התקשורת בהולנד מדווחת שמרק אוברמרס כבר דיבר עם מאהר. השחקן לא יגיע לאייאקס. יש כנראה גם סברה שסים דה יונג יישאר. כרגע גם אין שום חדשות על אריקסן. בסופו של דבר השניים עוד יישארו...לדעתי יש עוד סיבה לאי הגעתו של מאהר לאמסטרדם: הסוכן. מדובר בסיגי לנס, איש שעשה לנו את המוות עם אל חמדאווי. לך תדעו אולי טוב שלא מחתימים את מאהר...כעיקרון אני מאד מאוכזב כי אין לי חשק לראות שמחה מיותרת באיינדהובן, אבל אחרי שלושת האליפויות הרצופות אין לי הרבה זכות להתלונן. אנחנו נראה עד סוף אוגוסט מה הולך לקרות.
מפתיע מאוד כל הסיפור, מה הסיכוי שאדם עושה ג'סטה ונשאר לעוד עונה אצלנו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx
http://www.express.co.uk/sport/football/40...ootball+Feed%29 מה הסיכוי שאייאקס באמת רוצה על טובי רק 6.4M פאונד? זה יתכן או שזה חסר סיכוי והכתבה היא גיבוב של שטויות?
לא יודע כמה אייאקס באמת דורשת עליו - אבל פשוט תעיר לנו את העיניים אולי פיספסנו פה בלם על, אבל למה שאייאקס תדרוש יותר מזה? כמה זה 6.4 מיליון פאונד? 8-9 מיליון אירו?. אם היית שואל אותי כמה טובי אלדרווילד שווה...הייתי מתלבט ועונה לך.....8-9 מיליון אירו. מכרנו את ורוטונגן ב12 מיליון אירו כשלכולם זה היה בהחלט נראה כעיסקה סבירה - וורטונגן עולה על טובי לפחות בשתי רמות.
אני חושב שעבור מי שמצוי בשוק האנגלי, העסקה של ורטונגן הייתה עקיצה רצינית של טוטנהאם והוא היה צריך לעלות 13-15 מ' פאונד (17-18 מ' יורו). עבורך ועבור כל מי שעושה עסקים בשוק ההולנדי זה נראה כמו סכומים מופרכים, עבור מי שרואה מה קורה באנגליה אז 6.5 מ' על אלדרווירלד זה נראה כמו דיל מדהים.
אני לא זוכר בדיוק אבל אני חושב שעם ורטונגן, בדומה לאריקסן השנה, הסתבכנו שוב עם עניין "שנה אחרונה בחוזה" והוא נמכר בסכום טיפה נמוך ממה שהיה צריך. אבל וזה אבל גדול, לא רואה בכלל השוואה בינהים. הראשון היה שחקן העונה בליגה ההולנדית (בלם!) הוביל את אייאקס לשתי אליפויות, הופעות טובות באירופה. טובי, שחקן נחמד, אבל לא ברמתו.
ככה זה עם שחקן בשנה אחרונה בחוזה, אין מה לעשות. גם לא הייתה אף מתעניינת אחרת רצינית והיינו חייבים למכור כדי להרוויח משהו, אז זה מה שיצא. היום זה אולי לא נראה ככה, אבל נדפקנו באותה צורה עם סטקי. שנה אחרונה בחוזה, חייבים למכור, קבוצה אחת רצינית בלבד - אין עמדת מיקוח רצינית וחייבים לקבל פחות ממה שהשחקן שווה.
המצב העדכני באייאקס: הצטרפו: קסטליון, קופרס, איינו (כל השחקנים הללו חזרו מהשאלה). מועמדים להצטרף: לרין דוארטה, פלוריאן ג'וזפזון. עזבו: באבל, סולימאני, קוונקה, דייקס(השאלה להירנביין). מתנדנדים:אריקסן, דה יונג, טובי, לוקוקי, סאנה, בוריחטר, וכל השחקנים שחזרו לאייאקס מעונת השאלה.
