בפעם ה-32: אייאקס אמסטרדם אלופת הולנד!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/8/12.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם אייאקס היתה רוצה את ואן דייק כרונינגן היתה מיד מעלה את המחיר...אין שום מצב שהקבוצה הצפונית היתה מוכרת את הבלם בשביל 3 מיליון אירו. בכל מקרה גם ככה אין חדשות לגבי אלדרוויירלד כך שואן הורן עדיין לא אופצייה ריאלית.

אני מפחד שאנחנו נקבל עוד חודשיים מעצבנים של שמועות וכנראה גם מכירות. אני מעריך שפתאום ב-25 לאוגוסט אריקסן מועמד לעזוב. קבוצות בכוונה מחכות עם הפניות שלהן, כך אני מעריך. אני רק יכול לקוות שאייאקס תהיה מאד ברורה לשחקנים שרוצים לעזוב. אני לא מוכן לסבול ששחקן מרכזי יעזוב ברגע האחרון.
    אנחנו נמצאים במצב כלכלי שאין צורך במכירות שחקנים כך אם למשל אלדרוויירלד ואריקסן רוצים לשחק עונה באייאקס הצעירה אז שיהיה להם לבריאות. לחלוטין נשבר לי ממה שקורה בשוק השחקנים העולמי.

2. Mellow29 Kopite

אני לא חושב שקבוצות מחכות "בכוונה" ל-25 באוגוסט או משהו כזה, כמובן שמנקודת המבט של הקבוצה המוכרת זה לא נעים לאבד שחקן כשהעונה כבר התחילה אבל מצד שני זה לא אידיאלי גם עבור הקבוצה הקונה. כל עוד לא מדובר בריאל מדריד או מועדון דומה שמפוצץ בשחקנים אז הוא יכול להסתדר שני מחזורים - ואני מתאר לעצמי שהיעד של אריקסן הוא משהו פחות נוצץ בסגנון של דורטמונד - הקבוצה הזו רואה באריקסן שחקן הרכב והיא כנראה תעדיף לשלם עליו טיפה יותר כדי שהוא יהיה זמין לאימוני קדם העונה.

לפי מקורות אמינים באנגליה, PSV רוצה את אוסאמה אסאיידי בהשאלה לעונה אחת, ליברפול מעדיפה למכור.

3. c_web Member

הפרסומים בארץ מדברים על מעבר של מולנגה חלוצה הנהדר של אוטרכט למכבי חיפה, מעניין.
    AZ תערוך היום משחק אימון ראשון לעונה החדשה כשתתארח עוד קצת יותר משעה בדירקסהורן.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

בשנים האחרונות הכלכלה גורמת לקבוצות לבזבז הרבה פחות כסף. רק העשירות באמת יכולות לבזבז והן צריכות להזיז את הפעילות. באיטליה וספרד הליגות נפתחות רק בסוף אוגוסט כך שיש לקבוצות שם עוד סבלנות. השוק עדיין רדום ודברים עוד צריכים לזוז. כך ההרגשה שלי.

אייאקס דורשת הרבה כסף בשביל אריקסן. לדני יש עוד חוזה לעונה אחת, אבל האלופה ההולנדית רוצה לראות 15 מיליון אירו. בצדק או לא, קבוצות שאין להן שייח ערבי או חבר רוסי עשיר לא יזרקו עכשיו את הכסף. לדעתי הקבוצות הבאמת גדולות עדיין לא ממש מאמינים באריקסן. אני גם יכול להבין את זה. הדני כשרוני, אבל לא הראה עדיין באייאקס דברים גדולים במיוחד. יש פוטנציאל, אבל בימים האלה כבר לא זורקים עם כסף.

אני מעריך שדברים עוד יזוזו וכריסטיאן אריקסן יעזוב בקיץ הזה את אמסטרדם.

השמועה על אסאידי גם הגיעה להולנד, אבל ממה שהבנתי ליברפול רק רוצה למכור את השחקן. לא יפתיע אותי אם פ.ס.וו שבשנים האחרונות מבזבזת על ימין ושמאל כסף רב אכן מעוניינת בקיצוני. בכל מקרה כרגע
    נראה שמדובר רק בשמועה.

נערך לאחרונה ב: ‏29/6/13
  5. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

מולנגה כבר אמר שהוא לא מעוניין להגיע לארץ. זה שחקן שפשוט טוב מדי בשביל הליגה הישראלית. כבר כתבתי את זה בדיון של מכבי חיפה. בהולנד גם לא דיווחו על העניין הזה.

6. OriRR Member

סטוק סיטי רכשה מפ.ס.וו איינדהובן את המגן השמאלי אריק פיטרס תמורת 3.6 מיליון יורו. ההולנדי בן ה-24 חתם לארבע שנים במדי הפוטרס.

7. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

רכש מגוחך. פיטרס תמיד היה שחקן מוגבל, אבל בגלל שבשנים האחרונות הכדורגל ההולנדי לא ממש קידם שום מגן שמאלי פיטרס הפך לבינלאומי. אני מעריך שדיילי בלינד כבר יותר טוב מפיטרס בשיאו.

