בית"ר י-ם 07/08: דאבל הסטורי למועדון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. beitar4ever Member

אף אחד לא מזלזל פשוט אני חושב שהוא יכל לשאוף ליותר מקבוצה שרק עלתה לליגה הגרמנית, השחקן הזה מספיק הוכיח את עצמו, לדעתי הוא ראוי לפחות לקבוצת אמצע טבלה בליגה האנגלית/ספרדית.

2. Sergio Ramos Member

אין ספק שאלרבמן הוא אבידה, אך מתישהוא המעבר הזה היה צריך לקרות. איבדנו פייטר, אחד השחקנים הבודדים שלא משחקים רק בשביל הכסף הגדול של ארקדי. הערך המוסף שהוא הוסיף למרכז השדה יחסר לנו, הלוחמניות ויכולת ההקרבה הכבירים שלו גם הם. ולראייה, המשחקים בהם אינו שותף, בהחלט הורגש שמשהו כלשהו חסר. ה-מנוע של הקבוצה לא נוכח ועימו גם יכולתיו הנהדרות שחסרו לקבוצה.

אלברמן עבורי היה הבאנקר החשוב ביותר בהרכב. עם כל ההשתפרות הטבעית של טל, האלגנטיות הנדירה והראויה לשבחה של דרק, לערך המוסף שהוסיף אלברמן אין תחליף .

כעת, כפי שכבר אמרו מעליי, תחליף אינו בגדר חובה, עם כי ילקח כאן סיכון כלשהו במדיה ולא יירכש מחליף -לליגה, זה יספיק, ועוד איך יספיק. אולם באשר לאירופה, שם כאמור המבחן האמיתי והרציני של בית"ר, כמו שאמרתי, ייקלח סיכון. במיוחד בזירה האירופאיות, אנדרדוגיות מדוגמתינו מסתמכות לרוב על מרכז שדה קשיח ועמוק. השאלה כרגע נתונה בידי הצוות המקצועי - לרכוש קשר מרכזי(שבמקרה הזה אוחיון הוא אידיאל לא רע בכלל לדעתי)על מנת ליצור עומק רב יותר, או שמא לפנות מקום לברוכיאן שיתפוס את מקומו של טל, ואחרון ימלא את החלל אשר השאיר אלברמן.

3. Messinho Member

לפי מה שהבנתי מהראיון של ג'קי בן זקן משה אוחיון ישאר באשדוד בעונה הבאה..

4. AVISEY Member

בתחילת הדרך שלו בביתר חשבתי לעצמי מה מחזיקים ממנו ?! , אבל הוא התגלה כשחקן תותח ! שראיתי שהוא עוזב לגרמניה הייתי מאושר בשבילו , הוא הולך להיות שחקן ענק ! בהצלחה בגרמניה !

5. Don Joan Roman Member

הראיון שלו מתי?
    כמו תמיד הכל תלוי בכסף, אני מאמין שבית"ר תציע עבור אוחיון את אותו הסכום שהיא תקבל עבור גל אלברמן, כמיליון יורו ואז ג'קי ישחרר את אוחיון גם ישחרר.

אני רק מקווה שאם וכאשר זה יקרה אז לאוחיון לא יהיה סעיף יציאה ובטח ובטח שלא סעיף יציאה כל כך מצחיק.

מליון יורו עבור גל אלברמן זה כמו לקנות בקבוק בירה לעשרים בריטים.

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/08
  6. Messinho Member

הוא התראיין ברדיו ת"א בתוכנית של היום.
    הוא לא אמר חד משמעית שאוחיון לא ישחק בבית"ר, אבל לפי הדברים שלו היה אפשר להבין שאוחיון קיבל הצעות ולמרות זאת העדיף להשאר באשדוד.

