בואו נעזוב רגע את כל הויכוחים האלה ,ונדבר על העבירה של לאהמן . נלך על המקרה הכי קיצוני ,נגיד שאחד השחקנים הסתיר לשופט את ג'ולי שנגש אל הכדור וכבש , למה עמד קוון בדיוק באף הימני איפה שג'ולי היה ולא הודיע לשופט ? הרי כבר כולם יודעים שלקוונים יש עכשיו יותר השפעה על המשחק חוץ מלהניף דגל לנבדל. גם לקוון יש חלק בהאשמות
זה כ"כ עצוב שאתה באמת מאמין בזה. ברסה תעבור את ארסנל גם ב10 שחקנים שלה מול 11 של ארסנל. תעשו לי טובה ברסה קבוצה הרבה יותר טובה מארסנל, אולי לא משחק גדול שלה אבל הצדק נעשה. היה בושה לליגת האלופות אם קבוצה כמו ארסנל הייתה לוקחת מקבוצה כמו ברסה את הגביע.
וואי איזה עצוב זה כשאוהד מאמין שהקבוצה שלו הייתה יכולה לנצח. לאן הדרדרנו? "(ילד תוסיק) שמתי לב שאתה מרבה להשתמש במילה הזאת (מעניין למה ? ). דבר ראשון, תירגע, ומהר. לא כתבתי לך איזזשהי הודעה מעליבה, אז תדבר לעניין. כדורגל זה דעות שונות, אין צורך לקחת את זה אישי. הבנת את זה נחמן ?" ילד תוסיק? ממש נעלבתי. אני ממש לא מרבה להשתמש במילה ליצן אז כנראה שלא שמת לב כל כך טוב ואני לא מבין מה מעניין אותך כל כך. קודם כל, אני רגוע לגמרי ואני לא מבין מי אתה שתגיד לי להירגע. עם כל הכבוד לזה שאתה מנהל, זה לא אומר שמותר לך להתנהג בצורה אחת ולי אסור להתנהג אליך באותה צורה, מה גם שלא היה פה שום ביג דיל. נעלבת שקראתי לך ליצן? אם כן, אז לך תחפש עור יותר עבה בשוק. כדורגל זה דעות שונות, אבל ישנם גם דעות לא נכונות\עלובות. אוקיי, הנרי לוזר, אני מכבד את הדעה שלך (בעצם לא אבל לא חשוב). דרך אגב, לא קוראים לי נחמן, קוראים לי יונתן.
היה לי ברור לאורך כל המשחק שברסה ייקחו כי פשוט זה היה השנה שלה פשוט לא היה ייתכן מצב אחר. פשוט הקבוצה הטובה ביותר באירופה והקבוצה שהכי הגיעה לה.
בתוך כל ההמולה בסיום גמר ליגת האלופות והתנצחות הבלתי פוסקת בין מחנות האוהדים תנו לי שנייה אחת לומר רק תודה למישהו שלא שיחק אפילו דקה אחת במפגש הזה, ובשקט בשקט תלה את נעליו על ארונית חדר ההלבשה בפאריז, דניס ברגקאמפ. ה"הולנדי המעופף" שייך לדור הנפילים בכדורגל האירופאי. נדמה לי כי הוא היה אחרון השחקנים הפעילים מהדור של קלינסמן,ליניקר,ואן-באסטן,מתיאוס,חוליט וכ'ו. אני בטוח שכמוני לכל אחד ממכם יש רגע ברגקאמפ שטמון אי שם עמוק בתוך ליבכם.יכול להיות שזה השער נגד ארגנטינה ברבע גמר המונדיאל ב98 או אחד מעשרות שעריו במדי ארסנל, אולי זה אפילו מבצע שעשה במדי אינטר או שמא בנעוריו באייקס. כך או כך רק רציתי לומר שנהנתי ממנו מאד ושאני למרות גילי הצעיר [26] תמיד יעדיף שחקן כמוהו מכל הפרימדונות של היום, מישהו שתמיד נתן את הנשמה ואם יכל גם עשה זאת בחן. כולי תיקווה שהסיפור של ברגקאמפ בארסנל בעונות האחרונות כמו גם זה של שול בבאיירן מינכן יהיה אור לרגליהם של מנהלי קבוצות הכדורגל בישראל. הנה תראו אפשר גם להיפרד מסמלים בדרך הנכונה להשאירם בקבוצה כחלק אינטרגרלי [כמו שעושים עם שרינגהאם בווסטהאם]. לתת להם לשחק רבע שעה עשרים דקות בכמה