לי יש הרגשה שאייאקס מנסה בסתר לאסוף כספים בשביל לעזוב את הבורסה. זה לא סוד שקרויף רוצה לעזוב את הבורסה. אם זה הפתרון אין לי מושג, אבל ברור לי שהעונה אייאקס לא רוצה בכל הכוח ללכת על התואר. זה רואים למשל כן באיינדהובן... אי אפשר לזכות בכל עונה באליפות, אבל לא מקובל עליי ששחקנים נותנים 120 אחוז בשביל לנצח את הסיטי ומזייפים כמו שראינו למשל נגד אוטרכט או הראקלס. גם אתמול, בדקות שראיתי השחקנים נראו לא חדים וקיוו שויטסה כבר תכניס שערים עצמיים... באייאקס נטוורק יש כרגע בפרוש אווירה מאד משונה. אני צופה שאם נמשיך לאבד נק' שגם בארינה אנשים ישמיעו את קולם. אני חוזר ואומר, אייאקס נראית לאט לאט כמו מכבי חיפה של השנים האחרונות...לא רוצים לבזבז כסף והליגה כבר לא חשובה. לצערי באווירה הזאת רואים עד כמה השחקנים היום לא מזוהים עם הסמל. בשביל השחקנים היותר טובים אייאקס היא תחנה זמנית כי אחרי זה אפשר למלאות את הכיס באגליה. בכלל, אין לי מושג למה הייטינחה, ו.ד. וארט וסניידר לא חותמים בקיץ אצלנו. השלישייה הזאת עוד יכולה בליגה שלנו לעשות את ההבדל, אבל די ברור לי שאני רוצה דברים שלא יקרו. לסניידר וואן דר וארט יש נשים מאד דומיננטיות עם קריירה בינלאומית. לא נראה לי שהשניים עוד יחזרו. הייטינחה? בכושר הזה אני כבר לא בטוח שבכלל יהיה תוספת חיובית בשבילנו... בנתיים נראה שעד הפגרה הצמרת בהולנד הולכת להצטמצם. טוונטה, פ.ס.וו וויטסה הן כרגע המועמדות לתואר. אוטרכט מדורגת עכשיו רביעית, אבל היא בטח לא תמשיך להיות בצמרת.
חשבתי שאנחנו במיני מומנטום עם 2 ניצ' ברצף.. אז חשבתי. פשוט ביזיון להפסיד לקבוצה כ''כ עלובה כמו VVV ועוד ב''מבצר'' הביתי. בושה וחרפה. אין לי מילים
דה בור התחיל עם הניסיון הזה של אריקסן כחלוץ כדי לקבל את הנוכחות של דה יונג במרכז וזה עלה יפה, אבל באבל במרכז שחקן הרבה יותר אפקטיבי אני מסכים איתך. מצד שני במרכז יש לנו גם את שאונה וגם את דה יונג, בכנף אין לנו אף שחקן בכושר טוב
בתור אוהד אייאקס אמסטרדם מושבע, אני חייב להגיד שזה פשוט ביזיון מה שהשופט עשה היום לסיטי. מבחינתי אייאקס הפסידה את המשחק, אופא צריכה לתת את מלוא הנקודות לסיטי. אני לא אתפלא אם יש קשר לכך שהשופט דני ולאייאקס היו 4 שחקנים דנים בסגל למשחק. כואב לי הלב על הסיטי פשוט שדדו מהם ניצחון שהגיע להם. איך אפשר להמשיך לראות את המשחק שאנו כל כך אוהבים? כשהשופטים פשוט קובעים את תוצאת המשחק. מגעיל, בושה וחרפה!
אז השופט עזר לנו, זה נכון..אבל לא קרה כלום. הגיע הזמן שגם אנחנו נקבל איזה מתנה מהשופטים. בדרך כלל אנחנו אלה שיוצאים מקופחים. באמת שלא זכור לי מתי קיבלנו מתנה מהשופטים בפעם האחרונה, עכשיו זה תורינו. זה חלק מהמשחק. וחוץ מזה (גם בלי קשר לאייאקס) אני שמח ששק הכסף הזה של השייחים המכונה "מנצ'סטר סיטי" ספג מכה.
אני לא יודע למה אתה כ"כ נסער.... נבדל של רגל היה עובדה, זה לא ששחקן של סיטי היה מטר מאחורה.... פנדל היה 50-50 גם בלוטלי תפס ועוד איך...
