@k_700 מפתיע, כי זה לא שיש לך איזושהי אג'נדה ברורה נגד רוני. כמו שאמרתי, אני לא חושב שמקומו של רוני בהרכב. מצד שני, להציע את ווילשר כאלטרנטיבה זה מגוחך. הבן אדם שיחק מספר משחקים חד ספרתי בעונה החולפת, וכבר שנים שהוא לא מצליח להתגבר על בעיות פיזיות שונות. אתה מציין את משחקי ההכנה, אתה צפית בהם? כי אם כן, בטח שמת לב שווילשר התעייף מהר מאוד. כמו שאלעד ציין, בארקלי הרבה יותר מתאים לתפקיד הזה כרגע. אני לא מתכוון לסנגר על הודג'סון או על רוני. מבחינתי שניהם לא ראויים להיות בתפקידם הנוכחי בנבחרת. רק אל תשלה את עצמך שהאלטרנטיבות בנבחרת האנגלית כל כך טובות. הן לא. @Raulito סטונס עדיין נכנס תחת התאור של "בלם בעל פוטנציאל ותקרה גבוהה". יכול להיות שהוא עדיף על קייהיל כרגע, אני לא בטוח שזה היה משנה יותר מדי. הוא אמנם שיחק תחת ההפקרות ההגנתית של מרטינז, אבל מי שצפה בסטונס בעונה האחרונה ראה כמה טעויות מיותרות הוא ביצע וכמה הוא חסר אחריות כשהוא מנסה לבנות משחק מההגנה. אני לא בטוח שהוא מה שאנגליה צריכה כרגע.
שוב, אני שואל אותך על המשחק אתמול ואתה בורח לפינות אחרות. מה הקשר שיש לי אג'נדה ברורה מול רוני(נכון, לדעתי אחד מהקשרים הגרועים בפריימרליג בשנה האחרונה) לבין מה ששאלתי? מה הוא עשה בסדר אתמול? ממה התרשמת? לא קבעתי שווילשייר זה הבאנקר להחליף אותו, בהחלט אפשר לשים שם את בארקלי ואני בכלל הייתי מעדיף שם את אלי בתפקיד הזה. אלי שיחק כבר 50-50 והיה נהדר גם בתפקיד הזה, הוא בדיוק מה שחסר לאנגליה בשילוב שבין יציאה מהירה קדימה, איום על השער והמון קשיחות. אם לא אלי, אפשר גם את הנדרסון, שאולי לא בכושר שיא שלו, אבל גם הוא יכול לעשות את התפקיד הזה טוב יותר מרוני. לא יודע איך האלטרנטיבות לרוני יהיו באופן כללי מול מה שיש לנבחרות טובות אחרות להציע, אני יודע שזה יכול להיות בקלות יותר מבטיח מהכלום שנותן ווין רוני, כלום שעולה גם לא מעט בחורים בהגנה(ושאלוהים יעזור לנו עם הכלום הזה בשנה הבאה עם קאריק לידו...).
בשנים האחרונות סטונס היה בלם מוביל באברטון. לא בשום מקום אחר. בלם מוביל ברמת הליגה- יש רק אנגלי אחד כזה בשנה וחצי האחרונות- וזה סמולינג. סטונס נהנה מבלבולים וברבורים על הפוטנציאל הבלתי נגמר שלו, ההשוואות לריו פרדיננד הצעיר(מצד ריו פרדיננד הפרשן המביך) וכל הקישורים שהתקשורת האנגלית יודעת לעשות טוב לברצלונה, לפפ גווארדיולה, מחרותיים למוריניו ובסוף לצ'לסי. לשווק שחקן ככה עדיין לא הופך את הרזומה של מה שהשיג לטוב או למוביל. הוא לא השיג כלום, הוא נתן עונת בכורה כזאת משום מקום שלימדה אולי על פוטנציאל מסויים, פוטנציאל שנופח למימדים משוגעים וכמו שאמרת מהרגע שמוריניו ניסה לשבור תוכנית חסכון עליו המחיר למעשה ננקב, זה עדיין לא הופך אותו למשהו באמת טוב, גם אם ישלמו עליו 50 מיליון פאונד. העונה הוא היה מביך, קל להאשים את מרטינז כל הזמן אבל אצל מרטינז ראינו כבר את קולמן למשל נותן עונה טובה וראינו גם שביינס יכול להיות טוב ולפרקים אפילו ג'אגיילקה.
אני ממש לא בורח. מה אתה רוצה שאני אגיד לך, שהוא השלים אחוז נכבד מהמסירות שלו כקשר 50-50 (85%), היה אחראי על הכי הרבה מסירות מפתח והתמודד יפה עם האחריות שכרוכה בהנעת כדור מול משחק עומד? זה הרי לא יעניין אותך וכל אחד מאיתנו יתבצר בעמדתו. הוא כבר לא השחקן הפיזי שהכרנו ולכן הוא זקוק לשני שחקנים אנרגטיים לידו. האם ההצבה שלו בהרכב שווה את הסירוס של עלי? מבחינתי התשובה היא לא. גם הנדרסון, שאני לא בטוח לגבי הכשירות שלו, וגם בארקלי (שאגב, במידה וישחק ישאיר את עלי כקשר מרכזי לצד דאייר ולא ישחרר אותו לתפקיד שבו אתה רוצה לראות אותו) יכולים לקחת את מקומו בקבוצה בקלות. זה לא הופך את רוני לבעיה הכי גדולה של אנגליה כרגע וזה לא לוקח שום דבר מההופעה הטובה (באופן יחסי) שלו אתמול.
