קשה ולא כיף לראות את ניקלס חוגג ככה אחרי ש 6 ימים קודם לכן חגג עם מרטנס והחברים. מישהו יודע מתי יגיע המשבר של אייאקס? עד אז אני לא רוצה לראות משחקים שלהם... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mellow.Xxx
אני יכול להבין אותך עידו. 'המשבר' יגיע רק בנובמבר-דצמבר או בפברואר http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx תוצאות יום ראשון: AZ מאבדת נקודות בבית מול היירנביין. המשחק לא משעמם, אבל נגמר ללא שערים עם הרחקה של שחקן AZ גודמנסון. פיינורד מנצחת 2-1 על הדשא הסינטטי באלמלו. טוונטה ממשיכה להוביל את הטבלה עם מלוא הנקודות. הפעם תורה של NEC להפסיד. הקבוצה מניימייכן שוב מפסידה בבית, הפעם 1-3. פ.ס.וו מנצחת 1-3 בכרונינגן. ויטסה ממשיכה להצמד למובילות עם 2-0 בטילבורח על ווילם טוויי המקומית.
לא שיחקנו טוב אתמול, הירנביין החזיקה בכדור יותר מידי זמן וזה דבר שלא קורה במשחקי בית שלנו. ג'וזי בעט למשקוף מקרוב, פלקנבלוף החטיא ממצבים נוחים, וירחיבר ומהאר בעטו מול השוער אל השוער ולא לפינות, ואלם עשה אותו דבר בנגיחה מ 5 מטרים. גם הירנביין הייתה מסוכנת, אבל נראה שתיקו שיקף. כנראה שאני צריך להבין שאנחנו לא נאסוף כל משחק בית 3 נק' בקלות כמו בעונה שעברה, אין מה לעשות, הקבוצה נחלשה וכולם רואים את זה. שיפוט מגעיל היה אתמול. היה אפשר לתת לנו פנדל על ג'וזי (תפיסה בחולצה) או נגיעת יד של בלם הירנביין. ובכלל כל מיני שריקות קטנות ומעצבנות, כדורים שעברו את הקו, והאדום היה הקינוח. האיסלנדי גודמונסון איחר מאוד לכדור בגלישה שלו וזה היה נראה לכולם כמו צהוב רגיל, השופט כבר היה עם היד בתוך הכיס של הצהוב ואז הסתכל אל השופט הרביעי והעביר את היד שלו לאחור. חבל, גודמונסון שחקן שמעולם לא עושה פאולים גסים, סתם גנב את ההצגה כי המשחק היה משעמם.
לדעתי האדום מוצדק ועוד איך...נכנס עם כף רגל מלאה בשחקן יריב. גם אם זה לא היה בכוונה, זה מסוג הפאולים ששוברים רגליים. לא סתם הרחיקו אותו לשני משחקים. כנראה ההתאדות ההולנדית גם תומכת בדעה שלי.
כמעט כל אדום בליגה הזאת לא באמת מסתיים בהרחקה ממשחק אחד, ככה שלא זה ישכנע אותו שיש כאן הצדקה. בנתיים השמועות מדברות על מרקוס הנריקסן כמועמד לקישור של AZ. שחקן צעיר מרוזנבורג שנחשב לכשרון גדול מאוד בנורבגיה, כשגם PSV רצו אותו. אנחנו צמאים לחיזוק לפני סיום חלון ההעברות, לדעתי גם צריכים בלם במקום מויסנדר, אבל שיביאו מישהו רק שיביאו.
