ברצלונה אלופת אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏27/5/09.

1. guyholl Member

אייניסטה ופויול http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏28/5/09
  2. פול סקולס Member

חשבתי שזה ברור שאני מדבר על אי הוצאת הכדור החוצה,
    לא על מה שראינו מסקולס או רונלדו.

3. Dimitar Berbatov Member

ברוב הדברים שלך אני מניח שהתכוונת לרונאלדו, אז לשים את רונאלדו ואת הפייר פליי האנגלי, ערכי המשחק הספורטיבי באותו משפט זה די אידיוטי.
    לגבי סקולסי, מאוד כאב לי (פחות מלבוסקטס אבל עדיין..) לראות את הפאול המאוד ברוטלי שלו. סיום מאוד עגום לעונה בינונית של הגאון הג'ינג'י. אני מאוד מקווה שבעונה הבאה, עונת הפרישה שלו, הוא ישכיח במעט את העונה הנוכחית גם מבחינת הספורטיביות. רק שלא יזכרו את סקולס החם מזג של נגיעת היד נגד זניט ופאולים ברוטלים, אלא את אחד השחקנים הכי גדולים בהיסטוריה המפוארת של מנצ'סטר יונייטד.

משהו שרציתי לעלות כאן ובטח יעורר כאן תגובות של "קנאי" וכל מיני תגובות בסגנון.
    חמש קבוצות זכו בטרבל. מנצ'סטר יונייטד,פ.ס.וו, אייאקס, סלטיק והיום גם ברצלונה. את אייאקס,פ.ס.וו וסלטיק אפשר להוציא מהמשואה מהסיבה הפשוטה והברורה שהם משחקות בליגות חלשות יחסית לאנגלית, הספרדית, האיטלקית וגם הגרמנית. אני משוכנע שידברו עוד רבות על הטרבל של בארסה וישוו אותו בוודאי לזה של יונייטד ויגידו שהוא לא פחות גדול מהטרבל של מנצ'סטר. לדעתי זה עושה לנו עוול גדול ולעונת 99 החלומית. עם כל הכבוד העצום לקטאלונים ולעונה שלהם, הליגה האנגלית היתה אז הרבה יותר קשה מהספרדית (ואפשר לראות את זה גם מסיזן ריוויו) ולדעתי גם היתה יותר מרשימה (יונייטד עלתה לגמר אחרי מהפך מדהים, בארסה בעזרת השופט).
    וזאת ממש לא פרובוקציה, סתם משהו שרציתי לפתוח ולראות כאן את הדעות

4. פול סקולס Member

לסיכום ניתן לומר שהתגובה של Bensch לא עושה עמו חסד.

יניב, כמו שאתה יכול לטעון שיונייטד עשתה מהפכים מטורפים ב 99',
    הקטלונים יגידו שיונייטד לא הציגה כדורגל כזה מדהים וכו' וכו'. או שיונייטד נראתה רע בגמר האלופות של 99 בעוד שבארסה נראתה טוב היום.
    רק טיפש ידבר על הטרבל של בארסה בלי להזכיר את זה של יונייטד (גם אם הוא חושב שבארסה גדולה יותר), וכאן לדעתי זה צריך להסתיים.

5. M_T_A Member

ברצלונה לא יכולה לעשות כלום מול האנגליות.
    כן אה?... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

מנצ'סטר יונייטד פשוט נראתה כמו תפאורה היום. בארסה ביטלה אותה לגמרי. והיא לא עשתה את זה בדרך שרוב הקבוצות עושות כדי לבטל קבוצות אחרות, היא עשתה את זה בדרך הברסאית המסורתית, על ידי הנעת כדור ומסירות בלתי פוסקות בין השחקנים שלה. הקבוצה היחידה בעולם שמשתמשת בשיטה הזאת כדי להעלים קבוצות אחרות. בכלל ראינו במשחק הזה הרבה מאפיינים שמלווים את בארסה לאורך כל העונה, הלחץ על הכדור, על פעם שמאבדים כדור תמיד יש שחקן בזמן הנכון במקום הנכון כדי להרוויח את הכדור ולהתחיל את ההתקפה מחדש. התיאום המושלם בין כל השחקנים, כל אחד יודע איפה השני נמצא, ראינו את זה כל השנה וגם היום זה קרה.
    צריך להיות עיוור ולא אובייקטיבי בצורה קיצונית כדי להמשיך לטעון גם היום שהקבוצה הזאת היא לא אחת הגדולות בתולדות המשחק. היום הקבוצה הזאת הוכיחה שלא משנה אם קבוצה אנגלית או אוזבקית ניצבת מולה, משנה רק דרך המשחק שלה עצמה, וזאת דרך יחידה ומיוחדת במינה.
    בשבילי המנצח הגדול של היום הוא סמואל אטו. כמה ביקורות השחקן הזה אכל בחודש האחרון. אמרו שהוא מחמיצן כרוני, שהוא אגואיסט וחושב רק אאיך הוא עצמו יבקיע ושהוא איבד את החדות שלו מהשנים הקודמות. היום הוא השתיק את כולם. הוא השכיב את וידיץ' ומצא את הרשת כמו גדול. ולא מול מיורקה במשחק חסר משמעות בליגה, מול מנצ'סטר יונייטד בגמר ליגת האלופות, איפה שזה באמת משנה. ושדייגו פורלאן ידחוף לתחת את הפיצ'יצ'י שלו.
    ולא רק הגול, אטו השתלב מצוין במשחק הקבוצתי, קיבל וחילק כדורים והורגש יפה מאוד על המגרש. כמה שזה מגיע לו. כמה שזה מגיע לאינייסטה על הבישול הגדול. כמה זה מגיע לצ'אבי על הכדור המדהים שהוא נתן למסי בשני. דיוק של מילימטרים. אין דברים כאלה. כמה שזה מגיע למסי שהוכיח שאפילו בראש יש לו טכניקה מושלמת. בא לכדור בדיוק עם החלק הנכון של הגולגולת. כל שחקן אחר היה בא עם המצח ומעיף קיבינימט. כמה שזה מגיע לכולם, כל אחד ואחד שלוקח חלק בדבר המופלא הזה שנקרא פ.צ. ברצלונה.
    המהלך הזה 2 דקות לסיום עם העקב של מסי לאטו שנתן בנגיעה פס עומק לפויול שבא משום מקום, לעשות את המשולש הזה 2 דקות לסיום בגמר ליגת האלופות מול מנצ'סטר יונייטד, זה מבחינתי מסכם הכל. זה הזכיר לי את המשולשים של ספרד ברחבה של גרמניה דקות לסיום בגמר היורו שנה שעברה.
    מי יתן וזה סוג הכדורגל שישלוט באירופה עוד שנים ארוכות.

