בית"ר י-ם 07/08: דאבל הסטורי למועדון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏6/7/07.

1. Number 8 Member

צריך לזכור שמכבי ת"א שיחקה נגד הלסינקי ופאוק סלוניקי(משחק ראשון - ניצחון טכני לצהובים), שאותן קבוצות הרבה יותר חלשות מקופנהאגן. בנוסף, הסגל של מכבי באותה עונה לא התקרב לסגל של מכבי חיפה ב-02/03.
    השנה, אני חושב שבית"ר תסיים את הסיפור שלה באירופה כאשר תפסיד לקופנהאגן. הדנים רצים באירופה כבר מספר שנים, יותר מנוסים, קופנהאגן יותר טובה ושומי לא יספיק לבנות קבוצה מתאימה עד סוף החודש.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/7/07
  2. Sergio Ramos Member

אתה לא צודק.
    מה אתה רוצה יותר מי גרשון ומי בנאדו,איזה בלמים יותר טובים יש חוץ מהם בארץ?
    מה אתה רוצה זרים,אי אפשר להביא רק זרים להגנה אל תכשח שיש עד 5 זרים,זה נכון שגרשון ובנאדו הם לא ברמה אירופאית,אבל אין שום אופציה אחרת הם הבלמים הכי טובים בארץ.

"אסור שבנאדו וגרשון יפתחו בצ'מפיונס"אז מי יפתח נו בוא תגיד לי,אולי נביא פויול ואת נסטה?

מה אתה רוצה מי כריסטיאן אלבארז?מה שאני יבין אתה חייב מגן בינלאומי.
    אולי אתה רוצה שביתר תביא את דניאל אלבס ואת זמברוטה לרוטציה?!
    אתה ראית אותו משחק שאתה סתם פולט שטויות?

יש לביתר סיכוים לא רעים להיות בצ'מפיונס,אבל אף אוהד ביתר לא הכתיר אותו כאיזה קבוצה שבטוח תגיד לליגת האלופות אז תמנע מי להגיד"אוהדי ביתר חיים באשליה"מי חי באשליה?
    ואל תגזים..קופנהגן אולי טובה מי ביתר,אבל לא ברמות כל כך גבוהות.כך שזה אפשרי מאוד אפשרי לעבור אותם.
    מה עשית מי קופנהאגן,איזה ברצלונה או ריאל מדריד?
    קבוצה טובה לא יותר.

3. itzik zohar #20 Member

גם אני לא חושב שהסיכויים גבוהים ונראה לי שקופנהאגן תעבור, כי עדיין יש פערי רמות גדולים, העניין הוא שבכדורגל הכל יכול להיות וכמו שחיפה עברה השנה את צסק"א, קבוצה גדולה בכמה רמות מקופנאגן, קבוצה שרצה כמה שנים באירופה ומניבה גם תוצאות מצויינות, אז למה חושבים שאין סיכוי לבית"ר?

4. Number 8 Member

סיכויים תמיד קיימים, אבל לחשוב שכבר בסיבוב הראשון בית"ר תפגוש את קופנהאגן שהסיכויים שלה לעבור את הדנים לא גדולים, ובמידה ובית"ר תעבור אותם אז בשלב הבא צפויה להם קבוצה הרבה יותר גדולה וחזקה.
    לפי דעתי, אם בית"ר לא לא תעפיל לשלב הבתים, זה לא כשלון/אסון/טרגדיה. לוקח זמן לבנות קבוצה שמתאימה לאירופה ועם כל הכבוד, כרגע אין לבית"ר סגל כזה. להפך, אי העפלה זה דבר טוב מבחינתם, שיבנו את הקבוצה לטווח הארוך, שיזכו בעוד אליפות בישראל ויבססו את מעמדם.

