ברצלונה אלופת אירופה!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏27/5/09.

1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/11_01/127CruyffMOS_468x311.Xxx

http://images.gazzetta.it/Media/Foto/2007/12/14/1736914--346x212.Xxx

http://images.icnetwork.co.uk/upl/birmmail/may2008/6/5/3A88BCF3-D5A8-17EE-EF41522E2B85E67E.Xxx

שלושה מאמנים שתחתם הוא שיחק. הראשון נחשב למורה הרוחני שלו, את השני גווארדיולה מעריץ (מאצונה הוזמן למשחק בתור אורח הכבוד של פפ) והשלישי... טוב זה קאפלו. כולם לומדים ממנו משהו.

2. Sergio Ramos Member

אף אחד לא צריך לאכול את הכובע על אטו. הוא בסה"כ היה שם במקום הנכון ובזמן הנכון לקבל את הכדור מאינייסטה, אודות לכישרון שעדיין נשאר בו והניסיון הגיע גם הגול שהיה למעשה הסיפתח לזכייה של בארסה. אטו כבר לא יחזור להיות החלוץ שהיה בעבר וזה ברור לכולם. למרות כמות הגולים הנכבדה שלו, הוא היה סביר פלוס-מינוס לאורך כל העונה כשבשבועת האחרונים הכדורים מעטו להגיע אליו. אתמול הוא התעלה ברגע אחד וזהו, וכמובן שהוא ראוי לכל המחמאות על כך.

מה שכן, הנרי אני חושב בהחלט ראוי להאכיל כמעט כל אוהד בארסה באשר הוא הרבה כובעים. לכל אורך העונה הוא היה נכס ענק לגווארדיולה וכנראה שימשיך להיות כזה גם בעונה הבאה. ההשתלבות שלו במשחק של בארסה העונה יוצאת דופן, אני בטוח שאין מישהו חשב שהנרי יצליח להיות חלק כל כך גדול במכונה של פפ.

3. xavi6 Member

הוא עבר את וידיץ' כאילו שלא היה קיים. כבר אמרו שאם יביאו לו שער ריק הוא יחטיא, ולא רק זה-הוא עשה בית ספר לבלם הכי טוב בעולם (אעלק)

אני הייתי בין אלה שחלמו לראות את הנרי מניף גביע בברסה, וגם היו אני חושב שבצד ימין הוא לא הכי יעיל, ואם היינו במערך של 4-4-2 זה היה אותו הנרי של ארסנל. למזלי, הוא היה מספיק טוב לספק את הסחורה גם מצד ימין, וגם להנות מהקבוצה המושלמת הזאת מאחוריו. אני תמיד טענתי שזה לא הנרי אלא המערך והשחקנים סביבו. אתה רוצה לתת לי לאכול כובע? אז אלבס...

נ.ב
    על חולצת הצ'מפיונס רשום "אנחנו אחד" ואז שמות השחקנים. מדהים. כמה נכון, כמה יפה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/5/09
  4. Sergio Ramos Member

אז מי שאמר את זה יצא מכל פרופורציה. גם כשהוא חלוד משהו, לשחק כדורגל אף פעם לא שוכחים, זה עדיין אחד החלוצים הטובים שנראו בשנים האחרונות. הגנה של יונייטד נפלה ליום שחור ואחד הרעים שלה העונה, אטו התעלה ופירפר את וידיץ' בכדור הראשון שקיבל קרוב לשער ושאפו לו על כך. מהלך כמו אתמול אני מאמין שאחד כמותו יוכל לספק גם בגיל מבוגר יותר וביכולת הרבה פחות טובה.

5. JR-Riquelme Member

אטו עשה שער של חלוץ ענק. נתנו לו כדור תוך כדי שלוחצים אותו, ובמקום לבעוט טיל מעל השער, כמו שאטו של לפני הגמר היה עושה, הוא נתן שם קטנה לוידיץ' באומנות והחליק את זה לשער בשיא הקור רוח.

הוא פשוט השתיק את כולם עם הגול הזה...

בסופו של דבר יש לקמרוני 2 שערים ב2 הגמרים שברסה הגיעה אליהם, והוא מוכיח שהוא ווינר גדול.

6. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

אטו חלוץ טוב אבל מוגבל ומאוד תלוי בקשרים שמאחוריו. כשהוא מקבל את הכדור לא בתנועה, היעילות שלו פשוט נעלמת. הוא סקורר טוב אין ספק, אבל הוא לא בליגה של הנרי, RVN, אגוארו וטורס. כולם (ועוד כמה וכמה) שחקנים הרבה יותר שלמים ממנו.

7. uri מנהלים

בוודאי! ברח לי מהראש. אז זה גוארדיולה, ואלדז, פיקה, פויול, בוסקטס, צ'אבי, אינייסטה ואם תרצו מסי.

קראתי השבוע מספר עיתונאים ופרשנים איטלקים אשר תובעים מהקבוצות האיטלקיות לסגל את האופי ההתקפי שמאפיין את ברצלונה, בטענה שהנה: גם עם כדורגל כזה אפשר להצליח. ברם, לדידי, יותר חשוב שהמועדונים מארץ המגף יאמצו ביחוד את הפן הזה, לפיו אפשר להצליח עם מאמן שגדל במועדון ו-6/7 שחקני בית בהרכב.

8. Mr.Eko Member

בדיוק איך שאני מסתכל על זה,אז היינו מפסידים ליונייטד,אז מה? היינו יוצאים בידיעה שהפסדנו לקבוצה לא פחות טובה מאיתנו ואני מעדיף להפסיד להם בגמר מאשר לכל קבוצה אחרת...

עמי,
    אטו כבר לא חד ואימתני כפי שהוא היה כבר שלוש עונות אבל מה שטוב באטו שתמיד לא משנה באיזה כושר תראה אותו,תמיד תראה אותו לוחץ,תמיד תראה אותו נלחם על כל כדור(דבר שלא תראה גם מהחלוצים הטובים ביותר כשהם נמצאים בכושר לא מי יודע מה) ובכל זאת זה עדיין אטו והיכולת עדיין שם ועדיין אנחנו זוכים לראות ממנו גולים של חלוץ ענק כדוגמת הגול בגמר.

ולהוציא את כל זה הוא תפס אצלנו אוהדי בארסה פינה חמה בלב(במיוחד אצלי) והאהבה וההערצה אל האיש הזה לא תגמר מבחינתי לעולם ואם זה היה תלוי בי הוא היה גם מסיים את הקריירה בבארסה ולדעתי גם אם זה תלוי בלאפורטה.

9. אבו Member

רק שאני אהיה בקיא לגמרי עם מי יש לנו עסק פה, על איזה סוג של שחקן מדובר, אדוני?

לא נכנס להשוואות איזה חיסרון יותר גדול, אבל לזלזל בפלטצ'ר, זה באמת אנשים שלא בקיאים מספיק בחשיבות שלו למנצ'סטר יונייטד, בייחוד במשחקים הגדולים ובייחוד מול קבוצה עם קישור כמו ברצלונה. ובשורה התחתונה, לא מפתיע שהזלזול הזה אכן מגיע מאנשים מ"בחוץ".

10. JR-Riquelme Member

שחקן אפור, אבל חכם מאוד ועושה את העבודה שלו על הצד הטוב ביותר בעזרת מלחמה גדולה.

זה לא הזלזול בפלצ'ר, העניין הוא שאני מאדיר ובצדק את הקישור של ברסה עד כדי כך שהוא לא משמעותי בכלל.

11. riquelme1 Member

אף אחד לא זלזל, אני בעצמי אמרתי שבארסה עדיין לא הוכיחה את עצמה נגד קבוצה רצינית כול העונה, ולא גם לא נגד צ'לסי, שלשום היא הוכיחה אתזה ובגדול וסתמה לכולם את הפיות(גם לי), למרות שבארסה צריכה כמה שידרוגים בעונה הבאה, בעיקר בספסל.

12. ManUtd Fan Member

למה צריך לעזאזל לעשות השוואות? החיסרון של פלטצ'ר ליונייטד גדול, כמו שגם החיסרון של אלבס, מארקז ואבידל לברצלונה גדול. למה תמיד צריך לעשות השוואות?
    "פלצנים" כמו פלטשר... בבירור מי שאמר את זה ראה אולי חצי משחק שלו. ריקלמה ראה שלושה משחקים שלו, הצליח להבין במי מדובר, אבל איך בדיוק הצלחת להבין מה החשיבות שלו למשחק שלנו? אם לא היה מורחק ככל הנראה הוא היה פותח בהרכב במקומו של גיגס, ואת קאריק (שתופקד כמן קשר אחורי הורס, מה שהוא ממש לא) היה משחרר יותר קדימה ואז הסקוטי היה מתרוצץ בין הרגליים של אינייסטה וצ'אבי בלי לעזוב אותם. ראית כמה חופש הם קיבלו במשחק הזה? עם פלטצ'ר סביר להניח שזה לא היה קורה.

