בפעם ה-32: אייאקס אמסטרדם אלופת הולנד!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Franco, ‏5/8/12.

1. Mellow29 Kopite

אני נתקל לאחרונה לעיתים קרובות מאוד בשמו של בוני בהקשר לקבוצות כמו ליברפול וצ'לסי. אני לא חושב שהכחולים הם יעד ריאלי אבל בכל זאת יש קשר די טוב בין ויטסה לצ'לסי, אבל הוא נראה כמו מישהו שדי מתאים לליברפול לנסות להחתים.
    מאזן ההבקעות שלו מדבר בעד עצמו, אבל האם הקפיצה לפרמייר-ליג כבר בחודש ינואר לא תהיה מהירה מדי עבורו? איך אתם רואים באופן כללי את הפוטנציאל שלו בעתיד ואת מה שיש לו כרגע, יכול להיות חלוץ גדול כמו חבר'ה שיצאו בעבר מהליגה ההולנדית (RVN, סוארז, איברהימוביץ') או שלכל היותר הוא יהיה "נחמד" (קאוט כזה...).

נערך לאחרונה ב: ‏18/11/12
  2. Ajacied Member

לדעתי שחקן גדול הוא לא יהיה. יכול להתאים טוב מאוד לליגה האנגלית, אך אני לא רואה אותו הופך לחלוץ מוביל באחת מהקבוצות הגדולות בפריימר ליג.

3. c_web Member

הוא סוג של אלטידור משופר

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

תכלס, עידו, הגדרה ממש יפה.

אני מאוד אוהב אותו אבל לא הייתי קופץ מעל הפופיק. מה גם שהוא נמצא כרגע ממש בפריצה שלו, כולה 10 מחזורים, לדעתי טעות אם ימהר לכרישים הגדולים.

5. Ajax Amsterdam Member

טוב עכשיו חייבים להתרכז בליגה ורק בליגה

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי הרבה חשק לדבר על מה שראיתי אתמול. לאחר השער השני כבר סגרתי את הטלוויזיה. הבונוס של העונה האירופאית הזאת הוא הנק' שלקחנו מול הערבים מהסיטי. יש עדיין סיכוי למקום השלישי, אבל ברור שבמדריד לא נזכה בדבר. הכל יהיה תלוי בגרמנים...

7. f-side Member

לא מבין למה להתעקש לפתוח עם בוריחטר עם הוא לא מצליח לעשות כלום! כולם ראו אך ששונה ופישר נכנסו הכל השתפר!

חבל!

8. Piet van Reenen Member

כמה הערות לגבי ההפסד 4-1 לדורטמונד:
    1. איונג איינו חייב לעוף ליציע כמה שיותר מהר. אני מתחיל עכשיו להבין למה מכבי חיפה ויתרה עליו.
    פשוט שחקן גרוע ביותר.
    2.אני מאוהב בלאסה שונה, הוא אחלה שחקן, תמיד מכניס אנרגיה ואגרסיביות למשחק של אייאקס.
    3.אני חוזר ואומר פישר חייב להיות קבוע בהרכב של אייאקס.
    לאייאקס כמעט ואין שחקנים שיודעים לעבור שחקן(רובם לא מסוגלים לעבור קונוס). בעקבות כך פישר חייב להיות על המגרש(רק פישר ואריקסן יודעים לעבור שחקן).
    4. טובי אלדרוילד בלם גרוע, אתמול קיבלתי על כך חותמת רשמית.
    כל כך איטי וגמלוני. להעיף אותו מהקבוצה במהירות.
    אולי לתת צ'אנס לולטמן?
    5.ממשחק למשחק אני מרגיש שפאולסן בא לאייאקס בשביל לטייל ולעשות חיים באמסטרדם, ועל הדרך גם להרוויח כמה ג'ובות לפני הפרישה.
    הגול הראשון של דורטמונד אתמול באשמתו הישירה!
    לא להאמין שהחתמנו אותו לשנתיים.
    6.דרק בוריחטר אחרי הפציעה פשוט על הפנים. באמת לא מובנת לי ההתעקשות עליו. מציע לו לפרוש.

נערך לאחרונה ב: ‏22/11/12
  9. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

טוונטה ופ.ס.וו מודחות היום סופית מהליגה האירופאית. שנה אירופאית נוראית להולנדיות.

10. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש הרגשה בהולנד שהשניים לא ממש מאוכזבות מההדחה. השניים רוצות ליגת אלופות...הליגה האירופאית מפעל שפשוט מת. קבוצות בכירות שולחות את הנוער למשחקים שלהם בגלל שאין מספיק כסף להרוויח...את אותה דיעה יש לי עכשיו גם לכיוונה של פ.ס.וו וטוונטה. קבוצות כאלו צריכות לקבל קנסות כבדות ביותר. נראה את האיטלקיות שולחות נוער למשחקי חוץ אם הם צריכים לשלם מיליונים על הזלזול וחוסר הספורטיביות המגעילה הזאת.

