האמת , ציפיתי פה לתגובות מוזרות של אוהדי היונייטד כפי שהתרגלנו אבל הפתיעו אותי לטובה עם התגובות שלכם. חבל שיש חלק שהורסים שגם כשהם מנצחים הם מחפשים לריב עם היריב.
בניגוד למנצ'סטר יונייטד that is? תוסיף לחתימה שלך "אני נוטף שנאה לקבוצות האנגליות" ותחסוך מעצמך ומאיתנו הודעות מבישות כמו זו. מה עם הנרי?אטו?טורה?אלבס?קאסרס? אתה צודק, הם לא קנו שום דבר.. כרגיל אתה מצייר תמונה מדומה כדי להצדיק נקודה שלך ובורר נתונים שיתאימו לתיאוריה. מנצ'סטר יונייטד היא קבוצה אנגלית, אבל מבין הגדולות היא זו שנותנת הכי הרבה במה לכשרונות מקומיים, ככה שלא בחרת בדוגמא הטובה ביותר להעביר את האנטגוניזם שלך. רצית לדחוף קטנה לאנגליות שוב, אבל פספסת.
uri, ריאן גיגס, פול סקולס, גארי נוויל, ג'ון אושיי, ג'וני אוונס, דארן פלטצ'ר, דארון גיבסון, דני סימפסון, דני וולבק - כל אלה שחקני רכש, לא? עכשיו תחזור להשתמש במילים פלצניות כדי שאולי הן יצליחו לשכנע מישהו שיש לך מעט מושג.
אני קורא את התגובות פה וזה פשוט עוד ועוד ירידה ברמה לפורום שבדרך כלל אתה רואה פה רמה גבוהה ומהנה של כתיבה. לא חבל? מנצ'סטר יונייטד קבוצה אדירה אבל אתמול ברצלונה הייתה פשוט טובה יותר,אין מה לעשות,זה היה קרב בין גוליית לגוליית והגוליית הספרדי היה טוב יותר ויצא עם ידו על העליונה באותו ערב. אני אישית נהניתי לראות משחק שאולי לא התעלה לרמה גבוהה במיוחד מבחינת הזדמנויות ודרמות אבל זה היה משחק סופר מרתק בין שתי קבוצות שסימנו את מקומן בין הגדולות ביותר של הענף הזה בכל הזמנים. ובנוסף זה היה משחק בין מאמן שנחשבלאגדה בעודו פעיל לבין מאמן שיחשב לאגדה בבוא הימים(מבחינת רבים וכולל אני כבר עכשיו). היונייטד גם עם ההפסד הזה היא מבחינתי אחת הקבוצות הגדולות שהיו למועדון הזה אי פעם. חבל לרדת לרמה שכזאת במקום להתעסק בעיקר. ויסקה בארסה ונתראה בעונה הבאה.
טוב שלא הבאת רשימה של קבוצת ה-U14 של מנצ'סטר יונייטד. מתוך כל הרשימה האדירה והמרשימה שלך, רק אחד שיחק אתמול בהרכב הפותח. מתוך הרשימה של אורי, 6 פתחו בהרכב הפותח ואחד הוא מאמן הקבוצה. אורי לפחות יכול לנסות ולהשתמש במילים "פלצניות" (עדיף מילים פלצניות מאשר לצטט סרטי בורקס בכל הודעה שנייה, נכון? "משונה! לאללה משונה!"), אתה תצא בדיחה לא משנה איך ומה תכתוב.
הנה השותף שלו. אולי תקראו לאבשלום קור. קודם כל, אושיי וגיגס זה בהחלט שחקן אחד, אבל מסי כן נחשב, איך לא? גווארדיולה?טוב שלא כתבת את האפסנאי והטבח. דבר שני, פלטצ'ר הוא שחקן הרכב. אם הייתם רוצים לעקוץ את הכדורגל האנגלי על אי טיפוח שחקני בית, הדרך האחרונה לעשות זאת זה דרך מנצ'סטר יונייטד. כמה משחקים במחזור הקרוב בליגה שלכם הולכים להסתיים בתיקו?7/8? מי מכרה למי משחק? לא יזיק לי קצת מזומנים, יש לך מקורות?
