לפי ספורט 5, רפי כהן, שירד עם נס ציונה לליגה א', סיכם ברמה"ש (בליגת העל להזכירכם). מה ההיגיון בלהחתים בליגת העל מאמן שירד מליגה לאומית?!
מסכים. בוואן היה כתוב שבן זקן רוצה לצאת לדרך חדשה עם ההחתמה של קלינגר. כרגע נראה שבן זקן מאס בצמרת/אמצע מהעונות האחרונות והוא רוצה תחתית.
אם כך ספורט 5 צריכים לבדוק את עצמם... עריכה: בדקתי, הוא פוטר משם כשהיו מקום שישי או משהו כזה. בכל אופן מינוי מוזר למדי.
מקום שישי לפני שנה וחצי(2012), סיימו את העונה במקם ה-11 אם אני זוכר נכון בפלייאוף תחתון. העלה אותם ליגה ב2009, וב2010 ו2011 הוביל את הקבוצה לפלייאוף עליון. לא יודע עד כמה המינוי מוזר, וזה לא בגלל שאני כל כך מחזיק מרפי כהן. איזה שמות של מאמנים יש לך בחוץ לקבוצה כמו רמת השרון? שמעון הדרי?
יכלו לבדוק עם לחמן או משהו כזה.. קצת מוזר שמאמן שאימן בנס ציונה ובהכח יאמן פתאום בליגת העל. בכל אופן, מתי כבר יאחדו את רמה"ש, רעננה, בית"ר כפ"ס ולפחות אחת מההרצליניות לבני השרון?! אני לא שלם עם העובדה שהעונה ישחקו שתי קבוצות עם קהל קטן יותר משל נערים ב' של מכבי נתניה.
לחמן מאמן את ראשון לציון וחתם לעוד עונה לפני כמה ימים ולמה שיאחדו? עדיף 10 קבוצות בלי קהל מקבוצה אחת בלי זהות
מתי הייתה העונה האחרונה שאייל לחמן אמר אחריה, וואלה הצלחתי השנה? אולי 03/04 עם הגביע בסכנין. 9 שנים של כלום ושום דבר. אתה רושם אחת ההרצליינות כאילו קיים סרט כזה שמכבי תאוחד והפועל תשאר קבוצה בנפרד. מתי כבר יבינו לכל הרוחות שאיחוד לא יפתור שום בעיה של קהל אלא רק יחריף אותה. אם רעננה, רמת השרון, מכבי והפועל הרצליה מביאות יחד 700-600 צופים למשחק קבוצה מאוחדת לא תביא את ה-700 האלה, היא תביא מחצית מזה במקרה הטוב ו20% מזה במקרה הריאלי. אני קרוב ל-20 שנה מגיע לכל משחק בית של מכבי הרצליה וכשיוצא וכשיש עניין גם למשחקי חוץ, אני אפילו לא אתקרב לאזור האצטדיון במידה ותקום כאן קבוצה מאוחדת. קבוצה מאוחדת היא משהו לא ברור, ואני יכול להגיד די בביטחון ששום אדם נורמלי שאוהד את אחת הקבוצות הללו תומך במהלך של איחוד. אני מעדיף את מכבי הרצליה בליגה ב' מאשר את בני השרון עם כרטיס לאירופה.
אני יודע, אבל אני מאמין שאם הייתה באה הצעה מליגת העל הוא יכול היה לצאת מהחוזה/להתפטר וללכת על זה. לעירוני רמה"ש, הפועל רעננה, בית"ר כפ"ס, הפועל הרצליה ובגדול גם למכבי הרצליה אין ממש זהות. מדובר בקבוצות שתלויות בגחמות של בעליהן/ראשי עירייה, ללא כל היסטוריה, אין להן איזשהו רקע או ייחוס (בשונה נגיד מקבוצה כמו בני יהודה שהיסטורית מייצגת את שכונת התקווה, או שמשון בעבר). זהות במילא אין (בכלל בשרון רק לנתניה והפועל כפ"ס יש איזשהו בסיס), זה לא כמו שהיה באשדוד, לפחות שיהיה תקציב שלבטח יהיה גדול ביחס לכל הקבוצות האלה אם מספר עיריות ישתפו פעולה. ככה אולי תהיה קבוצה מכובדת ולגיטימית בליגת העל שעם השנים סוף סוף תביא קהל שבקושי קיים היום בכל קבוצה בנפרד. האמת שריאלית אני חושב שהגיוני יותר שהפועל הרצליה תאוחד. אין שום סיבה שמכבי הרצליה תחדל מלהתקיים, במיוחד עם שיימן.
גם קבוצות גדולות יותר תלויות בבעלים וראשי ערים. בניגוד לעירוני רמת השרון והפועל רעננה שעושות את הצעדים הראשונים בליגת העל, מכבי הרצליה עלתה לליגת העל כבר בשנת 1993 והייתה בליגה הראשונה 7 שנים(ועוד שנתיים 2006-2008). התקציב לא יגדל באופן משמעותי, לא יהיה בקבוצה כזאת מישהו שישים יותר כסף ממה שמושקע בקבוצות האלה עכשיו, לדעתי העיריה לא צריכה בכלל לממן קבוצות שלא נושאות את השם שלה. ועל הקהל כבר הרחבתי, הכמות כתוצאה מאיחוד רק תקטן. ניסו את האיחוד בכדורסל, 10 שנים זה לא החזיק. לבני השרון בכדורסל היו גם שנים בצמרת הכדורסל הישראלי, הקבוצה הגיעה לשלושה גמרים בגביע המדינה, נראה לך שלקבוצה הזו נבנה איזשהו בסיס אוהדים רציני ב9 השנים שהמועדון הזה היה קיים? התשובה היא לא, ממש לא!
צריך עזרה קטנה בקשר לאשדוד. מה דעתכם על מרציאנו, ראש, צ'קול, ביטון ומקרייב, מרציאנו לא בלוף? צ'קול לא יודע לעשות הגנה? ביטון גם בלוף לא קטן ובכללי מה דעתכם על הסגל של אשדודץ מה התפקידים הטובים ביותר של ורטה, ביטון ורביבו? ביטון נראה לי קשר אמצע יותר מאחורי ורביבו ווינגר ימיני או שעדיף לו לשחק כקשר תוקף? מה התפקיד של סירושטיין, אל חמיד ובוטבול ומה היכולת? איך המושאל מכפר סבא, אושו? ושאלה אחרונה, מה התפקיד של שחקני הנוער, משלי, זריהן, קינדה, אוחנה, ציון, מור, ז'נו ובן שמעון. קצת חפירה אבל תודה.
ורטה מגן ימני, רביבו קשר התקפי באמצע קלאסי (כמו אח שלו, להבדיל מיליארדי הבדלות). סירושטיין קשר אחורי, יכול לשחק גם כבלם. אל חמיד קיצוני שמאלי, בוטבול קשר אחורי. מושל, זריהן, קינדה ואוחנה חלוצים, עידן ציון מגן. דווקא בלו הוא לא שחקן עדיף על שצ'פוביץ' או מקרייב, וגיא צרפתי שחקן טוב גם בגיל 35. לבן זקן נמאס מדוד רביבו, והוא הביא שחקן בדיוק על המשבצת שלו. זה לא שרביבו צעיר...
אני יודע שסירושטיין בלם וקשר אחורי, השאלה מה העמדה הטבעית שלו? ניר ביטון עדיף כקשר אחורי או כקשר אמצע? מושאל, זריהן, קינדה ואוחנה חלוצים וכולם שיחקו העונה בנוער וכבשו המון שערים, אני בטוח שחלק מהם קשרים, לא? אל חמיד בטוח קיצוני שמאלי? שמעתי שהוא קשר אמצע, התקפי וחלוץ אבל קיצוני שמאלי? מה דעתך על רביבו ושאר השחקנים ששאלתי? וציון מגן ימיני או שמאלי? ודבר אחרון, יש לאשדוד מושאל מעניין שיש לו מקום ב-22 או שאין להם מושאל איכותי כי יש להם די הרבה שחקנים.
רביבו עוזב את אשדוד אז הוא לא רלוונטי. חאתם אבד אלחמיד הגיע לאשדוד כחלוץ ויוסי מזרחי עשה לו הסבה לבערך כל תפקיד במגרש - הוא שיחק עד היום כחלוץ, כקיצוני (בשני הכיוונים), כקשר 50-50, כקשר אחורי וכמגן ימני. סירושטיין הוא קשר אחורי במקור. ניר ביטון, לפחות לטעמי, עדיף כ-50-50. הוא מנווט את המשחק טוב יותר מאשר חוטף ועושה הגנה. אני לא מכיר יותר מדי את הצעירים של אשדוד, אבל קינדה לדוגמה יכול להיות מתופקד טוב גם בצדדים.
ירו בלו חתם לשנתיים באשדוד וגם אלכסנדר דוידוב מסכנין (שמושאל מפרטיזן) בדרך, בהתאם לסיכון עם הסרבים ולשאר ההצעות שיש לשחקן.