עוד מילה לגבי אייאקס ועל דבריו של ארז (כ). בוא נראה עם מה אני מסכים:
    1) מסכים לגמרי. הבחור גם מקבל צהובים בסיטונות. לאיינו אין יכולות התקפיות ובהגנה הוא פשוט לא מספיק טוב. הוא פרוע ושחקן שאייאקס צריכה להפטר ממנו.
    2) העניין הוא עם שיונה שמתי שפתח לא הוסיף הרבה...אני אישית עדיין לא מתלהב ממנו.
    3) פישר בקושי בן 18. אי אפשר לצפות ממנו שהוא יוביל את הקבוצה. אל תשכח שאריקסן השנה ברב משחקיו לא נראה בשטח. בקטע הזה אני מאד אוהב מה שדה בור עושה.
    4) אין חילוקי דיעות. מעולם לא אהבתי את אלדרוויירלד וכגרע נראה שהוא לא יודע להנהיד את ההגנה. באנגליה רוצים אותו (בין היתר טוטנהאם). אני הייתי מוכר אותו בקיץ.
    5) פאולסן פשוט לא מביא את הסחורה. ללא ספק שהוא אשם בשער הראשון.
    6) בוריחטר וסיגטורסון הם בעיה למרות שלא הייתי מוותר על בוריחטר. ללא ספק שהפציעות הקשות גרמו לו נזק קשה לקריירה. אני מצפה גם אותו דבר מבוילסן. פשוט אי אפשר להעדר זמן כה רב ולצפות שהשחקן יחזור מיד לתת משחקים טובים. ברור לי שיש פה גם קטע מנטלי. בוריחטר יודע שבאייאקס אין לו זמן לחזור לכושר. מצפים ממנו מיד ליכולת. יכול להיות שהוא כרגע נמצא במעגל שלילי שמשפיע קשות על היכולת שלו. העניין הוא שלאייאקס אין קיצונים ברמה הרצויה. בכלל, גם אין לנו חלוצים...

בסיכומו של דבר המצב לא פשוט. אייאקס משדרת לאוהדיה שאפילו הליגה לא ממש חשובה. "יש לנו מאזן חיובי בבנק" זה המוטו עכשיו. וגם "רק בעוד כחמש שנים נראה את העבודה של קרויף". אני בכלל לא מזדהה עם הדיעה הזאת. אני רוצה בכל שנה להיות אלוף ולסתום את הפיות באיינדהובן וברוטרדם...משום מה השחקנים ממש לא משדרים את אותה דיעה. נו טוב, אם הייתי מרוויח מה שהם מרוויחים בחודש אולי גם הייתי כזה אדיש...

בקיצור, קשה לי להאמין שבכל שנה נזכה באליפות בגלל סיבוב שני גדול והתמוטטות היריבות שלנו...

11. AFCA Member

מבחינה טקטית הבעיה העיקרית של אייאקס היא שמצב הסגל הנוכחי, וזה דבר שאף פעם לא ראיתי או חשבתי שיקרה, אייאקס פשוט קבוצה אפורה. חוץ מאריקסן וקצת דה יונג אף שחקן שעלה בהרכב ביום רביעי לא מסוגל מבחינה טכנית להעביר פס על 20 מטר, שלא לדבר על לעבור שחקן. הטענות שלי פה הן קודם כל לדה בור, שאמור לדעת שדורטמונד תבוא לשחק בצורה כזאת ולא לעלות עם 2 קשרים אחוריים ו-2 ווינגרים שכל מה שיש להם זה מהירות.
    הבעיה העיקרית במשחק ההתקפי השבלוני והמשעמם שלנו זה שכל הווינגרים בסגל שלנו(חוץ מפישר הצעיר וסאנה העצלן שבצדק ירד לספסל) חסרי כל תחכום ויותר גרוע חסרי אינטלגנציה, בוריחטר בטוח שהוא יכול לעבור כל שחקן על מהירות. ללוקוקי פחות יש לי טענות, הוא (כנ"ל בוריחטר) יכולים להיות שחקנים יעילים מהספסל).
    חוץ מזה צמד הבלמים שלנו היה מביך, מויסאנדר גם מאכזב אותי, אם תשימו לב הוא אמנם משחק טוב אבל לא מעט גולים שקיבלנו אפשר לשים על אשמתו המיידית(לדוגמא שבירת הנבדל בגול שקיבלנו בדוטרמונד, או היציאה קדימה בגול השני שקבילנו מול סיטי שיצר חור ענק).
    המצב לא עד כדי כך גרוע מבחינת סגל ובסה"כ יש בסיס חיובי, הדבר הכי חשוב כרגע זה עוד ווינגר ומערך של אריקסן ושאונה במרכז השדה, באבל ועוד ווינגר שגם יודע לגעת בכדור וגם לא טיפש(לקנא בטוונטה איך לא הבאנו את טאדיץ', פשוט היה תפור עלינו) וסיגי כחלוץ(או דה יונג במקרה הרע) זה סגל שעוד יכול לדבר חזק בליגה. על אירופה בכל מקרה אין מה לדבר באכזבה, לא בבית כזה.

