לא מצאתי בשום מקום, מהו כל הסגל שזומן למשחקים? ואגב רק אני חושב שבשנים האחרונות לג'רמיין לנס מגיע הרבה יותר קרדיט בנבחרת ממה שהוא מקבל?
איזו בדיחה, פשוט לא ייאמן. 22 דקות, 0-1 להולנד, שקרי לחלוטין. ההגנה שלנו נראית יותר גרוע מביורו (וזה קשה). מסדרים לפחות 4-5 מצבים אדירים לטורקים, הבלם של פיינורד כמעט וכבש שער עצמי הזוי בצורה מדהימה. נבחרת גדולה הייתה פה מובילה בלפחות שלושה שערים עלינו. פשוט מדהים.
הבעיה שההרכב הזה 'חסר בשר' לגמרי, כולם רוצים להשתתף בהנעת הכדור ואין מספיק מי שיאיים על השער או יותר גרוע אין מספיק תנועה לעומק, אם RVP משחק נארסינג לא צריך לשחק, הוא בכלל לא מאיים על השער והיתרון הגדול שלו זה ההרמות אם יש איתו 'חלוץ 9 קלאסי', שזה לא המצב עם ואן פרסי. זו הבעיה בהתקפה, הבעיה העיקרית כמו שארז אמר היא כמובן בהגנה, אם כבר ואן חאל לא רצה את ולאר אני חושב שדה וריי הבלם הצעיר השני של פיינורד עדיף על מרטינס אינדי אבל זה כמובן לא היה פותר את הבעיה, עם כאלה שחקנים בהגנה ואן חאל צריך להעמיד אותם בצורה טקטית מושלמת, כדי שזה לא ייראה זוועה.
דווקא אנחנו אלה ש"עוקצים" במתפרצות מהירות עם רובן ונארסינג. אבל טורקיה היא זו שהייתה צריכה להוביל בהפסקה. ווילמס עם טעויות של טירון כמו גם מרטינס. *** הנה, לירוי פר נכנס סוף סוף.
לשמחתי יש גביע עולמי רק בעוד שנתיים... הנבחרת הזאת באמת לא ברמה כדי לאיים על הנבחרות הגדולות בעולם, אבל משחקן אחד נהנתי היום מאד. במחצית השנייה ראיתי בלם עם פוטנציאל אדיר. שמו ברונו מרטינס אינדי. הוא פשט הצליח בכל ניסיון לחטוף כדור מהטורקים ולמנוע התקפות מסוכנות. חוץ מזה אני מקווה שבהונגריה נראה גם את לירוי פר וריקרדו ואן רייהן בהרכב. הם נכנסו יפה למשחק והצליחו למנוע הרבה בלאגן בנבחרת. דבר אחד הרשה לי כן להגיד, טים קרול פשוט ליצן. הוא עצר כדור נהדר, אבל היה לגמרי לא יציב בכדורי גובה. שטקי פשוט צריך לחזור לשער. הקישור וההתקפה היו לדעתי לא מספיק טובים. הכנסת פר עשתה שינוי חיובי, אבל חסר לי הרבה יותר פעולות טובות של סניידר. ואן פרסי כבש וזה יפה, אבל מה יקרה אם הנטלאר ישחק כחלוץ מרכזי וואן פרסי בקישור? מצדי יכול סניידר להשאר פעם על הספסל. לשני הקיצונים היו מעט עליות וירידות במשחק. רובן כן היה מהבולטים במחצית השנייה, אבל הוא גם הרס במו רגליו התקפה נהדרת. במחצית הראשונה ראינו את נארסינג עם פעולה מאד מאד אנוכית שמאד הצליחה להרגיז אותי. אני חוזר ואומר, נארסינג קיצוני שפשוט הרסני בהתקפות מתפרצות. בהתקפה עומדת הוא לא ממש טוב. אני שמח שסאנה הגיע לאייאקס, נארסינג שחקן עם מגבלויות. אז זהו, כדורגל גדול לא ראיתי, אבל נהדר לנצח את הנבחרת שאמורה להיות הנבחרת הכי מאיימת עלינו. אם אוראנייה תצליח לנצח גם בהונגריה אני מאמין שעשינו צעד גדול לעבר ברזיל.
אני היחיד שמרוצה מהמשחק? הופעה לא מרשימה אך בהחלט מספקת מול נבחרת שעל הנייר אמורה להיות היריבה העיקרית שלנו. ההגנה בהחלט לא הרשימה, למרות שניתן לראות שלמרטנס אינדי יש פוטנציאל גדול. יחסית להופעה שניה שלו הוא היה סביר פלוס בעיני. מי שיותר איכזב אלה המגינים, במיוחד וילמס שהיללתי אותו לפני, אבל אני עדיין מאמין בו, הוא פשוט עדיין מאוד צעיר. צריך לזכור שיש הרבה שחקנים חדשים וצעירים וזה די הגיוני שלא תהיה ישר כימיה בין כולם. יש כניסה של דור חדש לנבחרת, לוקח זמן להתחבר. אגב, לא נראה לי שרוב הנבחרות הגדולות היום הרשימו יותר מהולנד.
