יצא לי לראות את המשחק של פיינורד מול ויטסה - קאלאס הצ'כי הצעיר שמושאל מצ'לסי נראה כ"כ מרשים. זכורה לי ממנו אחת ההופעות הכי דומיננטיות מבלם בגמר אליפות אירופה עד גיל 19 (למרות שהפסיד) שהותיר בי חותם מאוד עמוק - והוא גם שיחק כמגן ימני היום שזה היה יפה מאוד לראות. הילד הזה באמת סופר מוכשר - הבנתי שהוא גם היה אחד הבלמים המצטיינים בליגה ההולנדית שנה שעברה למרות שלא יצא לי לראות ולעקוב. קשה לראות איך צ'לסי לא קוראים לו בחזרה אחרי עונת ההשאלה הזו.
יום מלאת פעילות מסתיימת בהרבה עצבים. עידו כנראה מרגיש מושפל מאד ואני נדהם לנוכח החובבנות של אייאקס בהגנה ומשופט עוואר. פ.ס.וו - AZ אחרי 8 דקות בלבד המשחק גמור...בלם AZ אטיין ריינן מבצע תוך זמן קצר מאד שני עבירות מטומטמות ועף. אדם מאהר מצליח עוד במחצית הראשונה להשוות, אבל במחצית השנייה פ.ס.וו בורחת לניצחון מאד קל. 5-1 בסיום לפ.ס.וו. הערה נחמדה - מרק ואן בומל ספג כרטיס צהוב רביעי ב-4 משחקים! "אני חושב שצריכים לשנות את שיטת ספירת הצהובים כמו באיטליה..." לדפוק הזה יש עוד את האומץ להגיד משהו. היינביין - אייאקס 2-2 בסיום, אבל כבר הרבה זמן לא ראיתי כזה משחק. עזבו את הרמה, הגנות גרועות והתקפה שפשוט מחטיאה יותר מדי. אייאקס עולה ליתרון די מהר במשחק. סררו כובש ובתוך רבע שעה מהפתיחה יכול היה אולי לסגור את המשחק. לצערי הכדור פוגע בקורה. מהארוע הזה ועד למחצית אני פשוט בקריזה. השופט פול ואן בוקל נותן להיירנביין פנדל שלא היה. השופט היקר לא רואה את ההבדל בין יד לראש...דיוריציץ עושה צדק ומחטיא ברשלנות. לפני שמסתפקים להרגע מחליט שיונה (חלש מאד) להרוג אותי. הוא מאבד כדור בהגנה ולשמחתי היירנביין לא מצליחים לכבוש. כמה דקות אחרי זה, דה יונג נועץ כדור למשקוף, ובוריחטר מפשל אחד מול אחד. דקה 30' - ריקרדו ואן רייהן מחליט מחצי מגרש להחזיר כדור לוורמיר. הכדור גבוה, קופץ על הדשא ושוער אייאקס מאבד את הכדור לחלוץ החדש של היירנביין. בסדר, לא קרה דבר. אייאקס ממשיכה לתקוף, הגנת היירנביין פרוצה, אבל בדקה ה-45 הכדור ברשת של וורמיר. היירנביין יורדת להפסקה עם יתרון מדהים אחרי שבדקות רבות היתה מוכנה לשחיטה כשרה...פינבואסון כבש צמד. חוזרים מההפסקה. תוך דקתיים כבר שיוויון 2-2. סררו עם שער נוסף מחזיר את אייאקס למשחק. תוך כמה דקות מקבל הדרום אפריקני הזדמנות נהדרת, אבל באחד מול אחד מחטיא ברשלנות. דקה 53 - אייאקס תוקפת, אלדרוויירלד מאבד כדור והיירנביין יוצאת למתפרצת. סררו גולש באיחור קל לרגלי שחקן יריב ורואה אדום. מבחינתי זה היה צהוב כי במשחק בין ויטסה לפיינורד מקבל בלם ויטסה קאשייה צהוב במצב הרבה יותר חמור. נו טוב, ואן בוקל בא ממחוז ברבנט. המחוז של איינדהובן... משם והלאה מקבלים כדורגל מלאת דרמה. קנת' וורמיר הופך לאיש המשחק כשהתקפה אחת עוצר שלוש פעמים ברצף את התקפת היירנביין. התוצאה לא משתנה ולאור מה שקרה במגרש אני מרוצה.
