בני יהודה, ה.חיפה, אשדוד, עכו, רמה"ש, סכנין ור"ג

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י שי, ‏6/7/12.

1. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

וכמעט כולם עזבו את הארץ (בדרך כלל בתום עונה אחת) עם תווית של כשלונות קולוסאליים על המצח, נתון שדי בו כדי להסביר מדוע נזנח השוק הדרום אמריקאי באופן כמעט מוחלט.

נערך לאחרונה ב: ‏14/12/12
  2. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אין דבר כזה שוק דרום אמריקאי, לחפש שחקן בארגנטינה ולחפש שחקן בקולומביה (שוק שבארץ מעולם לא התייחסו אליו, בלי קשר לכך ששיחקו ומשחקים פה כמה קולומביאנים, למרות ההתאמה הגבוהה יותר לצרכים בישראל מבחינת רמה וכסף) אלו שני דברים שונים לחלוטין, והבחירה לזנוח או לא תלויה בעיקר בסוכנים מכיוון שהקבוצות תלויות כמעט לחלוטין בסוכנים בנוגע לזרים.

שחקן ארגנטינאי טוב (במונחים של ישראל) לרוב לא יסכים להגיע לכאן בכלל, בוודאי לא יסכים להיבחן ואם איכשהו עדיין יצליחו להחתים אותו זה יהיה תמורת סכום לא מבוטל בקנה מידה המקומי וחשוב מכך, ביחס לתרומה שהוא יכול לתת.

הרחבתי פה הרבה בעבר בנוגע להחתמות של מכבי חיפה, לכאורה מועדון מסודר ואפילו עם "סקאוט" של המועדון, שמסתמכת כמעט לחלוטין על סוכנים מקורבים או מקורבים סוכנים. אם זה פליימקר לא רע בכלל מפאראגוואי שהגיע לשחק קשר אחורי, חלוץ ארגנטינאי שאף אחד לא ראה משחק בבוגרים וכצפוי התגלה כחתול בשק, או בלם לא רע (ממה שראיתי, גם בחצי עונה שלו פה הוא היה בסדר ביחס לחבריו לעמדה - הכוונה לקאנוטו) שפומפם כמשהו שהוא לא ולכן גם האכזבה אחרי ההשקעה הגדולה יחסית בו - השקעה גדולה בשחקן רוטציה בקבוצה קטנה של שכונה, שאמנם זכתה בטורניר אחד עמו בסגל כשחקן תורם, רק בשביל להמחיש את יוקר השוק בשביל ישראל.

ארגנטינה, לדעתי, הוא השוק הכי לא מתאים לישראל בדרום אמריקה. לחלק גדול מהשחקנים שם יש אופציה לצאת לאירופה עם פאספורט מקומי, מה שמוריד מהאטרקטיביות הישראלית. יחסית לשאר הליגות ביבשת המשכורות שם טובות (גם אם לא מגיעות תמיד בזמן או בכלל) מה שמייקר את תנאי ההחתמה. קשה מאוד למצוא שם שחקן אפילו נחמד שלא מוכר כבר בכמה ליגות יותר או לא פחות אטרקטיביות מישראל ומסתובבים שם המון סוכנים/סקאוטס. השחקנים תופסים מעצמם (מקצועית) בשל היותם ארגנטינאים ומבחינת חלק גדול מהם, ללא שדרוג כלכלי משמעותי, ישראל זו לא אופציה אטרקטיבית. ועוד. דווקא שווקים יותר מתאימים נשארים יתומים יחסית וזאת מכיוון שאין פה באמת מועדון אחד אפילו שעובד ברצינות בתחום הזה, הכל תלוי בסוכנים שעימם בעל המועדון, המאמן, הסקאוט או בעל תפקיד אחר מכירים ועובדים....

3. אלי מתחן Member

מה היה המעמד של גלבאן בארגנטינה?

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

בקבוצת הבית שלו הוא נחשב לשחקן מוכשר שהראה ניצוצות כנער וברסרבה, בבוגרים לא עשה דבר למרות שתמיד היה דיבור חיובי סביבו אצל אוהדי הקבוצה, ולכן הושאל מהמועדון ליעדים פחות אטרקטיביים. הייתה לו שנה לא רעה באקוודור כך אומרים (אני לא ראיתי אותו שם) ובהמשך חזר לארגנטינה וקיבל צ'אנס ראשון ממשי בליגה הבכירה בסן מרטין. את הצ'אנס הוא לא ממש ניצל ומילא תפקיד של שחקן רוטציה בסן מרטין שירדה ליגה בסוף הטורניר, התחיל כשחקן הרכב אבל כמות הדקות ירדה בהמשך. לדעתי הוא היה צריך לקבל יותר דקות שם, הראה יכולת מעניינת במשחקים שראיתי, אבל אולי היה זה מצב הקבוצה שמנע ממנו לפרוץ. האמת שאילולא ההצעה מישראל, למרות חיבת אוהדי חימנסיה, הכיוון של הקריירה שלו לא נראה טוב בשלב הזה.

