ברצלונה אלופת אירופה!!!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Obafemi, ‏13/5/06.

1. AVI AZULAI Member

מה הקשר?
    הויכוח הוא מה2-1 ואילך..

וזה לא פעם ראשונה שברצלונה עושה את זה..
    שנזכיר את משחק האליפות הבזיוני בעונה שעברה?

2. M_T_A Member

מצפים שהיא לא תשכב עם 9 שחקנים על השער של עצמה, ושלא תבזבז זמן 40 דקות לסיום המשחק.
    על הקטע של הבונקר עוד אפשר להתווכח אבל ביזיבוזי הזמן היו גועל נפש לכל דבר.
    אחד הולך באיטיות להוציא כדור חוץ, השני קושר שרוכים בקרן.
    וגם לפני ההרחקה ארסנל שיחקה עם איזה 7 שחקני הגנה וזה לא שאין להם יכולות התקפיות.
    בארסה לפחות יודעת לבזבז זמן, עם מסירות ומהלכים נחמדים.
    ארסנל יכלו 70 פעם ללחוץ ולקחת את הכדור אבל הם פשוט הסתכלו ולא חשבו להפריע לשחקני בארסה להתמסר בכיף

נערך לאחרונה ב: ‏18/5/06
  3. Raulito Madridista

יו כמה צבט לי בלב אחרי ה2-1 של ברצלונה, תודה רבה לארסנל שהייתה יריב שקול והגיעה ליותר מצבים מברצלונה, וגם בעשרה שחקנים, הצליחה לסכן את ברצלונה, הקבוצה הטובה באירופה.

אני מאוד מאוד מאוכזב בשביל ארסנל, אם הנרי יעזוב אני לא רואה אותם מגיעים למעמד הזה בשנים הקרובות, לעומת זאת אני בטוח שלברצלונה תהיה המשכיות.

כמה חבל שדווקא תיירי הנרי, האיש שסחב את ארסנל עד לגמר ליגת האלופות, היה פשוט עלוב בניצול המצבים שלו בגמר, היה לו מצב לגמור את המשחק בדקה ה-60 בערך, והוא בעט כל-כך חלש ומביש לידיים של ואלדז, בתחילת המשחק הוא החמיץ גול בטוח מול ואלדז, ולא מתאים לשחקן ברמה שלו להחמיץ במצבים האלה, אני מקווה מאוד שהוא יישאר בארסנל.

פרדי ליונברג היה מספר 1 על המגרש לדעתי, חילץ כדורים ללא הפסקה ורץ על הקו כמו ילד בן 17, שחקני ברצלונה פשוט לא הצליחו לקחת לו. אשלי קול התחיל את המשחק בינוני מאוד וגמר אותו יותר טוב למרות שהגול השני הגיע מהאגף שלו.

החור שאבואה עשה בהתחלה הרס לארסנל את המשחק, אני לא בטוח שברצלונה חוזרת עם ארסנל הייתה ב11 שחקנים. רונאלדיניו שדיברו עליו כל-כך הרבה לא היה טוב לדעתי, מלבד המסירה לאטו ועוד מהלך שניים, אבואה הצליח לשמור עליו מעולה. אטו לעומת זאת עשה סיבוב נהדר ברחבה וגילה משחק טוב.

ארסן וונגר עשה טעות חמורה בחילוף, ורייקארד לעומתו הצליח בגדול. וונגר הוריד את ארסנל להגנה 16 מטר משערה מוקדם מדיי בערך בדקה ה-70, הכניס את פלאמיני והוציא את פבראגס, היה לי ברור שגם המדיי פעם שארסנל יצאה להתקפות, לא יהיו, לדעתי וונגר היה צריך להכניס את רייס אולי.

לארסון חתום על הזכייה בליגת האלופות, אחרי שני הבישולים שלו.

אלמוניה שנכנס במקום להאמן היה יציב והדף בעיטה מעולה של אטו בסיבוב, אבל לא ברור לי איפה הוא היה ב2 הגולים, פשוט עלוב הזינוקים שלו.

סול קמפבל שדיברו עליו, היה מעולה לדעתי.

אני מברך את ברצלונה על הזכייה השנייה בתולדותיה, אבל זה היה כל-כך קשה לראות אותה עושה את זה, אני עצוב בתור אוהד ריאל מדריד ומחבב ארסנל. עונה גדולה של ברצלונה.

4. Ampelmann Member

ארסנל היתה הגנתית עוד בעיתונים של לפני המשחק... ציטוטים כמו "מתישהו המשחק קצת יפתח" או "אני מאמין שבעזרת הגנה נעצור את ברצלונה" זה לא כדורגל.

במגרש עצמו בהתחלה ארסנל היתה התקפית. גם אחרי האדום ארסנל עוד היתה התקפית, אבל כשהשער בא ידעתי שלפנינו בונקר. האמת, שהשיא של הערב מבחינתם היה כשבסביבות הדקה הארבעים ארסנל זכתה לבעיטה חופשית בחצי המגרש של ברצלונה, כשלמעט הבועט היו רק 3 שחקנים בצהוב בחצי המגרש הקטלוני. זה, תסלחו לי, עלוב!

