ברסה בלתי נתנת לעצירה , ריאל עם תיקו באנואטה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ספרדי' פורסם ע"י EL Capitan, ‏25/11/05.

1. Mourinho Member

קאקא, אלקס, דייגו, ז'וניניו פרנבקואנו.
    שחקנים כמו זידאן גודלים פעם בדור, איך אפשר להגיד את מה שאמרת ליוצרת כשרונות מספר 1 בעולם(ביחד אם ארגנטינה)?

2. EL Capitan Member

רועי, דיברו על זה הרבה וחלק לא קטן בהדרדרות של ראול זה השילוב הלא טוב שלו ושל רונאלדו. כשראול שיחק עם מורו הוא פרח. השילוב ביניהם היה מצוין, והחברות המצוינת שהייתה בין השניים תרמה לכך. מורו וראול השלימו אחד את השני, ולכן היו צמד קטלני. אבל רונאלדו הוא שחקן אגואיסט סטייל ריבאלדו. ראול בגללו נסוג לאחורה יותר מפעם, והוא יותר קשר התקפי מחלוץ. נכון שזה לא מה שגרם לראול להדרדר ככה (למעשה, אף אחד לא יכול להסביר מה קרה לראול), אבל זאת אחת הסיבות לכך.

ריקי, טוב ששאלת את השאלה הזאת, למה בהזדמנות הזאת אני יגיד את מה שאני חושב שהוא הסיבה לכשלון של בטיס:

זה הכל שילוב של הרבה מאד סיבות, שאחת מהן היא באמת העומס מהצ'מפיונסליג. אבל בגלל התקופה האחרונה, ראינו באמת שאחרי התחזקות המאסיבית של כמעט כל קבוצות הליגה בקיץ, בטיס "נחלשה". כלומר, בטיס אמנם עשתה חיזוק אחד פה, שניים שם (על ריברה חתום סרה פרר, מיגל אנחל סיים עונה, אוסקר לופז מתגלה כמגן מצוין והכי חשוב- יכול לשחק בשני צידי המגרש, נאנו לא מספיק טוב ואת חואנלו בכלל לא ראינו מקבל הזדמנויות), אבל לעומת התחזקות הליגה, אפשר להגיד שהיא נחלשה.

תוסיפו לכך את זה שהראש היה בחלום הצ'מפיונסליג, העומס מהמסע המופלא, הפתיחה הלא טובה בליגה עם ההפתעות הרבות שהיו, וגם את התקופה הנוראית של אוליברה (מוציא הפועל העיקרי של בטיס, שלא אין מחליף, למרות שסרה פרר דרש בקיץ עוד חלוץ) עד לפציעתו, ואז את כל מכת הפציעות, וזאת התוצאה. ברור שזה לא תירוצים, ובטיס חייבת לצאת מהמצב הזה, אבל כל אלה גרמו לבטיס להסתבך כמו שהיא הסתבכה.

3. רובסון דה סוזה Member

העובדה שרונאלדו "תפס" את המקום של ראול בתור חלוץ מרכזי, לא הסיבה היחידה לדעיכה של ראול בשנים האחרונות. משום מה ראול ניראה חלוד כמו שחקן שלא שיחק שנה. גם כשרונאלדו לא שיחק, יכולת ליראות שלראול חסרה התכונה הזאת שהייתה לו בשנותיו הטובות. הוא לא חד כמו שהיה פעם.

אני לא מוצא סיבה נוספת למה ראול הוא לא אותו ראול של פעם. הדבר היחיד שעולה לי לראש זה שאולי הוא צריך ביכלל להסתפר....( http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ) אולי זה יסיר את החלודה...

4. אלי מתחן Member

לגביי אלכס אני לא זוכר, אבל חוץ ממנו אף אחד ממי שהזכרת לא שחור.

5. EL Capitan Member

אני לא אוהב להשתמש במילים חלודה וחד. לדעתי, זה הכל שטויות. מה זה להיות חד? איך אפשר לראות ששחקן חד? אפשר לראות שחקן עם תשוקה לכבוש שערים, עם העיניים כל הזמן כדי לחפש את השער. אלו התכונות שאפיינו את ראול בגדולתו ושהיום אין לו (גם בטחון ככל הנראה...).

ג'ו קול, עמי כנראה לא הבין שהתכוונת שחור מבחינת הצבע.

אלברו: "להרוג או למות, לא נותרה לנו ברירה אחרת". הבלם הברזילאי של סארגוסה מודע למצב קבוצתו ומוכן למשחק החשוב נגד סביליה מחר.

