ברסלונה עונת 2014/15:: צ'אבי נפרד עם טרבל ענק!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י שי, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניסיון ראשון שלי לכתוב סוג של ״כתבת צבע״, אם אפשר לקרוא לזה כך.

אשמח לקבל פידבקים.

Die Werkself, golding ו-Franco אוהבים את זה.
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא פשוט לכתוב קטע כזה אבל נראה לי שעמדת בכך בהצלחה :)

הנושא עצמו פחות מעניין אותי, אם כי בנקודות מסוימות שאני כן מחתבר (בהקשר הדרום אמריקאי) אני מוצא כמה דברים עליהם אני לא מסכים.

מבלי שזה יישמע קטנוני אני מקווה, אני חייב לכתוב שסוארס שיחק לא פעם כקיצוני ימני לאורך הקריירה שלו לפני ברסלונה. אם זה בנבחרת אורוגוואי בתחילת הקמפיין של מוק' מונדיאל 2010 ולא רק. כמו כן, במעט שהוא שיחק עד כה בברסה הוא לא תמיד באגף ודווקא מעניין שבינתיים כשהוא באגף הוא נראה יותר טוב לדעתי. השילוב בינו לבין מסי יכול להיות מרתק בעיני, המשחק שלהם מאוד מגוון ויש שם פוטנציאל להרבה יותר מכישרון אינד' שמכריע משחקים.

לגבי מרטינו התייחסת מאוד בקצרה ולי דווקא יש הרבה מה לכתוב, נעשה למאמן המצוין הזה קצת חוסר צדק (שלא באשמת מישהו ספציפי) מכל מיני סיבות שקשורות גם לטיימינג של המינוי וביותר ממובן אחד. בלי קשר, ההתחלה של מרטינו הייתה מאוד מבטיחה בעיני עם חזרה למשחק לחץ גבוה שנעלם אצל טיטו, כמו גם משחק יותר ישיר ופחות לרוחב, אבל בהמשך זה השתבש לחלוטין והיכולת בחצי השני של העונה הייתה רעה. מרטינו לקח את האחראיות על עצמו, אבל לי יש כיוונים אחרים להסבר מלבד הביקורת שהוצמדה למאמן. כאמור יש לי הרבה מה להרחיב על כך, אבל זה לא באמת קשור לכתבה שלך שהתייחסה אליו בקצרה מאוד.

אלעד אוהב/ת את זה.
  3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אליאס,

קודם כל תודה על הביקורת, מעדיף אותה תמיד על-פני מחמאות.

לא אתייחס נקודתית למה שכתבת, אבל סתם אני רוצה להסביר שהתחלתי לנסות לכתוב הבנתי שזה הרבה יותר קשה ממה שזה נראה לי בהתחלה. אם כמה שאני יכול לכתוב מהר והרבה, אתה מתחיל לשאול את עצמך אם הנושא הזה או ההוא בכלל רלוונטי לנושא המרכזי שלך? או האם אני בטוח במאת האחוזים בטענות שאני מציג? האם אני בדקתי את הדברים הללו מספיק לעומק ויש לי מספיק עובדות להסתמך עליהם? קצת מוזר, זה גרם לי להסתכל על הדברים אחרת, אבל השאלות האלה הם בדיוק הסיבה שבכלל גרמו לי להמשיך לנסות לכתוב. אנחנו רואים יותר מדי אנשים בעיתונות בפרט ובתקשורת בכלל שמזלזלים באופן בוטה בעבודה שלהם ובעוקבים אחריהם.

בדיוק סיימתי לקרוא ספר בשם ״למוח של הימלר קוראים היידריך״ של לורן בינה; לא אכנס לפרטי הספר עצמו שהוא יוצא מן-הכלל בעייני מכל-כך הרבה בחינות, אבל אחד הדברים שמשך אותי היה הקטע האותנטי והמיוחד הזה שהסופר עצמו כותב לאורך כל הרומן הדוקומנטרי-ביוגרפי המורכב שלו איך הוא נאלץ להילחם באמת היסטורית ומהי בעצם האמת למעשה. אומנם זו ספרות ואנחנו בכלל דיברנו על ספורט, אם כי אני תמיד אוכל למצוא קשר בין הדברים, אבל יש כאן רצון שאפתני משהו של הסופר לכתוב את הספר האמין ביותר שהוא יכול. הוא נכנס כאן ממש לסוג של אובססיה. אז אני לא אומר שהייתי אפילו קרוב להגיע למצב שלו, אבל אני כן אומר שחבל שאין לנו יותר אנשים מהסוג הזה בתקשורת, ולא דווקא רק בספורט, שכן האין-תרבות פה מזעזעת. הכול הפך לפופוליסטי כל-כך.

