בית 5 - יש חיים אחרי בית המוות?

הנושא בפורום 'יורו 2016' פורסם ע"י Butragueño, ‏31/5/16.

1. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

אתמול ראינו את ההבדל בין מאמן מצויין למאמן חובבן,
    אתמול ראינו את ההבדל בין 11 שכירי חרב ל11 שחקנים שהלאום זה הכל בשבילהם.

אפשר לאהוב אותם או לשנוא אותם, אבל ההקרבה שלהם למען הלאום זה משהו יוצא דופן ומעורר הערכה.

Nigel de Jong אוהב/ת את זה.
  2. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

סתם נתון מגניב: חצי מההרכב האיטלקי אתמול הורכב משחקני צ'זנה לשעבר.

כזה אקראי.

Die Werkself, Lazarobbie, Rosner ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  3. Uli Hoeness Wer nicht hüpft ist ein blau-weißes Arschloch

אני מסכים עם הכל, בעיקר עם ההקרבה וכו', אבל ה"למען הלאום" וכל הדברים הללו קצת לא הסתדרו לי בעין (יש לי רגישות היסטורית ללאומנות, צורם לי). למען הספורט והקבוצתיות נשמע לי יותר בסבבה. חבורה מגובשת והוכנה ממש טוב למשחק אתמול, כנראה שהנבחרת שהגיע הכי מכונה לטורניר עד כה.

Die Werkself ו-Rosner אוהבים את זה.
  4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך להגיד שלאיטלקים אתמול היה גם מצ׳אפ מעולה עם הבלגים; לוקאקו לא שווה כלום במשחק צפוף ולמעט פריצה אחת מכדור ענק של KDB בסוג של מתפרצת, ההגנה של יובנטוס* + דה רוסי (שילוב יוצא מן הכלל, אגב) אכלה אותו ללא כל בעיה. כנראה שהחיים קצת יותר מורכבים ללא שטחים פתוחים שיש בפרמיירליג. כמו כן, לבלגים יש חיסרון משמעותי בעמדות המגנים + העובדה שלא הזאר ולא KDB הם שחקנים שעוזרים מספיק במשחק ההגנה (ראייה לכך היא הצעקה שורטונגן הביא שם כאשר מצא את עצמו בקושי רב גולש מול קאנדרבה בשניה האחרונה), ולא במקרה קאנדרבה היה אחד השחקנים המצטיינים במגרש. אז קונטה אמר לחבר׳ה לצופף את המגרש ללא כדור ועקץ, שוב ושוב עם הכדור.

הסיפור אתמול הוא קצת כמו אתלטיקו מול קבוצות מוכשרות ממנה. זו קבוצת אנדרדוג טיפוסית שקל לאהוב. עכשיו השאלה - כמו שאנזו ציין לפניי - היא איך איטליה תיראה במשחק שיצופה ממנה לשחק כפייבוריטית, כזו שיוזמת וצריכה לבנות את המשחק ולא רק ״לעקוץ״. עם אתלטיקו זה לא תמיד נראה טוב, נראה איך יהיה עם איטליה. נראה אם קונטה יתאים את עצמו - מערכתית, קרי, בגישה - וכנראה שגם פרסונלית.

אגב, המספרים של ג׳יאקריני אתמול, האיש שאולי ייצג אתמול יותר מכולם את איטליה שקונטה רוצה לראות.

* - זה לא הוגן בעליל שאוהדי יובנטוס נהנים מהם על בסיס שבועי. יותר מדי קלאס, שכל ונחישות בהגנה אחת.

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/16
    golding, Rosner, Raulito ו-2 משתמשים נוספים אוהבים את זה.
  5. Juventini Gaetano Scirea היכל התהילה

https://scontent.ftlv1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/13423986_1045567928830102_1402734196087798310_n.Xxx?oh=071d2260f2d5564d1efb1d40b1f5d4a8&oe=5804EB2D

EsheD, EO11, SerieA ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  6. Alta Tensione Member

חייב לציין שבלגיה הנוכחית זו הקבוצה הכי נפוחה מיחסי ציבור שראיתי ברמת הנבחרות. מעבר לזה שלא ברור לי איך מסמנים נבחרת שאין לה מגינים טבעיים בסגל כמועמדת לזכיה, גם הסו קולד כוכבים שלה רחוקים מרמת ההייפ ( חוץ מניאנגולן שתואם אותה ואולי גם דה בריינה בכושר). כשאני מסתכל על ויטסל לדוגמה אני מרגיש הקלה גדולה שלא הלך לנו איתו ונאלצנו ״להסתפק״ בקוצקה. או פלאייני שלא ברור מה עושה במגרש או על סמך איזה תכונות הוא ממשיך לקבל מקום בסגל ובאחת הקבוצות המפוארות באנגליה.

אחלה ניצחון בסך הכל, אבל מול האירים והשבדים נתקל בצפיפות ושמירה אדוקה ולשם שינוי גם במגינים שזה התפקיד שלהם אז צפוי להיות קשה יותר.

