דימה, לנו זה נהדר, אבל לשחקנים? להם זה נהדר חוזה בקבוצה אנגלית איפה שהם יכולים להרוויח בשנה פי כמה יותר מאשר אצלנו...האוהדים רוצים לראות גם מלחמה מול אדו, פיינורד ואוטרכט, אבל נראה שלשחקנים פשוט פחות אכפת. ברור גם למה. ברגע שהם יעברו לקבוצה טובה באירופה אנחנו נשמע: "זה חלום שהתגשם..." את אייאקס הם כבר שכחו ברגע שהם עזבו את סחיפהול במטוס. זו המציאות וזה לא רק קורה באייאקס. זה קורה בכל הקבוצות איפה שיש פחות כסף.
Дай Бог! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx המשחק נגד זוולה היום הראה על כמה הגנה שלנו גרועה.... שני שערים תוך 5 דק קיבלנו.........
אז מחזור ללא הפתעות מרעישות. ויטסה ממשיכה ''לשמור'' על הבית עם תיקו חמישי שם (ומאזן חוץ מושלם!). אנחנו סיימנו אמש בתיקו 2-2 אצל דאן האח, הקו האדום קרוב מתמיד.
לדעתי הבעיה בליגה ההולנדית היא קודם כל מנטלית. עד הדקה ה-75 אייאקס שלטה במגרש, אבל כנראה כבר חשבה שזוולה הרימה ידיים. פשוט לא יאומן איך הקבוצה הזאת לא מסוגלת לשמור על רשת נקייה. זו בעיה אמיתית. באבל ואלדרוויירלד לא גמרו היום את המשחק. באבל כבר הוציא מהמקום אחרי מספר דקות מהפתיחה את הכתף שלו. אלדרוויירלד עזב בעצמו את הדשא אחרי שלא רצה לקחת סיכון מיותר עם המפשעה שלו. בקיצור, כמה שבועות השניים יישבו בחוץ? מותר להתחיל להמר... פ.ס.וו עלתה לפסגה אחרי ניצחון קל 5-1 על היירנביין. (מה אמרתי על חוסר המאמץ באירופה...?) ויטסה לא הצליחה בבית לנצח את מובילת הטבלה. 0-0 בסיום. פיינורד ניצחה 5-2 בבית את רודה אבל שוב השופט עזר לה בבית. בראמהאר העניק במצב של 3-2 לטובת פיינורד פנדל שגוי והרחיק שחקן של רודה. בתחתית ניצחון חשוב ל-VVV על ווילם טוויי (4-1).
אני מקווה שסוף סוף דה בור הבין.שחקן כמו ויקטור פישר חייב להיות על המגרש. אין לנו הרבה שחקנים איכותיים, עד שיש לנו אחד כזה, הוא חייב להיות בהרכב הראשון. פישר הוא סוג של לואיס סוארס, יכול להיות חלש כל המשחק, ובהברקה אחת לגמור משחק.
לאט לאט עם ויקטור. הילד הזה לדעתי עוד לא 18! ללא ספק שהוא ישתלב מהר מאד בקבוצה הבוגרת, אבל מנצ'סטר יונייטד למשל כבר שמה את עיניה עליו. זה מילא, אבל הבחור עוד בקושי מתגלח ואי אפשר לדרוש ממנו בכל משחק לכבוש שני שערים. מה שאותי יותר מרגיז זה חוסר המנהיגות בקבוצה. אני מתכוון בעיקר לשחקן שמסוגל להכניס לראשי השחקנים האחרים. אני שוב ראיתי פאניקה במגרש אחרי שהראקלס כבשו. אז אוקיי, שער חובה זה לא נעים, אבל השני היה מיותר לגמרי. זה קטע שבאמת מדאיג אותי.
טוב לשמוע שהילד עושה חיל. האמת שלא הבנתי למה הוא לא נכנס לעניינים מוקדם יותר. האיכויות שלו טובות מספיק בשביל מקום בהרכב לטעמי, או לכל הפחות דקות יותר משמעותיות.
ראיתי אתמול את המשחק של RKC ותפס את תשומת ליבי שחקן בשם פלוריאן ג'וזפזון (Florian Jozefzoon; מקווה שאייתתי טוב), רק בן 21, במבט ראשון דומה לרונאלדיניו. מה אומרים עליו בהולנד? ראיתי שערך השוק שלו הוא רק 350 אלף יורו - נראה (לפחות במשחק הזה) שכדאי לקבוצה קצת יותר גדולה לקחת אותו ולהשקיע בו.. במיוחד שהוא צעיר. יש לו הרבה מהירות וכוח פריצה, יש לו השפעה גדולה על המשחק ובעמדה שלו בפרט. על סמך משחק אחד כמובן שאי-אפשר לומר את זה באופן וודאי ולכן באתי לכאן לשאול מה הדעות עליו. ראיתי שהוא נפלט ממחלקת הנוער של אייאקס ככה שכנראה יש כאן כמה שמכירים אותו.