אמרתי שאני לא מרוצה? בשביל הנבחרת הזאת עשינו לדעתי את המקסימום. אנחנו במעבר בין דור אחד לשני והמאמן הלאומי נותן להרבה מאד צעירים דקות משחק. בסה"כ טורקיה הגיעה לרב ההזדמנויות שלה מטעויות קשות שלנו בהגנה. אני רק מקווה שבהמשך המוקדמות נראה גם בין היתר את ו.ד ויל חוזר לעניינים, ואניטה מקבל צ'אנס להוכיח את עצמו. אהה, וגם פיירחייפר החבר של עידו צריך לקבל הזדמנות. בצד שמאל אני מקווה שבוטנר מקבל הזדמנויות ביונייטד ואולי בשנתיים הקרובות מיצ'ל דייקס יגדל למגן שמאל הקבוע של אייאקס. זה העתיד. מה שכרגע כן מדאיג אותי שואן רייהן יקבל גם מנוחה. הוא עדיין מאד צעיר ואני קצת חושש שהוא יגמור את הבנזין עד דצמבר. מה שיקרה אז זה חדשות רעות כי הגוף לא יכול לקבל את המנוחה שהיא צריכה. אין לי כרגע מושג מי יכול להחליף את ריקרדו בצד ימין באייאקס. בעיניי זו עלול להיות בעיה גדולה. לסיכום היום. אני מרוצה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx נחמד לציין שלואי ואן חאל עבר לפני כמה חודשים ניתוח באגן שלו. מרטינס אינדי היה כל כך שמח שהוא כמעט 'הרג' את המאמן הלאומי. :aaarofl:
ואן חאל יכול להמשיך עם הנקמה שלו באייאקס...אם לא ואן רייהן הייתי באמת אומר שהמאמן הלאומי איש קטן מלא שנאה ונקמה. אני בהחלט חושב שיהרון זוט שוער עם עתיד, אבל איפה וורמיר? איפה אניטה? מאהר לא קשר הגנתי וקנת' ורמייר פשוט שוער שמגיע לו להיות בנבחרת. אולי לא שוער גדול, אבל לדעתי זוט לא נמצא כרגע מעליו. בכלל, באמת אין לי מושג למה שטקי לא שיחק מול טורקיה. נראה מחר אם הוא ישחק. אם לא, אז אולי עדיף שהוא בעצמו יפרוש מהנבחרת. ואן חאל עושה מאמצים אמיתיים להראות שהוא 'אנטי אייאקס'. ברגע שהוא מנצח כולם שמחים, אבל במחצית הראשונה נגד טורקיה יכולנו גם להיות בפיגור של 3-0...
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx ואני רוצה שימשיך ככה... פחות פציעות לא יזיק לנו... ששחקנינו יתרכזו בקבוצה!
חברת הענק גזפרום הרוסית הולכת להיות הספונסרית הראשית של ויטסה. כמובן שמאחורי המהלך עומד הבעלים, יורדאניה. גזפרום היא גם הספונסרית של זניט. כנראה שקופתה של ויטסה הולכת להתמלא בהרבה מאוד מזומנים.
גזפרום גם הספונסורית של שאלקה. כרגע לא בטוח כמה החברה הרוסית הולכת להשקיע בויטסה. ככל הנראה לא במספרים שרואים ברוסיה או גרמניה. בכל מקרה ויטסה הופכת להיות לאט לאט ה'צ'לסי ההולנדית'. מה שאולי יכול להרגיע אותנו שכרגע הכשרונות ההולנדים לא רצים לשם. לאייאקס, פ.ס.וו ופיינורד יש עדיין שם יותר גדול בהולנד. אני אישית לא חושב שאייאקס צריכה להיות מוטרדת יותר מדי מויטסה. בטח לא מבחינת נוער. אם יורדאניה יישאר בקבוצה אז סביר להניח שהקבוצה תזכה בשנים הבאות באליפות, אבל מסורת לא מקבלים עם כסף... לגבי הערב. עדיין אין דיווח מי יעמוד הערב בין הקורות. הערכה שלי? פורם. לא יודע, ואן חאל עושה לכולם דווקא. בכלל אין לי מושג למה הוא מלכתחילה לא שיחק מול טורקיה כך שאני חושב שגם היום הוא לא מקבל דקות משחק. ההרכב הצפוי: שטקי/פורם, ואן רייהן, פלאר, מרטינס אינדי, ווילמס, קלאסי, סניידר, סטרוטמן, נארסינג, ואן פרסי, רובן.
לואי ואן חאל מצליח בנתיים להשקיט את כולם. הנבחרת בראשות שחקני פיינורד מנצחת בקלות מפתיעה את הונגריה. המארחת עוד הצליחה להשוות, אבל הולנד כבשו שוב וברחו למקומיים. אין לי מושג אם היו נהמות גזעניות, אבל מתוך ארבעת השערים שלוש נכבשו ע"י שחקנים שחומי עור... למרות ששת הנקודות די ברור שהנבחרת הזאת רחוקה מלאיים על הבכירות ביבשת. ההגנה עדיין מאד חדירה, הקישור זה לא זה ואפילו בהתקפה אי אפשר לסמוך בכל משחק שג'רמיין לנס יבקיע פעמיים. מה שכן, בשביל התאריך הנוכחי הולנד במצב מצויין ואת זה אני כן רוצה להגיד. קל מאד לרדת על ואן חאל בגלל כמה החלטות תמוהות, אבל בסופו של דבר אנחנו בתחילת הקמפיין ולקחנו שש נק' משני משחקים מאד קשים. ב-12 באוקטובר נראה את ההמשך. אז משחקת אוראנייה בבית נגד אנדורה. כמה ימים אחרי זה היא נוסעת לרומניה. עכשיו חוזרים לליגה...