משחקים, ולאפשר להם ללמד את הדור הצעיר דבר או שניים על כדורגל. הכלל הוא שגם השחקן עצמו [למשל אייל ברקוביץ'] חייב להבין כי הקריירה שלו מתקרבת לסיומה ולדעת כי מקומו הוא קודם כל על הספסל. אם וכאשר הוא יוכל להיכנס למספר דקות במשחק זה או אחר. ושוב תודה לך דניס על שנים יפות שערים ורגעים מרגשים שנתתה לכולנו. אין לי מושג מתי שוב נראה שחקנים כמוך או כמו בני הדור שלך, כאלו שנותנים את הכל לפני שהם נותנים את ה"הצגה" שלהם. תודה לך ומעכשיו אל תדאג לא יהיה לך יותר משחקי חוץ לטוס אליהם, כך את הרכבת הבאה מפאריז הבייתה לאמסטרדם ורכב מאיתנו אל תוך השקיעה הכתומה של מולדתך.
צודק http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/bduh.Xxx איזה כיף לראות את הנעת הכדור הסתמית שלה בחצי המגרש שלה שלא מביאה לכלום חוץ מבזבוזי זמן מסריחים.
ברצלונה הוכיחה אתמול שאליפות אירופה מגיעה לה ואתמול ראינו עד כמה היא קבוצה טובה ברצלונה עשתה מהפך תוך חמש דקות , ברצלונה הבקיעה שני שערים אחרי שארסנל לא ספגה במשך עשרה משחקים בקיצר הצדק נעשה ומי שהיתה אמורה לזכות זכתה.
כל אלה שאומרים שלא הגיע לבארסה לזכות : כניראה שכחתם את כל הדרך שבארסה עשתה עד הגמר -הכדורגל הכי יפה שיש. אף קבוצה לא הצליח לעצור את בארסה,היא מסיימת שנה שלמה בליגת האלופות בלי אף הפסד . פרט ל-2 משחקים הם כבשו בכל משחק בליגת האלופות השנה. נכון אתמול ארסנל היו יותר טובים מבארסה ברוב שלבי המשחק ,אבל בארסה התעוררו בזמן וניצחו. כל מי שמפקפק ביכולות של רייקארד רק שיזכור איך הוא קיבל את בארסה ולמה הוא הפך אותה.
איזה בזבוזי זמן? דקה לסיום תוספת הזמן, כשבארסה יכלה סתם למשוך עוד דקה ולקבל בקלות את הגביע, אטו קיבל כדור על סף הרחבה של ארסנל וכמעט עשה גול. מה פתאום בזבוז זמן? כשקמפבל כבש כמעט נכנסתי לפאניקה. קמפבל בדפי ההיסטוריה כמי שהביא לארסנל גביע? תודה רבה לך בארסה שחסכת ממני את אי הנעימות. וברצינות עכשיו, בארסה קבוצה פשוט גאונית, הנעת כדור מושלמת, תיאום משובח (הנגיעה של לארסון לאטו פשוט גאונית) וניצוץ של אלופה. בארסה עשתה את כל הדרך בסטייל ועם עליונות מוחלטת, גם על צ'לסי ומילאן, שתיים מהקבוצות היותר קשות לפיצוח באירופה. כך שלומר שלא מגיע להם זה פשוט אבסורד. היה בסך הכל משחק טוב מאוד אתמול. קצב מצויין, רמה גבוהה, דרמה שהתחילה בזמן הנכון ואז חזרה מתבקשת, אני מאוד נהניתי מהרמה אתמול בסטאד דה פראנס, בדיוק הרמה שמצפים לה באירוע כזה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
מבחינת כדורגל, גמר מאכזב. אבל בארסה לא רצתה יותר מזה, ואפשר היה לראות מתחילת המשחק. היא פתחה באופן זעיר, לא בהסתערות, כי היא ידעה, שארסנל קבוצה יותר מהירה ממנה (הדגשתי איזה חשיבות תהיה לקצב), ומצב כזה עשוי להיות מסוכן בשבילה ולהשאיר שטחים מתים, ולהביא את ארסנל למצב של יתרון מספרי בהתקפה מתפרצת מהירה אחת. אז ארסנל הניעה את הכדור עד ל10 הדקות הראשונות, אבל אז חטיפת כדור בשטח מסוכן מבחינתה, ומסירה פשוטה של