תפסיקו לריב כמו ילדים קטנים. גיא-מסי זה לא שוד, זה רחוק מלהיות שוד ועצוב לי שאתה מצייר את זה ככה. בוא נסגור את זה ככה-אתה יודע מה הסיפור של מסי? אם אתה יודע אתה לא תצייר את זה כשוד אלא כגדולה של ברצלונה. אף קבוצה לא רצתה את מסי בארגנטינה, אף קבוצה! אף קבוצה לא הייתה מוכנה לממן לו את הטיפולים, כל יום, כל זריקה וכל הכדורים היו עולים אלפי דולרים. הוא הגיע לברצלונה להיבחן, וברצלונה קיבלה אותו-אנחנו לא חיפשנו אותו, הוא בא אלינו. ואנחנו קיבלנו אותו ושילמנו על כל הטיפולים ובעיקרון הצלנו את הכדורגלן הכי טוב כיום בעולם. בלעדינו מסי לא היה היום שחקן כדורגל אלא בבית חולים עם טיפולים שאתה לא מאחל לאף אחד בעולם. למשחק-זה סגירת מעגל. בפריז הנרי וחלב הפסידו לנו, סילביניו מסי וצ'אבי לא שיחקו. העונה הם פתחו וזכו בגביע. סילביניו, לא שחקן נבחרת, בקושי שיחק העונה, אבל שחקן שפה מהאליפות 05-04 עלה לשחק, שחקן שיש לו המון לב ונשמה והוא דמות חשובה מאוד בקבוצה בעיקר מבחינה חברתית (מסי אומר שהוא החבר הכי טוב שלו. כנ"ל צ'אבי) עלה לשחק מול אלופת אירופה, מול פארק מול רוני ומול רונלדו, וניצח אותם. הוא פשוט שיתק כל מי שעבר לשחק בצד שלו. סילביניו בן ה-35 שלא זכה לשחק בגמר בפריז, שיחק בגמר ברומא, ולקח אותו, לקח זאת לא מילה. שחקן שלרוב עשה חורים, אבל במשחק הזה הוא היה מבין המצטיינים. בכיתי מאושר כשראיתי את התמונה הזאת שלו על הכתפיים של גודיונסן בוכה, פשוט בוכה. היה חסר לי רק תמונה של מיליטו מהגמר לוחץ יד לרונלדו ואז בכלל זה היה ערב מושלם. בהגנה פיקה וטורה היו ביום טוב. בדקות הראשונות מנצ'סטר רצתה לגלות את הבלוף הקטלוני, להגיד "מה שקרה מול צ'לסי זה פוקס, אנחנו לא צ'לסי" והם היו בדרך לעשות זאת. אבל הלב והלחימה היו עם ברסה. לא, לא מזל, הלחימה. מה בידיוק מזל בזה שואלדס השמיט את הכדור ופיקה הסיט את הכדור מהרגל של פארק? מה מזל? ראיתי פה הודעות של "אם ואם ואם ואם", בזה כולם יודעים לשחק אחרי שהם מפסידים. ואז זה קרה, הבליץ של מנצ'סטר נח לשנייה, ואז היא קלטה שאנחנו לא ארסנל. פרגי פרס את השחקנים שלו במטרה למנוע את משחק המסירות, אבל הוא שכח שיש לנו שחקנים טכניים באמצע-איניסטה דילג בין הרווחים של הקשרים ומצא את אטו, שעבר את השחקן הכי טוב ***שקר כלשהו*** העונה לשם וידיץ' כאילו הוא לא קיים וכבש. עמי, שאר החבר'ה שדיברו על אטו-תאכלו את הכובע. לאט לאט, בסלואו מושן. לגמרים האלה הוא מגיע. ואז מנצ'סטר פתאום קפאה