5. Maccabi_Haifa Member

תגזיםם נכוןן תגזיםם
    אני דיברתי על אלאבס ועל נסטה
    למה לקופנהאגן יש את נסטה?
    לקבוצות הרוסיות והאוקראיניות יש את נסטה ואלאבסס

אני אמרתי שביתר לא מתקרבת לתחתית של הרמות האירופאיות של כדורגל אירופאי מקצועי ומודרני
    ואתה הלכת לרמות הכי גבוהות באירופה
    אם קצת יותר שיקולים נכונים היו יכולים לותר על קאלה בתור זר בשער להביא עוד בלם זר לפחות שהליצנים בנאדו וגרשון לא יפתחו ביחד עוד שחקן התקפה ברמה גבוהה ועוד שחקן ברמה גבוהה ולדעתי להעיף את מירוסביץ קיבינימט תגידו מה שתדגידו אולי לליגה הוא לא טוב, לדעתי הוא בכלל לא רמה אם הוא היה רמה הוא היה משחק בקופה עם צילה וכן אני לא מגזים עם הסכומים האלה אפשר להביא שחקני נבחרת של נבחרת כמו צילה לא חייבים גם שחקני הרכב, עובדה שארדילס בכלל לא בנה על מירוסביץ רק יוסי מזרחי עשה אותו מלך
    הוא היה חלק מאותה קבוצה משעממת של שנה שעברה שהיה ידוע שלא תצליח לעבור שום סיבוב באירופה ובכל זאת אני לא רואה שום שינוי גדול
    אז אל תגיד לי נסטה ואלאבס

6. Maccabi_Haifa Member

זה גם מה שאני חושב תגידו מקנא לא מקנא באמת מכל הלב הלוואי שתגיעו לבתים
    אבל ארקדי הוא לא טוב לביתר כי הוא לא מבין בכדורגל והוא חושב שמה שהוא רוצה הוא יקבל על המקום
    צריך לבנות שם באירופה צריך להשקיע לזמן, אי אפשר לבוא לשים כסף ולרצות תוצאות על המקום ביתר היא לא ליברפול

אם הם יעברו את קופנהאגן זה יהיה הישג אחרי זה אם לא מגיעים לבתים בליגת האלופות אז לא נורא אפשר לעשות עונה נחמדה בגביע אופא ככה לאט לאט גם אם שנה הבאה לא יגיעו לא נורא עד שלביתר יהיה דירוג ויהיה לה לאט לאט קבוצה ברמה גבוהה ככה היא תקבל קבוצות קלות ואז יהיה לה הרבה יותר קל להגיע לבתים ולבנות מסורת של ליגת האלופות כל שנה(תלוי אם יבואו משקיעים לקבוצות פה בארץ)

בגלל זה ארקדי ממש לא טוב לביתר ועם כל הכבוד היא בכלל לא מעניינת אותו

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

עומרי צא מהסרט שכאשר יש לך את שלושת הבלמים הטובים בארץ, ואתה יכול להגיד שהם רעים, איטיים עם משחק ראש רע ומה לא, לא יוחתם עוד זר בעמדת הבלם, אין שום סיכוי כזה. אתה אומר שבגלל הבלמים האלה בית"ר לא תצליח באירופה? אז איך אתה מסביר את ההתמודדות של חיפה באירופה בעונה החולפת? שיחקתי עם אנדרסון וקיינן כבלמים, ולא ספגנו מול צסק"א בשני משחקים, הם צמד טוב יותר מגרשון ובנאדו / בן יוסף?
    בנוסף לכך, קאלה בעוד מספר חודשים כבר לא ייחשב כזר ואז בית"ר תוכל להחתים שחקן רכש נוסף.

8. מילובאן 23 מירוסביץ' Member

לבית"ר לא יהיה קל להגיע לשלב הבתים או לסיבוב ה-3 זה ידוע לכולם, אבל זה ממש לא בלתי אפשרי. בהתחלה שקיבלנו את קופנהאגן לא הערכתי אותם מספיק, אבל לפי 2 המשחקים שהם עשו בנתיים (3:0 על קייזרסלאוטרן, ו-2:2 נגד שאלקה אחרי שהובילה פעמיים), אני מעריך אותם מאוד, לדעתי הם באמת קבוצה יותר טובה מבית"ר אבל לא בפער כזה גדול כמו שחושבים, אל תשכחו שלדנים יש נשיא גם כן עשיר נראה לי אפילו יותר מגאידמק ככה שיש להם שחקנים איכותיים כמו גרונקיאר ועוד. אבל אם הם עברו שנה שעברה את אייאקס אחרי שהיו בפיגור נגדם (אייאקס גם הכניסה גול עצמי בסוף), אין סיבה שאנחנו לא נעבור אותם.