ולפרקים גם אותו סטונס היה טוב. זה לא רלבנטי. חוץ מזה, יש הבדל משמעותי בין יכולת טובה של מגנים תוקפים מובהקים כמו קולמן וביינס לבלם שקודם כל צריך להגן. אז נכון, סטונס הוא עוד אוברייטד עצום ביחס למה שהתקשורת האנגלית עושה ממנו כבר עכשיו, אבל כמה אפשר לדסקס על התקשורת שם. אני כן חושב שהפוטנציאל שם ועל זה מוריניו היה מוכן לשלם. אחרי עונה כזו לא הייתי שם עליו גם חצי מהסכומים שדוברו, אבל עם % ההצלחה של מוריניו בבלמים אני לא אתעסק. אם הוא מאמין בו, כנראה שתחת מסגרת שלא כוללת בית זונות (במידה ודה חאה לא יתערב גם הוא), הוא רואה בו משהו מיוחד. בכל מקרה, קומאן הגיע, ותחתיו סוטון היו קבוצה הרבה יותר מסודרת מבחינת טקטית. חושב שעדיף לכולם שסטונס ימשיך להשתפשף שם ושאברטון ישלמו עליו את שכר הלימוד. אם הוא ״קייהיל הבא״ או לא - רק ימים יגידו - אבל דעתי בכל מקרה היא שהתקרה שלו הרבה יותר גבוהה.
השלים אחוז נכבד מהמסירות שלו כקשר 50-50? וואוו איפה המדליה מהמלכה. אם זו הסטט' שעושה לנו את זה אז למה דילגנו על קאריק?? במשחקים שהוא מחרע לנו את מרכז הקישור הוא משלים קרוב ל90 אחוז מהמסירות שלו בתפקיד הזה בדיוק. אחראי על הכי הרבה מסירות מפתח? מוזר אני לא זוכר אחת כזאת שהגיעה ליעד. אני זוכר כמה כאלה מאלי בחצי הראשון ואני זוכר הרבה את קיין יורד אחורה או סטרלינג שמנסה להכנס למרכז כדי לנסות ולבנות התקפות כי ווין רוני פשוט איטי מדי ביציאות שלו קדימה. הוא בעט איזה פעמיים או 3 לשער אבל הזדמנות אחת הייתה ממש קורצת מריבאונד שהשאיר לו חצי שער פתוח ועם המון מקום להוציא בעיטה חזקה וזהו בערך. ושוב הוא עלה לאנגליה בשני מצבים קריטיים כמעט בהתקפה מתפרצת של מצב או שער כי הוא איטי מדי. אני מאמין שאם בארקלי היה משחק הוא זה שהיה נמצא יותר על הבלטה של רוני מאשר אלי, ככה זה גם היה בעבר בנבחרת כשנכנס כמחליף. בכל אופן אני לא חושב שאלי מסורס מדי בעמדה הזאת, הוא עשה אותה נהדר גם בטוטנהאם ויודע מה? עדיף אלי קצת מסורס מקישור שלם שצריך לסחוב שחקן זקן על הגב שלו ולהתמודד עם החורים שהוא משאיר כשהוא מאבד כדורים. המזל של אנגליה כרגע הוא איכות ההתקפה של היריבות שהיא תפגוש בבית הזה. הופעה טובה כי השלים 85 אחוז מהמסירות שלו...(ועוד מעט יבוא מישהו ויגיד לי שהוא גם היה טוב כי הוא בכלל מסר הכי הרבה...).. איזה סטנדרט נמוך בחיי.
ענק. רק עכשיו ראיתי את העיוות המדהים הזה. ספרד זה הרבה יותר מאותו חלוץ שיפתח בחוד בסופו של דבר(לדעתי אגב קיין ומוראטה פלוס מינוס באותו לבל, כשלשני יש אפילו יותר ניסיון על במות גדולות). זה קודם כל איכות הקשרים מכל הכיוונים לחלוץ, זה מה שמרכיב חוזק של התקפה. לך תשווה אינייסטה, סילבה, ססק ,נוליטו ,קוקה ובוסקטס לעומת מה שיש לאנגליה... חחח גרמניה זה גצה וגומס בעיקר? מוזר שכחתי שיש שם גם את מולר(לאנגליה יש בכלל משהו שמתקרב לקרסוליים שלו?), אוזיל, דרקסלר הנהדר. צרפת- גריזמן היה נוראי ועייף בראשון אבל עדיין פאייה ומארסיאל וקומן על הספסל עם מאטווידי ופוגבה ליד קאנטה, כמו שאמרתי כמה רמות מעל אנגליה בשקט. ז'ירו זה בכלל לא האישיו פה ולא משנה מה אני ואתה חושבים התקפה לא כמה ונופלת רק על מי שמשחק בחוד(ומי ישמע מה קיין עשה במשחק הראשון הרבה יותר טוב מג'ירו...). וכל זה בלי להזכיר את בלגיה שגם היא מעמידה בקלות התקפה הרבה יותר מרשימה או אפילו איטליה אם קונטה לא היה פסיכופט יותר מהודג'סון. וזה רק על הנייר, במבחן האמת אני בטוח שכשהכסף על השולחן אנגליה מסוגלת להראות יותר גרוע מסלובקיה זו של ולדימיר וואייס.
