תגובות יפות חבר'ה. אין לי הרבה להוסיף לכם. הדבר היחיד שאולי כן צריך להוסיף שצריך לבדוק עד כמה הקבוצות הגדולות בפורטוגל רשאיות לעמוד באדום. היות שהכלכלה הפורטוגלית גם סומנה כמי שעלולה להתמוטט אני מניח שהקבוצות ההולנדיות פשוט צריכות לשמור על שפיות כלכלית בריאה. דבר אחד כן נורא מעניין אותי. אין לי מושג איך הקבוצות מצליחות לגרום לשחקנים לחתום על חוזים בהם יש סעיפי שחרור אדירים. לי יש הרגשה שאם שאייאקס או קבוצה הולנדית אחרת מנסה לעשות אותו דבר נחשים כמו מינו ראיולה, סיגי לנס ורוב יאנסן יעשו הכל בשביל שזה לא יקרה.
להולנדים הכבדים שפה, אפשר סקירה על סגל הנבחרת? אני רואה הרבה שמות צעירים בפנים והרבה שמות מוכרים בחוץ, מי אמור לקבל חלק משמעותי בקמפיין?
חוצפן חיובי, לואי ואן חאל נכנס למוקדמות האלו עם סגל יותר צעיר. בעיקר בהגנה תראו שחקנים חדשים. כרגע המאמן הלאומי גם מעדיף את הנטלאר כחלוץ מרכזי ורובין ואן פרסי שוב ישב מחר על הספסל. אריאן רובן ולוסיאנו נארסינג יקבלו את המקומות בכנפיים. לא בטוח כרגע מה יקרה במרכז השדה, אבל כנראה שלירוי פר יקבל תפקיד חשוב בקישור. נייג'ל דה יונג לא הוזמן ויש גם סיכוי שיורדי קלאסי יקבל דקות. יהיה משחק קשה. הטורקים לא פראיירים ויהנו מהרבה מאד תמיכה מהטורקים שגרים בהולנד. על הנייר טורקיה היא היריבה הכי קשה של הולנד בבית. מספר שחקנים לא הוזמן בגלל שהמאמן הלאומי רוצה כרגע שחקנים שלא עברו לקבוצה אחרת בימים האחרונים של חלון ההעברות. אפלאיי, נייג'ל דה יונג ורפאל ואן דר וארט נשארו בבית.
ממש אהבתי את ההרכב. באיחור של חודשיים נארסינג שחקן הרכב. Stekelenburg; Janmaat, Vlaar, Mathijsen, Willems; Strootman, Sneijder, Fer; Narsingh, Huntelaar, Robbe ולאר פותח, פר מקבל את הקרדיט שמגיע לו על פתיחת העונה המדהימה שלו. הרכב נחמד מאוד בסך הכל.
ארז, תמחוק את ההרכב שלך. ה'טלחרף' בא הבוקר עם הרכב שלדעתי פשוט הזוי לגמרי: שוער - טים קרול (ניוקאסל) מגן ימין - דרל יאנמאט (פיינורד) בלם - ג'ון הייטינחה (אברטון) בלם - ברונו מרטינס אינדי (פיינורד) מגן שמאל - ייטרו ווילמס (פ.ס.וו) קשר - קווין סטרוטמן (פ.ס.וו) קשר - ווסלי סניידר (אינטר) קשר - יורדי קלאסי (פיינורד) קיצוני שמאל - אריאן רובן (ביירן) חלוץ - רובין ואן פרסי (מנצ'סטר יונייטד) קיצוני ימין - לוסיאנו נארסינג (פ.ס.וו) -------------------------------------------------------------------------------------- לי ברור שההרכב הזה ישתנה עוד הרבה פעמים. ואן חאל לא צריך להעיף את שטקי בגלל טעות אחת מול בלגיה. הוא הציל במשחק עוד 2-3 שערים די בטוחים. למה לירוי פר לא משחק? הבחור נמצא בכושר אדיר. ההתלהבות משחקני פיינורד מאוסה ומיותרת לגמרי. באירופה הם לא הראו דבר....ברור לי שואן דר ויל יעוף את יאנמאט בקרוב לספסל. יומו של ואן רייהן יגיע, הוא שחקן יותר טוב מיאנמאט, אבל עדיין מאד צעיר. מגן שמאל? עשו לי טובה עם ווילמס, בוטנר משחק במנצ'סטר יונייטד...ההעדפה של ואן פרסי היא מובנת ועכשיו הגיע תורו של הנטלאר לשבת על הספסל. בצד אחד אני מה זה אשמח אם הולנד לא תנצח היום רק בשביל לרדת על כמה שחקנים, אבל בסופו של דבר אין לי חשק לראות פה קרוב לעשרים אלף טורקים (הרב נולד פה) יורדים על הולנד ומבזים את ההמנון.
