יואב זיו הוא המגן הכי חסר אחריות שאני מכיר. אני צריך להזכיר לכם שבמשחק נגד קופנהאגן בטדי הוא נזכר בהערכה (דקה 100 ומשהו) לעלות למעלה ואופ קבלנו גול בגלל חוסר האחריות שלו.
הוא חסר אחריות בגלל שהוא לא מגן טבעי ובאירופה ל טעויות משלמים ביוקר גדול מאוד. אין מה לעשות, יובא זיו הוא נכס התקפי ובעיה קשה הגנתית, לליגה שלנו זה לא בולט לעין כי היתרון ההתקפי מחפה, באירופה זה יקשה עלינו מאוד את החיים, במיוחד מול יריבות כמו קופנהאגן שיודעות לנצל את החולשות של היריבות שלהן, אם היה לנו אלבארז נוסף בשמאל היינו עבוריםא ותם למרות הטעות של קאלה בגול בדנמרק, אבל זה כבר פסה ואנחנו מתרכזים בהווה.
כולם אומרים זיו לא טוב בתור מגן שמאלי, עכשיו הקטע מי יהיה במקום זיו מגן שמאלי, אמסלם כבר בן 36 ועוד מעט הוא כבר יפרוש, אני לא מבין למה שיחררו את אלירן דנין חבל מאוד, הוא היה נכס לבית"ר אני הייתי משאיל אותו בלי אופציה לחיפה, כי אם יקנו אותו זה חבל מאוד אנחנו מחזקים את חיפה אנחנו כבר הבאנו להם שני מגנים שמאליים שהם טבעיים ואת מי שבאמת לא צריך בתור מגן שמאלי לא שיחררנו.
משהו אומר לי שעסקת אלירן דנין קשורה למאור בוזגלו בצורה זו או אחרת, אל הייתי ממהר לקטול את איציק קורנפיין. בגדול המחליף שלו כרגע זה שי חדד מהנבחרת האולמפית וגם שמוליק קוז'וקין.
הבעיה של בית"ר היא הרבה יותר שמעון גרשון את בנאדו (בלי להזכיר את קאלה, כמובן) מאשר זיו. ה2 המוזכרים לעיל יכולים להסתדר עם כל מה שקשור לכדורי גובה (ובנאדו גם קצת עם משחק קרקע) אבל לוקים בכל שאר התכונות שלהם-לא יכול להיות שכל כדור קרקע/חצי גובה יהווה סיכון על קאלה, ככה הוא לא יהיה בעל ביטחון גם בעוד 10 שנים. אגב, אלבארז גם מרבה לעלות למעלה ולעשות לא מעט "חורים" (זה בכלל לא חורים, אחד התפקידים של מגן זה גם לתקוף ולרווח את המשחק מהאגף), אבל בנאדו מחפה עליו רוב הזמן טוב-לצערנו גרשון עושה את זה הרבה פחות טוב וככה החורים של יואב זיו הרבה יותר קריטים. הגיע הזמן להתחיל להריץ את בן יוסף-גם להרוויח את המהירות ושלו וגם להרוויח בלם לעוד כמה שנים טובות.
ורני גפני רק יכול להחליש אותם...יואב זיו לא טוב בשום דבר אני לא יודע מה אתם תפסים ממנו שחקן התקפה טוב...זה השחקן עם ההרמות הכי גרועות בליגה, אין לו טכניקה, מאוד מגושם וחסר אחריות. הדבר היחיד שטוב בו זה המלחמה. הייתי מציע לבית"ר ללכת על מגנים צעירים לשנים הבאות כמו - עומרי קנדה ואחרים..
ראית איך הוא שיחק ביום שבת נגד קרית שמונה? בינוני מאוד. בשביל להגיע למקומות יפים באירופה צריך הגנה טובה ושוער ברמה גבוהה.
תיראה ליד קאלה משחקים שני שחקנים עטורי תארים, בעלי ניסיון רב בליגה, ובקשר לזה הוא לא צריך בכלל להיות מודאג הוא צריך לעשות את עבודתו בשקט. בקשר לגרשון ובנאדו תשמע אני גם חושב שאחד מהם צריך כבר לרדת לספסל אבל לא כרגע , הייתי רוצה ששום יתחיל לשלב את בן יוסף ב6-7 משחקים האחרונים של העונה שככה הוא יתאקלם כמה שיותר מהר להרכב, ואז שאנחנו נהיה באירופה כבר לא תהיה לנו בעיה של הגנה או משהו, כי אז הוא יהיה מפוקס בן יוסף.