חדשות אחרות
    קודם כל כמה תוצאות ממשחקי אימון ראשונים העונה:
    Ajax - SDC Putten 4-1
    Owios - Vitesse 0-11
    AZSV - Twente 0-10

ביום שישי:
    AZ - regioteam Dirkshoorn 4-1

* פ.ס.וו הצליחה בתקופה האחרונה לזכות ממכירת שחקנים ב-22 מיליון אירו והארנק שוב נפתח כמו תמיד.
    אחרי ההחתמות של ברומה ויוזפזון יש שוב דיווחים על סטיין שחארס. אחרי עזיבת פיטרס יש בתקשורת המקומית של איינדהובן דיווח שסגנית אלופת הולנד תנסה לצרף את ניק וירחייבר או סנטיאגו אריאס. האחרון הוא קולומביאני מספורטינג ליסבון שמשחק כמגן ימין.
    * ויטסה צירפה את הקשר מרקו ויסנויביץ' שמגיע מהראקלס.

8. Piet van Reenen Member

אייאקס ניצחה היום במשחק ההכנה הראשון של העונה 1-4 את פוטן החובבנית.

המבקיעים לאייאקס: מלג, קלאסן, בוילסן ולוקוקי.

ההרכבים של אייאקס במשחק:

1e helft: Cillessen; Ligeon, Veltman, Denswil, Boilesen; Poulsen, Klaassen, Serero; Meleg, Sana, Boerrigter.

2e helft: Van der Hart; Tete, Sporkslede, Nieuwpoort, Koppers; Boccara, Bazoer, De Kamps; Lukoki, Van Kessel, De Sa.

9. c_web Member

שי מה הסיכוי שאנחנו לא מאבדים את שלושת האסים הגדולים של הקבוצה : וירחיבר, מהאר ואלטידור?
    מספיק ששניים מהם עוזבים ואנחנו בדרך לעונה פיננסית של מקום 8 או שוב סרטי מלחמה כמו עונה שעברה.
    http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/mellow.Xxx

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה לדעת אם השלישייה עוזבת. מאהר נראה בדרך לפ.ס.וו, אלטידור מחוזר ע"י סנדרלנד וניק וירחייבר אמר בעבר שהוא בקיץ מעוניין לעזוב. עידו, AZ נמצאת באותה הסירה כמו אייאקס. האם אריקסן, סים דה יונג ואלדרוויירלד ישחקו בקבוצה אחרי 31 באוגוסט?

הקבוצה היחידה שבאמת עושה שינויים היא פ.ס.וו. לנס, מרטנס, פיטרס ומרק ואן בומל כבר לא עם הקבוצה.
    ברומה ויוזפזון כבר הצטרפו.

אני חושב שביולי כבר נראה שינויים. אני מאמין שאייאקס לא תמשיך עם השלישייה שלה וגם AZ תאבד לפחות שחקן אחד. הרבה מאד העברות תלויות בקבוצות העשירות באירופה. ברגע שהם מבזבזים הרבה כסף קבוצות פחות עשירות יכולות להתחיל את הביזנס שלהן. אנחנו עדיין בשלבי ה'גישוש' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

11. c_web Member

אולי יתבצע איזה סגר עולמי והחלון יסגר מחר... ככה כולנו נינצל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

בכל מקרה ויינאלדום הצעיר מגנה השמאלי של AZ עבר לכרונינגן בהעברה חופשית.
    רוד בוימנס ששיחק בהשאלה מינואר ב NEC הושאל ע''י AZ לווילם II מהליגה השנייה, הוא אמר: ''אני מרגיש שאיבדתי את הכיף לשחק, אני רוצה להחזיר את זה ואין לי בעיה שזה יקרה בליגה השנייה''.

12. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אדם מאהר יחתום מחר על חוזה בפ.ס.וו לחמשת השנים הקרובות
    מצטער עידו.
    מאהר יעבור מחר בדיקות רפואיות ואם הכל יהיה בסדר הקשר ההתקפי עובר בוודאות לאיינדהובן. עכשיו צריך להתפלל שאריקסן לא עוזב...

13. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מעצבן. כל כך מעצבן.

14. Ajacied Member

ואנחנו החתמנו את סטניסלב לובוטקה הסלובקי.
    יחי ההבדל הקטן http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/13
  15. c_web Member

כן זה היה צפוי שיגיע הקיץ הזה. כנראה שאנחנו מתמרנים קצת ולא כולם עוברים רק לאייאקס, האמת שב PSV הם יותר מצליחים מאשר באייאקס (ג'רמיין לנס לעומת דה זיאו, סיגטורסון, אל המדאווי...).
    הייתי בטוח שאם אדם יעזוב הקיץ זה לאייאקס, עדיין לא הבנתי את הויתור שלהם עליו.

תודה לילד המדהים הזה שהביא לנו גביע לפני שהוא עוזב, זה שחקן שאני לא ישכח לעוד הרבה שנים. העתיד עוד לפניו...