http://www.nrg.co.il/online/3/ART2/080/580...loc=11&tmp=3732 האיש פשוט גמר את הסוס, בגיל ששחקן צריך להיות בשיא הקריירה. כישרון מבזובז. עוד אחד ממפונקי ארקדי. מזמן היה צריך להיות באירופה, במקום זה אחרי גיל 28 לא רואים ממנו כלום. עבר פציעות זה נכון, אבל גם בשיא הקריירה לא הצליח להותיר רושם במסגרות שהן מעבר לליגה. שורה תחתונה, עוד שחקן מבזובז(למרות כל האליפויות שלו, היה חייב להשיג הרבה יותר) - מייצג נאמנה דור שנות האלפיים.
ככה זה שהכל הולך בקלות... לא רק זה שגם הירידה ברמה בבית"ר לא הזיזה לו כי עדיין היה לו ביקוש,מקווה בשבילו (ובמיוחד בשביל בני יהודה)שהוא יתעורר בזמן לפני שהוא יגיע לסטטוס ראובן עובד שזה אומר שהוא כבר לא יוכל להתעורר ולהיות טוב.
אמרתי כבר בעבר, אבל אני אגיד שוב, כי זה נורא מתקשר. לא חושב שמתישהו בקריירה שלו מיכאל זנדברג באמת היה טוב מאוד, או כזה שיכול לסחוף אחריו קבוצה. אף פעם לא ראיתי בו משהו מעבר לכדורגלן טוב שידע לנהל את הקריירה שלו בצורה המבריקה ביותר, כך שתיווצר התחושה שמדובר בקבלן תארים. הוא לא היה משמעותי באף אחת מהקבוצות בהן לקח אליפות וכשנדרש להיות כזה, במקרה של ביתר ירושלים בעונה החולפת, ראו עד כמה זה לא זה. הוא שחקן טוב עם נתונים לא רעים. בליגה שלנו כמעט ואין פתרון לכח שלו. עם זאת, אני לא חושב שהוא שחקן שיכול לסחוף אחריו קבוצה. אפילו לא לכפות עם בני יהודה סדר חדש בצמרת ליגת העל.
אני לא חושב שההגעה של זנדברג לשכונה הייתה בשביל שהוא יסחוף אחריו את הקבוצה. מדובר בשחקן טוב שלא מצא קבוצה אחרי התקופה בבית"ר ירושלים ובני יהודה חשבו שזו החתמה טובה בשביל להחזיק את הקבוצה בצמרת. ובדיוק בגלל זה החתימו אותו.
זנדברג היה השחקן הטוב ביותר של בית"ר בעונת האליפות של יוסי מזרחי, הוא היה מלך הבישולים(13) ושחקן העונה, גם עונה לפני במכבי חיפה הוא היה מצוין ויחד עם עידן טל ובוקולי לקח את חיפה לאליפות מרשימה. אבל הוא לא ידע לשמור על עצמו ובשנתיים האחרונות הוא זוועה ולדעתי הוא גם לא ברמה של בני יהודה עד כמה שזה נשמע מוזר. כנראה יחזור להפועל פ"ת או הפועל ר"ג בשנים הקרובות ויסיים שם את הקריירה כמו איזה אסי דומב.
אני מאמין שהוא התכוון לעובדה שהפועל ומכבי תל אביב, שתי קבוצות שמעל בית"ר ירושלים בטבלה כיום, נאבקו בקיץ על שירותיו של שחקן ספסל בבית"ר בעונה שעברה.
מכבי ת"א לא הייתה כזו חזקה במאבק על זנברג. זה שהיו פרסומים עוד בעונה שעברה שזנברג יעבור למכבי, לא בהכרח אומר שזה באמת נכון. הפועל קנתה את זנברג בלי הרבה מאבק מול קבוצות אחרות.
אין ספק שמיכאל זנדבג זה לא השם שנשלוף כשנדבר כאן על אגדות כדורגל. אבל אי-אפשר לקחת את מה שזנדברג כן עשה. מדובר בשחקן ליגה טובה מאוד שבלט בעיקר במשך שנתיים - בעונה האחרונה שלו במכבי חיפה הוא היה השחקן הכי טוב בליגה יחד עם גוסטבו בוקולי. אף מגן לא הצליח לעצור אותו והוא כבש ובישל במספרים יפים. וכמובן שאי-אפשר להתעלם מהעונה הראשונה שלו בבית"ר - בעונה ההיא דווקא היה ניתן לראות בזנדדברג ניצוצות של מנהיג. אלו לא רק המספרים היפים - 13 בישולים - שיאן הבישולים של הליגה, אלא גם הטיימינג - את רוב המשחקים בית"ר ניצחה בקושי על חודו של שער. המשחק שלה היה תקוע עד שזנדברג לקח את הכדור, עבר שחקן, הרים מהאגף וסגר עניין. הבעייה של זנדברג היא שהדברים הגיעו לו בקלות והוא לא באמת נלחם, למרות שהוא מצליח לרמות לא מעט בקטע הזה. לזנדברג יש חיוך כובש, הוא יודע להתבטא והוא בחור כריזמטי - אבל נראה שהוא משקיע רק שהוא רב עם השופטים. זנדברגמ שחקן שבע כרגע - הוא עשה הרבה מאוד כסף בתקופה בבית"ר, יש לבחור הזה חמש אליפוויות ברצף עד לא מזמן. זנדברג מאוד איכזב אותי כשהחליט לעזוב לבני-יהודה, הוא לא מבין שהוא עשה טעות. זנדברג היה פצוע לתקופה ארוכה ולא הראה יותר מידי רצון ומוטיבצייה לחזור להרכב - הוא לא ניצל את הפציעה של ווציצ'ביץ' למשל, הוא וויתר מהר מידי. להפועל הוא לא יחזור, גם לא לבית"ר או מכבי חיפה, ואני בספק אם מכבי תפזול לכיוון שלו בעונה הבאה - במכבי בכלל בונים על צעירים. נראה כאילו זנדברג סיים את הסיפור שלו בכל הקשור לצמרת הכדורגל הישראלי. עוד נראה עוד הבלחות פה ושם - זנדברג ללא ספק אחד המרימים הטובים בארץ, אבל הוא לא יוכל להיות שחקן מכריע. הוא איבד את המהירות והזריזות, הכושר שלו בקאנטים. אם כבר מדברים על בני-יהודה - גם עומרי אפק כלל לא משדרג את הקבוצה, אבל המקרה שלו שונה לגמריי מזנדברג - הם אולי באותו הגיל, אבל אפק נראה הרבה יותר טוב פיזית. הוא עדיין שחקן מהיר מאוד עם כושר גופני טוב. המשותף לשניהם - שובע. אפק היה צריך להגיע הרבה יותר רחוק בכדורגל. זנדברג לידו נראה כמו אבי נמני.
