בדיוק. הגנה כבדה וזקנה אמורה להיות מתנה בשביל ורדי. היה מצב להתקפות מתפרצות שורדי היה עושה מזה גול קל. לא מבין מאיפה התחילה האגדה הזו שורדי לא יכול לשחק עם קיין אבל דווקא לאלנה זה סבבה. וגם ראו שלא היום של קיין, למה לא דקה 70 להכניס את סטאריג'? איך אוטומטית מאמן אנגלי יעדיף שחקן מסוגו של מילנר. זה מחלה של עשרות שנים. יש באמת מעט מאוד מאמנים באמת טובים שהיו בנבחרת אנגליה. התפיסה שם עקומה לחלוטין ושוב במועדונים מבינים את זה ופשוט מעיפים אותם לכל הרוחות ולא מעסיקים. הם לא בענף הנכון.
אובראול אהבתי את המשחק את המשחק של אנגליה. קצת יותר וארדי, קצת פחות קיין רוני ולאלנה, וזה יכול להתפתח לכיוון יפה, כמובן לא רחוק מדי בכל מקרה. אבל לפחות אולי נהנה מכמה משחקים.
גם וארדי לא בשיא היכולת שלו באגף עדיף על לאלאנה בכל מקום במגרש, או כמעט כל שחקן אחר בנבחרת אנגליה. מה גם שהוא שחקן דינאמי ולא יתקע באגף אלא יזוז גם לאמצע
עימותים אלימים במארסיי, דיווח: 2 אוהדים מאנגליה במצב קריטי - וואלה! יורו 2016 מקבץ סרטונים, אני בהלם איזה אלימות. באמת שצריך לסלק את כל האוהדים מצרפת עכשיו.
הקשר רוני: קפטן אנגליה שיחק לראשונה במרכז המגרש והצטיין - וואלה! יורו 2016 מה? רק אני חושב שרוני היה מזעזע ו-ווילשר היה תורם הרבה יותר אם היה פותח במקומו בקישור?
באנגליה ממזמן מחפשים רק ליהנות ולהיות 'בסדר', התוצאה כבר לא מעניינת. בשורה תחתונה האנגלים שיחקו יותר טוב והיו ראויים לניצחון אבל מבחינתי זו שיטה אנגליה קלאסית לאבד את הניצחון, ברגע האחרון. אנגליה לא ניצחה מעולם במשחק פתיחה של היורו וכך גם הפעם. לא אהבתי את החילופים של הודג'סון ורוני מאוד מיותר במרכז השדה ובכלל. המשחק הבא? נגד ווילס של גארת' בייל שכן הצליחה להפגין אופי ולנצח אתמול. או-הו כמה שבייל מת לתקוע באנגלים, יהיה לא פשוט בכלל מבחינתם. הרי אנגליה תהיה קצת יותר לחוצה על הניצחון מן הסתם ובייל יוכל להעניש במהירות שלו במתפרצות. מעבר לכך זו ההגנה האנגלית הכי גרועה שאני זוכר.
רוני היה בסדר. אני מבין שהוא הscapegoat החדש וגם אני מעדיף לא לראות אותו בהרכב הפותח. הוא לא היה מזעזע, הוא אפילו שיחק טוב לפרקים. ווילשר לא יכול להחזיק 90 דקות כרגע. אני בספק אם הוא מסוגל לשחק מחצית שלמה, למען האמת. אין לי בעיה עם העובדה שהוא מהווה קלף לא רע מהספסל, כי הוא באמת בין הבודדים בנבחרת האנגלית שמסוגל לעשות דברים לא צפויים בצורה טובה, אבל מקומו לא בהרכב הפותח. מצד שני, אין שום סיכוי שוארדי לא צריך לפתוח. הנבחרת האנגלית היא די בינונית בסך הכל, והחלק היחיד ששווה משהו הוא ההתקפה. לא לחפש דרכים לנצל את ההתקפה האנגלית מעיד, יותר מהכל, על הניתוק של הודג'סון. זה כבר מביך.
ווילשר לא בכושר לשחק בהרכב 90 דק׳, אבל כך גם רוני - שבנוסף להכול, הוא חור הגנתי היסטרי. כל מה שיש לנבחרת הנוכחית להציע הוא התקפת מעבר קטלנית, ולכן הפיתרון הכי טוב לדעתי הוא בארקלי/ווילשר לצד עלי.
לחלוטין מסכים לגבי בארקלי. קישור שכולל אותו, את עלי ואת דאייר כשלמעלה משחקים קיין, וארדי ועוד מישהו (זה לא כל כך משנה כי אף אופציה לא מזהירה במיוחד) זה מה שאני הייתי בוחר לעשות.