תוצאות אחרות: * טוונטה מנצחת בדקה ה-92 את VVV וונלו לאחר פנדל...הקבוצה נשארה מושלמת, אבל נהנית ללא ספק מלוח משחקים מאד קל. * ויטסה גם כן מנצחת בדקה התשעים. בקרב צמרת עושה בוני את ההבדל. 1-0 למקומיים על פיינורד שבצדק מרגישה מקופחת ע"י השופט קווין בלום. * אדו מפסידה 1-0 בבית לכרונינגן * רודה מנצחת בקלות 3-0 את ווילם טוויי * RKC והראקלס מסיימות בתיקו 1-1 * NEC מנצלת את העובדה שהיא משחקת מול זוולה עם 9 שחקנים ומנצחת 0-4 * NAC ואוטכט מסיימות בתיקו 1-1
נייחוס הבלתי נגמר החמיר אתמול עם הצהוב הראשון לריינן אחרי 4 דק', מה גם שאני לא בטוח שהוא עבר עבירה. הצהוב השני מוצדק. ריינן פעל בלי שכל, אבל גם למויסנדר היו את השטויות האלו. ריינן רע מאוד בתור בלם, ובכלל כל ההגנה שלנו סופר איטית. מרסליס וריינן לא זזים, חורטר לא מגן הכי טוב בעולם. רק וירחיבר נשאר - והוא באמת בלם ברמה מאוד מאוד גבוהה (שנה הבאה באייאקס). המשחק היה חסר סיכוי גם בלי האדום, מאוד התגאיתי לראות שלא התפרקנו אחרי האדום והראשון, השער של מהאר היה מרהיב. בכלל אדם מהאר הראה אתמול עודף מוטיבציה, בעיקר בשביל להראות ל PSV מה הוא שווה. הפגרה באה בזמן טב, ורביק הביא קשר במקום בלם ועם ההגנה הזאת אני צפוי לראות עוד כמה תבוסות כמו שקרו בימים האחרונים, זה פשוט לא יעבוד. ראיתי את הדקות האחרונות מהמשחק של אייאקס, הירנביין פשוט אומללים כמה אפשר להחמיץ? בתקציר באמת השופט שגה שם בגדול, אני גם לא מבין על מה האדום הישיר לסררו? כל פאול מאחור זה אדום? ואם הוא היה תופס בחולצה אז זה צהוב?
משהו שרשום על אילן בוכארה באיזה פורום: I have a new young french jewish player to present you. I know him for a long time but I talk about him now because he plays this year for the reserve team of Paris SG. I know well the family and I can assure you that he comes from a practising Jewish family, eats kosher and goes to the synagogue. Well, I think that you will not doubt because his name is Ilan Boccara: totally Jewish first name and family name.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx צילצל לי משהו אתמול בראש כשהוא עלה לשחק ששם אילן זה לא סתם ככה... ולגבי המשחק אפשר לסכם בקצרה - חבל מאוד על שתי נקודות שהפסדנו כי היינו צריכים לנצח! וכמובן השיפוט - שיפוט כזה אומלל לא צפיתי מזמן!
תגובה מאוחרת בנוגע לחלון ההעברות: חבל לי לראות שחקנים כמו אסאידי, דוסט, יושידה, בוטנר וכו' שעוזבים את הליגה לליגות גדולות יותר ישר מקבוצות הביניים, וכך במקום שהאיכות תשמר בליגה הליגה רק מאבדת איכות, כי לא מספיק שהגדולות מאבדות את השחקנים החזקים שלהם לליגות אחרות עכשיו גם הקטנות. ועוד יותר חבל לי ששחקנים הולכים לליגות כמו הפורטוגזית או הרוסית שאנחנו מתחרים איתם בדירוג אופ"א, הליגה רק מאבדת איכות ולמרות שעדיין קשה לגדולות לשחק במגרשי חוץ אנחנו כן רואים שהרבה פחות קשה מפעם( PSV ניצחה בקלות בכרונינגן, ניימיכן מתפרקת בבית מול טוונטה ואייאקס, אוטרכט מפסידה ביבית לפיינורד במה שבמזל לא היה תבוסה, וכו..)
צודק מאד. הליגה ההולנדית נחלשה, אבל עכשיו תור הקבוצות לגלות את הכשרונות הבאים. בעולם של ה-modern football הולנד משמשת למחלקת נוער של המדינות העשירות (והולנד עושה את זה למשל למדינות הסקנדינביות). אין מה לעשות, רוסיה ופורטוגל יעברו אותנו בהקדם. אני לא יודע מה הפער, אבל אנז'י וזניט קונות שחקנים בכסף מלוכלך שרק מקדמות אותה. העונה הזאת באירופה יכולה להפוך לדרמה גדולה. אייאקס נדפקה קשות בליגת האלופות וצריכה להיות מבסוטית עם נק' בודדות. פ.ס.וו וטוונטה צריכות העונה למשוך את העגלה ההולנדית באירופה. בהעדר AZ, ויטסה, ופיינורד איבדנו פשוט כמה קבוצות שיכלו לעזור לכדורגל שלנו.