חוץ מרולדו שלא הפסיק לנסות, למזלינו הוא ניסה לבד. אבל חוץ ממנו-מנצ'סטר פשוט קיבלה הלם, רק שמההלם הזה לא יצאה. היא כנראה פחדה מהמחשבה הזאת מה ברסה מסוגלת לעשות עם תוך התקפה אחת היא כבשה, התקפה אחת תמימה. כדורים ארוכים נשלחו, לא משהו שטורה ופיקה לא יכולים להתמודד איתו. אם מנצ'סטר לא הייתה נבהלת ומשחקת על הקרעקע-היא הייתה כובשת את השיויון במוקדם או במאוחר וגם מנצחת. אבל היא לא, היא פחדה, ברסה שיתקה את השחקנים שלה לאט לאט ככל שהמשחק התפתח ופשוט גרמה לה להתרוצץ סביב השחקנים שלנו בעוד הם משחקים בסבלנות ובדרך הכי טובה שיש-תן את הכדור לשחקן הכי קרוב שלידך. זה הדרך של פפ, וזאת הדרך שמפילה כל קבוצה. בסבלנות, בשקט, היה מדהים לראות את בוסקטס, ילד, עונה ראשונה בבוגרים משחק בגמר, ומשחק כאילו הוא גיגס\סקולס. כ"כ רגוע ובשקט, ידע בידיוק מה הוא עושה, לא פחד לקבל כדורים ולא פחד לשחק כדורגל, מה שמנצ'סטר פחדו למשך דקות ארוכות. צ'אבי עם מלחמה אדירה, כנ"ל איניסטה שהיה כזה חכם וידע בידיוק מתי לעלות ומתי להיות השחקן באמצע שיסגור. ואלדס כרגיל שם ברגעים המכריעים. פויול? יש צורך בכלל? מה שהוא עשה לרונלדו. באמת, המשטרה במנצ'סטר מבקשת עזרה מכל מי שמוצא את הנעדר העונה לשם כ.רונלדו, הוא ידוע בכך שהוא עושה פנים חמוצות אחרי כל פאול עליו, שם את הידיים על המותניים הרבה, הוא בנאדם מאוד מעצבן ולא סימפטי, שחצן ויהיר וגם בכיין לא קטן, לרוב נמצא באוקיינוס עסוק בצלילות. הוא נעלם ברומא במדשאה מאוד פופולרית מסביבו המון אנשים אנגלים, בערך בסביבות השעה 10. כל המוצא-פרס כספי מובטח. פויול אלוהי, כל מילה מיותרת. אמרו על מסי שהוא לא יכול להתמודד מול האנגליות, הוא נעלם, היום הוא הראה לכולם שהוא לא נעלם ולא משחק בכאילו. הוא נכנס לתפקיד שלא מוכר לו, באמצע, כאשר הוא מתזז בין שחקני היונייטד במטרה לבצע לחץ בדקות הפתיחה, ידע לנהל את המשחק בשקט, לא התפתה לעבור כל הזמן, וכשעבר-עשה זאת בצורה כרגיל מושלמת. פשוט פרפר את שחקני היונייטד, שמידי פעם לקחו לו את הכדור בקושי. והקינוח? הגול. הניתור המדהים הזה כשכל הגוף שלו בגלל לצד אחד והכדור נוגע בראש והולך לצד השני. מדהים. אחד הגולים הכי יפים שאי פעם ראיתי בחיים שלי, רק בגלל המצב של הילד בקפיצה-הגוף לצד אחד, והראש והכדור לצד שני. פשוט מדהים. גם עכשיו אני רואה שוב ושוב את הגול, שוב ושוב ושוב. רוצים תמונה? http://www.zix.co.il/images/201309109.Xxx http://www.zix.co.il/images/808996114.Xxx