לי אין בעיה עם ההרכב הזה, לדעתי בסדר גמור. העיקר שמטייסן העגלה הזה לא בהרכב. מה שכן, פר, בכושר שלו, באמת חסר לי. ווילמס זה לדעתי המגן השמאלי הכי טוב שיש להולנד. אין לו ניסיון, וזה חיסרון. אבל מבחינת יכולת הוא עולה בכמה רמות על פני שאר המגינים השמאליים שלנו. בהחלט צריך להריץ אותו בהרכב כמה שיותר ובעיית המגן השמאלי תפטר להרבה שנים. לגבי בוטנר "שמשחק במנצ'סטר יונייטד", לא חושב שצריך להעלות את השם שלו בכלל, כל עוד הוא אפילו לא נכלל בסגלים למשחקים שלהם. גם לא חושב שהוא צריך לקבל יתרון על פני שחקנים אחרים עצם זה שהוא שייך למנצ'סטר הגדולה.
מי זה janmaat והאם הוא פותח במקומו של ואן ריין בגלל משחקו הזוועתי מול הירנביין או שזה יהיה קבוע? סה"כ שינויים מרעננים אבל לא יכול שלא להתאכזב מזה שאין אפילו שחקן אייאקס אחד בהרכב הפותח
שמע, שטקי בחוץ זה טמטום. הבחור הציל גם מספר כדורים מול בלגיה. ואן דר ויל פשוט שחקן יותר טוב מיאנמאט. הקטע של ואן חאל אם זה שהוא לא הזמין אותו בגלל שהוא עבר לאחרונה לפ.ס.ז לגמרי לא מעניין אותי. את אי זימונו של ו.ד וארט אני דווקא מבין. אגב למה עמנואלסון לא יותר טוב כמגן שמאל מווילמס? הבחור מפ.ס.וו לא יודע להרים כדור! הבעיה הכי גדולה שלי זה הקישור. השישו ושמחו שעושים מיורדי קלאסן פשוט מאוס. מדובר בבחור שיש לו כדורגל, אבל הוא לא יותר טוב מפר או מאניטה. סטרוטמן? חמום המוח שמאז שואן בומל הצטרף לפ.ס.וו מרשה לעצמו להתנהג כמו ערס. למה הוא בהרכב? בגלל שיגידו שואן חאל 'איש אייאקס'? גיא צודק, שמתם לב שאין בהרכב שום שחקן אייאקס ולפיינורד יש לא פחות מ-3 שחקנים בהרכב! משום מה פיינורד כבר עפה מאירופה ולא זכתה באליפות... אני באמת לא הולך הערב לשבת מול הטלוויזיה בשביל לקוות שהולנד לא מנצחת, אבל ואן חאל מגזים. טורקיה נבחרת לא רעה ואסור לזלזל בה בטח כשבארינה הטורקים יעשו יותר רעש מההולנדים. יהיה משחק מאד לא פשוט בשביל הולנד ולדעתי ואן חאל יותר מדי סומך על שחקנים שעדיין לא הוכיחו דבר בקריירה הקצרה שלהם.