קצת באיחור,
    אבל נסיים בברכה לברצלונה. מגיע לכם לזכות, הקבוצה הטובה בעולם עם הנעת כדור פשוט מדהימה. כזאת הנעת כדור לא ראיתי אף פעם.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx הרווחתם את זה ביושר.

13. M_T_A Member

הקטע הוא שמי שעקב אחרי בארסה כל העונה ידע מה הקבוצה הזאת שווה גם לפני הגמר הזה והרבה לפניו.(ואני מאמין שגם אתה ידעת) שהיא משחקת כדורגל שאין שני לו בעולם וזה לא משנה אם עומדת מולה איזה נמושה מתחתית הליגה הספרדית או מנצ'סטר יונייטד הגדולה(והיא באמת גדולה, מגיע לקבוצה הזאת את כל הפירגון שבעולם ואם לא העונה האדירה של בארסה היו מדברים עכשיו על פסטיבל מנצ'סטר המוגזם של התקשורת במקום על פסטיבל ברצלונה שהפך לביטוי שגור בזמן האחרון..). אני אמרתי את זה על דפי הפורום כבר במשחקי הליגה של נובמבר-דצמבר-ינואר שהקבוצה הזאת יותר גדולה מקבוצת הדאבל של 2006. החודש האחרון היה חודש של סתימת פיות. שכל העולם יידע מה שאנחנו ידענו כבר בשלבים הרבה יותר מוקדמים של העונה, ואף אחד לא היה מוכן לשמוע.
    וכל זה לא בא יש מאין. זה אותו כדורגל של 2006, רק משודרג ועולה בכמה רמות עליו. הפוטנציאל לשחק ככה היה קיים בקבוצה כבר מאז תחילת עידן רייקארד, מאז המהפיכה של 03-04. הקבוצה של 2006 היתה הכי קרובה לממש אותו והקבוצה של 2008 התרחקה ממנו שנות אור. ואז באה הקבוצה של 2009 ומימשה אותו במלואו עם כל היופי ועם כל התארים.
    את היום האחרון העברתי בצפייה בלופ בכל סרט אפשרי ביוטיוב מהחגיגות. שלא ייגמר לעולם.

14. דנידין Member

פרגסון לא קיבל שום שיעור. מקומו המכובד של פרגסון במקומו מונח. הוא לא אשם בכל הפסד. הפעם מדובר בקבוצה של שדים שטרפו את הדשא ואי אפשר להוציא להם כדור מהרגל. ברצלונה שחטו את באיירן מינכן בדיוק כך, רצחו את צ'לסי במשחק הראשון בקמאפ נואו בדיוק כך (גם אם לא נכנס שער), שיחקו כך על החזקת כדור מושלמת כל העונה ודרסו פעמיים רבות והגמר לא היה יוצא דופן. מחמאות לקבוצה הכי טובה בעולם כיום, אבל זה לא עושה את פרגסון מאמן רע בשום צורה. המכונות שהיו לספרדים על המגרש הן תופעת כדורגל.

15. c_web Member

טור קיצוני \ קולע (תחליטו אתם) של יואב בורוביץ' בספורט 5 :

http://www.sport5.co.il/articles.aspx?fold...d=59715&lang=HE

אני איתו בדעה שקשורה למשחק הגמר..
    בכל מה שקשור למה שהיה במהלך העונה עם מנ'צסטר אני לא חושב שהיה לה הרבה מזל (הוא תמיד נמצא שם בכל מה שקשור אליהם אבל השנה הוא לא בא בכמויות)..
    נכון שהיו לה רצפי משחקים של 0-1 מקרים ויכולת חלשה אבל בכל זאת הם היו הטובים באנגליה.
    בכל מקרה הוא צדק כשאמר שהיכולת שלהם לא הייתה כמו בעונות האחרונות, ובהחלט בארסה ראויה לתואר.