הפנים של ואן דאר סאר אומרות הכל. הנרי במשחק טוב, סוף סוף הוא מרים גביע, זה היה החלום שלי מאז שהוא הגיע לברסה-רציתי שהנרי ישאר אחרי העונה הנוראית בתקווה שהוא יניף גביע. אליפות, אירופה, המלך, וואטבר-העיקר גביע. גביע האלופות היה חלום מטורף, והוא התגשם! הנרי מניף גביע, חוגג עם כולם, עם האדישות שכ"כ אפיינה אותו, המנהיגות והשקט. רוצים תמונה? היא תכנס לחתימה שלי בקרוב- http://www.zix.co.il/images/641303133.Xxx http://www.zix.co.il/images/1096362662.Xxx ומעל הכל, אני הכי הכי שמח שניצחנו בדרך שלנו, שלנו. 7 שחקני בית בהרכב בגמר ברומא. 7!!! רק 4 זרים. הנשמה ניצחה, לא רק הכדורגל היפה, הנשמה- http://www.zix.co.il/images/1120411813.Xxx שלך סילביניו, הגמר הזה שלך! לא של פארק, לא של רוני ולא של רונלדו וגם לא של רונלדיניו או דקו, הוא שלך. רק שלך. ויסקה ברסה!!! ברשותכם, כמה תמונות מהערב המדהים. http://www.zix.co.il/images/1458431991.Xxx http://www.zix.co.il/images/1528898856.Xxx http://www.zix.co.il/images/1073340008.Xxx http://www.zix.co.il/images/248711237.Xxx נוסיף עוד יותר מאוחר, אין לי כוח יותר להעלות ויש עוד המון. מחר, מחר. עכשיו אני צופה בחגיגות, אחחח איזה חגיגות. וזאת עוד הייתה אמורה להיות שנת בנייה של הקבוצה. פפ בעונה ראשונה זוכה בתארים שמאמנים במשך כל הקריירה שלהם לא זכו. היה מאמן שעשה דבר כזה? בעונה ראשונה הצליח לקחת הכל? ועוד עונה ראשונה כמאמן בוגרים? אין מצב בחיים.
אין כמו לחזור מאפטר בצבא כדי לראות איך עוד דיון של ליגת האלופות הופך לריבים בין הליגות. כנראה שצריך להגביל אותכם שכל משתמש יוכל להגיב רק בפורום שבו הקבוצה שהוא אוהד משחקת.
חבל להזנות את הדיון. כמי שמדי פעם משוטט בפורום האיטלקי וניסה לנהל דיונים, הבנתי משם שלושה דברים: 1. השנאה לקבוצות האנגליות קיימת אצל רוב הכותבים הבכירים בפורום האיטלקי 2. כנגזרת מסעיף 1-> אי אפשר לקיים דיון(ויותם לא יכול לומר שלא ניסיתי) רציני. 3. הדיון היחידי שהצלחתי לקיים היה דרך הודעות פרטיות עם אורי וזה היה מזמן. גם לי יש קבוצות שאני שונא. מנצ'סטר יונייטד היא אחת מהם. גם אני לעיתים מונע משנאה(שהרי כולנו בסופו של דבר, או תחילתו, אוהדי כדורגל ). אבל גם אתה נרו רוקו, לא הצלחת להסביר מה הופך את מנצ'סטר יונייטד לשודדת . מקיידה? לפי גריסתו של אורי, הבורר, עדיף להתחיל בגיל הרבה הרבה יותר צעיר(סטייל מסי/אסולין ושאר פשטידות).