הוא מהיר מאוד, יש לו בעיטה טובה, הוא תומך בהתקפה ולמרות שיש לו הרמות חלשות הוא מגיע בערך 15-16 פעם לרחבת היריב, מזה צריכים לצאת איזה 4-5 כדורים טובים ומחמישה כדורים טובים אפשר לייצר שניי גולים שמנצחים לך את המשחק כך שהתקפית הוא כן תורם לבית"ר, בקשר למגנים הצעירים, קנדה יכול להיות אופציה טובה אבל אני מעדיף את יוני זאדה ושי חדד.
מאור בוזגלו מגן שמאלי? כי אם הוא לא, אז לא מובן לי למה בית"ר נשארה בלי מגן שמאלי לשנים הבאות. דוד אמסלם פורש בתום העונה, אלירן דנין אם ירשים את מכבי חיפה, יהיה שייך להם, יואב זיו לא מגן שמאלי. התוצאה שלבית"ר אין מגן שמאלי ראוי לשנה הבאה. נ.ב: אני מאמין שאתה יודע ששי חדד מגן ימני, ואני לא חושב שהוא יוסט לצד שמאל.
שי חדד מגן שמאלי, שם הוא מציג את היכולת הכי טובה שלו, בגדול הוא יכול לשחק ב- 2 האגפים תאמין לי אני יודע מה אני אומר.
אותי מעניינת העבודה שבנוער ובנחברת הצעירה (נגד לוקסמבורג ומולדובה) הוא שיחק כמגן ימני. אומנם לא ראיתי אותו משחק בנוער ונגד מולדובה בחוץ, אבל זה התפקיד שלו (או קשר ימני לפי בית"ר.נט).
בנוער הוא שיחק כמגן שמאלי ויוני זאדה כמגן ימני, בצעירה שמים אותו כמגן ימני פשוט מאוד כי לגיא לוי לא היה מגן ימני אחר עד ששפונגין לא קיבל זימון לנבחרת הבוגרת.
אתה יודע מה, אולי אתה צודק בחלק מהדברים.. אני משוחד ורואה רק את הטוב שבו ידוע שיואב זיו הוא ממש לא שחקן הגנה אבל הוא כל כך רוצה שזה כמעט מחפה, מה גם ששום משתמש בו כמו גם מזרחי כמגן תוקף בעיקר פריבילגיה שבית"ר יכולה להרשות לעצמה בליגה לאור העובדה שהרבה קבוצות באות להסתגר ולא תוקפות עם הרבה שחקנים אלבארז הוא גם מגן תוקף מובהק, הוא ויואב משחקים באותו האופי וזה מה ששומי רוצה לתת כדורגל התקפי עם כמה שיותר כלים ויש דברים שאני לא מסכים איתך בכלל בצד ההתקפי יואב מצטרף להתקפה נהדר, בשני האגפים אגב וראינו את זה בעונה שעברה לך תעבור על כל ההרמות שהוא נתן שנה שעברה.. אני זוכר כמה שערים כמעט זהים שיש מין משולש בין זנדברג זיו ואלברמן שלבסוף הכדור נשלח לזיו לאגף והוא מרים הרמה קטנה החוצה שנכנסת.. זה קרה כל כך הרבה פעמים גם אם זה לא תמיד נכנס.. ואם משתמע מהדברים שלי שזיו מספיק רק לליגה, אז לא, אני יודע שקשה לרוב האנשים לחשוב על זה בגלל שהמשחק הזה בהכללתו היה נוראי אבל אם מישהו שם לב קצת במקום רק להתבאס מול המסך, יואב זיו היה הכי טוב במגרש מול אנגליה! אני מאוד מעריך את יואב כשחקן בגלל האופי שלו, זה שחקן שלא נפל עלינו בבום.. הוא עשה את ההתקדמות שלו אך ורק בעבודה קשה והתקדם לאט לאט לאט לאט הוא עשה את הדרך שלו, בהתחלה לא שיחק במכבי חיפה בכלל.. אחר כך קיבל דקות בהפועל חיפה בנצרת עילית הוא עשה עונה טובה בשיתוף פעולה עם דוארטה ואז הגיע לבית"ר בזמנים פחות טובים ואז ארקדי בא והוא הוכיח שהוא חלק מהקבוצה החלומית שהולכת להיבנות בבית"ר, פרננדז נתן לו קרדיט בכל עמדה אפשרית.. ופתאום הוא הפך למגן נבחרת ופתאום בלי שנשים לב, למרות שבאמת אין הרבה טובים בעמדה, יואב זיו המגן השמאלי הכי טוב בארץ!
^^^^ זה נראה לך שהוא המגן הכי טוב בארץ, משום שעל ידו עומדים שחקני ההגנה הטובים בארץ וקישור דפנסיבי חזק שכולל את בואטנג, אלרבמן ועידן טל, אבל אם תרכיב אותו על יד הגנה בינונית אתה תראה כמה שהוא בלוף.