלעדיו הנעת הכדור וטירוף השערים היו נמשכים כסדרם. אגב, השערים של אטו ומסי היום העלו את המאזן של הטריו בכל המסגרות (אם אני סופר נכון) למספר הפנומנאלי וחסר ההיגיון: 99 שערים (מסי 38, אטו 35 והנרי 26). יש להם עוד משחק בשבת כדי לגעת במאה. בנוגע לטענות לחוסר ספורטיביות מצד מנצ'סטר - שטויות. אם הקבוצה שלי הייתה בפיגור שער בגמר גביע (עזבו אלופות, גביע הטוטו) ושחקן יריב היה מתפתל על הדשא בתיאטרליות 20 דקות לסוף הייתי כועס על שחקן מהקבוצה שלי אם היה עוצר את המשחק. רוץ, תפור להם שער, ותחזור לתת צ'אפחה לדביל שתפס את הרגל כאילו דרסו אותו עם קומביין ועשה חור בהגנה בניסיון לבזבז דקה וחצי. מישהו באמת חושב שבמצב הפוך אטו או מסי היו מוציאים כדור החוצה?...
העבירה של סקולס דוחה, אבל אנחנו משכנו לשחק ולכן אני לא ציפיתי ממכם להוציא את הכדור. לעומת זאת פויול נכנס לכדור ופגע בואן דאר סאר, מה שגרם לו לפציעה. זה שזה לא באשמת ואן דר סאר זה לא אומר שלא הייתם צריכים לעצור את המשחק.
כל הכבוד על הפרגון סלע, הכשרון המדהים של הספרדים בהנעת הכדור, זה מה שגרם לי להתאהב בכדורגל הזה, וזה לא רק ברצלונה, זה דפור המדהימה של תחילת שנות ה2000, ריאל מדריד של זידאן וראול, ולנסיה של בניטז, ספרד מאז ומתמיד הית נבחרת שמחזיקה יותר מכול נבחרת בעולם בכדור, וראינו אתזה גם ביורו האחרון. האנגליים בחיים לא יגיעו לרמה כזאת של הנעת כדור, מי שהכי קרובה זאת ברגיל וארגנטינה, אבל גם ם לא עושים אתזה באותו רמה ודיוק. אבל ברצלונה באמת עושה אתזה בצורה מושלמת, עם שחקנים כמו איינסטה(בחים שלי לא ראיתי שחקן עם יכולות כאלה), מסי, צ'אבי, זה פשוט קשה לעצור אותה.
בוא נגיד שאני אוהד את בארסה מאז שאני זוכר את עצמי, בגיל 7 מסתכל על המשחקים שלה בתקופת רונלדו וג'ובאני האגדיים בימי שבת בערוץ הספורט, מאז אני עדיין אוהב את בארסה, אבל בעיקר את הכדורגל הספרדי- א ריאל מדריד אני מתעב דרך אגב.
השאלה היא האם תה מוכן לקחת את הסיכון. לא כל שחקן הוא רונלדו, ופויול הוא לא צוללן. אם הוא היה צוללן הוא היה עושה כמו דרוגבה\רונלדו-נשאר על הדשא לבכות ומחכה שהשוםט יבוא. אבל פויול רת חזרה להגנה צולע עד שקיבל טיול. עזוב, מה זה משנה? אנחנו אלופי אירופה, באמת משנה אם עצרתם או לא? זה מה שבאמת יעשה לך את הערב? אשכרה אלופי אירופה. עשינו בית ספר לקבוצה היחידה שיודעת לשחק כדורגל, ועשינו לה את זה בסטייל שכ"כ מאפיין אותנו.
כל הכבוד לברצלונה. אני מאוד זילזלתי בה(יחסית), הייתי בטוח שיונייטד תטייל לנצחון גם בעקבות האבידות הרבות של בארסה בהגנה וגם בעקבות היכולת ה'מעט' לא מעודדת של הקטלונים בחצי הגמר נגד קבוצה אנגלית, ואין ספק שהספרדים הוכיחו לי שאני טועה ושיחקו משחק מושלם(לא התקפי או מרהיב, אבל מושלם כדי לעקוץ את יונייטד פעמיים ולשגע אותם עם המסירות הקצרות מרגל לרגל). הרבה זמן לא ראיתי את יונייטד כל כך משותקת.
אני לא יודע אם להשתמש במילה שלטון זה דבר נכון, בכל זאת האלופה של השנה היא לא אנגלית, אבל בוא נשים דברים על דיוקם. מתוך 4 קבוצות בחצי הגמר, 3 אנגליות, רק אחת מיוחדת שאיננה. מה קרה בסטמפורד ברידג' גם אתה יודע, והעובדה שברצלונה עלתה הייתה נס יותר מאשר הכל( ואני אפילו לא מתייחס לשופט למרות שברור לכולם שגם לו היה חלק בזה). למשחק הגמר , למרות החיסורים שלה, ברצלונה פשוט הגיעה מוכנה יותר. דעתי האישית היא- שמנצ'סטר יונייטד פשוט הגיעה לא מוכנה. מבולבלת. עייפה. בעיניי פרגוסון טעה עם המערך שאיתו הוא עלה, בגלל שכשאתה מנסה "לעצור" את ברצלונה אתה בעצם מודה- הכדור יהיה ברגליים קטלוניות רוב הזמן, אני אנסה לעקוץ מדי פעם. זו לא מנצ'סטר יונייטד והיא אף פעם לא הייתה, ובלי שום קשר לכך ששיטת המשחק של פרגוסון הייתה פחדנית מדי בעיניי , השחקנים היו ביום חלש. פארק, רוני(מזעזע!), גיגס וגם צמד הבלמים שלא היה חף מטעויות הם הסיבה שיונייטד נראו כל כך לא מפחידים. אם נקח את המונחים בהם השתמשו בהם כאן בעבר, אז "השליטה" באירופה היא עדיין בעלת אופי אנגלי. ברצלונה היא אלופת אירופה(ובהחלט מגיע לה), אבל מלבד האנגליות לא היו לא יריבות ראויות. האיטלקיות נראות כרגע רע מאוד, גם הספרדיות מלבד ברצלונה, אבל במשחק אחד, 90 דקות , הכל יכול לקרות ועובדה שזה קרה- מנצ'סטר יונייטד הגדולה התפרקה.