OmriB אוהדי בית"ר חיים באשליה? אתה חיי באשליה. תראה איזה קבוצות הגיעו בשנים האחרונות לשלב הבתים, תון משוויץ, בראטיסלבה מסלובקיה, לבסקי סופיה מבולגריה, ראפיד וינה מאוסטריה, פרטיזן בלגד מסרביה, גנק מבלגיה, הירנביין מהולנד (לדעתי אפשר גם להוסיף את ספרטה פראג, רוזנבורג ואנדרלכט, קבוצות בערך ברמה של בית"ר, למרות שיש להם ניסיון יותר גדול באירופה).
    מה שאני בא להגיד פה הוא שזה כן אפשרי לעלות לבתים, כמובן שצריך מזל והגרלה טובה כמו שמכבי קיבלה את הלסינקי ופאוק, ומכבי חיפה את שטורם גראץ ולא זוכר מי עוד.

נכון שלבית"ר אין בלמים ברמה מצויינת ( גרשון הכי מנוסה וטוב לדעתי אבל הוא איטי מאוד), אבל מה לעשות שאסור להביא יותר מ-5 זרים. בית"ר חיזקה את עצה בזרים בעמדות נכונות ( עמדת המגן הייתה חלשה נקווה שאלברז יעשה עבודה טובה, בואטנג כקשר אחורי, שוער זר - אין שוערים ישראלים מספיק טובים, ונשאר רק חלוץ זר) אולי במקום מירוסביץ' או מוסקאלו אפשר להביא בלם אבל זה לא כל כך נחוץ לדעתי.

בית"ר תפגוש את קופנהאגן בסיבוב השני, אחר כך בעזרת השם נעלה לסיבוב השלישי ואז יש את שלב הבתים.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/07
  9. BeitaReaLiverpool Member

עמרי, תעשה טובה.
    בית"ר עם 0 ניסיון בזירה האירופית, לקבוצות לוקח עשור כדי להגיע לשלב הבתים.
    אתה יכול להתמרמר כמה שתרצה , אבל העובדה היא שבית"ר אנדרדוגית כבר בסיבוב השני, ולא זכור לי שחיפה או ת"א הדיחו את ליברפול ומילאן בדרך לבתים, אז היחיד שחי באשליה פה זה אתה.

וד"א האיטיות של גרשון היא סטיגמה רצינית, זה לא שהוא מתחרה עם אספה פאוול בליגה שלנו.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/07
  10. Don Joan Roman Member

איך אלבארז יספיק להתאקלם? כמו שמירוסביץ' התאקלם מהר וכמו שבואטנג התאקלם מהר, ככה אלבארז יתאקלם מהר, זה בכלל לא תלוי במירוסביץ' אלא בשחקנים האחרים והאחרים שהם אנשים טובים אחד אחד יקבלו אותו לחיקם כאילו הם מכירים אותו שנים.
    חוץ מזה שיש לנו בקבוצה שלושה שחקנים דוברי ספרדית: אלבארז, אלברמן ואפק ששיחקו שם כך שאין בעיה גם עם השפה, כל זה סתם שטויות, הוא מגן, מה כבר יש לו להתאקלם? זה לא שהוא תלוי יותר מדיי באחרים כמו חלוץ או קשר בצדדים, התפקיד שלו מאוד פשוט: להגן, להרים טוב, להילחם, לסגור בהגנה וזה הכל בלי להיות תלוי באף אחד אחר.

בכיף אני אגיד לו את זה ולא רק שאגיד לו את זה, אני אסביר לו את זה טוב וטוב מאוד, אם הוא רוצה צ'מפיונס ליג כ"כ מהר כשהוא קנה קבוצה בלי הישגים אירופאים מהממים או ליתר דיוק קבוצה בלי הישגים אירופאיים כלל וכלל אז הוא צריך לשים 2-3 מליון יורו לחלוץ ולהחתים פה קאליבר, אחד דומה לממה צ'יטה כשהיה בזמנו.

עומרי נראה לי שאתה לא מבין 2 דברים.
    1. לקבוצהב ישראל מותר להביא 5 זרים בלבד ולא 22 זרים, כך שצריך לבחור בקפידה איזה שחקנים לרכוש ואיזה לא, אחרת בית"ר הייתה יכולה לפוצץ בסכומים ולהביא לפה גם 7 בלמים זרים ועוד 5 מגנים ועוד 12 שחקני קישור והתקפה, אבל בגלל שיש רק 5 צריך לחזק את העמדות שאין בהן ישראלים טובים ואת זה בית"ר עושים.