ככה שלישראל הוא הגיע עם רקורד ממשי של כלום, להוציא עונה באקוודור, אבל עם מחמאות מאוהדי חימנסיה שהיו מוכנים לספר לכל שלבחור "יש כדורגל" ופה ושם דקות טובות ללקט של הקלטת. זה סוג השחקנים שאפשר להביא מארגנטינה במחירים סבירים, וקשה לי להאמין שרבים מהם יתגלו כ"פדרו גאלבאנים".

5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מה בנוגע לקולאוטי ודירסאו (ברזילאי)?
    עד כמה שאני זוכר נכון קולאוטי היה חלוץ פותח בבוקה לא?

באותו עניין, אני יודע גם ששילמו לא בעט דל דיאגו קרוסה. (מקווה שאני זוכר נכון את השם). בלם די טוב שלדעתי סתם נפל על עונה לא טובה של שאר הקבוצה.

6. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אני לא יודע כמה אפשר להגיד על שחקן בן 27 שמגיע מליגה שנייה בארגנטינה שהוא מוכשר ולצפות ממנו להיות פה כוכב גדול ועוד שהוא מגיע בינואר ולוקח לו זמן להתחבר לקבוצה
    הוא בסך הכל היה בסדר גמור בחצי עונה שהוא שיחק פה ולא המשיך כי הקבוצה התפרקה בסוף אותה עונה וכל הסגל כולל הישראלים עזב.

אבל הוא הגיע לקבוצה שהיא הייתה מקום אחרון וסיימה עונה עם רבע גמר גביע ומרחק כמה נקודות מאירופה + זכייה בגביע הטוטו
    והייתה לו תרומה לא קטנה על השיפור בקבוצה.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

כי הוא שחקן לא רע, לתקופה קצרה הוא נחשב לשחקן מבטיח אבל כל פעם שקיבל הזדמנות להוכיח את עצמו ברמה הגבוהה של ארגנטינה (אסטודיאנטס) הוא נעלם או סתם לא הצליח לשמור על יכולת גבוהה לאורך זמן. גאלבאן, שירד ליגה עם סן מרטין ולא כשחקן מוביל בקבוצה, היה בסבירות לא קטנה בדרך לקריירה כמו של פיאטרס. בשני המקרים הקבוצות הימרו על שחקנים עם יכולת מסוימת שלא הצליחו להוכיח את עצמם, אחד מהם הפך לכוכב, האחר עבר פה בלי תהילה ובלי בושה כמו שאומרים בארגנטינה... ואלו בדיוק השחקנים, מבחינת המצב בקריירה, שאתה יכול להביא במחיר סביר מארגנטינה ולקוות שיצליחו.

פיאטרס אמנם הגיע לישראל אחרי תקופה מחוץ לפרימרה, אבל ידע לפני עונות מלאות בליגה הבכירה בהן מדי פעם הראה יכולת שגרמה לקבוצות להמשיך להמר עליו, כמו אסטודיאנטס. כולל עונת בכורה (בפרימרה) מרשימה עם לוס אנדס, חרף ירידת הליגה של הקבוצה הקטנה.

לא. הייתה לו עונת השאלה לא רעה כחלוץ הרכב בבאנפילד, בכל העונות שלו בבוקה הוא היה שחקן ממש ממש שולי ומיעט לשחק. בעונה לפני שחתם בישראל הוא שיחק קצת יותר מ-200 דקות בלבד כל העונה (בליגה), גם בגלל פציעות אבל שוב זו המחשה מה צריך לקרות בשביל ששחקן טוב (יחסית לישראל) מארגנטינה ינחת כאן.

קולאוטי גם הגיע לישראל בתקופה שונה מהיום, מבחינת השוק הארגנטינאי, והוא גם עלה סכום כסף יחסית לא פעוט לתקופה ההיא למי שהיא לא אחת מהעשירות בישראל.

אני לא ראיתי יותר מדי הופעות שלו פה, אבל הוא הגיע לישראל בדיוק שהקריירה שלו התחילה לרדת ולראיה המשך הקריירה הדי עלוב שלו אחרי שעזב את מכבי חיפה (ביחס לזו שלפני החתימה). תוסיף לכך שהוא כנראה לא ממש התלהב לשחק פה וגילה חוסר חשק די מוקדם.