מסכים שזה מוזר להחליף ככה שוער, זאת עמדה שעדיף לא לעשות בה רוטציות. שוער צריך לדעת מראש שהוא מספר אחד של הנבחרת בשביל להשרות עליו שקט וביטחון. אבל אם ואן חאל מעדיף את קרול..נו שיהיה. מבחינת יכול נטו לא חושב שהוא נופל מסטקי. בטח אחרי שקרול היה לאחד השוערים המצטיינים ברפמיירליג בעונה שעברה ולסטקי היתה עונה זוועתית ברומא. ואן דר ויל לא זומן, ככה שזה כבר סיפור אחר, למרות שאני לא מהחסידים שלו. נראה איך יאנמט מסתדר בעמדה הזאת (אגב, גיא, הוא מפיינורד). אני אישית נורא מתלהב מוילמס. בעיני זה רק עניין של זמן עד שהוא יהפוך לשחקן אדיר. יש לו את כל הנתונים להפוך לאחד הטובים בעולם בעמדה שלו. עמנואלסון כבר לא יודע אם הוא זוכר איך לשחק בהגנה. מאז שהוא במילאן הוא משחק בעמדה שונה לגמרי. תאמת, אני גם לא מופתע שואן מרויק לא זימן אותו בזמנו, קשה לי למצוא לו מיקום ספציפי על המגרש בנבחרת. בעיני הוא יותר מתאים להיות סותם חורים, ולא שחקן הרכב. סטרוטמן, אם נתעלם לרגע ממה שאמרת עליו, שי, הוא בהחלט שחקן עם קבלות. אני מאוד מעריך את השחקן הזה, כמובן שלאישיות שלו אני פחות מתחבר.
דימה, סטרוטמן עוד לא השיג דבר. אוקיי, גביע הולנד עם קבוצתו...אניטה למשל היה מן הברגים החשובים באליפות של אייאקס http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אחחח, בסופו של דבר המאמן קובע, לא? אם אנחנו הערב ננצח אז ואן חאל ראה את זה נכון. אם נפסיד הולנד בבעיה וסביר להניח שהתקשורת הולכת לרדת על המאמן הלאומי. בכל מקרה אני רוצה להאמין שואן דר ויל יחזור לעמדת מגן ימין וגם ואן רייהן עדיין בתמונה אם יצליח למשל בליגת האלופות. חוץ מזה אני בטוח שלירוי פר גם יקבל דקות, אולי כבר בהונגריה. בטח אם לא ננצח היום. ההגנה נשארת בעיה, אבל הקמפיין הזה ארוך. לדעתי נראה עוד הרבה שחקנים אחרים פותחים בהרכב. הולנד נמצאת בתקופת מעבר אמיתית וזה יקח זמן.
לא יודע מה איתכם, לדעתי גם שנה שעברה יאנמאט הוכיח שהוא המגן הימני ההולנדי הטוב ביותר, בהתחשב באלטרנטיבות. אין לי בעיות עם ההרכב, קלאסי שחקן טוב ואני מעדיף אותו על פר למרות פתיחת העונה המצוינת שלו, פר שחקן יותר נייד ומכסה שטחים אבל עם קלאסי לא כל ניהול המשחק יופקד על סניידר, שיוכל להיות חופשי יותר למעלה. מה שכן, גם אני מעדיף את אורבי על ווילמס.
אין ספק שגם לאניטה יש מקום, לא רק בסגל אלא גם בהרכב של הנבחרת. כמו שאומרים, כאבי ראש בריאים. זה מצויין שיש לנו כזה מבחר של שחקנים איכותיים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx מה שכן, באמת חבל שיש רק שחקן אייאקס אחד בסגל. אבל אני גם לא מאשים את ואן חל בכך. חוץ מסים דה יונג, שיש לו תחרות מטורפת על העמדה שלו בנבחרת, אין איזה הולנדי באייאקס שראוי לזימון בטווח הקרוב.
וירחיבר להרכב! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx אני גם נגד ינמאט מפיינורד, ובהחלט לירוי פר יכול לשחק על חשבונו של קלאסי.
איזה הרכב. הפוך לגמרי. טוב, נארסינג פותח זה הפלוס היחיד אני מניח. לירוי פר לא מקבל הרכב אחרי פתיחת עונה כזאת....מה עוד הבן אדם צריך לעשות, להבקיע מהירח?