לא ייאמן איזה זלזול בפלטצ'ר... אחד השחקנים היותר ממושמעים טקטית שיש בעולם,הרבה קבוצות היו רוצות אחד כזה שמתבלט ונותן הופעות גדולות במשחקים מהסוג שהיה אתמול. מכיוון שהניצחון של ברצלונה היה ניצחון של טקטיקה נטו אני באמת חושב שהוא היה יכול לעשות מפנה פה. דרך אגב,באמת בגלל שהניצחון אתמול היה ניצחון של טקטיקה,אני לא מבין למה כל אוהדי ברצלונה באים בכמעט כמו אקסיומה ומצהירים שהנה הם ניצחו קבוצה אנגלית. אני מאלה שטוענים שברצלונה לא הייתה עושה את מה שעשתה אם הייתה בליגה כמו הפרימיירליג (עדיין חושב ככה) אבל גם טוען שלעולם לא אוכל לדעת אם זה נכון,אלא אם היא תשחק יום אחד איכשהו בליגה האנגלית,מה שלא יקרה. הרי מה זה משחק בצ'מפיונס בשלב הנוק-אאוט? הקבוצה שמנצחת זו זאתי שהתכוננה יותר טוב למשחק,לא זו שבהכרח יותר טובה.כשפורטו לקחה את הגביע ב2004 היא לא ניצחה קבוצות יותר טובות ממנה בגלל הכנה טקטית נכונה? כשליברפול ניצחה את ברצלונה ב2007 זה היה בגלל שהיא הייתה קבוצה יותר טובה?
אבל לא רק פלטצ'ר ואבידל היו חסרים אתמול, אלא גם הארגריבס ובראון, וגם מיליטו, מארקז, ואלבס. להתחיל בחישובים איך המשחק היה נראה אם כולם היו כשירים זה מגוחך.
הארגריבס תקופה ארוכה לא משחק והוא לא רלוונטי, כמו גם מיליטו. בראון? אני לא מצליח להחליט מי יותר חלש הוא או אושיי.
אבל גם אלבס, אבידאל, ופלטצ'ר לא רלוונטים כי הם לא שיחקו בסופו של דבר. שום דבר לא רלוונטי חוץ מזה שבארסה ניצחה, אז לשחק ב'אם פלטצ'ר היה כשיר אנחנו היינו שולטים במשחק' או 'פלטצ'ר לא היה משנה כלום' זה מגוחך באותה רמה. אגב, לגבי בראון, אני ישאיר לאנגלים לענות...
ווס בראון? איך הגענו אליו עכשיו? פתאום הוא שחקן חשוב? שחקן כלכך שולי ביונייטד. ד"א מאוד מוזר שפרגי לא רוכש מגן ימני. איך אפשר להשוות אותו לדני אלבס? דני אלבס המגן הימני הכי טוב בעולם ביי פאר, שחקן עם כושר כאילו הוא על סטריאוידים. במשחק מול צ'לסי, הוא פשוט היה מתוסכל וזה היה המשחק הכי חלש שלו העונה, גם לו מותר. בשורה התחתונה, בארסה באה למשחק בלי 3\4 הגנה ועדיין לקחה אותו בדי קלות. וזה רק בגלל מישהו אחד- פפ גוארדיולה. תגידו, מה זה התירוצים האלה על יום חלש? לא ראיתם את ה10 דקות הראשונות? הגעתם למשחק, בייתם בו, שלטתם בו , אבל אם כבר מישהו לא הגיע למשחק זו בארסה. אחרי הגול ראיתם את בארסה האמיתית, ומה לעשות יונייטד לא יכולה להתמודד מול הטכניקה המדהימה, המהירות, מול הנעת כדור מושלמת. זה פשוט גדול עליה! תפסיקו לתרץ, מנצסטר הגיעה למשחק, אבל אחרי הגול בארסה השתלטה על המשחק בדיוק איך שהיא משתלטת מול קבצות הרבה פחות נחותות מיונייטד.