מסכים לגמרי עם דימה. קצת 'נעלמתי' השבוע כי הייתי עסוק בדברים אחרים, אבל נהדר לראות איך קבוצה שמבזבזת כסף ימין על שמאל על כוכבים לא מסוגלת לשמור בקרנות...מתי לאחרונה ראיתי את אייאקס כובשת פעמיים בקרן...? נבדל לא היה, ופנדל אפשר היה להשרק (למרות שגם באלוטלי עשה עבירות על ואן רייהן), אבל זו לא הסיבה למה הערבים פיגרו אחרי רבע שעה 2-0... כמו שלא כעסתי על השופט במשחק שלנו באלמלו אני חושב שהסיטי עם הכסף והשחקנים שיש לה מעולם לא צריכה להגיע למצב שהכל תלוי בשופט... נ.ב - מול קבוצת כוכבים מפונקת אייאקס מסוגלת לשחק. בליגה השחקנים כנראה רק רוצים להתאמץ בסיבוב השני. הקטע הזה עדיין מכעיס אותי. בפרוש הייתי מחליף את 4 הנק' מול הסיטי עם פחות איבודי נק' בליגה. כולנו יודעים שליגת האלופות היא ליגת העשירות...
עוד יום גרוע לנציגות ההולנדיות בליגה אירופית. איינדהובן מפסידה בחוץ 1-0 לאייק מסטוקהולם וטוונטה שאמנם שיחקה טוב (לפי מה שהבנתי, לא ראיתי את המשחק) אך לא מצליחה להכניע את לבנטה ומסיימת ב 0-0 ביתי. כפי שזה נראה כרגע, לאייאקס יש סיכויים גבוהים יותר, מהקבוצות המוזכרות הנ"ל, להמשיך בעונה האירופית גם בחורף. התוצאות של הקבוצות ההולנדיות ממש לא מובנות, במיוחד אחרי שעונה שעברה היתה נהדרת מבחינתן. כמו כן, טוונטה ואיינדהובן דורגו בקבוצת איכות של הדרג הראשון בהגרלה והן גם עולות למשחקים באירופה עם ההרכבים הכי חזקים שלהן, בניגוד להרבה קבוצות אחרות. העונה האירופית הגרוע לא מסתכמת רק בטוונטה ואיינדהובן אלא נוגעת גם להולנדיות אחרות. פיינורד שהתמודדה על העליה לליגת האלופות, לבסוף לא עלתה אפילו לבתים באירופית אחרי שהפסידה לקבוצה נחותה ממנה (שהיום עשתה תיקו מול ק"ש). הירנביין שאמנם מאוד נחלשה בקיץ האחרון, אבל עם כל הכבוד קבוצה מנורווגיה הם היו צריכים לעבור. חוסר ההצלחה של אלקמאר עוד מובנת כי הם קיבלו יריבה חזקה בדמות אנז'י. אם זאת הם לא היו צריכים להתבזות מולם 5-0 בבית. רק אייאקס עוד איכשהו הצליחה להחזיר את הכבוד לקבוצות ההולנדיות עם תוצאות טובות מול הסיטי. כולי תקווה שיסיימו במקום השלישי. למישהו יש הסבר ליכולת המחפירה של ההולנדיות באירופה העונה?
דימה, הן מובנות. פ.ס.וו וטוונטה מתמקדות אך ורק בליגה. אייאקס מתאמצת יותר בליגה האלופות ומזייפת מול הראקלס, אוטרכט, הראקלס, היירנביין וכו'. זה כל הסיפור http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
שי, אני לא בטוח... עובדה שהן עולות בהרכבים הכי חזקים שלהם וזה שהגמר השנה יערך בהולנד אמור להוות רק תמריץ. ומה, עונה שעברה ניסו להתמקד בשתי המסגרות ועכשיו החליטו לוותר מראש על אירופה ולהתמקד רק בליגה? לא נראה לי הגיוני.
אני מסכים שבוודאי השנה לא מוותרים, אבל אני חייב לומר שאולי ה"מוד" של השחקנים בראש נמצא יותר בליגה, הם ראו כמה זה פגע בהם בליגה בעונה שעברה. ואני אומר את זה כי ראיתי את הטירוף של פ.ס.וו, לדוגמא, בפיגור מול ווילם וזוולה בליגה, לעומת אתמול. עשר דקות אחרונות היו פשוט פתאטיות...
אחד הדברים שאולה טויבונן אמר בסיום העונה האחרונה: "כל כך רציתי לשחק בליגת האלופות, אין לי חשק לליגה האירופאית עם הנסיעות הארוכות..." השחקנים יודעים שרק דרך ליגת האלופות אפשר להרוויח חוזים שמנים באירופה. זה שהגמר בהולנד לא מעניין אותם בכלל. לא אופתע אם הרב בכלל לא יודע שהגמר בהולנד. אני גם לא ידעתי...
מקווה לפחות שאם אייאקס יגיעו לליגה אירופית הם יקחו בחשבון שהגמר ישוחק השנה אצלם בבית, בארנה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אמנם יש יריבות קשה מאוד גם במפעל הזה, אבל אם לקחת כל משחק ברצינות מרבית אז הכל אפשרי. אם ניצבת בפני בחירה, אז אני מעדיף זכיה בליגה אירופית על פני זכיה באליפות העונה. יהיה נהדר לזכות בתואר אירופאי ראשון מאז 1995 (גם אם הוא השני בחשיבותו) ועוד באיצטדיון הביתי. כרגע זה נשמע מאוד דימיוני, אבל מי יודע http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx