בית"ר י-ם 07/08: דאבל הסטורי למועדון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. BeitaReaLiverpool Member

אני חושב שהוא שחקן טוב. שיחק באייאקס, סלטה, וברמינגהאם.
    הוא היה טוב באליפות אירופה לנבחרות צעירות.

2. FelaKaT Member

הוא היה באיאקס וסלטה, לא בדיוק שיחק שם (לא פתח בהרכב יותר מ9 פעמים בעונה בכל הקריירה שלו). בברימינגאם המצב שלו גרוע יותר. אחלה שחקן, אין ספק. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

3. Voda_Coda Member

הקיצר מה שרציתי להגיד זה שבית"ר חייבת לשדרג כל אחד מהזרים שלה חוץ מבואטנג ואלברז כדי להיות באירופה..

4. BeitaReaLiverpool Member

עזוב, אני חושב שהוא שחקן טוב. אבל זה לא רלוונטי, כי הוא לא יבוא לפה.

5. Don Joan Roman Member

בית"ר לא תעלה את התקציב שלה ותקצץ בכל מיני הוצאות מיותרות, למשל אם היום אנחנו עושים הרמת כוסית לשנה החדשה ומשקיעים בזה מאה אלף שקל, אז נשקיע רק 50 אלף, אם אנחנו נותנים לעובדים כמו העוזרת יו"ר דלק חינם ופלאפון חינם אז ניתן להם דלק ופלאפון בהקצבה לכל חודש, אם שפיגל ושום יבקשו סתם דוגמא 2 מליון דולר לשחקן חיזוק, תהיו בטוחים שארקדי גאידמק ירשום את הצ'ק וייתן אותו.

קיצוץ בתקציב זה לא אומר בהכרח שהקבוצה תיפגע מקצועית אלא שהחגיגות המיותרות יפגעו וזה דבר מבורך.

6. beitar4ever Member

תיראו בקשר לעניין דה רידר ,אני חושב שהוא שחקן טוב אך לא מעבר לזה לא צריך להתלהב יותר מידי ממנו, מה גם שזה ברור שהוא לא יבוא לליגה הישראלית ויעדיף אותה על פני הליגה הטובה בעולם.
    עוד דבר השחקן הזה הוא שחקן שיש לו ניצוצות אך אני לא חושב שהוא צריך לבוא לפה, מכיוון שיש המון כשרונות במועדון שלא נופלים ממנו ואפילו יותר טובים ממנו.
    בקשר לרכש לעונה הבאה, הייתי רוצה לראות שני חלוצים חדשים במועדון , אחד ישראלי אחד זר, במקום רומולו ותמוז.
    תמוז זה שחקן שלא מקבל הזדמנויות במועדון ולא ניראה שיקבל מכיוון שהוא שחקן מאוד בעייתי ומה גם שהעונה הוא כלל לא הרשים אותי, דוגרי שחקן מיותר , אפשר להביא חלוץ כמו שריקי שיחליף אותו, שריקי הוא שחקן מהיר ,קר רוח מול השוער, חד, אחלה שחקן ,הלוואי ויבוא לבית"ר. בקשר לחלוץ השני רומולו הוא חלוץ מעולה לליגה אך לאירופה הוא לא יתאים ,הוא שחקן מאוד איטי ומאוד חלש פיזית שבכלל לא יוכל לסכן את השער בליגת האלופות, מה עוד שהוא לא שווה 3 מיליון יורו, בקיצור המטרה של שום זה להביא גם שחקן טוב ממנו וגם במחיר זול יותר, וזו משימה לדעתי לא כ"כ קשה.

7. Dimitar Berbatov Member

בשביל מה בדיוק צריך מחליף לטוטו? זה שהוא לא מקבל מספיק הזדמנויות כדי להוכיח את עצמו זה לא אשמתו. מה יש בשריקי שאין בתמוז? הוא מהיר לא פחות ממנו, חזק מאוד, סיומת נהדר ליד השער, בעיטה חזקה מאוד.. חלוץ נהדר ובתור גיבוי אפילו מצוין. אני לא חושב שהוא צריך להיות שחקן הרכב, בטח ובטח באירופה, אבל להעיף אותו בשביל להביא עוד ישראלי תורן לספסל שלא יותר טוב מתמוז?

8. אלי אוחנה ג'וניור Member

טוטו תמוז מוכשר ושחקן נהדר (גם מעט טיפש, אבל עם הניסיון הוא יקבל את השכל), לא אשמתו שהוא לא זוכה לראות דשא מיצחק שום, הוא ראוי לשחק בהרכב הראשון בטח-ובטח כשהאליפות קרובה מתמיד.
    עידן שריקי לא עולה על תמוז בשום פרמטר ולכן אין סיבה לחליפו, זהו צעד מיותר לחלוטין.

9. אלי מתחן Member

טוטו לא מוכשר ולא בטיח. לאליפות של יוסי מזרחי הוא התאים כי ההתקפה שלנו שיחקה כמו התקפה של קבוצה קטנה.
    היום כשיש משחק קבוצתי לא רק שהוא לא מקבל ממנו תועלת רבה, הוא גם מעיק על ההתקפה עם חוסר ההבנה הבסיסית שלו, האנוכיות שלו, האיטיות שלו ומעל הכל משחק ראש פשוט עלוב בשביל חלוץ בכל גובה ובכל רמה.

