הכל אבל תלוי בשחקן עצמו, הכל תלוי באופי שלו. יש שחקנים שמה שלא תעשה, וגם אם תכפה עליהם לא לעשות ההתקפה בכלל, במצב ששחקן באופי שלו האו שחקן התקפי, הוא יתקוף, אין מה לעשות זה כבר עניין מסוג מנטלי של שחקן. זיו בעיקרון הוא לא מגן. בשנה שעברה, הוא שיחק כמגן ימיני ואף היה טוב, אך גם אז היו לא ליקוים פה ושם בהגנה שלא הורגשו. השנה בצד שמאל(שבשמאל לדעתי הוא הרבה פחות טוב מבימין)יש לו הרבה פאקים בהגנה והם אף מורגשים. מה שכן כמו שאמר יניב, יש לו את התכונות הדרשות ביותר לשחק באירופה- כוח ומהירות. היום הכדורגל האו 70% כוח ו30% מהירות, אלו הדברים העיקרים ויש לו אותם. וזו כבר נקודת אור מבחינת זיו.
לא,לא מעניין אותו. מעניין את שום שעל כל שער שהיריבה תתן לו הוא יתן 2.אין לי מושג אם שחקני ההגנה חטפו ביקורת ממנו בסיום המשחק,אבל אם כן אז הוא הוא אידיוט כי ההגנה הייתה רעה נגד פ"ת בגללו ולא בגללם. אי אפשר להאשים את גרשון בכך שהוא לא עוצר את קדוסי,הרי איך "צב" כמוהו אמור להגן על קו החצי והלשיג את קדוסי המהיר? שום עובד על בעיטות לשער. כמו שאמרתי כנראה יש לך ראייה סלקטיבית,אלבארז השאיר חורים יותר גדולים משל זיו במשחק האחרון. למה ששקופנהאגן לא תהנה מזיו? יואב הוא שחקן עם מוסר עבודה גבוה,נשמה ויכולת למידה גבוהה. אצל פרננדז הוא היה מגן מצויין,אם הוא יקבל מקופנהאגן תוך כדי עבודה קשה יסודות של מגן הוא יהפוך לפי 2 יותר טוב ממה שהוא היום.
יש הרבה בלמים איטיים בעולם שמצליחים להיסדר יופי עם חלוצים מהירים. לשחקן עם ניסיון כמו גרשון, זה לא אמורה להיות בעיה קשה כ"כ. הייתי במשחק, אולי לא שמתי לב לחורים של אלבארז, אבל זיו עשה המון חורים, ולא בפעם הראשונה, ולא רק אצל בית"ר, אלא גם בנבחרת. בבית"ר הוא בקושי טוב, אתה רוצה שיצליח באירופה, בתפקיד שלא מתאים לו בכלל? נראה לך שהמלחמה שלו והנשמה שהוא נותן במשחק, מעניינת את קופנהאגן, אם הוא יעשה חורים, ישלכו אותו לספסל. כמו שמישהו כתב כאן מקודם, זיו לא יתאים לקישור, כי יש שמה שחקנים יותר טובים ממנו, התפקיד שמייעדים לו כנראה, זה את המגן הימני, שמה לפחות הוא יותר טוב מאשר בשמאל.
תחזירו את הסרט שאתם חיים בו - אם הייתה הצעה רצינית היא כבר היתה מועברת להנהלת בית"ר. בינתיים יש רק אמירות חסרות כיסוי של הסוכן שלו. "נדבן" כמו ארקדי שמחלק משכורות עתק חסרות כיסוי מקצועי יש רק בבית"ר , ולא בקופנהאגן הקפואה.
תסמוך עליי שאני אצחק... יודע מה, את העזיבה של מגרלשווילי לדוגמא לקחתי כלגטימית-גם יותר טוב מזיו בהגנה וגם 3 רמות מעליו בהתקפה. אבל בחייאת, אם זה רציני ולא איזה תרגיל של הסוכן שלו או משהו, עזיבה שלו לאירופה(ליגה דנית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx ) תהיה פשוט הזויה. מה שכן, הוא ישתפר כשחקן.. כמו שאמרו פה - יחזק את הצד ההגנתי שלו וגם יסודר מבחינת המחשבה, כי כרגע הוא פשוט שחקן טיפש ללא חוכמת משחק מינימלית. אבל מה... לפחות הוא משקיע.