ולפרוטוקול, כתבתי את הדברים כבר לפני יותר משבוע.

4. gilad16 Member

ציפיתי מהכותרת "חסרי זהות" שיהיה יותר דגש על הפער בין התדמית של המועדון
    להתנהלות שלו בשנים האחרונות. ברסה מציגה עצמה כמשהו שונה בנוף של צמרת
    הכדורגל האירופאי ובפועל האם זה באמת כך?
    על מדיניות הרכש הכושלת כבר נאמר המון, השנה נתקלנו גם במצב שבו הם פוגעים
    ברכש אבל מחליטים להיפרד ממנו למרות זאת. אני לא יודע את הסיבות לכל ההחלטות
    האלו, אבל זה פשוט לא נתפס ההתנהלות הזו של המועדון.

@Franco איך שלא תהפוך את זה טאטה נכשל
    אני יודע שהוא מאמן מצוין אבל גם כאלו יכולים להיכשל.

5. Civil Anti Madridista

אני חושב שאפשר לסכם את הכל בשתי מילים שציינת בעצמך והמפתח להכל - כשלאפורטה יחזור.

6. golding מנהלים

אני מסכים עם @gilad16, אבל זה לא גורע מהאיכות של הכתבה. כל הכבוד.

7. EO11 בפה אליל היכל התהילה

עזרה די דחופה מאוהדי בארסה שכאן - אני נוסע למשחק ביום רביעי בצ׳מפיונס ושלחו לי כרטיסים למייל, אפשר להיכנס איתם ישירות לאצטדיון או שצריך להמיר אותם בכרטיסים ״אורגינל״? ויש עליהם ברקוד.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני נסעתי למשחק באמסטרדם עם כרטיסים שהדפסתי במייל ושלשם כך הם יועדו. אתה מדפיס על דפי A4 וכל עוד יש עליהם ברקוד אתה נכנס איתם.

EO11 אוהב/ת את זה.
  9. Raulito Madridista

http://as02.epimg.net/videos/imagenes/2014/12/13/portada/1418491434_577296_1418491500_doscolumnas_normal.Xxx

בספרד מנתחים את בארסה ומאשימים את לואיס אנריקה: 22 הרכבים שונים ב-22 המשחקים. כמובן שגם הפציעות וההרחקות משפיעות על המאמן בבחירת ההרכב, אבל מדהים לחשוב על זה שבארסה לא עלתה עם אותו הרכב אפילו פעמיים ברציפות. המאמן עצמו חושב שהרוטציות יעזרו לבארסה להגיע לשלב המכריע של העונה בכושר טוב ושכולם רעננים, בניגוד לריאל מדריד למשל, והוא מוכן לשלם עכשיו את המחיר פה ושם. בעמדת השוער כמובן יש רוטציה קבועה כפי שהיה בריאל מדריד אשתקד, כשקלאודיו בראבו משחק בליגה וטר-שטגן הגרמני עומד בשער בליגת האלופות. מסי הוא היחיד שפתח בהרכב בכל המשחקים וצ'אבי משחק בעיקר במשחקים הגדולים. משתנה שצריך לקחת בחשבון הוא לואיס סוארז שכמובן יכול היה לשחק רק מאז הסופר-קלאסיקו.