הגמר הגדול בכל הזמנים זה בטח לא היה, אבל אחרי חששות ל-0-0 מאכזב או משחק כזה בסגנון, אפשר בהחלט להיות מרוצים מרמת הכדורגל שראינו אתמול. גם ברצלונה היא בטח לא הקבוצה הגדולה בכל הזמנים - אם מישהו חושב שהיא תהיה כזאת - חובת ההוכחה עדיין עליה. לזכות בטרבל בעונה אחת זה הישג מדהים, אבל הציפייה היא להמשכיות. אם בעונה הבאה ברצלונה תתפרק, כמו שלא מעט פעמים קורה לקבוצות "שבעות", אז ההישג הזה יוערך פחות ולטווח יותר קצר. בכל אופן, אתמול ברצלונה שיחקה כמעט מושלם ולמעשה הצליחה להגיע לשיא, ל"מאני טיים" של העונה בכושר הכי טוב - גם במשחק שיכל להוות תפנית בליגה מול ריאל, גם בגמר הגביע מול אתלטיק בילבאו וגם אתמול. אני חושב שכל אוהדי ארסנל, גם אם עדיין חושבים על המעבר שלו לברצלונה, מעריכים את הנרי ואת הזכייה שלו אתמול - לשחקן כזה מגיע לזכות באליפות אירופה.
אוי ואבוי.. ידעתי שזה יגיע, לא ציפיתי שזה יהיה ממך אבל ידעתי שזה יגיע בלי אבידל ואלבס? וואו, איזה חיסורים. אתה מדבר על אותו אלבס שעשה חורים ענקים בסטמפורד ברידג' שאיפשרו למאלודה לעשות מה שהוא רוצה באגף שמאל? אותו אבידל הבינוני שסילביניו הראה שהוא שם אותו בכיס הקטן אחרי הופעה נהדרת אתמול. לא משנה מי שיחק מולו - רוני, רונאלדו, הוא עשה את העבודה. מארקז היה חסרון גדול שלא ניצלנו אבל לטעמי החסרון של פלטשר היה הרבה יותר גדול. אבל זה סתם להתעסק עכשיו בשטויות. ואני האחרון שלא אפרגן לבארסה על העונה שלהם ועל המשחק אתמול. אבל לצייר את זה כאילו בארסה באה עם הגב לקיר, בלי הגנה זה פשוט לשקר את עצמך.
בבוקר לקחתי את בני הקטן לגן. כמו בכל יום הוא היה לבוש בחולצת סיטי. בגן המתינו שלושה ילדים בחולצות האדומות של האויב, שתיים כמובן עם מספר 7 ושם המטועב הפורטוגלי. שמתם לב שגם כאן בפורום כמעט שאין אוהדי היריב שמשתמשים בשמו ככינוי, כי עם זה שהוא (כביכול) טוב, אי-אפשר לאהוב אותו, וגם אתם מבינים את זה. כך ברור שהאב או הדוד שקנה את החולצה קנה אותה כ FASHION STATEMENT ולא כפריט השייך לכדורגל. חבל על הילדים התמימים האלה. אבל חובה לציין שברוב המקרים הילדים האלה הם מו הסוג שצועקים "זה שלי, זה שלי" ובוכים כשלא משיגים את מבוקשים!! בני ראה אותם והתפרס חיוך ענק על פרצופו והוא יצא להתקפה. ברור שבגיל שש הוא לא באמת מבין את העניין, אבל היה זה רגע קסום. בכל זאת יש עוד עבודה חינוכית לעשות בגן כי היה שם עוד ילד בחולצת אינטר (ניחה) שצעק "שמעתם, ברצלונה זכתה בגביע המדינה!!" יום נפלא נ.ב. בחדשות סקיי ראיתי שכאשר ברסה קיבלו את הגביע היו מאחוריהם כל מיני "חליפות" שנדחפו לצילום, מה היה הקטע הזה?
ברצלונה קבוצה הרבה יותר מוכשרת מיונייטד. מה שעושה את יונייטד כל כך חזקה זה המאמן שלה. מאמן שמצליח לקחת תארים עם הרבה שחקנים שהם חסרי כישרון בהרכב( מספיק לראות את ההבדל בקישור של הקבוצות אתמול) ברגע שברצלונה מגיעה מוכנה למשחק כולשהוא, אין קבוצה שיכולה לעצור אותה, היא פשוט הרבה יותר מוכשרת מכולם.