בוא קצת אעדכן את המצב ארז (כ). * קסטליון, קופרס ולוקוקי כבר בדרך החוצה. הם לא ימשיכו באייאקס. סביר להניח שתוך זמן מה לשלוש יש קבוצות חדשות. * יש סיכוי לא קטן שקוואנקה ימשיך באייאקס. בברצלונה כבר לא רוצים אותו. הבחור עכשיו פצוע לעוד תקופה לא קטנה, אבל לי ברור שאם אייאקס ממש רוצה אותו הוא יישאר באמסטרדם. בסה"כ הוא מאד התרשם מהקבוצה ומאמסטרדם. הוא כבר אמר שיתן לאייאקס עדיפות. * סאנה לא מתנדנד. הוא פותח ביום שני את העונה ולפי הדיווחים הוא הולך לעשות מאמץ מירבי בשביל לחזור לעניינים. בוריחטר גומר את החוזה בעוד עונה, אבל באייאקס עדיין לא ממהרים לשחרר אותו. * על אריקסן, טובי וסים דה יונג עדיין אין חדשות אמיתיות. אני מעריך שרק בסוף יולי דברים יתחילו לזוז שם. אל תשכחו שחלון ההעברות נסגר ב-31 באוגוסט...אנחנו רק ב-22 ביוני... * היום דווח שג'ון הייטינחה (עדיין) לא קיבל שום מסר מאייאקס. השחקן שיכול להיות המחליף ה'אידיאלי' של אלדרוויירלד עוזב את אברטון, אבל כרגע נראה שהיעד של הבלם הוא אולי גרמניה. לברקוזן הביעה עניין באקס של אייאקס. חדשות אחרות: * באנגליה מדווחים שסנדרלנד מעוניינת ברצינות בג'וזי אלטידור. * ויטסה החתימה את המאמן פטר בוש שעבד בשנים האחרונות בהראקלס אלמלו. * דריס מרטנס על סף העברה לנאפולי. * פ.ס.וו לא תתחזק ככל הנראה בסטיין שחארס. ביום שישי דיווחו מהמועדון שהקשר יקר מדי. שחארס בעצמו היה רוצה לחזור להולנד. * וירג'יל ואן דייק חתם בסלטיק.
אייאקס ממשיכה לחזק את הנוער שלה. היום היא החתימה שני חלוצים. הראשון בא מדה חראפשחאפ: סם הנדריקס. השני הוא גרמני שמשחק בנבחרת נוער של המדינה. שמו מרווין הונר (19) והוא בא מארמיניה בילפלד. לאט לאט אני מתחיל באמת להבין מה אייאקס רוצה לעשות. "מאהר לא נמצא בעדיפות שלנו.". באמסטרדם כבר טענו לא פעם שהם לא יוציאו יותר סכומים גדולים בשביל רכש. הניסיון עם סולימאני היה כל כך מר שכרגע גם מאהר נחשב לשחקן יותר מדי יקר. האלופה בשלושת השנים האחרונות בהולנד קונה עכשיו במחירו של מאהר איזה 5 שחקנים צעירים והתקווה היא שהם בסופו של דבר ישכיחו לאוהדים שמאהר היה פעם מועמד להגיע לאייאקס... במציאות הכלכלי של היום עדיף להכשל עם מספר צעירים מאשר להחתים שחקן עם פוטנציאל מקבוצה הולנדית אחרת. הסיכוי להכשל (בעיקר כלכלית) עם התכנית החדשה הרבה פחות גדולה מאשר עם שחקן כגון מאהר. על הנייר מאהר אחלה שחקן, אבל האם לא אמרנו את אותו דבר על סולימאני או במקרה פ.ס.וו, וויינאלדום? היום מדווחים שפ.ס.וו תצטרך ככל הנראה לשלם 8 מיליון אירו בשביל מאהר. במצבה (הכלכלי) של אייאקס אולי אפשר לשלם גם 10 מיליון אירו בשביל מאהר, אבל יש גם סיכוי שמאהר לא יימכר ביותר מהסכום הזה, בטח אם הוא לא חותם על חוזה ארוך טווח. כאוהד אני צריך אולי לעכל איבוד אליפות אחת או שניים ליריבות הקשות שלנו, אבל אם ביום מן הימים לאייאקס יש כבר בנוער מחליפים לאריקסן או סים דה יונג אז אני מוכן קצת לסבול עכשיו. בסה"כ כבר 3 שנים שאנחנו לא סובלים בליגה ההולנדית, נכון? בטח לא במאי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx כרגע אריקסן, סים דה יונג וטובי אלדרוויירלד עדיין בקבוצה שלנו. אין לי מושג אם הם עוד יהיו באמסטרדם בראשון לספטמבר, אבל לא אופתע אם אריקסן וסים דה יונג עוזבים ואייאקס לא תביא מחליף. הרי גם פישר יכול לשחק שם, לא? גם דייבי קלאסן שוב כשיר, שחקן שיכול לשחק בתפקידו של דה יונג. גם עם מאהר וואן חינקל אנחנו לא נזכה בליגת האלופות כך שאולי אין סיבה לזרוק על ימין ושמאל עם כסף. מחוץ לגבולות הולנד לא קל להיות אוהד של אייאקס, אבל משום מה היום היה לי רגע של 'אאורקה' http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
AZ ערכה היום את אימון פתיחת העונה באופן רשמי. כל המצטרפים החדשים התאמנו לראשונה ואפילו קיו יאלינס בבן ה 34 התאמן איתנו היום (סיים חוזה בויסלה קראקוב). נעדרו: מרסליס ומרטנס (פציעות), אלטידור, מהאר והנריקסן (חופשה). ורביק דיבר על האיזון בסגל ועל כך שבוצע חיזוק איפה שצריך, וכיוון שוב לעבר הטופ 5 של הליגה. ביום שישי הקבוצה תשחק משחק אימון נגד דירקסהורן החובבנית מהליגה השישית בטיבה בהולנד.
