לדעתי הבעיה של איאקס באירופה מול קבוצות חזקות מאד, מועצמת על ידי שני גורמים: 1. היא שם גדול מאד. וגם עם היכולת הנוכחית לא תואמת את השם, קבוצות מגיעות למשחקים נגדה הרבה יותר דרוכות מאשר למשחקים מול הבאטה בוריסוביות של העולם. גם הארנה, עם כל המתקן הנפלא והאווירה הנהדרת שם, מייצר אצל קבוצה כמו ריאל דריכות הרבה יותר גדולה בהשוואה למשחק באיזה חור במזרח אירופה. 2. הסגנון הבסיסי של אייאקס הוא התקפי ויוזם וגם אם היא מנסה לשנות אותו למשחק ספציפי (כפי שקרה מול ריאל) זה לא הDNA הבסיסי שלה כמו במקרה של קבוצות קטנות בליגות הגדולות. קשה לנצח יריב עדיף בכדורגל יוזם או אפילו בכדורגל הגנתי כאשר לא מורגל לשחק בדרך הזו בשכיחות גדולה יותר.
תגובה יפה סדרו קייטע. אוהדי אייאקס ברשת הגיבו בכעס על זה שהקבוצה שיחקה במחצית הראשונה 'יותר מדי הגנתי'. אני לא הייתי בבית כך שלא אוכל להביע דיעה על המשחק הזה, אבל אתה צודק. פילוסופיית המשחק בהולנד היא ליזום. הולנד 2010 הגיעה לגמר המונדיאל עם שני קשרים הגנתיים. ברגע שזה הביא הצלחה רב הציבור היה מוכן 'לעכל' את זה, אבל בקיץ האחרון אותם האוהדים קטלו את ואן מרווייק. אני אישית לא מתנגד שאייאקס תשחק קאטנאצ'יו נגד קבוצה שיכולה להרשות לעצמה כל כוכב שבה היא חפצה. העניין הוא שבהולנד פשוט לא יודעים לשחק בונקר יעיל וטוב, בטח לא אייאקס. באיינדהובן זה עוד יעבוד מדי פעם כי האוהדים שם פחות דורשים 'משחק יפה', אבל באייאקס? no way. ברגע שבאטה בוריסוב ניצחה כתבתי באתר הולנדי שאני כל כך מקווה לאותו תסריט בארינה. כבר ברגע הראשון ידעתי שמדובר בחלום רטוב. מוריניו ביקר במשחק הצמרת בין אייאקס לטוונטה. זה אומר דרשני, מאמן ריאל לא זלזל בהתמודדות ביום רביעי. הוא היה יכול לבוא עם המילואים, אבל לא עשה את זה. הם שיחקו עם הרכב מפוצץ בשמות והשאיר את אוהדי אייאקס בדכאון קשה. הפער בין הצמרת העשירה האירופאית לבין אייאקס הוא כרגע בלתי ניתן לגישור. בין השנים 1974 - 1986 אייאקס גם נעלמה מה'מפה', אבל זה היה הרבה בגלל הבעיות במועדון עצמו. מאז 1997 הקבוצה שלי שוב נעלמה, אבל במציאות של היום אין לי תקווה לעתיד יותר טוב. אם לא יקרה משהו בלתי צפוי השליטה של הקבוצות העשירות רק תתחזק והפער בינה לבין שאר אירופה רק יהיה יותר גדול. לאייאקס נשאר רק עבר ולמרות התסכול הגדול שלי אני תמיד אמשיך להגיד שאייאקס של 1995 תמיד תהיה יותר כדולה מהצלסי של שנת 2012...כולנו פה יודעים שאני צודק!
למרות הכסף הגדול של ריאל, בארסה, יונייטד,סיטי, צלסי, סן זרמן וכו', עדיין אייאקס אמסטרדם המועדון מס' 1 בעולם. הסיבה היא פשוטה, שהמועדון ההולנדי זכה בתארים בזכות עצמו, ולא בעזרת הכסף הגדול. ובזה הקבוצות הנ"ל יכולות רק לקנא באייאקס. הנה ההוכחה: לפני שנכנס חוק בוסמן אייאקס וריאל נפגשו 6 פעמים, אייאקס ניצחו ב4,תיקו וניצחון 1 לריאל. אחרי חוק בוסמן 5 נצחונות לריאל עם יחס שערים של 16-1 לספרדים. אוהבים אותך אייאקס!
שי זכותן של קבוצות לשחק בהרכב אחר באירופה, לא צריך להגזים בלהעיף קבוצות כי אין חוק שאוסר על כך. טוונטה החמיצו לא מעט אתמול אבל לא הגיע להם להפסיד, ביום א' אנחנו מגיעים לשם ובלי מרטנס אני לא חושב שנוציא נקודות. מיד ייפתח המחזור עם המפגש בין NEC שתארח את דאן האח.
הבלרינות של אייאקס שוב עושות במכנסיים. 1-1 בבית מול אוטרכט. אחרי 6 דקות באבל עושה 1-0 קל. אחרי זה נראה כאילו השחקנים כבר קיוו שאוטרכט כבר לבד מכניסה עוד כמה שערים. אחרי שזכינו במומנטום נגד טוונטה אנחנו שוב משתינים לתוך הבאר הפרטי שלנו. אחרי כשלושים דקות מקבלת אוטרכט ביצים. אז נכון שאייאקס עדיין מקבלת הזדמנויות גדולות, אבל כולנו יודעים שאייאקס מעולם לא היתה קבוצה של 1-0 קטן בטח לא נגד קבוצות נחותות ממנה בהרבה. רצה הגורל ובפתיחת המחצית השנייה ספורקסלדה בנגיחה נהדרת כובש שער עצמי. באמת מסכן הבחור. עד שריקת הסיום אייאקס עוד החמיצה, אבל כך גם אוטרכט. תיקו מוצדק והבלרינות של אייאקס יכולים להנות מפגרת נבחרת. עכשיו רק נותר לקוות שטוונטה ופ.ס.וו לא ינצחו היום. אחחח, גם ככה אייאקס מתחילה רק לשחק מתי שעפנו באירופה... מה שאותי הכי מכעיס זה הזלזול של השחקנים. דה בור אומר עוד בבוקר שמבחינתו הליגה היעד מספר אחד שלנו. אני חושב שהשחקנים חושבים אחרת. בשבילם אירופה הכי חשוב אפילו אם אין סיכוי מול קבוצות בוסמן העשירות של אירופה. השחקנים חושבים רק על חשבון בנק מנופח ועל הזדמנות לעזוב כמה שיותר מהר את אמסטרדם. בשנים האחרונות ראינו באמת אינספור משחקים כאלה ותמיד הזלזול אחרי משחק אירופאי. כאוהד לגמרי נמאס לי מהעניין הזה. אני שונא שהמטומטמים מאוטרכט חוגגים כרגע על חשבוני. השחקנים לבטח חושבים על דברים אחרים... מלה אחרונה על כריסטיאן אריקסן. הגיע הזמן שהבחור יקח את עצמו בידיים. הוא צריך העונה להוביל את הקבוצה. איפה הוא ביותר מדי משחקים העונה? הגיע הזמן שיעבוד גם בחדר הכושר. הבחור פשוט רך מדי. אני בדרך ליום הולדת של גיסתי. על כמה נהמר שפ.ס.וו מנצחת...? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx טוונטה תתקשה מול AZ, אבל היא כבר מנצחת 1-0 קטן. יאללה, עכשיו הנבחרת מול אנדורה ורומניה בחוץ. אחרי זה כבר נראה מי יחזור בריא או פצוע מהסבב הבינלאומי...
כל כך אופייני...אני מסיים את התגובה, בודק את התוצאה ומה אני רואה? לנס הבקיע בשביל פ.ס.וו כמה שזה היה צפוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
אתה נותן להגנה שלנו קרדיט שנקבל רק שער בודד נגד מכונת ההתקפה של טוונטה... אוי מה שצ'אדלי הולך לעשות למרסליס באגף ימין...
איבדנו שתי נקונות חשובות היום בארנה מול אוטרכט! מסיבה אחת פשוטה לא מסוגלים לנצל את המצבים שמייצרים! כמה חבל!
נכון שאם היינו מנצלים את המצבים היינו מנצחים (למרות שגם לאוטרכט היה את המצבים שלהם) אבל זה לא היה מכפר על המשחק המזויע שלנו. הבעיות הרבה יותר עמוקות.
אחת מתצוגות השיפוט הגרועות שראיתי בשנים האחרונות בהולנד. פשוט בדיחה מהלכת המיקליק הזה הוא צריך להיכנס להרבה זמן למקרר על מה שקרה פה היום. ביזיון, חבל שלא ירדנו מהמגרש. איכס!