הוא אכן היה שחקן נוער של אייאקס ויש לו גם כמה הופעות בבוגרים (כולן בעונת 10/11 - אפילו הייתי עד להופעת הבכורה שלו כאשר נוכחתי אז בארנה ). עונה שעברה היה מושאל לברדה והעונה עבר ל-RKC בהעברה חופשית. שחקן נחמד עם מהירות ושליטה לא רעה בכדור, אבל כמוהו באייאקס יש עוד הרבה, לא התגלה כמשהו מיוחד. בינתיים לפחות, הוא לא שווה יותר מקבוצת אמצע טבלה בהולנד, אבל אולי הוא עוד יפרוץ, נחייה ונראה. נ.ב הזיכרון העיקרי שלי ממנו מהתקופה הקצרה שבילה בבוגרים של אייאקס, זה הדבר הזה: https://www.youtube.com/watch?v=bwyXUYIccAU -------------------------------- שמועות שפישר הולך להאריך את חוזהו בעוד שנתיים באייאקס (החוזה העכשווי עד יוני 2014) כבר ביום שני. וזאת אחרי שסוכנו העדיף בהתחלה לקחת את הזמן ולא למהר עם חתימה על חוזה חדש.
כמה ידיעות: * באבל ייעדר 4-6 שבועות... * מרק אוברמרס: "אריקסן לא רוצה להאריך חוזה." לדני יש עוד חוזה עד הקיץ של 2014. * פישר כבר קיבל זימון לנבחרת הבוגרת הדנית. פלוריאן יוזפזון? שחקן שבסה"כ לא בלט בתקופה שלו באייאקס. קורה ששחקנים רק פורצים קדימה בגיל יותר מאוחר, אבל אייאקס פשוט לא יכולה לחכות לימים האלה. בסה"כ מסכים עם דימה, שחקנים כאלה יש מספיק באייאקס.
אייאקס קבוצה ממש משעממת. היא שיחקה הערב נגד קבוצה ממש חלשה, ועדיין אין לה את היכולת לשחק קדימה. 70 דקות מהמשחק אייאקס שיחקה לרוחב ואחורה. אין מה לעשות כנראה שזו הרמה של השחקנים, ואין מה לצפות ליותר. ויקטור פישר הנורמלי היחידי, דה יונג אגואיסט, וחושב רק על עצמו. בלי שום קשר, הקפטן השלנו שחקן מאוד לא חכם(שצריך למסור הוא בועט ולהיפך), בקיצור שחקן מוגבל. גודי לוקוקי עוד סתם שחקן, שרק אוהב לסבך את עצמו, ואת המהלכים שהקבוצה מנסה לבנות.
PSV מפרקת בהליכה את דן האח בחוץ 1-6 ומגדילה את הפער זמנית ל 4 נק' מטוונטה. אנחנו בנתיים צוברים עוד נקודה ממשחק חוץ שזה סוג של הישג. היינו עדיפים על כרונינגן והחמצנו הרבה בפתיחה (כולל פלקנבורח בפתיחת המחצית השנייה), ספגנו בפתאטיות אופיינית שער ממצב נייח, אבל מהאר שהיה מס' 1 על המגרש השווה וחילק את הנק'. אולי בכל זאת ניאבק על מקום בפלייאוף ולא על הירידה...
הדבר היחיד שמעודד אותי זה שפ.ס.וו מקבלת עכשיו סדרה של 3 משחקים נגד קבוצות צמרת. ויטסה, אייאקס וטוונטה נמצאים על התפריט. אייאקס שיחקה אתמול חלש כי בעוד כמה ימים דורטמונד מגיעה לארינה. פ.ס.וו הביסה בקלות את אדו, אבל תתקשה מול היריבה הבאה שלה. הכל כל כך צפוי. אנחנו נראה בעוד חודש קטן עד כמה פ.ס.וו כרגע חזקה.
דרבי סוער בארנהיים. ויטסה מנצחת 1-4 אחרי שפיגרה 0-1 בפתיחה. בוני הבלתי נגמר עם צמד, ו NEC נותרת ב 8 שחקנים בסיום המשחק. מיד המשחק המרכזי: אוטרכט - טוונטה.