מהזווית ההולנדית, צריך להבדיל בין המקרה הרוסי והפורטוגלי. רוסיה היא מדינה גדולה מהולנד כמעט פי 10 ועם הכסף שמסתובב שם, די ברור שבטווח הארוך הולנד לא תוכל להתמודד איתה. פורטוגל היא סיפור שונה, לפחות ברמת התנאים המוקדמים: זו מדינה קטנה מהולנד באוכלוסיה, ענייה יותר, עם פחות מסורת. אז נכון שיש להם יתרון גדול עם כל המתאזרחים הברזילאים והתרבות שעושה אותה לנוחה עבור שחקנים מדרום אמריקה, אבל בבסיס זו דווקא דוגמה מצוינת עבור הולנד למדינה קטנה שמצליחה להחזיק ליגה חזקה יחסית גם בתנאים הקשים של חוק בוסמן, נחיתות כלכלית וכאשר רוב המקומיים הבולטים לא משחקים בליגה המקומית. ושימו לב שכאשר הקבוצות הגדולות מוכרות שחקנים בולטים זה במחירים פשוט מטורפים. אתם יודעים, אתה כבר נאלץ למכור את הכוכבים שלך, לפחות שזה יהיה במחירים של פורטוגל. גם עבור אייאקס ספציפית, פורטו ובנפיקה צריכות להיות המודל כיצד מועדון פאר ממדינה קטנה יכול להיות רלבנטי (יחסית) בצמרת האירופאית גם בתנאים הנוכחיים.
כסף+ניהול נכון זהו משפט המפתח ולמרבה הצער לאף קבוצה בהולנד אין את זה. שמע אפשר במידה מסויימת לומר את אותו דבר גם הליגה הצרפתית שעד להשתלטות הערבים על פ.ס.ז' כל הקבוצות שם היו בנחיתות כלכלית ומקצועית עצומה לעומת הקבוצות מהליגות העשירות באמת ולא יכולת למצוא יותר מדי הישגים יוצאי דופן של קבוצות צרפתיות באירופה, אז אם מורידים מהמשוואה את הפריזאים מגלים שהולנד,בלגיה,וצרפת אלו הן ליגות בכירות לשעבר שלא מצליחות להתרומם מאז שחוק בוסמן והכסף הגדול הרסו כל חלקה טובה בכדורגל האירופי. בפורטוגל בנפיקה ופורטו יודעות להתנהל נכון אבל בניגוד לאייאקס יש שם הרבה יותר כסף וניהול הרבה יותר ראוי, ואם יש איזושהי נחמה לאוהדי אייאקס אז היא טמונה בכך ששתי הקבוצות לא יקחו את גביע האלופות בעתיד הנראה לעין, ובדומה לאייאקס סביר להניח שזה יקרה רק אם יגיע אליהן אוליגרך וקשה להאמין שזה יקרה.
אולי הגדולות של הולנד צריכות ללמוד מהגדולות של פורטוגל, לא אולי אלא בטוח לדעתי, אבל "הליגה ההולנדית" ממש לא צריכה ללמוד "מהליגה הפורטוגלית". כמי שעוקב אחרי הליגה הזו מסיבות שונות, מדובר בליגה חלשה מאוד שלעתים אני סובל לראות את המשחקים בה. היכולת של ארבעת הגדולות, פלוס 2-3 שמרכיבות קבוצה סבירה לעונה זו או אחרת, מרמה קצת מכיוון שפערי הרמות גדולים מאוד ומפגש אמצע טבלה ומטה בפורטוגל זה סבל טהור לעתים קרובות. גם הניהול של הרוב המוחלט של הקבוצות בפורטוגל הוא שערורייתי במקרה הטוב, מספיק להיזכר במשחק אליו עלתה קבוצה ללא 11 שחקנים בהרכב (7 אט 8 לא זוכר) ובלי אף אחד על הספסל לקראת סיום העונה הקודמת וזו רק דוגמא, קיצונית אולי, אחת שמשקפת את המתרחש בליגה הזו. פורטו שמנוהלת מצוין צריכה להיות מודל לחיקוי בקרב קבוצות מהדרג של אייאקס ולא רק, אבל הליגה המקומית ממש ממש לא.