טוניו טאפיה בבעיות רציניות. לא רק אצל בטיס יש מכת פציעות. מחר יעמדו לרשותו של טאפיה 15 שחקנים בלבד מהסגל הבכיר, הוא יצטרך לעלות שלוש שחקנים מהקבוצה השנייה או מהנוער.

בויאריאל היום יחזור לשער סבסטיאן ויירה אחרי שהחלים מפציעה. זאת למרות יכולת מצוינת של מריאנו ברבוסה, שעדיין לא ספג שער במשחקיו הרשמיים בקבוצה.

6. רובסון דה סוזה Member

שחקן חד, זה שחקן שמנצל את המצבים שהוא מגיע אליהם, חלוץ חד זה חלוץ שמרוכז מול השער, עושה את העבודה שלו. ראול ברוב המשחקים שלו בשנים האחרונות, לא מבצע את העבודה שלו. ראול הוא חלוץ, וכשהוא משחק אתה יכול ליראות שאין קשר בין מה שהוא עושה על המיגרש לבין היותו חלוץ.
    רוב המשחקים ראול משוטט במרכז המיגרש כמו קשר אחורי במקום לסכן את שער היריב ולהבקיע שערים. למרות שהוא רץ ומשקיע הוא לא משחק במקום שהוא אמור ליהיות בו. זה אולי מה שעושה אותו לא חד.

7. EL Capitan Member

לא, לא, לא. רן בן שמעון, אחד הפרשנים היותר גרועים שראיתי, בניגוד אליי, אוהב להשתמש במילה חד. חלוץ טוב שמחטיא הזדמנות אחת עליו אומר שהוא לא חד ושהבעיטה שלו לא הייתה מספיק חדה. איך הוא היה יכול לראות על הבעיטה שלו שהיא לא חדה? (אם לא הייתי עושה תגובה מהירה, הייתי עושה את הסמיילי הזה, נו אתם יודעים לאיזה סמיילי אני מתכוון...) ככה שלדעתי, אין כזה מונח חד אצל חלוצים.

8. רובסון דה סוזה Member

כל אחד איך שהוא רואה את זה. חלוץ שמחטיא מצב טוב לגול, לא היה מרוכז=חד מול השער.

9. Engel Del Madrid Member

אתה הרגע חיברת את צמד המילים "עלובים" ו"זידאן" ביחד?
    חתיכת אידיוט.. אתה בכלל ראית את זידאן משחק בתקופה שלו ביובה?
    וראמוס הוא בהחלט לא עלוב, גם גרסיה לא.
    תראה לי שחקן הגנה אחד שמסוגל על רונאלדיניו. לא משנה מי, אף בלם בעולם לא יעצור (בלי עבירה) את רונאלדיניו. פיגו הוא סוס מת וטוב שהעפנו אותו,מוריינטס בכלל לא פוגע במרסיסייד,ואת אואן היינו צריכים להשאיר ללא ספק, אבל בלי אואן לא היינו מקבלים את ראמוס, תעשה לבד את החישוב למי אנחנו זקוקים יותר..

10. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשקט בשקט בלי שנשים לב אליה ולנסיה נצמדת לצמרת לאט לאט , אחרי הניצחון היום 2-0 על סלטה ויגו רחוקה ולנסיה 3 נק' מהמקום הראשון , וכמובן שחסר לברצלונה משחק שיושלם מול סנטאנדר .

http://www.marca.com/fotos05/valencia05/fabio_aurelio_villa2611.Xxx

וזה לא הלך קל לולנסיה , היא התקשתה מול סלטה ויגו העיקשת עד שבדקה ה71 עשה לקי עבירה על פאבלו איימאר וראה את הצהוב השני והורחק .
    דקה עברה וולנסיה ניצלה את זה מראשו של דויד ויאה ועלתה ל1-0
    http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2005/noviembre/26/3.Xxx

בדקהה ה79 סגר פאביו אורליו את הסיפור אחרי שנגח כדור חזק לרשת של סלטה מהגבהה של ויסנטה
    http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2005/noviembre/26/5.Xxx

ובשעה טובה ומוצלחת אתלטיק בילבאו משיגה נצחון .
    טיל אדיר מ30 מטרים של לואיס פרייטו ב דקה ה57 העניק נצחון חוץ לבילבאו במאיורקה
    http://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2005/noviembre/26/1.Xxxhttp://www.as.com/futbol/imagenes/capturas/2005/noviembre/26/2.Xxx

11. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

ובכן הפורום חזר ואתם התגובות שלכם.