10. Civil Anti Madridista

הרשתי לעצמי להעביר את הדיון ולהמשיך אותו כאן.
    חותמת נוספת על השינוי פאזה בברצלונה ניתן לראות גם בהתנהלות עם יוצאי מחלקת הלה מאסיה. אני לא אומר שכל יוצא מחלקה יהיה מעכשיו כמו צ'אבי, פויול או אינייסטה אבל לוותר על שחקן כמו מונטויה לטובת שכירי חרב כושלים כמו אדריאנו או מת'ייה זה אומר הכל.
    כריסטיאן טייו שהושאל לפורטו יימכר במוקדם או מאוחר, וגורל זהה מצפה גם לג'רארד דאולופאו.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הייתי אומר שיש כאן התנהלות שונה באופן ספציפי עם שחקני הבית כשרק העונה יש לך חבר׳ה צעירים חדשים בסגל כמו: ראפינייה, מוניר ואפילו סנדרו. וכן, אין מה לעשות, זה לא פשוט בכלל לפרוץ להרכב הנוכחי של ברצלונה שהוא אחד האיכותיים באירופה.

הבעיה היא לא דווקא חוסר אמון בשחקני הבית, אלא בעיקר החלטות מקצועיות-ניהוליות לא טובות; ההחלטה לשחרר את תיאגו, התעקשות על שחקנים כמו אלבס ופיקה בהגנה ללא שום בלם אחראי שיעזור להם, ההתעקשות על שחקן כמו פדרו שכבר שנים לא ברור איך הוא עדיין נמצא במעמד שהוא נמצא בברצלונה, ההתעקשות למכור שחקנים חשובים בשביל לבצע החתמות פופוליסטיות וכו׳.

אני דווקא חושב שברצלונה מאוהבת בקטע ה״ביתי״ ולראייה ההחלטה הפופוליסטית למדי להביא את אנריקה כמאמן. אגב, נקודתית לגבי טייו אני אף פעם לא השתכנעתי לגביו, אם כי יכול להיות שהגיע לו לקבל יותר הזדמנויות כל עוד שחקן כמו פדרו עדיין גבוה בהיררכיה של ברצלונה, ולגבי דאולפאו, לא עקבתי אחריו העונה בסביליה, אבל התרשמתי ממה שראיתי ממנו באברטון. יש לבחור כישרון ולא הייתי פוסל את העתיד שלו בברצלונה כל-כך מהר. השאלות לקבוצות כמו אברטון וסביליה נועדו לתת לו יותר דקות משחק - ואין בכך כל רע.

12. Civil Anti Madridista

פדרו היה צריך להימכר בקיץ בדיוק כמו אלכסיס. השחרור של פברגאס לטובת ראקיטיץ' היה צעד מטופש, ובעיקר ההזנחה בהגנה לטובת כלים התקפיים במשך שנה אחרי שנה הם אלה שהובילו אותנו עד הלום. מת'ייה לא שווה רבע מהמחיר ששולם עליו, ההחתמה של דוגאלס זו בדיחה שעדיין צוחקים עליה בברזיל והחוסר אמון של לוצ'ו במונטויה נראה כמו כל דבר חוץ מסיבות מקצועיות.

שי אוהב/ת את זה.
  13. Bon Argumentum Ad Hóminem

את ראקיטיץ' ספציפית קשה לשפוט כל עוד הוא נאלץ לסגור את החורים שאלבס יוצר כל משחק, מה שתוקע אותו בעבודות שחורות במקום בהנעת כדור.

בארסה דורכת על כל עקרונות המשחק הבסיסיים שקידמה בשנים האחרונות. מקדשת את הכוכב האינדבדואל על-פני המשחק הקבוצתי, למשל. המשחק האינדבדואלי הזה בא לידי ביטוי באגפים למשל. מעבר לעובדה שפדרו כבר מזמן לא שווה הרכב, הקיצוניים של בארסה עובדים לבד. משחק אגפים בנוי על מגן, קשר וקיצוני שיכולים להניע כדור וליצור משולשים ויתרון מספרי על על ההגנות היריבות, דבר די פשוט בכדורגל, וגם אותו אין. אלבס מפקיר את ההגנה וממלא את היציע בכדורים מהגבהות גרועות, ראקיטיץ' הולך ימינה וסוגר את ההפקרות הזאת ואז לבארסה יש רק שני שחקנים בקישור, דבר שאוטומטית יוצר יתרון מספרי בעמדות הכי חשובות במגרש - קישור - מול יריבות שבאות במשימה לסגור ודברים הופכים לקלים יותר לכל יריבה. אז מול קבוצות קטנות כמו גראנדה זה יעבוד, אבל פ.ס.ז' וריאל יענישו; זה עוד מאפיין בעידן לוצ'ו חסר-הרעיונות. הוא מקובע על אלבס במקום לתת צ'אנס למונטויה, שגם אם לא יהיה עילוי, לבטח יהיה שיפור מעל הברזילאי שבארסה הייתה צריכה לדחוף לפ.ס.ז' בזמנו כשהם עוד רצו אותו.