12. Ajacied Member

טאדיץ' עלה לטוונטה 7.7 מיל' יורו. איך היינו מביאים אותו עם ההנהלה הבונקרית שלנו?
    כמובן שעדיף לחסוך ולהביא בפי 12 יותר זול איזה שחקן אלמוני מקבוצת אמצע טבלה בשוודיה שאפילו לא היה שחקן הרכב קבוע בקבוצתו הסקנדינבית. ככה הלוגיקה כנראה עובדת אצל מקבלי ההחלטות במועדון.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/11/12
  13. Ajacied Member

מילא קבוצות מליגות בכירות, אבל הקבוצות ההולנדיות צריכות להתייחס למפעל ברצינות מירבית. כי זאת בעצם הבמה היחידה שבה ניתן להגיע להישג משמעותי באירופה. גם אם המפעל מישני, זה עדיין מכובד.
    ומה בעידן גביע אופ"א היה שם יותר כסף?
    אני דווקא נהנה מליגה אירופית ואוהב אותה במתכונת הנוכחית.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏23/11/12
  14. c_web Member

המשחק הכי גרוע של AZ שראיתי ב - 4 שנים אחרונות, וזה כולל את כל הביזיונות ומשחקי החוץ המבישים.
    ג'וזי כבש בדקה - 3 שער שלדעתי היה חוקי שנפסל בגלל נגיעת יד נראה לי. בכל מקרה זה היה נראה כאילו ורביק ושחקניו חשבו שהשער אושר, וכל המשחק הפך לבונקר והחזקת כדור של 80-20 לטובת פיינורד. פשוט מביש, 0 בעיטות למסגרת, אולי 2 בעיטות לשער.
    אין לי מושג מה קורה למועדון הזה, לא זוכר מתי הפסדנו 3 משחקי בית ברצף בליגה. אני מאוד מאוד מפחד שזה יגמר בירידת ליגה.

מזל שאייאקס ניצחו היום ורודה לא התקרבו אלינו (אין לי מושג איך זה קרה יצאתי מהעבודה בדק' 80). מקווה מאוד שגם טוונטה ינצחו עכשיו את זוולה... כן כן זה מה שנשאר לי לקוות שיריבות התחתית יאבדו נק'.

ויטסה אדירים, זה כבר לא צחוק המאזן המושלם שלהם במשחקי חוץ, אבל זה כן בלתי נתפס. מועמדת רצינית לאליפות לכל דבר.

שנדע ימים טובים יותר... (שאני בספק אם יגיעו) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cwm10.Xxx

15. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

ראיתי רק את החצי הראשון של אייאקס ופשוט לא היה לי חשק לראות את ההמשך. 45 דקות של איזה 75אחוז החזקה בכדור, מספר הזדמנויות גדול שלא נכנס והגנה בראשות בלינד ואלדרוויירלד שפשוט ביזו את המועדון.

מהדיווחים הבונקר של רודה עבד יופי עד הדקה ה-82 כשאריקסן כבש. כמה דקות אחרי זה הצדק לפי אתרי האינטרנט נעשה כשלאסה שיונה כבש את שער הניצחון.

חוץ מזה. ניצחון גדול גדול לויטסה באיינדהובן. שוב בוני כובש ושוב אני אומר: אם ויטסה רוצה לזכות באליפות היסטורית אסור לה לשחרר אותו בינואר. בלעדיו הקבוצה הזאת תדרדר כמה מקומות. מבחינתי הקבוצה הזאת דומה לטוונטה של רואיז. שחקן אחד יכול לעשות את ההבדל...

AZ? לא ציפיתי שהיא תתקרב בצעדים גדולים כאלה לתחתית. לא נראה לי שתסתבך שם, אבל באלקמאר כבר אמרו שהרכש הבא שלהם יגיע רק מתוך גבולות אירופה. כזכור, שחקן שמגיע מדרום אמריקה או אפריקה צריך לקבל שכר חודשי של מינימום רבע מילון אירו.

בשבוע הבא אייאקס מול פ.ס.וו...