מסכים,שניהם אמורים להראות יותר,שניהם נראים שבעים וחבל שכך כי שניהם מאוד כישרוניים ויכלו לשדרג משמעותית את בני יהודה.
בני יהודה משחקת מצויין בגלל השחקנים שהיו לה בתחילת העונה. הקבוצה הזו היא קבוצה מגובשת שמצליחה להשיג תוצאות טובות וכרגע ממוקמת במקום ה-4. התוספת של זנדברג ואפק אולי הייתה בשביל לשדרג את הקבוצה אבל זה לא כך. בינתיים גיא לוזון מוציא את המקסימום מהקבוצה ואני אישית מרוצה מזה.
אם אני לא טועה אפק התחיל את העונה בבני יהודה והיו לא גם כמה משחקים די טובים בתקופה הטובה של הקבוצה. במקרה של זנדברג,שווה לבני יהודה לקבל תקופה קצת פחות טובה בגללו אם בעתיד(שנה הבאה) זה ישתלם להם
זה שזנברג גמר את הסוס זה עניין אחד, וגם הוא סובייקטיבי. אבל לומר שזנדברג מייצג נאמנה את דור שנות האלפיים זו טעות. זנדברג היה שחקן ליגת העל, ועל הרמה המדוייקת שלו אפשר להתווכח. אבל לא כל שחקן טוב בליגת העל חייב לצאת לחו"ל, לא כל שחקן טוב בליגת העל רוצה לצאת לחו"ל או מתאים לחו"ל. בעצמך אמרת שחוץ מאשר בליגה זנדברג לא הוכיח את עצמו. ואבוקסיס? גם כן שחקן ליגה לגיטימי. אפילו דוידוביץ'. מישהו צריך לשחק בליגה ולא כולם טסים לחו"ל לשחק, גם לא במדינות כדורגל מפגרות יותר מישראל. יש את הבינוניים שעושים טיול בבלגיה לראות עולם ולעשות כסף, יש את הטובים מכולם שמגיעים לספרד, אנגליה וגרמניה, ויש את הטובים לליגה.
אני לא חושב שזנדברג התאים לחו"ל, הן מבחינת אופי והן מבחינת יכולת. הוא שחקן ליגת על לגיטימי ביותר. אני רק מקווה שהוא יתחיל להראות קצת מהיכולת שלו בבית"ר ולעזור לבני יהודה להגיע להישגים.
הנפילה של האפס הזה התחילה כשהוא זילזל בבית"ר ירושלים ובמה שהיא נתנה לו, במקום לפרגן לנו על סכומי הכסף הענקיים שהוא הרוויח אצלנו ולתת לנו עד הסוף מחויבות ורצון לעזור לקבוצה הוא הלך איתנו ראש בקיר, עשה בעיות באימונים, לא התאמץ במשחקים כששיא השיאים היה במשחק מול בני יהודה ב"טדי" (2:2) הכלב היה מצב של אחד על אחד מול איינגובה ובמקום לכבוש הוא בעט דרטא לכיוון קטמון ןזה הצטרף לשורה של טעויות ששחקן עם נסיון כמו שלו לא יכול להרשות לעצמו לעשות, באותו רגע הוא גמר לעצמו את הקריירה בקבוצות גדולות וזה לא סתם שהוא לא הצליח בהפועל ת"א ואני גם מאחל לו שלא יצליח בבני יהודה.
בני יהודה מנצחת את הפועל פ"ת בתוצאה 2-0 בזכות 2 שערים לחיבורי הקורות של יבריץ'. את השערים מבקיעים משה ביטון ולירוי צעירי. משחק מצויין של בני יהודה שמראה שההפסד להפועל ת"א לא גרם למפולת בשכונה ובני יהודה מראה אופי וחזרה מהירה לשגרת הנצחונות. כרגע בני יהודה מרוחקת 6 נקודות ממכבי ת"א שנמצאת במקום ה-3. יש עוד 4 מחזורים לסיום העונה ועוד 12 נקודות בקופה. אם בני יהודה יצליחו להוציא את המקסימום מהמשחקים הבאים יש אפשרות להתמקם במקום ה-3 עוד לפני הקיזוז של הנקודות.