בפעם ה-32: אייאקס אמסטרדם אלופת הולנד!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/8/12.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מנסה בשלב הזה לא לכעוס יותר מדי על הקבוצה שלי. אם אייאקס תצליח להשאיר את כל השחקנים שהיא רוצה בתוספת הבאת לרין דוארטה וקיצוני ימין אז דה בור יהיה מאד מרוצה. הוא אמר גם אתמול שזה יהיה נפלא אם השלישייה תחתום לעוד עונה.

אין לי בשלב הזה באמת מושג מה יקרה. אני משוכנע שבאוגוסט קבוצות ינסו עוד לחטוף בחינם את השחקנים שלנו, אבל אז נראה כמה אייאקס רצינית לעונה הבאה. לי אישית כבר ברור שהקבוצה מנסה עכשיו לבנות מערכת שבה אנחנו כבר לא תלויים בשחקנים כמו אדם מאהר. דייבי קלאסן, לוקאס אנדרסן, דזאן מלג, קני טטה, ראסידלי באזואר, פאביאן ספורקסליידה וכמובן ויקטור פישר אמורים להוביל את הקבוצה בשנים הקרובות.
    ברור שהייתי בכיף רוצה לראות את מאהר בקבוצה, אבל אייאקס מסתכלת לעתיד ולמצב שלא נהיה תלויים בשום קבוצה בהולנד. זה לוקח זמן וברור שאין לנו את זה כי אין לנו חשק לראות את מאהר לוקח אליפות עם פ.ס.וו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

אם אייאקס באמת תצליח להשאיר את אריקסן, סים דה יונג ואלדרוויירלד לעוד עונה אז האלופה בשלושת השנים האחרונות גם יכולה להיות אלופה בפעם הרביעית ברציפות. אם נאבד עוד שחקנים אז נראה עד כמה אנחנו כשרוניים במציאת מחליפים...

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

חדשות 2-7-13
    * ידיעה מעניינת מהבוקר. פ.ס.וו הצליחה לרכוש את מאהר רק בזכות עזרה מבחוץ. ההנהלה אישרה שהעסקה הושלמה בגלל כסף שהקבוצה קיבלה מגורמים מחוץ להולנד. דובר על זה שגם בעתיד פ.ס.וו תעזר במשאבים מרוסיה ומהמזרח התיכון...

זה אומר שאחרי שויטסה נפלה לידיים זרות גם פ.ס.וו לא מהססת להעזר באנשים זרים מחוץ למדינה. לפי השמועות גם קבוצות אחרות יתחילו עם הקטע הזה. מצד אחד אני מברך על זה כי אולי בצורה הזאת נוכל קצת להחזיק את הכשרונות שלנו יותר זמן בהולנד, אבל מצד שני עסקנים זרים מרוסיה ומהמזרח התיכון לא באים להולנד בגלל האהבה שלהם בשביל המדינה או הקבוצות שלנו...זה מצב חדש שנצטרך לראות איך בעתיד יתפתח.

בכל מקרה באיינדהובן אמרו שהם עוד רוצים לחזק את הקבוצה ב 2-3 שחקנים נוספים. קווין סטרוטמן אמור להמשיך לעוד עונה.
    * האם בויאן קרקיץ' באמת רוצה לשחק בליגה ההולנדית? השחקן רוצה לקבל יותר זמן משחק ולא ברור מה קורה בעונה הבאה עם השחקן. בויאן אמר שהוא מוכן להקריב הרבה כסף בכדי לשחק כל שבוע. אייאקס,פ.ס.וו ופיינורד מעוניינות לפי התקשורת לצרף את הקיצוני בהשאלה. בנתיים נראה שפארמה וסוסיאדד גם במרוץ לקלוט את הקיצוני שלא מצליח למצוא את מקומו בברצלונה.
    * פ.ס.וו, ויטסה, פיינורד וטוונטה מחזרות אחרי אוסאמה אסאידי. אין לי מושג למה אייאקס לא.
    * עושה רושם שאייאקס רצינית לגבי מייק ואן דר הורן. אוטרכט מרשה לצדדים להכנס למו"מ. דובר על חוזה ל-4 עונות. מה שכן, הכל תלוי גם במצב אלדרוויירלד שעזב היום את הקבוצה שנמצאת במחנה האימונים באוסטריה. הסיבה הרשמית היא עניינים פרטיים במשפחה.
    * עושה רושם ש-AZ עדיין לא לגמרי ותרה על ג'וזי אלטידור. החלוץ האמריקאי הבינלאומי מבוקש מאד בסנדרלנד שכבר הגיעה לאלקמאר עם הצעה רשמית. באלקמאר אמרו בנתיים לא תודה.
    * אדו דן האח רוצה לצרף מחדש את טימותי דהרייק. הבלם הבלגי של פ.ס.וו רוצה להלחם על מקום בהרכב, אבל בפ.ס.וו כבר אמרו שאם מגיעה הצעה טובה הבלם ישוחרר.
    *

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/13
  3. c_web Member

אני מבין שהעסקה עם פלקנבורח ופנאתנייקוס התפוצצה והקשר חזר להתאמן עם AZ בנתיים. נראה כי הוא יושאל שוב לאחת הקבוצות...