2. היום בהונגריה, אוקראינה ובכלל במדינות מזרח אירופה יש כסף ולא מעט כך ששחקנים ברמה הממוצעת ומעלה לא יגיעו לישראל במהירות.

בקשר לסכומי הכסף שנשפכים: בעל הבית לא מוכן להוציא עשרות מליוני יורו על רכש, זו זכותו, חוץ מזה שאל תשווה את אוקראינה לכאן, באוקראינה יש ליגה של נניח 18 קבוצות, ב-16 מתוכן יש המון כסף וכשבכל הליגה יש כסף וכשבכל הליגה יש תחרות, בעל הבית לא יכול להישאר אדיש, כאן התחרות היחידה שיכולה להיות לארקדי גאידמק זה אם יענקל'ה שחר יפתח את הכיס ורוני מאנה יבוא לאח שלו ויבקש ממנו לנפח לו את התקציב ולכן גם אם בעל הבית כבר יסכים לשלם לא בטוח שהוא יגיע כי כשאין כסף גם אין שם.

בקשר למכבי חיפה של עונת הצ'מפיונס, הם יכלו להביא אז שחקן כמו פראליה ב300 אלף יורו, היום שחקן ברמתו של פראליה עולה מליון, הם הצליחו לדוג את איגביני יעקובו בב100 אלף דולר, אנחנו צריכים לחפש חלוץ שבטוח יהיה פחות טוב מיעקובו במליוני יורו, יש הבדלים בין תקופות, תן לי היום שחקני התקפה כמו שאלוי ואוחנה, פליימיקר כמו תמאש שאנדור, בלם כמו סרגיי טרטיאק וקשר התקפי כמו אישטוואן פישונט ואני עוהל לליגת האלופות גם אם תבוא מולי קופנהאגן, הבעיה שהיום אין כאלה זמינים קלבוצות ישראליות ובכלל זה לבית"ר שלא מוכנה להשקיע עשרות מליוני יורו כי אין שום סיכוי להכניס אפילו אחוז אחד מהכסף הזה.

11. Sergio Ramos Member

נו ומה אתה מצפה,לביתר אין שום ניסיון אירופי,היא קבוצה חדשה אחרי עונת בניה קשה מאוד.
    ולא אני לא מסכים איתך,קאלה היה יותר נחוץ מי בלם זר.נו איפה אתה חי שאתה מזלזל בגרשון ובנאדו?
    הם הבלמים הכי טובים בליגה שלנו,ואנחנו לא יכולים לבקש יותר מי זה.
    ולמה אתה מזלזל עד כדי כך במירוסביץ',מה,מי שלא בנבחרת אז הוא לא טוב?זה שמירוסביץ' לו זומן לקופה,זה אומר שהוא לא ראוי לביתר?

מה אתה רוצה שוב מהפכה בסגל?ששוב יקח לנו שנה להתאקלם?
    שום ושפגיל עשו מהלך נכון,שלא שינו בצורה דרסטית את ההרכב,אלה רק ריעננו אותו.
    את עונת ההשלתבות והגיבוש ביתר עברה,ואחרי זה,עכשיו אני מאמין שנראה ביתר אחרת לגמרי.

12. Don Joan Roman Member

טוב אני רואה שנעשה פה עוול ענק לשחקנים שאני אוהב.
    קודם כל מילו מירוסביץ' - השחקן הזה הוא פנומן, כשהוא משחק במרכז המגרש או בתפקיד הפליימיקר הוא עושה דברים מדהימים, הוא מנצל את יכולת הבעיטה הכי איכותית בליגה כדי לכבוש שערים, את יכולת המסירה המדהימה שלו למציאת שחקן מול שוער ואת יכולת ההקרבה שלו כדי לגדוע עוד בתחילת דרכן התקפות יריב ולהפוך אותן למתפרצות, מילו מירוסביץ' הוא שחקן קבוע של נבחרת צ'ילה, קבוע! ובמולדתו מתרעמים עד היום על כך שהוא לא הוזמן לסגל הנבחרת בגלל התחשבנויות אישיות חסרות בסיס ומגעילות באותה מידה של המאמן והעובדה לכך שאני צודק היא שלאחר שהטמבל הזה התפטר, מילו מירוסביץ' על פי עיתונים צ'יליאנים עומד להיות מוזמן שוב לסגל הנבחרת ולשמש כמחליפו של מתי פרננדס הגדול מויאריאל.