אוהדי יונייטד, לעזאזל איתכם(לא כולם). "היינו יכולים לנצח את המשחק הזה, אם היינו מכניסים בהתחלה". כל הזמן, ה-אם ואם ואם. מילא במקרה של צ'לסי, זה מובן. אבל לכם? קבוצה יותר טובה ניצחה אתכם, וזהו. והדבר האחרון שאתם יכולים לתרץ זה פציעות/השעיות של שחקנים. אז די כבר. איך שגלגל מסתובב. שנה שעברה, עוד היה למנצ'סטר מזל עם ההחלקה של טרי.השנה כבר אין מה לעשות. מה שכן, מחליא אותי פסטיבל ברצלונה....כל האוהדי הצלחות, זה פשוט להקיא...
קבוצה של לוזרים ובכיינים, זאת מנצ'סטר יונייטד. בגלל זה ההפסד. ברצלונה אם הייתה בפיגור של 1-0 גם בדקה ה88 לא הייתה נכנסת לשחקנים ברגליים מתסכול אלא הייתה ממשיכה עד הסוף לשחק את הכדורגל שלה ומנסה להשוות. שחקני ברצלונה לא היו מתבייכנים על שיפוט או על שלקבוצה השנייה לא הגיע בכלל להגיע לגמר(כמו שכ.רונאלדו מצוטט "בארסה בכלל לא היתה צריכה להיות בגמר") .שחקניה ומאמניה היו אומרים כל הכבוד לקבוצה היריבה וזהו. לברצלונה אתמול הגיע לנצח. עובדה. ברצלונה כיום קבוצה טובה יותר ממנצ'סטר יונייטד והיא הקבוצה הטובה ביותר בעולם.
אנשים כאן עיוורים ומדברים שטויות.נמושות ספרד?אתלטיקו הייתה צריכה לנצח את ליברפול אילולא השופט,מנצ'סטר בכלל לא כבשה מול ויאריאל,העיקר שתזכרו מה שאתם רוצים לזכור.
שיחקנו עם טורה כבלם. בלם! אתה יודע מתי הוא שיחק בלם? מול צ'לסי, ובבלגיה. לא יודע כמה פעמים ראית את סילביניו, אבל מדובר בשחקן אדיר, אבל שעושה לא מעט חורים. אתמול הוא נתן את משחק חייו והוא יודע את זה. דני אלבס היה חוגג על הצד שלכם, פויול בקושי התקיף ועדיין הגיע למצב, תאר לך מה היה קורה אילו טורה היה בקישור ודני אלבס היה מתקיף מימין. לא עלינו עם הגב לקיר, אבל עלינו עם הגנה מאוד מאוד לא חזקה. מארקז חיסרון פחות משמעותי מפלצ'ר? זה כמו שתגידו שריו הוא פחות משמעותי מבוסקטס. אני מאוד אוהב את פלצ'ר, אני מאוד אוהב שחקנים מהסוג שלו שנלחמים ומוכיחים לכל העולם שהם טעו לגביהם, אבל לדעתי החיסרונות של מארקז אבידאל ואלבס פשוט יותר משמעותיים. זה לא שהיה חסר לכם איזה אברה ריו ואושה בהגנה. לנו כן. (לא שאפשר להשוות בין התרומה ההתקפית של אלבס לאברה, אבל שיהיה...) תפסיקו לברבר. האנגלים יטענו שהליגה האנגלית היא מעל הכל, אבל זה רק בגלל שהם הפסידו אתמול את אירופה. אני מצדיע למנצ'סטר, לא לרונלדו, אלא לשחקנים כמו גיגס, פארק, סקולס ורוני שנלחמו עד השניה האחרונה, אבל עם כל הכבוד היינו גדולים עליהם, רצינו יותר מהם והאמת שיחקנו פי כמה וכמה יותר טוב מהם על המגרש אתמול, לא משנה כמה תנסו למזער את זה-שיחקנו פי כמה וכמה יותר טוב ממנצ'סטר ואתם צריכים להגיד תודה שזה נגמר 2 ולא 5, כי הנרי ופויול היו צריכים לשים את הגול ואיניסטה הגיע למצבים. מה מנצ'סטר עשתה? בעטה לשער מ-30 מטר? פעמיים רונלדו, זה הכל. נמושות מספרד השפילו את הגדולה מאנגליה. אני מוכן לקבל את זה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