מצטער עידו, האדום מוצדק לגמרי. גודמנסון פגע בבירור באיחור בברך של שחקן יריב. השופט קיבל כנראה סימן מהשופט הרביעי שהעבירה כן היתה מספיק חמורה בשביל אדום. לדעתי ההתאחדות הקלה על העונש כי ציפיתי לעונש של 3 משחקים בחוץ. בכל מקרה בגלל שמדובר בשחקן בלי רקורד אני רוצה להאמין שההתאחדות הקלה קצת בעונש. אגב וורבייק הודה בסיום המשחק שלדעתו זה היה אדום. אם יגיע (ואני מאמין שכן) מרקוס הנריקסן בהחלט נראה כחיזוק טוב בשביל AZ. ידיעות אחרות: אייאקס החתימה חלוץ צעיר בשם דני הוסן. הבחור בן ה-20 היה שחקן פולהאם שוותרה עליו אחרי שתי תקופות השאלה לקבוצות אחרות. האחן מהן היתה פורטונה סיטארד מהליגה השנייה שם היה מלך השערים של הקבוצה עם 13 שערים. http://static-voetbalzone.nl/images/photos...08830015100.Xxx סולימאני ואייאקס נמצאים במו"מ על חוזה חדש, אבל כרגע מדווחים על בעיות בין הצדדים. 'ההולנדי' דאגלס עדיין לא עזב את טוונטה. היו דיווחים שניוקאסל מעוניינת בבלם המתאזרח של טוונטה, אבל כרגע עדיין אין אור ירוק. מסתברר שלדאגלס יש מספר סוכנים שמחזקים בכרטיסו והדבר מקשה על מו"מ.
גרציאנו פלה, אקס AZ מבוקש ע''י רונאלד קומאן ופיינורד שמעוניינת בחלוץ. האיטלקי גבה הקומה שיחק בסמפדוריה בעונה הקודמת. בנתיים ב AZ מרקוס הנריקסן אמור לעבור היום את הבדיקות הרפואיות והוא ככל הנראה יחתום.
צפו עוד לעוד כמה העברות ביום האחרון באוגוסט! מרק אוברמרס הודיע שאם לא יהיו תקלות אייאקס תחתים עוד שחקן בהתקפה. אם זה הכשרון הסרבי דז'אן מיילג או מישהו אחר כבר נדע מחר. יהיה מעניין לראות אם מאטבז יישאר באיינדהובן. יש שמועות שהחלוץ הסלובני יעזוב. בנפיקה מעוניינת בו. היו דיווחים שפ.ס.וו מתעניינת בארמנטרוס, אבל גם זה כרגע נשאר בגר שמועה. חוץ מזה אני עדיין רותח על מה שקוראים 'הגרלה' בליגת האלופות. מה שיותר מאוחר הבנתי שאופ"א גם מתחשבת בשיבוץ הבתים על סמך הימים ושידורי הטלוויזיה...לי אישית ברור שאייאקס גם ככה לא ממש היתה מועמדת לעלות לשלב הנוק אאוט, אבל נמאס לי לחלוטין מהפוליטיקה והשחיתות שנקראת אופ"א. נו טוב, ימים שלישי ורביעי יהיו בשבילי ימים פתוחים לתחביבים האחרים שלי...
מיילג? השאלה את מי רוצים לחזק, את קבוצת המילואים, את A1 או את הבוגרים. מיילג עוד לא בן 18, קשה לי להאמין שהוא הולך ישר להשתלב בקבוצה הבוגרת. חוץ מזה שהוא קשר. קראתי גם את החדשות על מיילג, אבל נראה לי שהוא אמור להצטרף בלי קשר לזה שרוצים עוד שחקן חיזוק. מעניין גם אם הרצון להביא עוד שחקן התקפה קשורה לשמועות על עזיבתו של סולימייני.