@רודמן

אחד החברים בחוליית ההגנה הזאת הוא ג׳ורג׳יו קייליני. בינו לבין המילה ״קלאס״ אין שום קשר. חוץ מזה כן, החארות יודעים להגן.

EO11 ו-SerieA אוהבים את זה.
  7. DRORIKO Member

לא יודע מה ההגדרה בדיוק של קלאסי, אבל אני מוצא אצל קייליני הרבה ממזריות(שמן הסתם היא תוצר של ניסיון). אני אישית אוהב את זה, בעיקר שזה בקבוצה שלי

8. SerieA Il Capitano

פגעת בול לגבי המאמן, אבל היות ויש לאזורי את ההגנה הטובה בעולם, זה די מתבטל עם המשחק המבולגן והטיפשי של הבלגים.

בהקשר לגמר - זו הייתה תבוסה כואבת מאד אבל הספרדים הגיעו עצבניים, והיו שם טעויות בהגנה (צעירה ב-4 שנים מזו של אתמול) שפגעו בנו. הפסדנו לנבחרת הכי טובה בהיסטוריה באחת התצוגות הגדולות בתולדות היורו.

אני מוכן לתת לקונטה GRACE על המשחק אתמול, בו שיחקנו מול נבחרת שתוקפת ונותנת הרבה שטחים לרוץ. אינני בטוח שאדר ופלה יספיקו מול הגנה שוודית או אירית צפופה.

אתה צודק לגבי פלורנצי, ואני חושב שפארולו אולי פחות מוכשר ממוטה אבל פחות אדיש ויותר מהיר. לדעתי הוא אכן התאים יותר אתמול מאשר מוטה.

עוד מספר נקודות לגבי אתמול:
    איטליה שיחקה היטב ועמדה טוב מאד בהגנה. בונוצ'י, ברצאלי וקייליני יודעים לעשות הגנה, ובופון זה בופון. הם חסרי תחליף.

לא חושב שדרמיאן יהיה מספיק טוב למשחקים הבאים. כלומר, נגד שבדיה ואירלנד אנחנו נזדקק ליכולת התקפית טובה יותר, ולכן לעניות דעתי פלורנצי או ברננדסקי צריכים לעלות במקומו. זאת בהנחה שאינסינייה עשוי להיות פחות ממושמע מהחבר'ה האלה בריצה להגנה מול המגנים של היריבה.

אני חושב שגם ניתן להעביר את קאנדרבה לאמצע, להוריד את פארולו לספסל ולשחק עם עוד שחקן התקפי בצד. אנחנו נזדקק לכוח אש מול הנבחרות הבאות.

באופן כללי, הבלגים שיחקו מאד לא חכם ונראו לא מתואמים ובעיקר לא מאומנים.

לגבי פלה ואדר, אני חושב שאולי פלה יכול להישאר היות והוא באמת מהווה איום אווירי, בהנחה שזאזא עולה מהספסל. אני מסרב להתרשם מהיכולת של אימובילה אתמול מכיוון שהבלגים הפקירו את ההגנה לחלוטין בדקות שהוא שיחק. זאזא היה עושה שער נוסף מההזדמנויות הללו. בנוגע לאדר, לא ראיתי ממנו שום דבר אתמול שמראה על רמת כדורגל גבוהה, אבל ראוי לציין את ההקרבה והנחישות. עם זאת לא הולכים למכולת רק עם ריצה מהירה ואגרסיביות, נדרשת יצירתיות ולכן אינסינייה צריך להחליף אותו במשחק הבא.

yonmu אוהב/ת את זה.
  9. uri מנהלים

דבר טוב עשה קונטה אתמול מיד אחרי הניצחון כשהעביר את האימון שתוכנן להיום אחה״צ לבוקר כדי שלשחקנים לא יהיה זמן לחגוג ולחשוב שהם כבר עשו את שלהם. למי שכבר הספיק לשכוח בגביע העולם האחרון פתחנו עם נצחון על אנגליה, אחר כך באו שני הפסדים והדחה.

DRORIKO אוהב/ת את זה.
  10. Roma מנהלים

אנגליה זאת לא דוגמא טובה כי היא נבחרת חלשה והיא לא הכינה אותנו לקראת ההמשך.

תמיד מדהים לראות מחדש את דה רוסי פורח בנבחרת וברומא לרוב הוא בינוני.

11. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשראיתי את המשחק של אירלנד מול שבדיה ראיתי עשרות נגרים וזלאטן אחד מסתובב במגרש. המשחקים מולן לטעמי הולכים להיות הרבה יותר קשים בשביל איטליה. לא רק כי היא תצטרך ליזום, אלא כי היא תפגוש נבחרות שחוץ ממלחמה והתלהבות אין להן מה להציע, להבדיל מהבלגים.

מסוג המשחקים שיכולים להתפתח באופן מאוד טריקי.

הכוונה הייתה בעיקר להציג בקצרה איך ההגנה הזו כמכלול נראית מבחינתי.