4. Piet van Reenen Member

ע"פ דיווחים בתקשורת ההולנדית אייאקס ואוטרכט סיכמו על העברת מייק ון דר הורן(20) לאמסטרדם.
    ההעברה תתבצע גם אם טובי אלדרוירלד ימשיך באייאקס.

5. Ajacied Member

לא צריך את השחקן הזה באייאקס, שלא הצטרף אלינו בגלל מחלוקות בשכר (למרות שההצעה אליו היתה פי כמה וכמה יותר גבוהה ממה שקיבל בהירנביין).
    שמח שהוא נכשל בליברפול ולא מאחל לו הצלחה בהמשך.

6. c_web Member

גרציאנו פלה הודיע שהוא ישאר בפיינורד גם בעונה הקרובה.

7. OriRR Member

מה נסגר עם ההעברה של אריקסן? כותבים על זה משהו בהולנד?
    נראה שהעניינים קצת תקועים עם דורטמונד וליברפול וגם לא ראיתי הרבה ידיעות בזמן האחרון על מעבר אפשרי בעיתונות הגרמנית.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

דה בור אמר אתמול ששום דבר כרגע קורה. אני מעריך שיבוא עוד מתי שהוא ניסיון לקנות את הדני, אבל אני רוצה להאמין שאייאקס לא תשתתף פעולה באוגוסט.

מרק אוברמרס אמר היום משהו מאד מעניין. זו לא הפתעה שאייאקס לא הלכה על מאהר. עזבו לרגע את עניין אריקסן. אייאקס רוצה להגיע למצב שנהיה תלויים אך ורק במחלקת הנוער שלנו.
    הנה שני משפטים מדבריו של מנהל הקבוצה:
    "אנחנו עובדים על זה שבכל שנה אנחנו מוציאים כמה שפחות כסף. הכי חשוב שהכשרונות הכי גדולים יהיו אצלנו..."

רק תראו על הרשימה הבאה:
    מרווין הונר, סטניסלב לובוטקה, נתן ליידר, מגנוס קרלסון, מוזס סימון דאדי, וצלאב צ'רני, סאם הנדריקס ואנוואר אל גאזי. תוסיפו אל השמות האלו את דזאן מלג,לארס אנדרסן וריצדלי באזואר.
    אלא הכשרונות בשנים הקרובות יצטרכו ביחד עם ויקטור פישר לסחוב את הקבוצה. אני גם רוצה להאמין שאייאקס חוסכת עכשיו בשביל לעזוב את הבורסה. היא רוצה לעשות את זה בשקט בשביל לא להעיר כלבים שעדיין ישנים, אבל היא תצטרך איזה סכום של 40 מיליון אירו בשביל לעשות את זה.

מאד לא פשוט לראות את פ.ס.וו מתחזקת באדם מאהר, אבל לך תדעו מי שצוחק אחרון. אם התכנית הזאת לא תעבוד בסופו של דבר יהיה איש אחד שיקבל את האשמה: יוהאן קרויף...הוא האדריכל של מה שקורה עכשיו באייאקס. בגלל שלושת האליפויות האחרונות אייאקס יכולה בעונה הבאה לעשות 'עונה פיננסית' ופשוט להמשיך לעבוד בשביל שהמועדון הכי גדול בהולנד שוב יהיה המועדון שכולם רוצים שנהיה. (בטח האוהדים של אייאקס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx )

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/13
  9. c_web Member

מרקו ואן חינקל קשרה הנהדר של ויטסה ונבחרת הולנד הצעירה סיכם בצ'לסי.
    ולידיעה שלא ממש קשורה: איש אהוב ויקר לי : דוד מנדס דה סילבה חתם ל 3 שנים בפנאתנייקוס.

10. OriRR Member

שי, אני מסכים איתך שלאור מחלקת הנוער היוצאת דופן של אייאקס זה באמת יהיה טיפשי מצדה אבל וזה אבל גדול, אייאקס זה מועדון ענק מכל הבחינות. בארץ בגלל כל הבארסה והשטויות שדוחפים כאן הוא קצת זז הצידה אבל אנשים שוכחים איזה מועדון זה. לדעתי מבחינת המסורת וההצלחות ברמה של יונייטד ובאיירן.
    כיאה למועדון בסדר גודל של אייאקס שואפים שם בכל עונה לרוץ לכל התארים ומן הסתם יש לחץ גדול על המערכת. לחץ שאני לא בטוח כמה ילדים בני 18-23 יכולים לשאת.
    עוד דבר זה העובדה שבשביל לפתח שחקנים צעירים צריך זמן, מצרך שאין כ"כ באייאקס.
    האבל השלישי ואולי הכי משמעותי הוא אי היכולת של אייאקס להחזיק אצלה את הכישרונות האלו.
    בקיץ הזה אנחנו רואים דוגמה חיה, אני מדבר כמובן על אריקסן שאם הוא יישאר באייאקס בעונה הבאה זאת תהיה הפתעה גדולה(לפחות מבחינתי). הבעיה הגדולה של אייאקס בכל השנים הייתה שהם מכרו את הכישרונות שלהם בשביל עוד קצת כסף והעדיפו לקחת כמה צעדים אחורה בזירה הבינלאומית.