ברצלונה בעוד קונצרט לא התקשתה לנצח את ראסינג סנטאנדר 4-1 למרות עצירה פנדל של דודו אוואט כבר בדקה השנייה.

איזה גול של אטו.... אחחח תענוג
    ואיזה יופי הקבוצה חגגה את השערים של מסי וסילביניו

כמה חבל שיש פגרה עוד מעט, מאוד חבל , אבל קודם שבוע הבא משחק מאוד קשה באל מדריגאל של ריקמה וויאריאל שניצחו בריאזור 2-0 .

וריאל מדריד...
    למרות ההרכב של שחקני נשמה ושחקני בית (גוטי , פאבון ) גם זה לא עוזר להם.
    בקאהם שחק מלוכלך ב2-0 לסוסידאד איזה שחקן מגעיל הוא.
    ורוביניו אכזבה קשה , עד שיש לו הזדמנות להוכיח גם את זה הוא לא עושה

12. Barcik Member

תענוג רצוף. בין מהלך כדורגל מבריק אחד לשני, נהנתי מאוד גם מהפגנות האנושיות בחגיגות שני השערים האחרונים. מסי וסילביניו כבשו צמד שערים חשובים (כל אחד מסיבותיו שלו), וזכו בתגובה לכל האהבה המתבקשת מחבריהם לקבוצה. במיוחד, חשוב זה במקרה של היהלום הצעיר מסי. אין ספק שתצוגת חיבה זו מצד חבריו לקבוצה תוסיף לו עוד בטחון.

בחלק של הכדורגל, נהנתי כמעט מכולם. רונאלדיניו ואטו ממשיכים ביכולת הטובה שלהם, מסי מסבסב הגנות בלי להפעיל מאמץ. מאחור, דקו ממשיך במגמה החזרה לעצמו והציג היום משחק טוב מאוד. גם שאבי היה לא רע בכלל, אם כי הוא שוב נכנס לעניינים אחרי גול היתרון של בארסה. כקשרים אחוריים הייתי מעדיף את מוטה, מארקז וואן-בומל לפני אדמילסון, אך לפחות הרחקתו מאזור הסכנה ברחבה מונעת ממנו לעשות נזק משמעותי בעורף. בלטי וסילביניו (התחרות שלו מול ג'יו הופכת להיות אטרקציה אמיתית שבינתיים מועילה מאוד לבארסה) במשחק טוב. במרכז ההגנה, הצמד פויול ומארקז ממשיך להשרות תחושת בטחון בלתי אופיינית לעורף של בארסה. אני מאוד מקווה שהבמאי הקטלוני לא סידר למקסיקני השעייה לקראת הסוף; זה עלול להרוס את אחד מהדברים הטובים שקרו לבארסה העונה.
    בסצינת המחליפים, ג'יולי היה מזוויע. בסופר-קלאסיקו הוא הפך רשמית לשחקן המחליף בעמדתו, וכל בטחנו התאדה. הוא נראה מהוסס ומפוחד, לא עושה את הפעולות הפשוטות ביותר בטבעיות. אני חושש שאין לו יותר מה לתרום לבארסה. ומפה, לתלונה המרכזית (והיחידה) שלי לרייקארד היום: היה מקום לתת לאזקרו דקות. המשחק מת, והבאסקי צריך לראות דשא יותר מג'יולי וגאברי.

מילה על נציגנו בפרימרה. דודו אוואט לא מסוגל לקחת כדור ברמת קושי מעל לסבירה. לבעיטות כמו אלה של מסי, הוא אפילו לא טורח להמתח ולנסות. איך הוא מצליח להיות שוער טוב בליגה הספרדית זה מעבר להבנתי.

בילבאו קיבלה כנראה את הקבוצה הנוחה ביותר בעת משבר. האם הם יצליחו לבנות מזה מומנטום כלשהו שיוציא אותם מתחתית הליגה?
    כפיים לסביוליטה על שער הליגה הראשון. כמו שאני מכיר אותו, עוד בדרך. בעוד שבועיים הוא בקאמפ נואו...
    כל מילה מיותרת על העליבות של אתלטיקו ואספניול העונה. שתי קבוצות שילחמו העונה זו מול זו על המקום ה- 12.
    ומיטב המחמאות לויאריאל, שכנראה הצליחו באמת לתקוע יתד בצמרת. אחרי פתיחה לא טובה (לא מעט בגלל הפציעה של ריקלמה), הצוללת נראית טוב, ותרחף גם העונה אחרי בארסה וריאל מדריד. ואם כבר העלנו אותם: חרא של קבוצה.