אלו דברים שקשה לחזות, או בלתי אפשרי שאתה בכלל לא מנסה לחזות אותם כמו בישראל, גם אני מודה שחשבתי שלא יהיה לו בעיה להפוך לאחד הבלמים הטובים בליגה (כתבתי זאת אפילו כאן באייסוקר אני חושב). אבל כמו במקרה קולאוטי זו לא דוגמה טובה כי אכן שולם עליו לא מעט כסף והוא הגיע לקבוצה גדולה.

--------
    הנקודה שלי היא שהסיכוי של קבוצה ישראלית למצוא בשוק הארגנטינאי מציאות, כלומר שחקנים שישדרגו את הקבוצה בסכום נמוך יחסית, הוא בכלל לא גבוה. בגלל זה, יחד עם סיבות נוספות שפירטתי קודם לכן בנוגע לאי ההתאמה של השוק לישראל ומעבר לחובבנות של המועדונים פה בנושא זה, לא פלא שלמרות שמדובר ביצואנית השחקנים הגדולה בעולם יחד עם ברזיל, בישראל אין נציגות גדולה של ארגנטינאים.

יש שווקים אחרים באמריקה שהרבה יותר מתאימים לישראל נכון להיום, אבל כמו שציינתי זה לא ממש משנה כי השחקנים ימשיכו להגיע מאיפה שהסוכנים המקושרים יבחרו לחפש...

8. Don Joan Roman Member

אליאס תודה על התגובה בנוגע לקולאוטי אני זוכר שהיו לי כאן ויכוחים גדולים מאוד מול אוהדים ירוקים שטענו בפני כי קולאוטי זה חלוץ פותח בבוקה ואמרתי להם תמיד שזה לא נכון

9. EO11 בפה אליל היכל התהילה

צירוף מקרים יפה: בנוער הבוקר הפועל חיפה חזרה מפיגור 2-0 בדרבי מול מכבי ל- 2-2 בדקה ה-85, ועכשיו מה שקרה בקריית אליעזר.

10. ENGLAND Member

לא יאומן ההשפעה של אלי כהן על ר"ג.
    משחקים כדורגל, ממשיכים משבוע שעבר מסירות ומסירות עד שמבקיעים.
    בני יהודה לא הגיעו לשום מצב אתמול, היה צריך להיגמר 4-0 לרמת גן.
    חבל שיש טוטו באמצע שבוע שיגרום לשחקנים להתעייף.
    ארקין הציל את רמת גן מיורדת בטוחה על ידי שפיטר את פרדי

11. Ice Cream חסה

שוב בלגאן ברמה"ש: הפעם מנחם קורצקי התפטר אחרי שטל עזגד שלח אותו לנוח בסופ"ש ולא לבוא למשחק (ולא הורשה להתראיין גם), אחרי שביום חמישי מרוב עצבים בחר להשעות 2 שחקנים (רועי ליבוביץ' ועשהאל בן שבת) עד יום ראשון.

בני טבק שההשעיה נעשתה ללא ידיעתו ובלי להתייעץ איתו לא אהב את ההחלטה (כי הוא לא רצה להשעות את ליבוביץ' כשגל ניר פצוע), וביחד עם טל עזגד ביטל אותה. קורצקי לא אהב את זה שפוגעים בסמכותו (לטענתו) והחליט כאמור להתפטר.

חבל, דווקא קורצקי די הוכיח את עצמו ואם הוא ישיג את תעודת הפרו הוא יכול להפוך למאמן טוב לליגת העל, במיוחד מקבוצת הבית שלו רמת השרון, אבל 2 מאמנים ביחד זה לא משהו שהולך לאורך זמן, ולא רק בישראל.

12. Ice Cream חסה

באולפן בועטים הזה של ערוץ 1 טל עזגד אמר היום במפורש שהוא ובני טבק התערבו בהחלטה של קורצקי כי הם חשבו שלהשעות את רועי ליבוביץ' מהסיבות שקורצקי השעה אותם, זה מסוכן לשבת. מה דעתכם?

13. Don Joan Roman Member

אני רוצה לבקש מכולם לעמוד דום ולמחוא כפיים: הוא חוזר, מוריניו הישראלי חוזר והפעם להפועל עכו, מכבי תל אביב ומכבי חיפה מצטער בשבילכם יש לנו אלופה חדשה: הפועל עכו.
    בהצלחה למוריניו מלך העולם.

14. crazyblue5 למען האיש עם המגל והפטיש

אם הוא ישאיר אותם בליגה הוא בהחלט יהיה שווה ערך למוריניו

15. Don Joan Roman Member

אתה טועה אחי אם הוא יעשה את זה הוא יתעלה עליו