רונאלדיניו,שמצאה את אטו מול להמן, שינתה את כל המשחק. מכאן, כל המערך של ארסנל התפרק, כי כל ה4-5-1, שהעוצמה הגדולה שלו היא במרכז המגרש (וראינו את הצפיפות הגדולה בתחילת המשחק, כשפירס שיחק ממש באמצע). היתרון המספרי עשה את שלו, ויצר לנו משחק כדורגל לא גדול, כי ארסנל פשוט לא יכולה להתמודד עם בארסה ב10 שחקנים שווה בשווה. בארסה המשיכה רגוע. היא ידעה, שאם היא תמשיך ככה- מתישהו היא כבר תשים את הגול שלה. אבל היא לא ציפתה לגול מקרי של ארסנל, שבא מעבירה שלא הייתה. ארסנל הצליחה לגנוב גול, מה שנקרא, ממש במקריות. למרות היתרון של ארסנל, המשכתי להיות רגוע יחסית, ואמרתי לאבא שלי "זה לא נגמר. תראה, בארסה תנצח". לפחות גול אחד הייתי בטוח שיגיע, ומהרגע הזה, ידעתי, שכל המצב ישתנה וישתחרר הרבה לחץ. אבל רייקארד עשה טעות אחר טעות, שרק למזלו לא עלתה לו ביוקר. במקום להחליף את ואן בומל החלש, הוא הוציא את אדמילסון (לא נראה לי בגלל הפציעה). ואז, הוא לא יכל להחליף לא את דקו, מהסיבות הברורות, ולא את אינייסטה, שרק נכנס, ולכן הוא הוציא את ואן בומל, בהנחה שאינייסטה יוכל להחזיק את הקישור האחורי לבדו, ביחד עם דקו. אבל זה פשוט לא הלך, וארסנל פשוט ראתה שאין לבארסה, למעשה, קישור אחורי מאותו רגע. כתוצאה מכך, ארסנל ראתה שהיא יכולה לעקוץ שוב. היו איזה לפחות 5 דקות, בהם ארסנל יכלה לכבוש את השער ולסגור את המשחק. הנרי, שהחטיא גם בתחילת המשחק, שוב החמיץ מול ואלדס. לוזר או לא, יזכרו לו את זה, שהוא היה יכול לגמור את המשחק הזה. ואחרי בונקר של ארסנל ב10 שחקנים (לא שאני מתלונן על זה, לא הייתה לה ברירה אחרת), בארסה לא הבריקה ולא הגיעה להזדמנויות רבות. הדקה הייתה דקה 70 ככה, וכבר התחלתי לדאוג. אבל אטו הרגיע אותי, אחרי שניצל את הסגירה הלא טובה של אלמוניה, שהיה פשוט צריך לצאת אליו, ולא לחכות לבעיטה של אטו. מכאן, ארסנל הבינה, שאין לה ברירה, והיא חייבת לצאת קצת קדימה ולנסות, גם אם היא ב10 שחקנים. המשחק היה יותר פתוח, והיו מרווחים גדולים יותר בין שחקן לשחקן. לארסון זיהה שטח אחד כזה, ונתן מסירה גדולה לבלטי, שזה חילוף שאני צריך לזקוף לזכותו של רייקארד, מאחר שבלטי מתאים בדיוק למצב כזה במשחק. ופשוט חבל לי על אלמוניה. אני שוער, ובאמת זה כואב לחטוף שערים כאלה (קרה לי לא מעט), ובטח ובטח שזה בגמר ליגת האלופות. בסופו של דבר, מי שהייתה צריכה לנצח- ניצחה. בארסה קבוצה גדולה, שיכולה לנצח כל קבוצה בעולם והרבה מאד דרכים. גם למרות משחק מוזר, היא השכילה לנצח, בסופו של דבר, גם אם זה היה במעט מזל והעזרות בטעויות היריב. וכל זאת למרות משחק חלש של רונאלדיניו, שפשוט לא שיחק טוב. חבל שמסי לא זכה לדקות שלו, ואם רייקארד לא היה עושה את הטעות עם חילוף אדמילסון, גם היינו זוכים לראות אותו משתתף בחגיגה בסיום, או אולי אפילו עוד לפני כן. אז זהו. גביע אירופה שני לבארסה. אחרי חגיגות האליפות בראמבלס, שוב בארסה תצא לחגוג ברחובות. דאבל גדול, עונה גדולה, קבוצה גדולה. אף אחד לא יכול להגיד, שלא מגיע.