13. BlackBlood Member

ידעתי שברסה תמשיך להפגין את היכולת הטובה שלה מהמשחקים האחרונים..

כרגע ברסה קבוצה הטובה בעולם, וכרגע הם המועמדים העיקריים לתואר העונה בליגה ספרדית ואולי גם בצ'מפיונס ליג, אי אפשר לדעת שום דבר כרגע...

אבל אני מאוד מקווה בשביל ריאל שלושמבורגו יתחיל להתעורר, ויתחיל לבנות שיטה ברורה בריאל.. ושכל הפצועים יחזרו כבר..
    אני גם מחכה לחלון העברות..
    הייתי רוצה לראות את אלכס מפנרבחצ'ה, הפליימקר הפנטסטי..
    וכמובן את סיסינו שכבר בדרך אלינו.. ושיבוא עוד שחקן חיזוק בהתקפה.. כי ראול מחוץ לקוים לפחות 4 חודשים.. ורוביניו זה עדיין לא רוביניו של סאנטוס ורואים שהוא לא חלוץ של ממש, ובאפטיסטה לא מקבל מספיק הזדמנויות כחלוץ מטרה, ונשאר בעצם רונאלדו שרק הוא השחקן המושלם בתפקיד ההתקפי וגם הוא פצוע ובלעדיו רואים את התוצאות... אבל כמו שכולם יודעים, לקבוצה כמו ריאל זה לא מספיק.. צריך להביא עוד שחקן שבאמת יודע לשים את הכדור ברשת, כמו למשל רוי מקאי או טבז או כל שחקן אחר...

המשחק של ריאל מול סוסיאדד הראה כמה דברים..

זידאן חוזר לעצמו לאט לאט..
    המסירות שלו יותר מדויקות, הוא מסדר את המשחק של ריאל, רוב המסירות עברו דרכו..
    ומעל הכל, הוא שוב מוכיח שהוא בדרך כלל תמיד נמצא ברגעים מכריעים..
    זאת עונה אחרונה שלו, והוא כמובן רוצה לסיים אותה בצורה הכי טובה שיש...

השליטה שהרבה מאיתנו התלוננו שריאל לא מחזיקה מספיק בכדור ושמהיא מאבדת אותו מהר מדי, אז במשחק מול סוסיאדד ריאל החזיקה 70 אחוז בכדור..
    נכון שזה רק סוסיאדד, אבל זה לא משנה!

ריאל הגיעו ללא מעט הזדמנויות לשער בטוח, רק חבל שלא היו ממש שחקנים שיכניסו או הכדור לרשת.. אויי רונאלדו תחזור!!!

האופי החזק של ריאל חזר, האופי שבדרך כלל מאפיין את ריאל מאז ומעולם..
    לחזור מפיגור 2-0 בדקה 85 כשהמשחק כבר אבוד לחלוטין,
    ולעשות 2-2, והשלישי היה די קרוב.. זה מראה דברים טובים על האופי..

אבל בכל זאת ריאל לא שיחקו טוב,
    (יחסית למה שמצפים ממנה) וריאל בקושי מוצאת את הרשת בתקופה אחרונה,
    מה שכל כך הפוך בברסה http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

בסה"כ, זה רק מחזור 13, עוד מעט מתחילה הפגרה, ויהיה לריאל הרבה זמן לתכנן ולהיכנס לעניינים לפני שיתחיל להיות מאוחר.. http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/5eek.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏28/11/05
  14. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

בוריס אני לא מסכים אתך לגבי ג'ולי , בהחלט הגיע לאזקרו דקות משחק הרבה לפני גאברי ,אבל לא לפני ג'ולי.
    את ג'ולי אנחנו עוד נצטרך אם המהירות שלו והיכולת שלו שהפגין בתחילת העונה , השחקן במשבר ואנחנו צריכים לעזור לו , אפילו אטו עזר לו והוריד לו כדור מול שער ריק ורואים שאין לג'ולי בטחון שלא בעט בנגיעה אחת וניסה לעצור ולעבור את אוואט והבלם ולא הצליח.

צריך להחזיר את ג'ולי לקבוצה , שיהווה איום על מסי בדיוק כמו שמסי עשה זאת לג'ולי .

15. Barcik Member

אני בספק מאוד שיהיה ניתן להחזיר לג'יולי את הבטחון עכשיו שהוא רשמית מספר 2 אחרי מסי.