10. Don Joan Roman Member

טוטו הוא חלוץ שיודע לקבל כדור בתנופה, להתקדם 2 צעדים ולבעוט אותו לשער בעוצמה, לא יותר מזה, לטעמי בשיטה של בית"ר כיום הוא לא מתאים לשחק אצלנו, אני מעדיף על פניו בתור חלוץ מרכזי שני את חן עזריאל שלדעתי שם יכול להיות טוב מאוד, ובתור חלוץ שני פי אלף את עמית בן שושן ואת עידן שריקי, לכן אם שואלים אותי אני הייתי מציע לאשדוד לעשות טרייד, עידן שריקי בהשאלה לעונה עם אופציה לרכישה בתמורה לטוטו תמוז בהשאלה לעונה עם אופציה לרכישה, זה נראה לי הסכם הוגן שיספק את 2 הצדדים וגם את השחקנים עצמם.

11. אלי אוחנה ג'וניור Member

טוטו מוכשר ומאוד. הוא בועט חזק ומדויק, יש לו כוח פריצה יוצא מן הכלל, הוא ניחן גם בשליטה לא רעה בכלל בכדור. הוא ילד טיפש, זה נכון, הוא לא יודע איך לנווט את הכישרון שלו בדיוק ולאן, הוא לא מנוצל מספיק וזה מה שמטעה. לומר שהוא לא שחקן? אתם לא רואים אותו משחק כדורגל וזה מה שמוביל אתכם לדעה הזו. אני בטוח.

12. Don Joan Roman Member

שליטה בכדור שבגללה הוא כל הזמן מאבד כדורים, הוא אוהב להיכנס ראש בקיר ודורס כל מה שלא נותן לו לעבור, הוא לא מודע למוגבלויות שלו והוא מנסה לעשות דברים שהוא לא יודע, חוץ מכוח פריצה ובעיטה חזקה אין לו יותר מדיי מה למכור ובית"ר של היום כמעט ולא מגיעה למצבים שבשבילהם צריך את התכונות שיש לטוטו, בית"ר מגיעה למצבים שצריך לא יותר מלבעוט חזק ומדוייק או לנגוח מדויק, לא צריך פריצה ולא שום דבר אלא רק יכולת סקורינג ומשחק ראש ואת זה אין לטוטו מספיק כדי לשחק בהרכב שלנו בתור חלוץ מטרה ואפילו אל כדי להיות חלוץ מחליף ראשון, הוא פשוט לא מתאים לשיטה ולמערך שלנו.

13. אלי אוחנה ג'וניור Member

הוא מאבד כדורים בעקבות חוסר הביטחון שיש לו, הוא לא מקבל דקות משחק והביטחון יורד לו ונעלם אט-אט. הוא שחקן נהדר שצריך מאמן שיעבוד איתו על המגבלות שלו, הוא יהיה נהדר. איך אפשר לשפוט שחקן ע"פ 10 דק' במשחק בלחץ?

14. Don Joan Roman Member

הוא איבד המון כדורים גם בעונה שעברה ואז היה לו את כל הביטחון שבעולם כי הוא היה החלוץ היחיד שהיה לו מקום בטוח בהרכב, הוא פשוט מאוד לא מודע למוגבלויות שלו, הוא מנסה לעשות דברים שהוא לא יודע להתמודד איתם ולא מנסה להשתפר בכלל, הבנת המשחק שלו שוות ערך להבנת המשחק של ילד בן 10 ועד שהוא לא ישפר את הנתון הזה בעיקר הוא לא יתקדם לשום מקום.
    בשביל דקות משחק צריך לעבוד, הוא במקום לעבוד פתח את הפה ולא הוכיח את עצמו בדקות שהוא קיבל, למשל ביום ראשון נגד מכבי הוא נכנס לכמעט חצי שעה של משחק והפעולה היחידה שלו הייתה לנגוח כדור מצויין שהרימו לו בדיוק לראש בצורה רשלנית כשהכדור יותר קרוב לדגל הקרן מאשר לשער, שייקח דוגמא מעמית בן שושן ובמיוחד מאבירם ברוכיאן שלקחו את עצמם ביידים ומנסים לשפר את הדברים שהם פחות טובים בהם והם יכולים לשפר (אצל אבירם זה קבלת החלטות ומשחק הגנה, אצל עמית זה בעיקר יכולות פיזיות שאין לו בכלל) דרך עבודה קשה, עובדה שגם הם התחילו על הספסל והיום אי אפשר לראות הרכב של בית"ר בלי עמית ואבירם בתוכו, יש גם לזכור את העובדה שלפניי שעמית זכה לקרדיט מיצחק שום, היה זה טוטו שקיבל אותו לאחר שברק עזב, ההבדל בניהםפ הוא שטוטו לא ניצל את ההזדמנות אלא פתח פה ועמית כן.

אני לא חושב שטוטו תמוז שחקן גרוע בלי יכולות, להפך, הוא פשוט לא מתאמץ מספיק כדי שלפר את הדברים החלשים שלו וככה הוא לא יתקדם בחיים.

נערך לאחרונה ב: ‏2/4/08
  15. אלי אוחנה ג'וניור Member

אני נגד הטענה שהוא לא מוכשר, מה שנאמר כאן, השאר זה פחות חשוב. מדובר בשחקן מצוין עם יכולות גבוהות ולא מנוצלות.