כמו שאמרתי - קלאס:

נערך לאחרונה ב: ‏14/6/16
  12. Raulito Madridista

אני מאוד מקווה שלא החטאתי את המטרה של ההודעה שלך אבל אין כאן השוואה במסווה לנבחרת גרמניה נכון? ואם דיברת על בלגיה אני חושב שהם היו חסרי רעיונות והפגינו 'סף שבירה נמוך' אבל לא משהו מעבר.
    אין לי כוונה לגרוע מההישג של האיטלקים שהשתמשו בכלים שלהם והוכיחו הרבה אופי, מלחמה, יציבות, מבחינתי זה היה ניצחון איטלקי קלאסי מבחינת הגישה אם כי כמובן שהיו לה נבחרת טובות יותר התקפית.
    אבל יש גבול עד כמה מאמן יכול להכניס מוטיבציה בשחקנים למשל והרבה קשור גם לצורה בה הנבחרת מגיעה לטורניר. למצב הסגל ולעבר יש השלכות. איטליה נקטלה על ימין ועל שמאל בגלל הסגל הדי לא מרשים שלה, היא הייתה סוג של אנדרדוג בעיני רוב והיא טרפה את הדשא כשגם האומללות של בלגיה עזרה לה וכמובן שחשיבות השער הראשון היא עצומה. אבל ביורו 2008 שהגיע אחרי שאיטליה זכתה כבר במונדיאל כמובן - ראינו נבחרת די כבדה ומשעממת ללא חדוות משחק, כזו שמשמשת שטיח נגד הולנד ושלא נדבר על ההדחה בשלב הבתים במונדיאל 2010. אי-אפשר להשוות את צרפת של מונדיאל 2002, כזו שעל גג העולם - לנבחרת הצעירה שבאה לטרוף במונדיאל 1998(אולי ההשוואה כאן פחות טובה בגלל האנרגיות של הביתיות), או את ספרד של לואיס ארגוניס מודל 2008 - כזו ששבעת אכזבות - אל מול הנבחרת של דל-בוסקה שבאה להעביר את הזמן במונדיאל 2014 מעבר לחסרונות המקצועיים הברורים - השחיקה, העייפות ועוד. כנ"ל לגבי גרמניה מודל 2008 או 2010 ולגבי הנבחרת הנוכחית שכן מרגישים קצת שובע אם כי מדובר רק במשחק אחד.

הבלגים שאני מסכים לגבי ההאדרה המוגזמת כלפיהם, יצטרכו או יותר נכון יהיו חייבים לתקן את הרושם במשחק הבא ולמזלם זה יהיה נגד אירלנד שלמרות המחמאות היא הנבחרת הכי פחות איכותית בבית.

13. Roma מנהלים

14. ManUtd Fan Member

אני לא כל-כך מבין למתכוונים אנשים כשאומרים על הבלגים "האדרה מוגזמת". הרי ידוע שמדובר בשחקנים מהטופ העולמי, וכיאה לשחקנים כאלו אתה מצפה מהם לתת תפוקה מסוימת. הבעיה עם הבלגים היא לא השחקנים. הבעיה זה המאמן, שמסרס את הנבחרת הזאת. נבחרת עם כל-כך הרבה עניין, ויחד עם זאת בלי השראה כלל. הציפיות מהנבחרת הזאת גדולות בצדק, אבל אנשים ימשיכו להתאכזב שהם לא ממשים את הפוטנציאל שלהם כל עוד המאמן הזה שם.
    לוקאקו אתמול היה נורא, פלאיני בכלל לא צריך להיות בהרכב. בכלל, אחד השקרים הכי גדולים בכדורגל היום זה השחקן הזה. כמה שהוא גדול, ככה הוא מטומטם. עוד לא ראיתי שחקן שעושה כל-כך הרבה עבירות באוויר כשיש לו יתרון בערך על כל שחקן בעולם. מטומטם כבר אמרתי?
    בקיצור, כל עוד וילמוטס שם, בלגיה לא תתקדם לשום מקום.

לגבי איטליה, עמידה אדירה על המגרש. באמת משחק מצוין שלהם. יהיה מעניין לראות איך הם יתפקדו בתור הקבוצה היוזמת יותר נגד אירלנד ושוודיה.

לגבי האירים, האמת, הם קנו אותי אתמול. רוח ולחימה אירית טיפוסית עם דחיפה אדירה מהקהל. הלוואי יצליחו לעלות מהבית הזה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. EO11 בפה אליל היכל התהילה

@ManUtd Fan מצד אחד אתה אומר שאתה לא מבין למה ההאדרה לבלגים מוגזמת, מצד שני מתאר בהמשך ההודעה היטב למה זו האדרה מוגזמת. שחקנים מצוינים, מאמן חלש, נבחרת חלשה.

@SerieA
    אדר שחקן עם יכולת אישית טובה, אי אפשר להכחיש את זה. דווקא נגד נבחרות שאיטליה תהיה יותר דומיננטית, אני מאמין שהצורך בו יהיה יותר גדול. מסכים שהוא לא צריך להיות בין הבחירות הראשונות להרכב, אבל אני מאמין בו.