תודה בארסה. ריגשת אותי בגמר הזה וכל העונה הזאת. כמה כיף להיות אוהד שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

CAMPEONES :aaa021: :aaa025:

6. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני רק רוצה לשמוע את התגובות שלכם על פיקה , שהרבה אוהדי כדורגל אנגלים זלזלו ולגלגו שכל פעם אנחנו הספרדים נפעמנו ממנו כל פעם מחדש , בכל משחק ומשחק .

והאמת , הגול של אטו הכניס את יונייטד להלם ב80 דקות שאחריו , כי עד הדקה העשירית הייתה קבוצה אחת על המגרש ושחקן אחד על המגרש ששוב הרס לחבריו שניסה עם הפוזות שלו בביעטה מ30 מטר במקום לתת ימינה לפארק שהיה לבד באגף.

7. Mehmet Member

אסכם תחילה את העונה כולה-אם יש מגיע בכדורגל, זה לבארסה. בהחלט אחת הקבוצות הגדולות בהיסטוריית המשחק, שעשתה את זה עם כדורגל יפהפה (גם אם נזקקו לשופט מול צ'לסי אחרי שלא הצליחו לפרוץ את ההגנה שלהם). היופי שבזכיה של בארסה טמון בשילוב שבין המשחק האישי (בעיקר מסי) לקבוצתי (גם מסי, ובעיקר אינייסטה, צ'אבי והנרי). בהחלט כדורגל מרשים ומהנה.

בנוגע למשחק של היום-לדעתי אף אחד מהשחקנים שציינתי קודם הוא לא איש המשחק, אלא דווקא חוליית ההגנה. סילביניו סגר הרמטית את צד שמאל והזכיר בהחלט את הימים היפים שלו, פיקה ופויול עשו עבודת קודש במרכז, בוסקטס פשוט חיסל את כל מי שבא מולו... ומי היה מאמין שדווקא על החוליה הזו דיברו לפני המשחק כנקודת התורפה בגלל חסרונם של אלבס, אבידל ומארקס? ההגנה היום היתה מושלמת, ובעיקר בזכותה בארסה ניצחה היום.

8. פול סקולס Member

אם להיות ספציפיים,
    לא חושב שהייתי לו הרבה עבודה מלבד הגבהות של רוני (נו, ההתקפה ההיא מצד ימין) שהוא הרחיק בצורה טובה.

אין לי מה להגיד עליו, לא ראיתי אותו מספיק פעמים...

Mehmet, איני מבין איך בארסה ניצחה בזכות ההגנה שלה.
    במשחק שאני ראיתי ההתקפה של יונייטד הייתה חושך ברובו, לא היה יותר מידי מה לעצור.
    מרכז המגרש של בארסה עשה היום את העבודה.

9. Dimitar Berbatov Member

לגלגו וזלזלו? לא זוכר לי דבר כזה. אני זוכר שלגלגו על נדב יעקבי (או שזה היה שגיא כהן) שאמר שפיקה אחד הבלמים הספרדים הטובים ביותר בכל הזמנים או משהו בסגנון. לגלגו בצדק.
    בכל מקרה, פיקה בלם עם פוטנציאל להיות הטוב בעולם. כבר כרגע הוא מהבלמים הטובים בעולם, אחרי ריו, וידיץ' ואחרים. היום הוא נתן משחק מדהים
    וואו, אני מסתכל על הפוטנציאל שיש לנבחרת ספרד. מקדימה וייה וטורס, בקישור סנה, אינייסטה, צ'אבי, אלונסו, דוד סילבה ובהגנה פויול ופיקה כשבשער קסיאס. וואו, אם הנבחרת הזאת לא תזכה במונדיאל אחד..