בגלל שהמאמן שלהם יודע איך לסדר אותם הגנתית. ביום שבת גרשון ובנאדו עמדו על קו החצי,וכשבית"ר איבדה כדור בהתקפה,גרשון ובנאדו לא היו מסוגלים להתמודד עם המהירות של קדוסי וגולן זה לא עניין של ניסיון. אם קו ההגנה של בית"ר היה נמצא קרוב יותר לרחבה,אז לא הייתה בעיה לגרשון ובנאדו להתמודד איתם. שתיהם עושים המון חורים,אבל הם עושים זאת בגלל המנטליות ההתקפית במשחק של שום. תקרא את מה שקראתי: "למה ששקופנהאגן לא תהנה מזיו? יואב הוא שחקן עם מוסר עבודה גבוה,נשמה ויכולת למידה גבוהה. אצל פרננדז הוא היה מגן מצויין,אם הוא יקבל מקופנהאגן תוך כדי עבודה קשה יסודות של מגן הוא יהפוך לפי 2 יותר טוב ממה שהוא היום. " כל שחקן שלא מצליח בארץ,יכול להצליח באירופה. שם ילמדו אותך תרבות כדורגל,מקצעונות יסודות אמיתיים של כדורגל. יואב השאיר את החור שממנו הגיע שער השיוויון של קופנהאגן הגד בית"ר ובכל זאת הם רוצים אותו. סימן שהם מאמינים בפוטנציאל שלו,שמה הם יעבדו איתו על צורת המשחק שלו וסביר להניח שהוא יהפוך למגן הרבה יותר טוב בזכות זה.
חיים, גם אני ניסיתי לחשוב על הפן הכלכלי מבחינת זיו. אבל ממה שאני זוכר כשהוא הגיע לבית"ר הוא קיבל 80-90 אלף דולר לעונה אחר כך שארקדי הגיע שודרג החוזה ללא יותר מ200 אלף דולר אנחנו מדברים פה על מיליון יורו ל3 שנים=333 אלף יורו לעונה! בהחלט הרבה יותר ממה שהוא מקבל בבית"ר, גם יציאה לאירופה, גם חתימה בקבוצה יותר איכותית מבית"ר ללא ספק.. היו ידיעות גם בפגרה לפני הליגה שקופנהאגן רוצה אותו, אני נוטה להאמין לידיעות..
אני לא רואה את זיו עוזב לקופנהאגן כרגע...פשוט לא רואה אותו עוזב. כל כמה זמן היא משחררת איזה ספין לעיתון שיש לה שחקן שמבוקש באא"ק לרנקה בסכום של 10 מליון פאונד והוא שוקל את ההצעה...ובסופו הוא דחה אותה על הסף בגלל חילוקי דעות על סעיפים ממש פעוטים. איכשהו קבוצה כמו בית"ר לא שחררה שחקן אחד לחו"ל עדיין.אין לה את אותה אג'נדה כמו לקבוצות מחיפה ות"א ששיווקו שחקנים והביאו הישגים.ולא ממש במקריות. לשחקנים כמו ברק יצחקי,תמוז,זנדברג ובן יוסף היה את הצ'אנס לעזוב והם נשארו.כל זה רק בגלל הכסף?! העניין הוא שקבוצה צריכה לשמור על ספסל עמוק ותוך כדי לראות את האינטרס של הליגה,השחקן ולשווק כמה שיותר שחקנים לחו"ל.זה מה שקורה שאנחנו בליגה דרג ג'.לדעתי זאת דרך שמשתמעת לשתי פנים. ברור שאני כאוהד חיפה הייתי רוצה שזיו ישחק בחו"ל גם כי זה יחליש את בית"ר,אבל האינטרס הראשון הוא שהליגה תשחרר כמה שיותר לגיונרים.וכשהאלופה שלך לא משחררת שחקן אחד בשנה לפחות סימן שהליגה נחלשת יותר. סיבה שנייה היא ששומי הפסיד בזמנו את האליפות במכבי חיפה אחרי ששיחרר את יעקובו באמצע העונה ובאמצע מכת פציעות רצינית.עכשיו שהוא בלי אפק ודנין ספק אם ישחרר גם את זיו.
אם זיו ילמד להגן ולסגור כמו שצריך, הוא יהיה באמת מגן מעולה כי התקפית הוא מצוין (יחסית למגן). סגירה נכונה ולדעת מתי לעלות ומתי לא זה דברים שאפשר ללמד, אולי בגלל זה קופנהאגן רוצים אותו. אין לו בעיה לשחק כמגן והוא לומד מהר (עובדה שכמה חודשים אחרי שעבר לשחק כמגן הוא כבר פתח בנבחרת ובבית"ר).
אם הוא לא למד עד עכשיו - הוא לא ילמד לעולם. שינויים צפויים בבית"ר בינואר, גם מפני שבחירת הזרים של שומי לא היתה כל כך מוצלחת.