מי שמועמד לעזוב הוא ו.ד ויל, לפי הדיווחים הוא עומד להצטרף למאפיית הכסף הערבית בפריס. לדעתי זו אחלה קבוצה בשביל המגן. קבוצת כסף בליגה טובה, אבל לא באחת מהליגות הבכירות באירופה... סולימאני כנראה לא עוזב, ממה שהבנתי אין בכלל קבוצות שרוצות אותו. אין לי כרגע מושג מה קורה עם מיילג, שחקן שאייאקס כבר לפני חודשים רצתה, אבל בגלל שהתפתחו בעיות בין הסוכן לקבוצת וויודינה העסקה לא אושרה. כרגע מיילג בן 18 והוא יכול ביתר קלות לעבור קבוצה. השם שכנראה יצטרף היום לאלופת הולנד הוא של הקשר בן ה-17 לוקאס אנדרסן. הדני נחשב לכשרון רציני והוא משחק כרגע בקבוצת אאלבורג. אין מה לעשות דימה, אייאקס לא יכולה להתחרות עם הכסף הגדול והמלוכלך באירופה. אני מאד בעד המהלך הזה למרות שאנחנו צריכים הרבה סבלנות. את זה גם לי אין http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אייאקס יכולה בצורה הזאת לעשות עסקים נהדרים כשתמכור שחקנים בהמון רווח. אולי אם נשחק מדי שנה בבית מוות בליגת האלופות שחקנים כן ירצו ביתר קלות לשחק בשבילנו...אחחח, גם זה חלום רטוב... אנחנו נראה מה יקרה היום עד חצות.
אייאקס שוב מקבלת הגרלה אכזרית וחסרת סיכוי בשלב הבתים של הצ'מפיונס. למעט הכנסות שמנות שתוכל הקבוצה למלא דרכן את הקופה הלא מי יודע מה מלאה במשחקי הבית(בעיקר מול סיטי וריאל) אני לא רואה את אייאקס מוציאה יותר מדי מהבית הזה ואפילו את המקום השלישי שמוליך לליגה האירופית הזניחה קשה לי לראות אותה משיגה. האמת שאותי אישית זה כבר מתחיל להרגיז ולקומם שבנסיבות שנוצרו עקב הפערים הכה עצומים בין אייאקס לבין קבוצות הטופ של היבשת(בארסה,ריאל,יונייטד וכ''ו...)אייאקס מסתפקת בהשתתפות בשלב הבתים ותו לא, הגיע הזמן שיגיע לאייאקס משקיע רציני וממולח שבזכותו יגיעו לקבוצה שחקנים מהטופ והקבוצה תשוב למקומה הטבעי בצמרת האירופית, לקבוצות כמו סיטי וצ'לסי שחיות אך ורק על כסף אין ולו במעט את המסורת המפוארת של אייאקס וכל כך מרגיז לראות קבוצות כאלו שנחשבות לטובות ועדיפות ממנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mad.Xxx
חס וחלילה עלינו איזה שייך! כי נהפוך לקבוצה תיירותית כמו אותם צלסי וסיטי........ כסף זה לא הכל! תרבות האוהדים והדרך של קבוצה זה כן! כסף בא והולך דוגמאות מלא....
שמע, במצב הזה אייאקס והרבה מאד קבוצות עם יותר מסורת מצ'לסי ומנצ'סטר סיטי פשוט חסרות אונים. לאופ"א לא אכפת ממסורת, הן חיות רק בשביל הכסף. הרי איך תסביר לי איך מנצ'סטר סיטי פתאום נמצאת בהגרלה בדרג ב'? היא התקרבה בשנים האחרונות לאיזה גביע או משהו שכזה? המצב הזה כל כך מאוס עליי שאיבדתי את השלווה כשמטומטם אחד שחושב שהוא מצחיק הגיב כמו ילד קטן. התסכול שלי גדול מאד, אבל אין מה לעשות. משקיע עם כסף? אחלה פתרון, אבל הוא לא יגיע. למרות שאמסטרדם עיר עולמי הליגה שלנו פשוט לא מעניין אף אחד. בהולנד גם משלמים הרבה מאד מסים והדבר אולי גם מבריח אנשים. להיות כנה, מישהו כמו