golding רוני היה בסדר אתמול? במה הוא היה בסדר? ראיתי את המשחק פעמיים והדברים היחידים שאני זוכר ממנו אלו שני איבודי כדור קריטיים 40 מטר מהשער שלו, השני לקוקורין, אם רק הייתה ממול נבחרת עם כשרון סביר בהתקפה זה היה נגמר במצב או שער. מבחינתי כשקשר משחק 50-50 ההגדרה לבסדר זה לפחות לעשות את העבודה על הצד ההגנתי או שאם אתה מאבד את הכדור בגלל האיטיות בחשיבה אז לפחות יש לך את האפשרות לרדוף אחרי השחקן או לעזור בסגירה. לרוני אין את היכולות האלה. לתת פעמיים במשחק פס על 20 מטר לצד ימין לווקר זה לא נכנס להגדרה של משחק "בסדר". לא יודע מה הכושר משחק באמת של ווילשייר, הוא התאמן באופן מלא עם הנבחרת ושיחק במשחקי ידידות. אז נניח ואין לו כושר ל90 דקות. ל60 יש? למחצית? זה גם לא היה משחק בטמפו גבוה אתמול או שרוסיה יותר מדי איתגרה, משחק שגם ככה נוהל ברוב הזמן בחצי שלהם. כמובן שהשחקן האחרון שאני באמת מצפה שמרגארט תאצ'ר תוציא מההרכב זה ווין רוני, מי שבאמת חולם על זה מומלץ שיחליף דיסקט או ילך לאיזה סדנת חושך. הוא הקפטן שלו, הוא כל היום מתחנף לו בתקשורת, נמצא לידו בראיונות ומסיבות עיתונאים ובכללי הודג'סון זה לא הדמות האמיצה שתחשוב לטובת הסיכויים שלו. הוא מאמן שמרן כשגם שהוא עושה כביכול "מהפכה" בסגל(כביכול, כי הפעם לא היו באמת ברירות, הוא לא יכול לזמן יותר את אשלי קול, טרי, לאמפרד,ג'רארד וגלן ג'ונסון) הוא עדיין ילך עם אלה שהוא מכיר ומאמין בהם. כלומר, לאלאנה, מילנר כשהוא בלחץ, ווין רוני וכו... כלשאנגליה היו מאמנים שקצת העזו היא עשתה דברים יפים(אריקסון, ונבלס). הכתבה מוואלה? בסך הכל מועתקת ברובה מכתבה אנגלית שראיתי כבר ברשת אחרי המשחק. מביך אבל למה אתם מצפים?
גם 'לא רע לפרקים' זה ממש לא מספיק טוב מבחינת נבחרת אנגליה מצד שחקן ברמה הזו שברור לכולם שאין לו מקום. ההסבה האחורית הזו עבדה עם ראיין גיגס למשל בשנים האחרונות ביונייטד אבל זה לא אומר כלום בהשוואה לרוני, גם אם הוא לא שחקן שרק יודע לדחוק לרשת(היום גם את זה בקושי). אני מניח שיש הסכמה שבחלק האחורי אנגליה בבעיה קשה ואי-אפשר ליצור יש מאין. סטונס שעבר עונה חשוכה משחור באברטון נחשב אולי לבלם האנגלי המוביל בזמן האחרון. אבל בחלק הקידמי לנבחרת הזו כן יש פוטנציאל ומבחינת חלוצים נטו רק לצרפת אולי יש קאדר ארוך ומשכנע משלה. אני לוקח בחשבון אפילו את סטארידג' כל עוד הוא בריא. וארדי לא שחקן שיעבור כמה שחקנים בדריבל אבל הוא כן מסוגל ליצור לעצמו מצבים ואני חושב שכן צריך לנסות שילוב שלו ושל קיין. אגב, לדעתי אנגליה לא הציגה אף טורניר נורמלי כבר 20 שנה חוץ ממונדיאל 2002 שם הודחה ע"י האלופה הנכנסת ברזיל וגם בגלל טעות שוער אם כי במשחק עצמו אנגליה די נכנעה מהר. במונדיאל 2006 הכדורגל היה איום ונורא, ממש גועל נפש, משהו קשה לצפייה ובעיקר לא מומלץ. וביורו, טוב, נו - אי-אפשר להפריד בין יכולת לבין אופי. ההפסד לצרפת(2004) היה שלומיאלי וגם משחק רבע הגמר נגד פורטוגל אנגליה הובילה כמעט כל המשחק ובסוף ספגה שיוויון.
אין שום סרט שסטונס הבלם האנגלי המוביל בזמן האחרון. זה סמולינג ובקלות(בחיי הבלם האנגלי היחידי שעבר עונה טובה+). סטונס זה פשוט הבלם שאתם שומעים את השם שלו יותר מדי בתקשורת כי ככה התקשורת האנגלית מנסה לשווק את האוברייטדים שלה. אל תגזימו עם החלק ההתקפי של אנגליה, קיים בו אולי פוטנציאל יחסי לכלום שהיה שם במונדיאל אבל באמת רק אולי לצרפת יש משהו יותר רציני? קודם כל החלק של צרפת גם עם כל השטויות שעשה של דשאן מבטיח פי 3, מה עם גרמניה? ספרד? בלגיה? מבטיח בכמה רמות יותר.
בשנים האחרונות סטונס היה בלם מוביל ומוריניו היה מוכן לשבור תוכנית חיסכון כדי להביא אותו, לא התעלמתי מהיכולת החלשה שלו בעונה שזה עתה הסתיימה. גם העובדה שסמולינג נחשב לאיזה עילוי הגנתי יכולה להצביע על הבעיה של אנגליה שאין לה שחקני הגנה נורמלים. כשאני מתייחס לחלק הקידמי ציינתי שאני מדבר על חלוצים בלבד. אני מחזיק מסטארידג', כבר אמרתי, ו-וארדי וקיין הם חלוצים נפלאים גם כן עם שליטה מוחלטת ברחבה, להם אין שובע כמו שחקנים אחרים ועוד ועוד. אני חושב שזה חוד טוב יותר ממוראטה ואדוריץ' - ספרד(החלק ההתקפי שלנו פושר הרבה יותר ממה שחושבים, הציפיות שלי ת'אכלס הן מאנדרס בעל הנס וגם מנוליטו בגלל הקסם ברגליים), וכן ממה שיש לגרמניה שאלה בעיקר גצה ומאריו גומז. בנוגע לצרפת - גריזמן מעולה ללא ספק, כל דקה שלו על כר הדשא היא תענוג. אבל לגבי ז'ירו כבר היו לנו דיונים אחרים עליו ואנחנו לא חולקים את אותה דעה.