סגנון המשחק לא מעניין אותי, אבל לראות את גוארדיולה, ואלדז, פיקה, פויול, צ'אבי, אינייסטה ואם תרצו מסי, זה תענוג! לראות מועדון שלא קונה הצלחה (או שודד אותה), אלא בונה אותה מהיסודות במו ידיו. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
אני בא בגישה הכי מפרגנת בעולם, אבל יש כאן תגובות של אוהדי בארסה שנגועות ביהירות מוגזמת מאוד. תדעו לתעל את השמחה שלכם למקומות נכונים. אין לי שום העדפה או רגש לליגה הספרדית, אבל תגובות כאלה גורמות לי לרצות שבארסה תיכשל שנה הבאה, סתם כדי שתרדו מהעצים. יש לכם במה להתגאות, הקבוצה שלכם מציגה את הכדורגל הטוב בעולם, הקישור שלכם הוא הטוב בעולם, כל האנגליה-ספרד הזה זה בולשיט, אתם לא מחמיאים לעצמכם. "קבלות, לכו לישון, לכו הביתה", אני לפחות ראיתי פה רוב של אוהדי יונייטד שבחר לא להתבכיין, אל תצפו שננשק לכם את התחת. אם הייתם צריכים ניצחון על יונייטד "כדי שיוכיח" עד כמה גדולה בארסה, שיהיה בכיף, אני לא מסכים עם זה.
אורי אתה פתטי. לקחת את מסי גם יכול להיקרא "שוד". את מי יונייטד שדדו? (חוץ מאותנו עם ברבאטוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx ) למה איפה גדל אושיי? גיגס? סקולס? אילו היה הרכב כשיר יותר היית רואה גם את פלטשר ובראון. זה פחות מרגש, כמובן, אותך, כי אלה אנגלים. ואם אתה יכול לא לייגע אותי בתשובה עם יותר מ-3 מילים לועזיות אודה לך.
הטענה שאם פלטשר היה משחק זה היה משנה את המשחק מצחיקה אותי.. קבוצה עם עומק כמו של יונייטד שעל העמדה של הקשר האחורי יש שני שחקנים לא פחות טובים. אז פלטשר היה מנצח לכם את המשחק. איך אתם מעיזים להיתלונן על דבר כזה בכלל? פלטשר..
ולא הזכרת גם פדרו, שנכנס בדקה ה90, גם הוא שחקן שגדל בלה-מסייה- אולי מחלקת הנוער הטובה באירופה, וכמובן את בוסקטס שאתמול היה בהרכב והיה מצויין כקשר אחורי, שחקן שעלה העונה מבארסה ב', ובעונה הראשונה בהיסטוריה שלו בקבוצה הבכירה הוא פותח בגמר ליגת האלופות. בארסה שיחקה אתמול עם 7 שחקנים שגדלו במועדון- וכן מסי הוא כן שחקן בית, שחקן שהגיע בגיל 11, נחשב כשחקן בית, הוא לא היה כמו שהוא היום בלי העבודה המדהימה שעשו איתו.
אני עדיין חושב, שהקבוצה של 2006 הית טובה יותר מהנוכחית. דווקא מנצ'סטר של 1999, שלקחה טריפל לא הית כזאת גדולה כמו שעשו מימנה, היא לקחה את אותו משחק נגד באיירן בשוד, הגרמנים היו טובים מימנה בכול ה90 דקות והגיע להם הניצחון.