פ.ס.וו החתימה היום שני שחקנים: ג'פרי ברומה והפתעה בדמות פלוריאן יוזפזון הקבוצה תצרף ככל הנראה גם את מאהר לקבוצה, אבל פ.ס.וו כן איבדה שלישייה מההרכב הראשון שלה. לנס ומרטנס הבקיעו הרבה ומרק ואן בומל הוא לא סתם שחקן. פ.ס.וו תתמודד כמו בכל שנה על האליפות, אבל בקיץ האחרון ההרגשה הכללית היתה שיש שם קבוצת כוכבים. היום ההרגשה אחרת למרות שאין לנו כרגע מושג איך הקבוצות ייראו בראשון לספטמבר... ידיעה אחרת: אריק פיטרס בדרך לסטוק סיטי. חדשות אחרות * אייאקס ממשיכה לחזר אחרי דוארטה. נשיא הראקלס אלמלו, יאן סמית, אמר שהקבוצה שלו לא מעוניינת בטרייד. היו שמועות שלוקוקי וקסטליון יהיו מעורבים בעסקה כלשהי, אבל סמית רוצה כסף. * ה'אלחמיין דאחבלד' פרסם הבוקר שאייאקס הגישה בפעם השלישית הצעה בשביל הבלם מייק ואן דר הורן. בצהריים כבר נכתב ב'טלחראף' שהדבר לא קרה. * וילפריד בוני בדרך לסוונזי. הסוכן אמר היום שמלך השערים בהולנד עובר לאנגליה בסכום של 12 מיליון אירו. בויטסה כבר מיהרו להכחיש את החדשות. * האם גרציאנו פלה לא ימשיך בפיינורד? החלוץ האיטלקי מחוזר ע"י זניט סנט פטרסבורג. פלה כבר אמר שהוא פתוח להצעות, אבל בפיינורד הדגישו שהוא לא סתם עוזב. * וורדר ברמן מעוניינת בחלוץ היירנביין, אלפרד פינבוגאסון.
הבנתי שאייאקס מעוניינת בדוארטה כשחקן לאגף ימין (ולא כמחליף אפשרי לאריקסן), וזה מוזר כי בהרקלס הוא משחק כקשר אמצע. למרות שעם המהירות שלו והשליטה בכדור, מתאים לו לשחק באגף, אבל עדיין לא מובן לי איך אייאקס הגיעו אליו אם זאת לא העמדה הטבעית שלו.
אני מבין שהמרחק בין הולנד לישראל גורם לאי הבנות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx דה בור חושב שדוארטה יכול לשחק כקיצוני ימין. אם יוחתם הקשר יגיע בשביל מרכז השדה, אבל בסיטואציות מסויימות הכל פתוח. אל תשכח שגם שיונה שיחק כמה פעמים כקיצוני וגם זה לא בדיוק תפקידו.
ואגב, חבל שאייאקס מתעקשת על ואן דר הורן ולא חשבה בכיוון של ואן דייק, שלדעתי שחקן בהרבה יותר טוב. סימנתי אותו עוד מלפני שנתיים. נמכר לסלטיק כולה ב-3 מיליון אירו. לדעתי פיספוס של אייאקס.