Mr.Eko, אהבתי את התגובה שלך, היא סיכמה בפשטוט לדעתי את הוויכוח כאן. גם טרם המשחק לכולם היה ברור למי את הכדורגל היפה והמבריק יותר, זה לא היה חדש וגם בא לידי ביטוי אמש, אבל זה עדיין לא עושה את ברצלונה חזקה יותר קבוצתית. בכל יום נתון אחר מנצ'סטר יונייטד יכלה האי לצאת עם גביע האירופה שני ברציפות. חשוב לזכור שזה גמר, משחק אחד בו הגדולה היא להתעלות על פני היריבה שלך - וזה מה שברצלונה עשתה בהצלחה. מי יודע אלמלא הכדור של רונאלדו שלא היה רחוק לברוח מהידיים של ואלדז, לאן היה הולך המשחק הזה. מה שכן, גם אחרי היתרון של ברצלונה, ציפיתי ממניו ליותר, הקריסה של כל שחקנייה וההלם שהכה בה הפתיעו אותי, זה היה ממש יוצא דופן לראות אותה ככה, אבל זה כדורגל, וגם לפרגוסון וחניכיו של קרה. נוסיף לכך את ברצלונה בראשתם של צ'אבי ואינייסטה(הגורם העיקרי על פי דעתי לניצחון אמש)שתרמה לעסק ונקבל אלופות אירופה ראויה וסגנית שהייתה לא פחות. כן פלטצ'ר לא פלטצ'ר, כם אבידאל\מארקס או לא, כל ההתעסקות בכך היא טפל מוחלט.
עדיף להשתמש ב"מילים פלצניות" ולא לשלוח אנשים "למכור תותים" ולקרוא "ליצן" לכל משתמש שפולט משהו שלא נראה לך. יצור. עזבו את זה שאני בכלל לא בטוח שאורי התכוון לעקוץ את היונייטד ואת הדרך שלה, כי באמת שמכל חסרי הכשרון ב"אי מולדת הכדורגל", מדובר בקבוצה שכן שמה דגש של טיפוח צעירים ומתן הזדמנויות לשחקני הבית שלה. הוא כולה ציין שמגיע לקבוצה שמקדשת את הדרך ומשתפת כל כך הרבה שחקני בית, לא מתפשרת על האידיאולוגיה וקוצרת סוף סוף את הפירות. אלופה סופר ראויה, אימפריה בהתהוות - מעניין יהיה לראות אם יהיה לעניין הזה המשכיות גם בשנים הבאות.
אגב, אחרי המשחק פפ אמר "הגביע מוקדש גם לפאולו מלדיני"-מלך או לא מלך? לא יאומן כמה ענווה יש לאיש הזה. פשוט לא יאומן.
גם אני הספדתי את אטו. ואני אשמח לאכול את הכובע, רק אם תבטיח לי שאתה גם תאכל כובע נחמד על הנרי. לא רק אתה, כל אוהדי ברסה בפורום הזה(ופשוט כל הפורום הזה, שנראה לי שאני הייתי היחיד שלא השתתף בדיעה ההזויה שבוז'אן עדיף עליו)... סגור?
פפ שיחק אותה השנה. הוא ההבדל, הוא ורק והוא. מאיפה לו יכולות כאלו כמאמן? עונה ראשונה וכבר טרבל, מדהים, מדהים מדהים! ברסה הייתה אשתקד עם מסי, אינייסטה, צ'אבי, הנרי, אטו וכל השאר גם עם רייקארד ולאן היא הגיעה? פפ הוא הווינר הגדול! וכ"כ שמח עבור הנרי. שחקן מהגדולים בעשור האחרון סוף סוף עושה את זה. אין, פשוט מגיע לו.
איזה כובע בדיוק אני צריך לאכול? עונה שעברה הנרי שיחק כמו קונוס לעומת בוז'אן שפרח ממשחק למשחק ואפילו כבש כמעט אותו מספר שערים כאשר שיחק חצי מהזמן שהנרי שיחק. העונה הנרי הראה סוף סוף מהיכולת האמיתית שלו הוא טוב מבוז'אן, ואין אף אוהד בארסה (שפוי) שיעדיף לראות את בוז'אן על פני הנרי.