מייראב יורדאניה, נשיא ויטסה וחבר קרוב של אברהמוביץ', גם לא בדיוק גורם לי להתחיל לרקוד. האיש הזה יושב בארנהם רק בגלל תאבת הבצע הפרטי שלו, הקשרים שיש לו עם אברהמוביץ' וניסיון לעבוד על כולם כי ברור שויטסה הפכה מעין קבוצת בת של צ'לסי. האם אני רוצה את זה? הדרך היחיד למצוא הצלחה באירופה הוא דרך שיתוף פעולה עם מועדון עשיר. אני מתפלל לשיתוף פעולה אמיתית עם ברצלונה. העניין הוא שלא אכפת להם מאיתנו אפילו כשקרויף מסתובב עכשיו מדי פעם במסדרונות הארינה. ג'ונתן דוס סנטוס היה יכול לעזור לנו, אבל הבחור כנראה בדרך לסביליה. אני שואל את עצמי אז, "בשביל מה קרויף מסתובב שם?" אייאקס נחשבת "הבית שלו"? לברצלונה יש רק עניין בנו כשהיא יכולה לקנות בזול אצלנו שחקני רכש...(היום זה פחות, היו שנים שזה היה נורא). בקיצור, בצורה הזאת אייאקס לעולם לא תחזור למקום שהיא כל כך ראויה לו...הדבר היחיד שיכול לנחם אותי שקבוצות כמו צ'לסי ומנצ'סטר סיטי מעולם לא יכולות להשוות את ארבעת גביעי האירופה שלנו...אנחנו היינו אלופים אמיתיים הם זיוף וקבוצה ללא נשמה! (זה כולל למעשה כל הקבוצות שזכו מאז חוק בוסמן בגביע לאלופות!)
מסכים עם כל מילה חוץ מהשת"פ עם איזו שהיא קבוצה... כמו שאמרתה בעצמך שאנמחנו אלופים אמיתיים אני רוצה שאייאקס תזקה בכוחות עצמה! ואם לא אז לא! הדבר הכי יפה בחיים שכל בלון בסוף מתפוצץ והוא יתפוצץ בוודאות.... וכשה הכסף ילך מהכדורגל וזה יפסיק להיות אופנתי לקנות קבוצה לעצמך... אנחנו נשאר עם הכישרונות והבית ספר שלנו! ובזה צריך להשקיע כל הזמן!
שמע, אני מקווה שזה יקרה עוד בתקופה כשאני חי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx לאופ"א יהיה לדעתי בלתי אפשרי לשנות משהו קיצוני. ז'אן מרק בוסמן זרק 'פצצת אטום' ומהרגע הזה הכדורגל קיבל תג של עבודה רגילה. בעיניי פלטיני איש מלוכלך כמו בלאטר והוא לא יביא את הישועה. מספיק לראות את העקשנות השלילית המגעילה שלו בנושא מכשירי העזר האלקטרוניים כדי לדעת שפלאטיני לא יקדם בצורה חיובית את הכדורגל. הפתרון היחיד? שקבוצות בעצמן יעשו משהו. ברגע שזה יקרה אז אפשר להחזיר קצת יותר ספורטיביות לענף שכולנו כל כך אוהבים. העניין הוא, האם אנחנו מחכים לרגע שצ'לסי, מנצ'סטר סיטי ופריס סן ז'רמן בעד הסכם ג'נטלמני כדי שוב לחזור לשחק עם מספר זרים קבוע? מצטער, אם יש דבר אחד שאני לא זה חולם בהקיץ... בשבילי אייאקס רק חשובה בליגה המקומית. עצוב להגיד את זה, אבל אלה כרגע החיים. אירופה הפך לחלום רע מאד, סיוט. אני כבר מחכה לרגע ששחקן יעבור מקבוצה לקבוצה במאה מיליון אירו. הרגע הזה יגיע פעם, ולדעתי יותר מהר מאשר אנחנו חושבים. צריך לקוות למעין 'אביב ערבי' נוסף למרות שאותן מהפכות בעולם הערבי גם לא ממש מבשרות על דבר חיובי...אין מה לעשות, נמשיך להיות גאים בקבוצה שלנו ולהיות גאה שזכיתי לראות את אייאקס בימים שהכדורגל באמת היה משהו קסמי. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx