שמע, מתי שפ.ס.וו יתחילו להבין שהם צריכים לחזק את ההגנה ולא לקנות בכל פעם שחקני התקפה הם אולי יקדמו גם באירופה. ראיתי את התקציר ובאמת היה נורא לראות את הליצנים שיש לפ.ס.וו בחלק ההגנתי. בליגה ההולנדית אני נהנה לצחוק עליהם, אבל באירופה איבוד הנקודות מרגיזות אותי. אתמול ראיתי שכנראה גם ביורופ ליג מצפה לנו עונה מאד מאד ארוכה. פ.ס.וו וטוונטה לא יישארו בלי נק', דבר שעלול לקרות לאייאקס, אבל לא נעים לי לראות שהכדורגל ההולנדי הופך אולי העונה לבדיחה רעה באירופה.
בדיחה? אני לא מסכים. מכיוון שהדיון פה הוא על הכדורגל ההולנדי מטרת התגובה הקודמת שלי לא הייתה לפרט באמת על הקבוצה האוקראינית, גם אם זה יצא ככה, אלא להבהיר שאין דבר מפתיע בהפסד הזה של פ.ס.ו וגם שזו לא תהיה הפתעה, או כישלון לדעתי, אם ההולנדים לא יעלו מהבית. נאפולי, גם בהרכב האלטרנטיבי שלה שכנראה ירוץ במפעל, והקבוצה האוקראינית עם השם הארוך, קבוצות חזקות שאי הצלחה בהתמודדות איתן לא מעידה על כזו חולשה.
נו טוב, לפחות זכינו בנקודה בדן האח... מה אני אגיד, אייאקס רצתה לשחק רק 45 דקות. מחצית ראשונה זוועתית עם חוסר אכפתיות בולטת. המארחת השאירה בכוונה את הדשא גבוה (הם יקבלו לבטח אורגזמה מהתיקו הזה...) וזה עזר למשך 45 דקות ראשונות. אחרי ההפסקה לקח לאייאקס מספר דקות להתארגן, אבל ברגע ששחקני אדו התעייפו אייאקס היתה קרובה לניצחון. שחקנים מצטיינים: ראיין באבל וכריסטיאן פאולסן שחקנים שצריכים לקבל על הראש: כריס אריקסן והקפטן סים דה יונג. יום חמישי עוד משחק שכזה. הפעם בגביע מול אוטרכט...
קבוצה פתאטית פשוט נמאס לי כבר ממשחקי החוץ האלה. מתי זה יגמר הסבל הזה של משחקי החוץ מתי? משחקים טוב אבל לא מסוגלים לנצח ועוד בסוף מפסידים. שוב NAC בחוץ, שוב גול מקרן, שוב הפסד 1-2. דיי כבר דיי! פתאט!
אריקסן חלם על ברצלונה? אחרי משחק כמו שהוא נתן היום בהאג הוא יכול רק לחלום! ראיתי את העייפות של השחקנים מהצמפיונס...... יש אכשיו 3 משחקים סופר חשובים ברציפות! ודה בור חייב להאיר תקבוצה!
כמה איכות בהתקפה של PSV זה לא ייאמן, הרוב שם מגיע מפעולות אישיות וגם זה נראה מפחיד, מתישהו אדבוקאט גם יצליח לחבר אותם וזה ייראה בכלל מטורף. פיינורד מצד שני נאיביים, התפרקות כזאת זה סף שבירה נמוך מאוד, לחשוב שרק כמה דקות לפני הגול של טויבונן פלה כמעט הבקיע.
לפ.ס.וו יש עדיין בעיה: הקבוצה לא מאוזנת. ההגנה לא טובה ובמשחקי החוץ הקבוצה לא מתפקדת. עכשיו לבטח יחשבו שם שהם זכו באליפות...בכל מקרה נחמד לראות את פיינורד מתפרקת ככה, הם דיברו שם בימים האחרונים בזלזול לכיוונם של היריבה שלה. עכשיו אנחנו רואים עד כמה הם טובים...אגב עומר, אם אריקסן יתחיל לשחק ובוריחטר יחזור לכושר אז גם לנו יש איכות בהתקפה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ראיתי במחצית השנייה באבל במיטבו, אבל לא היה לו היום הרבה עזרה מאריקסן (אולי צריך משחק מנוחה) וסים דה יונג. חוץ מזה טוונטה ממשיכה לנצח והיא לא עושה את זה בסטייל מרשים. היום היא היתה זקוקה לפנדל כדי לנצח 1-0 את היירנביין. מה שכן, יש לה 18 נק' בקופה. המקסימום האפשרי. את התסכול של עידו אני מבין. להפסיד בברדה ל-NAC שמשיגה היום את ניצחונה הראשון? אני לא נביא, אבל נראה לי שהקבוצה פשוט מתקשה ללא רסמוס אלם וניקלס מויסאנדר.
העונה עוד ארוכה וחוץ מזה בשבת משחק חשוב נגד טוונטה שנקווה שתישאר עם 18 נקודות אחרי יום שבת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
באייאקס חושבים כלכלית בלבד. איך אפשר להבין שאריקסן מקבל קרדיט כמספר 10, אפילו כשהוא מסריח את המגרש משחק אחר משחק, בעוד שמי שהיה שחקן העונה בליגה כמספר 10, תיאו יינסן, נדחק להיות קשר אחורי או מונפצים לו תפקידים. כי באדון אריקסן, שלא נדבר על דה יונג האפס, אי אפשר לגעת. אבל זה ברור, לאריקסן יש כבר את ה"שם", הוא צעיר, הוא נתן כמה הברקות, הוא באייאקס ככה שתמיד אפשר להגיד שהוא כישרוני, ונעשה עליו קופה. משום מה כבר השם מנצ'סטר יונייטד כבר לא נקשר. כנראה גם פרגסון הבין את הבלוף. וזה לא שאריקסן שחקן נוראי, הוא באמת שחקן נחמד, אבל ההייפ ומה שחשבו/חושבים עליו, זה פשוט לא קשור למציאות. הוא פשוט גומר אותנו, ולא אכפת לי שלפעמים (99 אחוז) הכדורים המתוחכמים לא עובדים לו, ברגע שהוא מוסר לשחקן שלהם 16 מטר מהשער שכמעט עלה לנו בגול, ולא פעם אחת, זה בלתי נסבל. איבודי כדור הזויים בשטח שלנו רק כי בא לו קצת להתחכמם. אני הייתי מחכים אותו בישיבה על הספסל. אבל ככה איך אפשר לשווק אותו? עונה מסריחה. הקבוצה שלנו מסריחה. איבדנו נקודות מול קבוצות חלשות, ועוד יש לנו עכשיו את טוונטה, פיינורד וויטסה, שכולן עושות רושם ממש לא נופלות מאיתנו. חוץ מטוונטה, היא פשוט טובה יותר.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx יש לו עוד הרבה מה לשפר בשביל להצדיק את ההייפ שהיה סביבו בעבר ועכשיו כבר יורד.
מאוד מקווה שביום רביעי מול אוטרכט בגביע ניתן להרבה שחקנים מנוחה ונעלה עם הרכב משני. כבר נגד דן האג היה ניתן לראות עייפות אצל שחקני אייאקס. מבחינתי ההתמודדות מול טוונטה בשבת יותר חשובה ממשחק הגביע ביום רביעי. טוונטה קיבלה בהגרלה קבוצה מליגה רביעית ובטוח תיתן להרבה מאוד שחקנים מנוחה. אני פוחד שניפול מהרגליים מולם בשבת.
אריקסן נראה כרגע שלא מסוגל להתמודד עם הלחץ. חשוב לציין שהוא לא משחק בעמדה 10 אלא יותר בצד. סים דה הוא האיש מאחורי החלוץ. בכל זאת זה לא משנה. מה שכן, אריקסן מודה היום לעיתונות שהוא לא מביא את הסחורה. הוא לא מרגיש עייף, אבל הוא טוען שחסרה לו האגורה ללירה. תיאו יאנסן? מצטער, אבל יאנסן לא מתאים למקצוענות של אייאקס. לקשר יש באמת יכולת להכריע משחקים, אבל הוא נעשה מדי עונה יותר איטי והוא לא דוגמא לצעירים. משחקי ידידות הוא לא לוקח ברצינות, הוא מעשן ושותה. הוא גם סובל מעודף משקל. אתם רוצים ששחקן כזה יהיה המודל לחיקוי של צעירי אייאקס? אני לא. ארז, אם אני לא בפאניקה למה אתה כן? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ברור שבסיבובים הבאים עוד נאבד נקודות, אבל העונה עוד ארוכה מאד. יותר מדאיג אותי שסררו אתמול פשוט נתקע בשחקן יריב ועכשיו יש לו בעיה עם המפשעה. אוי לנו אם אנחנו שוב נכנס לסחרור רציני בגלל מיליון פציעות. המשחק מחרתיים לא מעניין אותי. אם אני צריך לבחור אז אני מעדיף הרבה יותר ניצחון על טוונטה. הגביע לא מעניין אותי. היות שהשחקנים לא מסוגלים להטעין את הבטריות שלהם לשני משחקים קשים בהפרש מספר ימים אני מעדיף בהרבה את המשחק בשבת מול טוונטה.
אני חושב שלא צריך להתרגש יתר על המידה מהתיקו עם דן האג. ניצחון על דן האג הוא לא מדד בשבילי אם אייאקס קבוצה טובה או לא. המדד היחידי שלי לרמה האמיתית של הקבוצה, זו ליגת האלופות.
להיות בבית עם ריאל מדריד, מנצ'סטר סיטי ודורטמונד הוא מדד לאסון ולכל מה שרע היום בכדורגל העולמי. אני אומר ללא בעיה שאם אייאקס משיגה אולי רק נגד דורטמונד נקודה בבית היא עשתה את מה שציפיתי ממנה. איך אפשר לקבל מדד מול קבוצות הכסף שנקראות ריאל מדריד ומנצ'סטר סיטי? בכל מקרה העונה עוד לא התחילה ויש לנו כבר שני פצועים קשים. סיגי פצוע בכתף, סררו נפצע אתמול וייעדר עד הפגרה בגלל פציעה במפשעה. זה מדאיג אותי הרבה יותר מהמשחקים המיותרים באירופה.
אני מסכים איתך שהכסף הגדול הורס את התמימות במשחק שאנו כל כך אוהבים. אבל זה מה יש כרגע, ועם זה אנחנו צריכים איכשהו להתמודד. אני לא רוצה שאייאקס תהפוך להיות " סלטיק 2",שאם זה לא איזה מקלט טלוויזיה כמו : דאנפרמלין, הארטס או קילמרנוק, היא לא מסוגלת לנצח אף קבוצה.