לואיס אנריקה נפילה. בגדול, הבעיה הכי גדולה של כל מאמן פוסט-עידן גוארדיולה זה הצל, כולם מצפים למאמן שיחזיר את הטיקי-טקה, את הקבוצה הגדולה של אותן שנים, למרות שאלו ציפיות לא ריאליות בעליל ובארסה צריכה לשאוף להיבנות ולחזור להיות קבוצה חזקה, כי כרגע היא לא ממש, לא ביחס לטופ פייב ביבשת. זאת קבוצה עם חוד מדהים, קישור צולע ועייף והגנה גרועה. זה הכל. לוצ'ו לא מצליח לעשות מבארסה יותר מכל סך חלקיה וזה לא שרואים קבוצה בתהליך, קבוצה שבהדרגה הוא יוצק לתבנית-משחק מסוימת משלו, אם זה היה ככה המצב שם עוד היה טוב, אבל זה לא. גם אם היה משחק על מתפרצות זה עוד היה נסלח כי לפחות הייתה שיטה. כרגע זה סתם אסופת שחקנים שעושים תוצאות טובות בגלל יכולת אינדבדואלית של החוד הנהדר שלה. לא יותר.

אלעד אוהב/ת את זה.
  14. Raulito Madridista

פדרו בהחלט חי הרבה מאוד זמן על שתי עונות טובות מאוד בתקופת גוארדיולה. היו לו מספרים לא רעים גם אחר-כך - אבל ברור שהסטט' לפעמים משקרת. פברגאס לדעתי רצה ללכת, הוא מיצה את עצמו בברצלונה. מעט מאוד זמן הוא שיחק בעמדה המתאימה לו ולכן התקשה לבוא לידי ביטוי. או '9' מזויף, או קשר בצדדים אפילו. הבעיה הכי גדולה עם לואיס אנריקה היא חוסר ההתעקשות על שחקני הגנה טובים. מאתייה זה בלוף, ורמאלן אוכל חינם וכנראה לא יחזור עד סיום העונה, ודוגלאס - מי? מסכים שהעדפתו של אלבס במקום מונטויה היא ממש חטא ההיבריס.
    ומצד שני, הייתי לוקח את הביקורת כלפי בארסה בפרופורציות. היא הפסידה בברנבאו נגד הקבוצה הכי טובה בעולם - זה לא אסון גדול. המשחק מול פריז היה נפילה, אבל הנה - בארסה החזירה לה בקאמפ-נואו וסיימה במקום הראשון. הליגה ממש לא אבודה מבחינת בארסה, גם בעונת הטרבל היו משחקים של 0-0 כמו בקולוסיאום, אין מה לעשות. בסיבוב הבא ריאל מגיעה לקאמפ-נואו וגם לויסנטה קאלדרון. האליפות רחוקה מלהיות סגורה.

15. Civil Anti Madridista

זה ישמע מפתיע אבל את הקלאסיקו האחרון ראיתי רק בתקצירים. אבל בעצם ההצבה של מת'יה בהרכב במקום ג'ורדי אלבה כשגארת' בייל לא משחק זה פשוט להרים מראש דגל לבן. אני לא מזלזל לרגע באיכויות שיש לריאל מדריד, אבל גם עשינו להם חיים די קלים.
    לגביי המחדל בהחתמות ושחרורי שחקנים זה על הראש של זוביזארטה. מביאים להתקפה את הסטארים הכי יקרים שיש, אבל בהגנה מחפפים ונאלצים להתפשר. בכסף שהביאו את ורמאלן ומת'יה אפשר ודרוש היה להביא את הומלס בכל מחיר.

מצב נושא:
הנושא נעול.