בקיצור בשביל להסתמך ולקטוף את הפירות מהכישרונות שגדלים במחלקת הנוער של אייאקס הקבוצה צריכה קצת להתאפק ולא ללכת לכסף הגדול, לא למכור אחרי שנתיים איזה שחקן אלא לנסות להחזיק אותו בקבוצה ארבע שנים.
    אני מקווה בשביל אייאקס (ובשביל הכדורגל האירופאי) שהיא תדע לשמור על הכישרונות שלה ולתת להם את הזמן הדרוש בשביל לפרוץ.

11. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מה זה מכרו? הייתה לאייאקס ברירה? לאריקסן נגמר החוזה בשנה הבאה, הוא לא מעוניין לחדש - מה אייאקס תעשה? זוכר ואן דר וארט? אותו סיפור. אייאקס לא מעדיפה למכור שום דבר - אין לה ברירה, היא הייתה שמחה שאריקסן ישאר ויאריך חוזה אבל הוא לא רוצה - מה עדיף שילך בחינם? לאייאקס אין אפשרות להתחרות כלכלית עם הקבוצות הגדולות וגם לא עם הבינוניות מסתבר (כל הרוסיות וכ'ו) - והשחקנים רוצים להרוויח עוד כסף - מה אפשר לעשות?

אייאקס לא יכולה להחזיק את הכשרונות כי צריך שתיים לטנגו - הכישרונות צריכים לרצות להשאר. אף אחד לא רוצה, כולם רוצים להרוויח עוד כסף (לגיטמי מבחינתם) במקום אחר. וזה הגלגל וזה מה יש.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/13
  12. OriRR Member

על זה בדיוק אני מדבר.
    מצד אחד אתם רוצים לבנות את הקבוצה על שחקנים צעירים ממחלקת הנוער ומצד שני אתם לא מצליחים להשאיר אותם.
    אייאקס צריכה לפעול(בין אם זה ברכישת שחקן אחד ברמה גבוהה ובין אם זה לדבר הרבה בתקשורת) בשביל להשאיר אותם.
    פרויקט כזה לא יכול לצאת לדרך אם אייאקס לא מוכנה לעשות את כל המאמצים בשביל להשאיר את אותם שחקנים.

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אתה מסובב הרבה על ריק - לדבר, להצהיר, הכל טוב - יש סכום מוגבל של כסף שאפשר לשלם לשחקן X, במקום אחר הוא ירוויח פי 3. הוא עוזב. ככה, פשוט וקל. אי אפשר להשאיר שחקנים שלא רוצים להשאר. תפנים. תדבר כמה שאתה רוצה לתקשורת ואם היה כסף לשחקן ברמה גבוהה אז היה גם כסף לתת להם חוזה שיעמוד בחוזה של זניט, דורטמונד או צ'לסי. אבל אין. בגלל זה אייאקס חיים על האקדמיה וניסונות ל"גנוב" בשוק ההעברות, בדרך כלל מהשוק המקומי (סוארז, הונטלאר, שונה השנה וכו'.) רק לסבר את האוזן - אייאקס לא יכלה לתת לאסיייאדי משכורת של 1.6 מיליון דולר, ליברפול בסוף נתנה והחבר'ה פה דאגו להגיד לי שמשכורת כזאת בליברפול מקבל שחקן מילואים. רק להמחיש את ההבדל. וליברפול זה עדיין לא סיטי או ברצלונה מבחינה כלכלית.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/13
  14. OriRR Member

ברור לי שאייאקס זו לא סיטי וגם לא ליברפול מבחינת הכסף.
    אבל איך שאתה מציג את זה, מה הטעם בכלל לגדל שחקנים צעירים? אתם רוצים להיות פורטו שנכון מבחינה כלכלית צריך להוריד את הכובע בפניה אבל מבחינה מקצועית מה היא עושה בדיוק? קונה בזול ומוכרת, קונה בזול ומוכרת. לא מנסה אפילו להשאיר את השחקנים ולעלות דרגה בכל המפעלים האירופאים.
    אם אתם רוצים לבנות על שחקנים צעירים אתם צריכים גם להשאיר אותם אצלכם ולא למכור מיד כשהם קצת פורצים.

15. Piet van Reenen Member

מסכים איתך במאה אחוז. אין לאייאקס הרבה ברירות חוץ מלהמשיך להסתמך על האקדמיה הנפלאה שלה.
    זו הדרך היחידה בנוסף לסקאוטיג לגילוי כישרונות צעירים ממקומות אחרים.
    לצערנו גם הדרך הזאת לא תחזיר את אייאקס לצמרת הכדורגל האירופי, הכל הודות לחוק בוסמן המזורגג הזה.