גם ויטסה קיבלה אתמול עזרה מהשופט ליספלד. לא ראיתי את מה שקרה באנסחדה, אבל הבנתי שמקלי איבד לחלוטין את השליטה במשחק. אין מה לעשות, השופטים היום ללא שום חוט שדרה. הם בכח מנסים לשמור על הסדר ומתים מפחד שהם מאבדים את השליטה במגרש. אפשר לתת לאלטידור צהוב ולדבר איתו בשקט כדי שיירגע. מקלי בחר בדרך הקלה, הדרך של אגוד השופטים ההולנדי. הדרך של ה'יד הקשה'. אני עדיין תחת השפעת תוצאת הבלרינות בארינה כך שאין לי ממש חשק לבדוק יותר מה קרה באנסחדה. שנה אחרי שנה אייאקס לא מסוגלת לתת בסיבוב הראשון שני משחקים טובים בשבוע. אחרי משחק באירופה החבר'ה 'עייפים' ועושים טובה שהם בכלל משחקים. אני יכול להגיד שאוהדי אייאקס מאד כועסים על מה שהם ראו היום בארינה. לאור הניצחונות של טוונטה ופ.ס.וו אני באמת שואל את עצמי מה יותר מרגיז, חוסר המנטליות או האיכות בקבוצה שלי. סביר להניח המנטליות כי אוטרכט באמת לא אמורה עם הסגל שיש לה להוציא תיקו בארינה. ארז (כ), האם התגובה שלך היתה אירונית? האמן לי שאני מעדיף בשלב הבא הפסד אחד עם רק ניצחונות מאשר להיות ללא הפסדים וכבר לראות 4 פעמים הקבוצה מסיימת בתיקו. זהו, פגרת הנבחרת מתחילה...
אני מנסה להסתכל על חצי הכוס המלאה. תמיד בפורום הזה אמרו עליי,שאני נוהג להשתלח בשחקנים של אייאקס יותר מידי. אז לקחתי את זה לצומת ליבי, ומגיב בצורה שקולה. תאמין לי שזה לא יהיה נעים אם אני יתחיל להסתכל על חצי הכוס הריקה!
לא נפלנו אמש מטוונטה במחצית הראשונה, גם אחרי השער שספגנו מצ'אדלי. שלטנו במגרש אמנם בלי יותר מידי מצבים, אבל טוונטה לא הגיעה לרחבה כמעט והיה נראה שאנחנו יכולים לצאת עם משהו מהמשחק הזה. במחצית השנייה המשחק הסתיים, אסטבאן ספק מכשיל את טאדיץ' ברחבה ומיקליק מתייעץ עם הקוון ולא נותן פנדל לאורחים. כמה דק' אח''כ רוסלס מלטף את מהאר שדורש פנדל ולא מקבל. רוסלס מתכופף לאדם אל הדשא וצועק לעברו, אדם שולח את הרגל שלו ומלטף את רוסלס תוך כדי שהוא הולך לכיוון ההתקפה. המגן של טוונטה נופל ומתקפל ואין לי מושג אם השופט בכלל ראה את זה, הוא בכל מקרה מוציא אדום שגומר את המשחק. ג'וזי מגיע למחות עם מחיאות כפיים ועוד כמה מילים ומורחק בצהוב שני. אח''כ טאדיץ' נופל ברחבה וכמובן שהפעם כבר מקבל פנדל והמשחק מסתיים, ולסיום גול עם היד של קסטניוס. מעניין אותי לדעת אם מהאר יורחק ל 3 משחקים וג'וזי גם, כי אם כן זה יהיה מוגזם ואנחנו בדרך למסע הישרדות עונת 12\13. בא לי פגרה של חודשיים לא שבוע... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/sad.Xxx
ראיתי עכשיו בשקט את מה שקרה באנסחדה. מבחינתי האדום של מאהר מוצדק. בשביל מה אתה שולח רגל לשחקן יריב? למרות שמצדי אפשר גם להרחיק את רוזאלס על הצגה מאד משכנעת אסור למאהר לעשות את מה שעשה. הקטע עם אלטידור כבר סיפור אחר לגמרי. קודם כל מפתיע אותי שאלטידור מגיב כך. באמריקה כולם יודעים שצריך לכבד שופט. לדעתי מקלי איש ללא עמוד שדרה, שוטר אמיתי שמאד רוצים לראות באופ"א, אבל אלטידור צריך ללמוד מהמקרה הזה. עכשיו לגיבור מקלי. האדום למאהר מוצדק, אבל ההתנהגות שלו בתקרית עם אלטידור פשוט יהיר. קצת מזכיר לי את ההתנהגות של פיטר פינק. גם בן זונה שכזה. אלטידור בצדק מתוסכל, אבל חובה לשופט להזהיר שחקן. מקלי שופט די צעיר ומיד רואים את זה. לדעתי הוא לא הזהיר את האמריקאי ובגלל זה בכלל האדום לא מוצדק. מה שכן בלט עידו זה שלא היה שום שחקן נוסף שניסה להרגיע את אלטידור. ברגע שמישהו בא מקלי כבר החליט להרחיק שני שחקני AZ. מי הקפטן של הקבוצה? לא ראיתי אותו בזמן הכי קריטי. האמן לי שמוצץ כמו ואן בומל כבר היה מזמן באזור. שלא לדבר על סטרוטמן חמום המוח. איכשהו נראה כאילו שחקני AZ פחדו מאלטידור... ידיעה אחרת: ג'ודי לוקוקי ייעדר 'מספר שבועות' אחרי שהוא נפצע במשחק מול אוטרכט. יש לו קרע קטן במיניסקוס. הערכה שלי, הוא לא יחזור לפני הפגרה...