בואו נלך ככה , אם קבוצה רוצה לבזבז זמן באאיזה דרך אתה מעדיף שהיא תלך ? בזו של ארסנל ? אף אחד לא ניגש לבצע את הקרן , לפברגאס יש זמן להתבאס על זה שהוא מתחלף ואז הוא מסתובב לקהל מוחא להם כפיים , והולך בשיא האיטיות לנקודות החילוף , שאשלי הולך הכי לאט שהוא יכול לגשת להוציא את כדור החוץ , אלמוניה שקשה לו לקחת את הכדור ואטו צריך להביא לו את הכדור ולשים לו על נק' ה5 . או בזו של ברצלונה ? הנעת כדור , שחקני היריבה לוחצים ומשתגעים שלא מצליחים להתקרב לכדור . גם אני התעצבנתי מזה שברצלונה הניעה סתם כדור ולא חיפשה ללכת עוד קדימה , אבל אם כבר להעביר זמן אז צריך לעשות את זה בצורה ספורטיבית תוך כדי משחק ולא מסריח.
לארסנל יש תירוץ לבזבוז זמן שלה, מה התירוץ של בארסה? התחשק להם להתגרות בשחקני ארסנל? איפה נעלם התשוקה לתקוף? איפה "הקבוצה הטובה בהיסטוריה" והקבוצה הכי התקפית בעולם נעלמה?
7 דקות לסיום המשחק , 14 שנה בלי התואר הזה של גביע האלופות , צריך להבין אותם בדיוק כמו שאתה מבין את ארסנל ! במשחק האליפות של שנה שעברה , אחרי 6 שנים ללא תואר האליפות , ברצלונה הניע כדור במשך 20 דקות וזה היה הרבה יותר גרוע מאתמול , כי אז הכדור נע בין מרקז לפויול במשך רוב ה20 דקות. כשקבוצה רחוקה נגיעה מתואר כל שהוא שלא השיגה במשך שנים ארוכות אז היא מעיברה את הזמן , ברצלונה בחרה לעשות את זה בהנעת כדור כי היא ידעה כשהכדור אצלה , ארנסל לא תכבוש ! ! ! עדיף להעביר את הזמן שהכדור אצלך ככה בטוח לא תספוג , מאשר להעביר את הזמן בהליכה לדגל הקרן או נק' החוץ שבסופו של דבר מוסיפים על זה זמן בסיום.
אז, כמו שאתה אומר, המטרה מקדשת את האמצעים וכיוצא מזה בארסה היא לא חסידת הכדורגל ההתקפי(הגיע הזמן שאוהדי בארסה יקלטו את זה). בכל מקרה, זאת בושה שאין כדוגמתה "לקבוצה הטובה באירופה" לבזבז זמן מול קבוצה נחותה ממנה ועוד כאשר היא ב10 שחקנים(!!!). אני בטוח שאילו ארסנל או מילאן היו עושים לכם אותו דבר אתם הייתם בוכים עד מחר ותוקפים אותם כאילו אין מחר, אבל כאשר מדובר בקבוצה המהוללת שלכם הכל מותר. הצביעות של אוהדי בארסה מגעילה והורסת את ההנאה שיש לעיתים במשחקים של בארסה.