פול סקולס (שם?), כשצריך לפרגן מפרגנים. היה לנו קשה לפרוץ את ההגנה של בארסה היום בעיקר בגלל יום חלש להחריד של רוני וגם טבז וברבה, אבל גם לא מעט בגלל פיקה. כל כדור בראש הוא לקח, לא התקשה להתמודד מול רונאלדו כשהוא שיחק כחלוץ מרכזי וגם עם ברבאטוב.

10. פול סקולס Member

ניר.

לא פירגנתי לא מתוך איזה שהוא עיקרון, אלא כי הוא לא בלט לי במיוחד בעיניים.
    הכדור היה רוב הזמן אצליהם, ושליחת כדורים ארוכים מצד היונייטד קדימה מקלה על ההגנה של היריבה, כי היא באה עם הפנים לכדור.

הוא לבטח שיחק טוב יותר בפרדיננד או וידיץ', אבל לא רואה מדוע לציינן (זו המילה בעברית ל"ציון לטובה", למדתי השנה חח) אותו.

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://mscwne.walla.co.il/w/f-400/553404-5.Xxx

שימו לב בצד ימין למעלה שבתמונה ,מעל הראש של קאסרס , מישהו מהספורט הישראלי מתעד רגע בלתי נשכח http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ברצלונה היתה מצוינת, שיחקה כיאות למעמד וזו בהחלט אחת העונות המיוחדות שזכורות לי בכדורגל. בדיוק כמו יונייטד ב-1999, זו קבוצה שפשוט ראויה לכל ההישגים שלה.

לגבי הקטע של שחקנים של יונייטד שלא הוציאו את הכדור, אז בפעם הראשונה שהאדונים וייץ את מבקר מסעדות יללו על העניין הזה, היתה זו ברצלונה שיצאה להתקפה בזמן ששחקן שלה היה שרוע על הקרקע, לא עצרה אותה ואיבדה לבסוף את הכדור באזור הרחבה, לפני שיונייטד יצאה להתקפה.

13. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר , החבר'ה פה התכוונו על הפעם השנייה כשפויול נפגע מואן דרר סאר ולא שסקולס קיצץ את בוסקטז.
    כאן אני לא בא עם תלונות ליונייטד , בארסה יצאה להתקפה ששחקן שלה היה על הדשא אז למה שיונייטד תוציא כדור אם בארסה בעצמה לא עשתה זאת.

14. Bensh Member

והעונה של ברצלונה לא חלומית? שמנו שישייה לריאל בברנבאו, עלינו לגמר עם שער בדקה ה90 מול צ'לסי, וזה לאחר רביעייה ברבע הגמר וחמישייה בשמינית

תפסיק לדבר שטויות, כמות השיאים שניפצנו העונה הם אינדיקציה לא קטנה לכך שהעונה הזאת חלומית לא פחות מהטרבל שלכם ב99, אם לא יותר

15. xavi6 Member

השלטון האנגלי? חה חה. איפה אתם עכשיו? איפה אתם שתגידו שאנחנו קבוצה שלא יכולה להתמודד מול ההגנות החזקות של אנגליה? הנה, הוכחנו לכם. אתם יכולים להגיד שעלינו בזערת השוםט עד מחר, זה בולשיט שאתם מוכרים לעצמכם. את הטורניר הזה לקחנו בזכות גדולה ולא בחסד. תראו לי קבוצה אחת ששיחקה כדורגל כזה בכל אחד מהמשחקים שלה, עם ההנעת כדור הזאת. פשוט לא הייתה קבוצה כזאת, גם לא מנצ'סטר של 99. עשינו לכן בית ספר, בית ספר. אין לזה מילה אחרת. כמו שעשינו לביירן בית ספר ולליון בית ספר, עשינו גם לכם בית ספר. יאמר לזכות מנצ'סטר שהיא בניגוד לשאר הקבוצות באמת לשחק כדורגל, ולכן אני מעריך ומכבד אותם פי כמה וכמה משאר הקבוצות וההן היו הקבוצה היחידה שהייתי מוכן להפסיד לה ולא להרגיש "נשדד", הקבוצה היחידה שאשכרה באה לשחק כדורגל והפסידה במשחק כדורגל ולא במשחק שחמט. אני לא בא בטענות על העבירה של סקולס-הייתה עבירה גסה, היה צריך לקבל אדום, שיהיה, לא דבר פסול שהם לא הוציאו את הכדור, אנחנו אלה שהמשכנו. מצד שני שפויול נפצע המשכתם וזה היה דוחה.

אני עדיין בהלם, מנסה לעכל. בלי מארקז, בלי אלבס, בלי אבידאל. מטורף. הנרי סוף סוף אלוף אירופה!!! תגובה רצינית מחר...