בסופו של דבר הבונקר גם בגד באנגלים (צרפתים בעצם) שנשברו וקרסו וגרוע מהכל, גם כשהגיעו לעשר הדקות האחרונות של המשחק וידעו טוב מאוד שבלי שער הם מסיימים את הטורניר במקום השני, אף שחקן של ארסנל לא יצא מהבונקר כדי לגנוב את הכדור שהגנת ברצלונה העבירה באיטיות כל-כך מרושלת!!! ולזה אתם רוצים לתת גביע?!?!? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

5. Bensh Member

זכייה ראשונה בתולדותיה? המעט שאתה יכול לעשות זה שיעורי בית
    אגב, אחרי כמה ריפיטים, גם מזוויות שונות - המסירה של המהנדס בגול הראשון הייתה פשוט גאונית. מדהים

6. David De Gea Rade Prica היכל התהילה

אני מבקש, זה הגביע השני שבארסה זוכה בו. את הראשון בארסה לקחה ב-92', עם טיל של רונאלד קומאן.

7. Paolo Maldini שחקן ותיקים

ברכות לברצלונה, הקבוצה הכי טובה באירופה, לא משנה מה תגידו.
    כל כך הגיע להם, נתחיל מזה שהם נתנו את הכדורגל הכי טוב לכל אורך העונה.
    אז נכון שהגמר לא היה מושלם אבל גם בו הסיפור היה יכול להסתיים הרבה יותר מוקדם מהדקה ה-80.
    השופט כל כך עיצבן אותי אתמול, לא רק בגלל שרציתי שברצלונה תנצח, הוא פשוט הרס את המשחק. גם עם המקרה הראשון השערורייתי, שהוא צריך היה לתת יתרון וזה 1-0 לברצלונה. וגם בשער של ארסנל שבחיים לא היתה עבירה על אבואה, סדרת הטעויות המשיכה גם במחצית השנייה עם כל מיני שטויות.
    הרגע בו בלטי כבש את השער היה פשוט רגע מדהים (כאן המקום לציין, בוריס אתה מניאק בן מניאק), מי מאיתנו (לא אוהדי ארסנל כמובן...) לא רצה לקפוץ לטלויזיה ולהצטרף לערמה האדומה-כחולה על הדשא?

בחייכם, שמישהו יביא תמונה של בלטי (לבד) על הדשא אחרי הגול.

8. EL Capitan Member

בארסה היא אחת הקבוצות הגדולות, המלהיבות והכי פופולאריות אי פעם בכדורגל העולמי, נקודה. אף אחד לא בא ואמר את זה בגלל הגמר, שהיה משחק לא משו, אלא בגלל כל השנתיים וחצי האחרונות, בהם בארסה הוכיחה את זה.

9. AVI AZULAI Member

אני לא יודע למה אתם טוענים שלא הייתה עבירה על אבואה..
    אני ראיתי בבירור את היד של פויול מונפת לעבר הגוף של אבואה..מה שגרם לנפילתו..

היו עוד כמה טעויות..כמו הצהוב להנרי למשל, שהיה בושה וחרפה, וכו'..

10. Bensh Member

אם יש כזאת, היא טסה ישר לחתימה שלי
    כמו שכבר אמרתי בדיון הזה אתמול, זהו הרגע המרגש ביותר במשחק (אפילו יותר מהנפת הגביע)

11. שונא בית"ר Member

אף אחד לא חושב לבדוק אם אטו היה באופסייד בגול הראשון?
    לדעתי לארסון נגע בכדור ואטו היה בנבדל לא קטן, משום מה המצלמות לא התעכבו על זה וממש לא ברור לי למה.

12. AVI AZULAI Member

נכון 100%..

אני גם לא בטוח שבמסירה של העבירה של להמן לא הייתה אופסייד..

איפה היו כול המצלמות!?

13. M A R D U K Member

יש הבדל בין לבזבז זמן על ידי התפתלויות על הדשא וזחילה להוצאת כדורי חוץ וקרן (ע"ע ארסנל) לבין העברת זמן ע"י מסירות בין השחקנים (ע"ע ברצלונה).
    השיטה הראשונה היא לא ספורטיבית בעליל והשיטה השניה היא חלק מהמשחק.
    מה ציפית שאחרי שהיא עבדה כ"כ קשה כדי להשוות ולעלות ליתרון היא תמשיך לשבת על השער של ארסנל ותמשיך להפקיר את ההגנה כדי לתת לארסנל צ'אנס לעקוץ?

14. Igi Member

ראיתי את המשחק אתמול מהבננה ביץ' ואני חייב להגיד שהם עשו שם אירגון מצויין והיה כיף לחגוג עם כל האוהדים(היה כמובן רוב עצום של ברסה).

דעתי על המשחק:
    מההתחלה, רייקארד יצא טיפש.
    אולגר? אולגר ?! עזבו את זה שהוא לא מתאים למעמדים האלה, עזבו את זה שבלטי מפקיר את ההגנה.. אבל אולגר?! על ליונברג?!?? מהלך מטופש של רייקארד. אולגר איטי ובדר"כ מסתבך בעיקר עם שחקנים מהירים. ליונברג והנרי פשוט פרפרו אותו.

עוד החלטה מטופשת הייתה לעלות עם ואן בומל.
    עדיין לא הבנתי איך הוא בדיוק עוזר למערך יותר מאשר אינייסטה. בגלל שהוא גבוה? או אולי בגלל שהוא יציב וחזק? די, פשוט די, הוא גרוע בשביל ברצלונה כמעט לרוב המשחקים, אז לגמר ליגת האלופות מול הקבוצה שמשחקת בקצב הכי מהיר בעולם, להכניס את ואן בומל?! החלטה טיפשית, אנדרס היה צריך לשחק מתחילת המשחק, וגם כשהוא נכנס הוא זה שדחף את ברסה קדימה.. הוא אמנם נעלם קצת לקראת הסיום, אבל שיחק הרבה יותר טוב ממארקי.

בסה"כ, אני לא בטוח שהגיע לנו לזכות. ארסנל הייתה נהדרת, חייבים להודות. הבעיה שלכם היא שאתם לא רואים שקבוצה משחקת נהדר אם היא מתגוננת, רק אם היא מתקיפה טוב. אני לא ראיתי העונה קבוצה שנעלה את ברסה כמו שארסנל עשתה אתמול עד הדקה ה-75. המשחק שלה היה פשוט מצויין. הגנה טובה שחסמה את ברסה מכל הצדדים, תוסיפו לכך את ז'ילברטו וססק שפשוט חיכו שברסה יעברו קצת את החצי שלהם ורק אז התחילו להפעיל לחץ(ולא כמו בהתחלה, שהם הפעילו לחץ מהיר על החצי), ואת השלישייה מקדימה שעזרה באגפים ויצאה למתפרצות מסוכנות יותר מאלה של ברסה.

חייבים להודות - לארסנל יש את ההגנה הטובה בעולם.
    מי יכול על אבואה,קמפבל,טורה(!!) וקול(מעודד לראות שאנגליה הרוויחה אותו בחזרה) שהיה אתמול די טוב עד ההתקפה של ברסה מהאגף שלו?! לטעמי, אבואה יותר טוב מפריירה כרגע, טורה אולי יותר טוב מטרי בגלל המהירות, קמפבל וקראבליו די שווים, וגאלאס יותר טוב מקול, אבל גאלאס כבר עוזב ב-99%.
    מסקנה: לארסנל יש הגנה יותר טובה.

כל הכבוד לתותחנים וכל הכבוד להנרי שנתן משחק נהדר, אך איכזב מעט עם ההחטאות שלו(לא אותי :) , אבל איכזב). לא ראיתי מישהו שעשה למרקס ופויול את מה שהנרי עשה להם אתמול..

ואני חוזר למה שאמרתי בהתחלה על רייקארד...
    למרות הטעויות שעשה בהרכב הפותח, הוא כיפר על כך עם חילופים מצויינים שבאו בדיוק במקום(חוץ מאדמילסון, היה עדיף להוציא את ואן בומל.. אבל לפי מה שהבנתי, אדמילסון נפצע בכלל).
    ידעתי שהוא יכניס את אינייסטה כבר במחצית וזה היה צעד נכון לעשות לאחר שדקו הושתק ופשוט לא עשה כמעט כלום ולא דחף את הקבוצה לתקוף.. אינייסטה עשה את זה מצויין, אך עד הדקה ה-60, 70 הוא כבר די נעלם. לכן, החילוף של לארסון בדקה ה-60 בא בדיוק בזמן.. לקח לו 10 דקות להשתלב וראינו למה הוא גרם בסופו של דבר.
    רייקארד גם ראה,כמוני וכמו רבים אחרים, את החילוף המתבקש של אולגר בבלטי, שגם יאפשר לנו קצת נחת בצד של ליונברג וגם יעזור לז'ולי בצד ימין של ההתקפה.. בסופו של דבר, החילופים שלו היו מנצחים גדולים.

לטעמי, לארסון איש המשחק.

אגב, רציתי לשאול משהו.
    לפי החוקה, מותר לשופט לתת חוק יתרון ואז לאחר ההתקפה להוציא אדום לשחקן? או שכאשר יוצא האדום, המשחק חייב להיעצר? כי אם הוא חייב לעצור, ההחלטה הייתה נכונה.

15. Bianconeri משתמשים של כבוד היכל התהילה

הוא יכל לאשר את השער ולתת אדום אחר כך.