insight מעניין מאת איאן מאקינטוש, שהיה במארסיי עם האוהדים האנגלים בימים האחרונים. Euro 2016 fan clashes at England vs. Russia match troubling sign - ESPN FC
תמשיך לקשקש כמה שאתה רוצה. דיברתי על החוד המצוין של אנגליה. אני מחזיק מאוד מוארדי וקיין(הוא החלוץ הבכיר של טוטנהאם כבר שנתיים וסוחב אותה עם מספרים מטורפים. מוראטה כבש במעמדים גדולים יותר אבל תמיד היה לו צוות מסייע טוב יותר) וגם סטארידג' שהוא כשיר הוא שחקן נהדר. מי יש לספרד חוץ מאותו חלוץ ואינייסטה? לספרד אין גולרים וזו בעיה. החלק הקדמי של צרפת הוא הטוב ביותר לדעתי. מה זה 'אפילו איטליה אם קונטה לא היה פסיכופט'..בלי אם. ההתקפה של אנגליה מרשימה אותי יותר מאיטליה. אני מדבר על חלוצים בלבד ואתה כותב לי על קישור התקפי ואחר-כך מנסה להוציא אותי דביל, אז לא. אגב, גם בקישור המצב של ספרד לא מזהיר. ססק פברגאס? היו ימים( 6 שערים בעונה, וואו!), הוא בכושר ירוד מאוד וגם דויד סילבה שכנראה יהיה באנקר מגיע אחרי עונה גרועה במדי סיטי. סטרלינג למשל יכול להיות מעולה במשחק המעבר של אנגליה בזכות המהירות האדירה שלו - עוד משהו שחסר לספרד. מדבר איתי על ניסיון במעמדים כאלה כשנוח לך, למשל מוראטה מול קיין - וכשלא נוח לך אתה בורח. ז'ירו עם 50 משחקים בצרפת וזה כבר טורניר שלישי שלו, וכמה לקיין יש במדי אנגליה - 13 משחקים. בת'אכלס, מה אתה רוצה, שאנגליה יקפלו כבר עכשיו ויילכו הביתה או ינסו להוציא את המיטב ממה שיש? לא מבין. לגבי המנטליות המחורבנת של אנגליה והכישלונות החוזרים - בזה אני מסכים, שיהיה בהצלחה.
מיותר להמשיך להסביר לך שהתקפה של נבחרת זה הרבה יותר מאיזה חלוץ עומד לך בחוד, הרבה הרבה יותר מזה. כשיש לך קשרים התקפיים בקליבר של אינייסטה, סילבה, ססק וכו העבודה של כל חלוץ הרבה יותר קלה. אנגליה תקועה עם מרכז קישור של רוני, אלי הצעיר ודאייר הגרזן הצעיר ועם פאקינג לאלאנה שרץ מסביב לעצמו באגף ימין. מה הכוונה באיטליה "אם קונטה לא היה פסיכופט"? הכוונה שקונטה השאיר בחוץ איזה 6-7 שחקנים שהיו משנים לגמרי את הפרצוף של נבחרת שעומדת לעלות השבוע עם אדר או פלה כחלוץ ודארמיאן, מגן שלא יודע להגביה, כווינגר שמאלי,בהצלחה עם זה. אתה מוזמן להכנס לת'רד שלהם אוהדים איטלקים חותכים וורידים ברגעים אלה. אם קונטה היה נורמלי הוא היה באמת מזמן קאדר נורמלי שהיה גם הוא הרבה יותר מרשים מאנגליה. אהה ואחרי היום תוסיף עוד נבחרת עם התקפה מרשימה יותר-קרואטיה.
חוליגנים זה לא טוב בדרך כלל, אבל זה קורע מצחוק: מנסה לחשוב איך הייתי מגיב. זה היה מתחיל בהלם ואז הייתי מתפוצץ מצחוק.
אנגליה ממש נחלשה החילוף של מינלר דקה 80+ הראה את ההימור של המאמן במקום להכניס את ורדי במקום רוני החלש הוא הכניס את מינלר במקום מגן ראו שהוא הימר על הגנה ורצה לגמור תיקו כשהניצחון היה בידיים שלו