7. Don Joan Roman Member

יכול להיות שאוחיון קיבל הצעות ממכבי חיפה, ממכבי ת"א, מהפועל ת"א, אבל לא הכרח חייב להיות שהוא קיבל פנייה מבית"ר, בקיצור כרגע הכל שמועות והדבר היחידי שבטוח בנוגע לסגל של בית"ר בעונה הבאה זה שגל אלברמן ומרקוס רומולו לא יהיו פה.

8. Messinho Member

וואלה עכשיו שאני חושב על זה מי בכלל צריך את אוחיון שיש את אבירם שפי 4 יותר טוב ממנו?
    זאת ההזדמנות לתת לאבירם את המרכז.
    ושיביאו איזה שחקן מחליף לקישור כמו עומר בוקסנבוים כי בכל זאת צריך סגל רחב.

נערך לאחרונה ב: ‏3/6/08
  9. Don Joan Roman Member

אתה יודע אחי, צריך גם עומק ובוקסנבויים לבדו מבחינתי לא נחשב עומק, לדעתי מצבת הקשרים האחוריים/מרכזיים של בית"ר צריכה להיות מורכבת מחמישה שחקנים כי היו לנו יותר מדיי מקרים העונה ששיקחנו עם שלושה ואל היה לנו אחד מלבדם ואז שמנו שם את בנאדו שהוא בלם ענק אבל קשר אחורי הוא לא יודע להיות.

10. Messinho Member

סבבה, אז אפשר להחזיר קובי מויאל ולהעלות מהנוער את דן אייבינדר.

תבין דבר אחד,
    כמו שמשה אוחיון יבוא בקלות ככה הוא ילך בקלות.

11. Don Joan Roman Member

משה אוחיון לא יבוא בקלות והוא בטוח יילך בקלות, לא אכפת לו מבית"ר והאמת? גם לי לא אכפת ממנו.
    אני אישית איהנה מאוד מאוד אם קובי מויאל יירש את גל אלברמן.

אבל אם מדברים מבחינה מקצועית נטו אז אוחיון הואה אופציה הטובה ביותר להחליף את גל.

12. Raulito Madridista

בית"ר יכולה לחשוב גם על שינוי במערך. לטעמי שום יכול להפיק יותר מהקבוצה במידה ויעלה עם שני חלוצים. לליגה שלנו אין צורך במרכז מגרש כה מעובה, אולי במחשבה לצ'מפיונס זה רעיון טוב יותר. משה אוחיון בהחלט השחקן שהכי מתקרב לגל אלברמן כרגע. אני לא מקשיב לג'קי בן זקן. הוא אוהב לדבר בתקשורת הרבה ואין לו בעייה לשחרר הצהרות בומבסטיות לתקשורת. אז מצד אחד זה יפה שבעלים מראה ביטחון וקשיחות, מצד שני יש כאן חטא יוהרה. אני בטוח שאם בית"ר תפנה לאוחיון ותציע עליו סכום לא רע, הוא יהיה שלה. החוזה של השחקן נגמר אם אני לא טועה, ואיתות מבחינת בית"ר יכול לעשות הרבה.

אלברמן היה השחקן המצטיין בליגת העל העונה, שחקן שיש בו הכל. גם יכולת וגם אופי. למרות שזו אבידה גדולה לבית"ר ירושלים(בהחלט השחקן שפשוט אין לו מחליף), אני לא שמח מהעזיבה שלו. ליגת העל מאבדת הרבה מאוד שחקנים בשנים האחרונות ונראה שכל פעם שלשחקן יש קריאה קטנה מחו"ל הוא ישר בורח לשם(במקרה הספציפי של אלברמן זה לא נכון, אני מדבר בכלליות). אלברמן היה אחד מהשחקנים שמאוד הערכתי למרות היותו שחקן בקבוצה השנואה אליי, זה שחקן שלא רץ לעיתונות, לא מתבכיין, נעם הליכות ואין אוהד כדורגל אחד בארץ שיגיד עליו מילה רעה.

ניתן רק לאחל לו בהצלחה בבונדסליגה, בתקווה שלא יישחזר את חוסר ההצלחה מטנריפה, או את הכישלון העונה של קולאוטי(למרות שהוא היה פצוע הרבה זמן, אני לא בטוח שבנו עליו באמת כשחקן הרכב). למרות שאלברמן בן-אדם חכם ואני בטוח שעשה כמה בירורים לפני שחתם שם, מכל הבחינות, אין לשכוח שאנחנו רק בתחילת הקיץ והרבה דברים יכולים להשתנות. יכול לנחות פתאום עוד שחקן בעמדה שלו. לפי הדיבורים שלו בתקשורת, הוא התבגר והתחזק וגם אם לא יילך בהתחלה, לארץ הוא לא יחזור. אז שיהיה בהצלחה באמת.

אני לא יודע עד כמה הפרסומים נכונים, אבל אלברמן לא השחקן האחרון שאמור לעזוב את בית"ר השנה. מאוד מעניין מה ייקרה בחלון ההעברות. רומולו הפתיע לרעה בסיבוב השלישי שלו, שום דבר לא הצליח לו והוא יקר מידיי. אופצייה טובה במקומו - מקרייב. הבעייה - הוא נרכש על ידי אשדוד ב1.5 יורו, וגם אם היא תסכים למכור, היא תדרוש בערך סכום זהה כמו שקרוזיירו דורשת על רומולו. גם יואב זיו, בן-שושן וטוטו תמוז מתנדנדים. בקשר לאחרון, זו יכולה להיות אבידה. זיו מגן בינוני לטעמי, אבל אין הרבה מגנים שמאליים בארץ ולליגה הוא מספיק. מנגד, אני לא מאמין שהוא ייקבל הצעה עד כדי כך קוסמת מחו"ל. בן-שושן שחקן שלא נתן עונה אחת אדירה באמת בליגת העל וכבר בורח, נו טוב, שיהיה.

13. idos87 Member

אלברמן קיבל הצעות מ-ווסט ברומיץ' שעלתה לפרמייר ליג, והוא בחר בליגה הגרמנית. כנראה שאלברמן יודע מה מתאים לו. הוא לא היה הולך למקום שהוא היה יודע שהוא לא יצליח בו. סיבה נוספת יכולה להיות שקולאוטי כבר נמצא שם ויהיה לאלברמן קל יותר להסתגל עם ישראלי שכבר נמצא בקבוצה.
    לגביי המחליף של אלברמן, הסיכויים שמשה אוחיון יגיע לבית"ר קטנים וזה בגלל שג'קי בן-זקן רוצה אותו לעונה הבאה כדי לא להיקלע למצב בו הייתה אשדוד העונה. בן-זקן רוצה לשמור את השחקנים שהשאירו אותו בליגה בקבוצה. קובי מויאל הוא מחליף מתאים לאלברמן למרות ששיחק בכפ"ס שירדו ליגה. צריך לתת לו את ההזדמנות להראות מה הוא שווה.

14. avishay22 Member

הבונדסליגה שווה לליגה האיטלקית לדעתי וגם לא נופלת כל-כך מהספרדית.
    באיירן,שטוטגארט,ורדר ברמן המבורג ועוד המון קבוצות התקפיות וטובות יש בליגה הזאת.
    לבונדסליגה יש את ממוצע הקהל הגבוה ביותר באירופה בעוד שמישנגלאבך היא אחת הקבוצות עם הקהל הגדול ביותר בגרמניה. אני מאמין שעונה הבאה הם יהיו יותר במרכז טבלה ואלברמן יכול להצליח להיות שם שחקן הרכב חשוב.

15. אלי מתחן Member

זה די ידוע שבית"ר השנה סבלה מהעובדה שיש לה 3 באנקרים בהרכב בקישור. בכל פעם שהיא נתנה רק ל2 לשחק היא שידרגה את המשחק שלה בכמה רמות.
    זה עדיין לא פותר את בית"ר מלהביא לו מחליף, וקובי מויאל ממש לא מספיק טוב.