בית"ר ירושלים לא תשאר עם אותו הסגל עד סוף העונה. אני מאמין שיהיו שחקנים שיעזבו ורוצה להאמין שיהיו שחקנים שיגיעו. אני בעד לשחרר את יואב זיו לכל קבוצה באירופה, הוא פשוט איכזב אותי השנה והוא מציג יכולת עלובה למדי, הוא אחראי להמון חורים באגף שמאל ועבודת ההגנה שלו פשוט זוועתית, מבחינה התקפית הוא טוב מאוד אך יש גם הגנה שהוא צריך ללמוד לעשות וכמו שחיים אמר, אם עד עכשיו הוא לא למד הוא לא ילמד לעולם (כנראה). היתי שמח לראות את שי חדד משחק על המשבצת של יואב, אם לא, מגן שמאלי זר ברמה גבוהה עם יכולות התקפיות והגנתיות, בעל ניסיון באירופה ורזומה מרשים. הרבה אוהדי בית"ר ירושלים מתעוררים לחיים לאחר ששמעו על השמועות של עזיבתו של יואב לטובת אירופה, אוהדי הקבוצה לא מבינים מדוע שיחררו את המגן השמאלי הצעיר, אלירן דנין, שאני אישית הייתי מאוד בעדו עד לפניי כמה שבועות אך כיום אני לא בעד להחזירו לקבוצה, אני חושב ששי חדד שחקן יותר כישרוני ויותר צבעוני מאלירן, ממה שראיתי ממנו הוא שחקן מצוין, הוא שחקן בית, הוא צעיר והוא רעב, אני מעדיף אותו על פניי אלירן דנין. אני חושב שיצחק שום יחכה לסוף העונה בכדיי לשחרר את טברטקו קאלה, לצערי. הייתי שמח אם בית"ר ירושלים הייתה מתחילה כבר עכשיו להתחיל לחפש בדקדקנות שוער זר מחליף לקאלה, שוער זר ברמה גבוהה, צעיר ושאפתן ועטיר ניסיון אירופאי שמאוד יועיל לנו (הבית"רים). טברטבקו שאלה לא יכול להמשיך לקבל את הגב שהוא מקבל, הוא פשוט מציג יכולת חלשה ולא משכנעת שמפילה את בית"ר ירושלים בהרבה בורות התקפה של היריבות, נתן הצגה בעונה שעברה אך לא יותר מזה, לא מאמין בו, לא רוצה בו ומחכה לעזיבתו. עכשיו מרגישים כמה חסר, המנכ"ל יצחק קורנפיין, שוער כ"כ יציב וטוב, בעל ניסיון ויכולת מצויינת, לא מרבה לעשות שטויות והרבה יותר טוב מקאלה מבחינתי, אבל לא בוכים על שוער שפרש. בית"ר ירושלים עתידה לעשות לא מעט שינויים בחלון העברות שייפתח בינואר, מגן שמאלי זר ושוער זר מתבקשים בדחיפות. יהיה קשה להמשיך כך בליגה עם הגנה פרוצה ושהשוער בשער מתנהג כמו מסטול בצומת רמלה.
בהחלט צפויים שינויים לא קטנים בקבוצה. חוץ מאלבארז ובואטנג (שהם זרים ברמה גבוהה מאוד) כל שאר הזרים לא שווים יותר מדי, כן כולל רומולו שאני לא מתרשם ממנו לטובה, גולים כמו שהוא הכניס עד עכשיו אפשר להכניס רק בליגה הישראלית העלובה שלנו, אם אנחנו רוצים להשתלב במקומות יפים באירופה צריך חלוץ ברמה יותר גבוהה. אין צורך לדבר על מירוסביץ' וקאלה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx בכל אופן, בקשר לזיו, הוא בכלל לא החליט אם הוא רוצה לעזוב את בית"ר. לפי דבריו קונפהאגן זה לא נקרא ממש התקדמות מבחינה מקצועית, אלא יותר התקדמות בפן הכלכלי (הוא אמר שירוויח שם פי 3 ממה שהוא מרוויח כאן). את הדברים הללו הוא אמר ברדיו 99Esc. ^^^^ אתם אשכרה חושבים שאפשר לשחק עם שי חדד, שעם כל הכבוד לכשרון שלו, הוא חסר ניסיון וכפי שהפנמנו על בשרנו בשנה שעברה - ניסיון באירופה הוא דבר חשוב מאוד.
צריך, צריך: קאלה שוער מוכשר, עם בעיית ריכוז קשה - זה פתיר ,לדעתי. מילו? אפס מאופס, יציר כפיה של תקשורת מגוייסת. להעלות אותו דחוף כבר היום על מטוס חזרה לצ'ילה. יואב זיו? זה היה ברור שאחרי עזיבתו של דנין הוא יתחיל לרצות יותר כסף.... גם בן יוסף תמיד חולה כשצריך אותו - גם הוא ירצה "שידרוג" , תהיו בטוחים.