כריסטיאן אלבארז - פייטר בחסד עליון, מגן חזק שיודע להבקיע ולבשל שערים, שחקן נשמה אמיתי שיורק את הדם שלו על המגרש תרתי משמע, שחקן ממושמע טאקטית וטוב התקפית, לא פוחד מכלום ושחקן קבוע! בנבחרת צ'ילה, לרוב גם בהרכב ולא שיחק בקופה אמריקה אך ורק מתוך בחירה שלו.

שתיי הצ'יליאנים האלו הם שחקנים מהטופ של הכדורגל הצ'יליאני, הם לא מוכרים ומוכשרים כמו מתי פרננדז, הם לא הגיעו לאירופה בגיל צעיר כמו מארק גונזאלס וגם גם לא הבקיעו 75 שערים ב70 הופעות כמו הומברטו סואזו אבל הם שחקני נבחרת לכל דבר ושתיהם שחקנים מצויינים שכל קבוצה בליגה הזאת והייתה מאוד רוצה, וכן הם העדיפו את ירושלים ולקבל הרכב על להיות שחקן ספסל בויאריאל(אלברז) והעדיפו את ירושלים על להיות שחקן ספסל בריאל בטיס(מילו מירוסביץ').

13. אלי מתחן Member

מירוסביץ' שחקן בינוני ואני שמח שזה נגמר בצורה יפה ולא בשחרור באמצע העונה. בית"ר לא יכולה לשחק עם קיצוני ימני שלא מסוגל לעבור שחקן ומוסר בעיקר אחורה.
    לגביי אחד מהאנשים שרשם כאן וסרחיו ראמוס ציטט אותו, את מי היית מביא במקום קאלה? את קורנפיין? עם כל האהבה שלי לאיציק הוא לא ידע לצאת לכדורי גובה בצעירותו, אז כמובן שעכשיו הוא לא טוב יותר בזה.
    בנאדו וגרשון הבלמים הכי טובים בארץ, להגיד שבלם צריך להיות יותר מהיר מחלוץ כלשהו זה מפגר. הגול נגד רוסיה שכולם באים אליו בטענות היה לא פחות באמצע אוואט שסגר את הפינה הרחוקה שגרשון סגר.

14. Don Joan Roman Member

כקשר ימני אני מסכים שאין לו מה למכור בארץ, כשהוא משחק בעמדה המקורית שלו, הטבעית שלו הוא שחקן ברמה גבוהה מאוד, אבל שום ושפיגל מעדיפים את עידן טל וזו זכותם המלאה כך שהפרידה ממנו היא מהלך שלי אין שום בעיות איתו כי זה חלק מהפריבלגיות של הצוות המקצועי.

15. מילובאן 23 מירוסביץ' Member

קודם כל רואים שביקשרת בספורט 5 והם הטעו אותך. שחטאר דונייצק שילמה עליו 8 מיליון אירו, ותשלם לו משכורת של 3 מיליון. דבר שני נכון שהרמות בינהם לבית"ר גדולות, אתה שוכח אבל שבית"ר רק מתחילה לבנות את עצמה, ושבליגה האוקראינית, הרוסית ושאר הליגות האלה עשירות פי כמה מישראל.
    גם מכבי חיפה, מכבי ת"א וקופנהגאן בשנה שעברה נחשבו נחותות ועשו תוצאות מצויינות, מכבי לא הייתה רחוקה מלסיים במקום ה-3 וללכת לגביע אופ"א במקום אייאקס, וקופנהאגן אותו דבר כמו מכבי רק בגלל הפרש שערים לא הלכה לגביע אופ"א ממקום 3. לפי כל התוצאות האלה גם בית"ר יוכלו לעשות אותו דבר, רק שזה יקרה לא השנה אלא בכמה השנים הקרובות.

הסטיגמה הזאת היא היא הכי נכונה שיכול להיות. ראית את המשחק של הנבחרת נגד רוסיה, בגול של הרוסים ראית איך הוא רדף אחרי השחקן שלהם, הוא איטי וכבד. נכון שלליגה זה מספיק, אבל זה ממש לא יספיק נגד המהירות באירופה.