שכחתי להוסיף: מה דעתכם על יהודים שמחללים את ההימנון? חרדים, או אלו ששרים "עין של קלינגר לא רואה" ? זה בסדר? יש ערבים בהרבה מקומות: במסעדות, במוסכים, בבתי חולים, אפילו פה בפורום. זאת מדינה יהודית עם מיעוט ערבי, ואנחנו צריכים לחיות ביחד בשלום. אין שום סיבה שלא.מה איכפת לי הדת של בנאדם אם הוא בנאדם? אני גם בעד שירות לאומי לערבים, והשוואת זכויות מלאה: הם יכולים לשרת במשטרה ובמערכת הבריאות שלוש שנים, כי ממילא הם כבר משולבים בשתי המערכות האלו, ובהצלחה גדולה. ובאותה הזדמנות: עיד איל פיטר שמח לבני דודנו כאן בארץ, במיוחד ללואי ואבו אל עבד כאן בפורום.
ונחזור לנושאים מעניינים... קראתי עכשיו בעיתון ירושלים ראיון עם יצחק שום. פשוט בנאדם גדול. הלוואי שכל המאמנים בארץ היו באים למשחקים עם מטרה של לשמח את הקהל, במקום זה אנחנו מקבלים פחדנים כמו יוסי מזרחי או גרנט שהעיקר אצלם זה לא להפסיד.
לך תדע אם הוא ישאר כאן יותר מעונה אחת: ארקדי קריזיונר ולא תמיד מקבל החלטות נכונות. צריך לשאול את קטיה מה דעתה על שומי - ממילא היא ומילשטיין הם המחליטים האמיתיים, וארזי הוא בובה, בדיוק כמו שקלאר.
יוסי מזרחי ואברהם גרנט תמיד באו למשחק בשביל לנצח. לפי דעתי זה בושה שאוהד של בית"ר ירושלים אומר על המאמן שהביא לקבוצה שלו אליפות לאחר הרבה זמן שהוא מאמן פחדן, עד לפני שהוא הגיע אתם שחקתם נורא והוא אחד האחראים שכיום אתם נראים מצוין ושאתם בדרך לזכות באליפות. גם בושה על מה שאמרת על גרנט. כאשר גרנט היה מאמן מועדון בארץ הוא הגיע לכול משחק בשביל לנצח, וכאשר הוא הגיע להיות מאמן נבחרת הוא לא יכול לבוא במטרה לנצח את צרפת, את אירלנד ואת שוויץ כי זה פשוט בלתי אפשרי. זה יופי של השג שהוא לא הפסיד באף משחק בבית והיה קרוב לעלות מבית סופר קשה ומגיע לו מחמאות.
לי אין בעיה עם כל הדרך של גרנט בנבחרת, חוץ ממשחק אחד, נגד שוויץ, שאם היינו מנצחים בו היינו עולים כמעט בוודאות, ואולי אף מהמקום הראשון, והוא היה כ"כ פחדן ושיחק על לא להפסיד במקום על ניצחון שהיה צריך להיות באותו משחק שהיינו יותר טובים מהם.
הפסקתי לספור כמה פעמים בית"ר האלופה של העונה שעברה סיימה ב0-0 בטדי מול קבוצות תחתית נחותות ממנה בהרבה. בית"ר הייתה האלופה הכי משעממת של העשרות האחרון לפחות בגלל שלא חשבה על התקפה אלא קודם כל על איך לא לקבל גולים. את גרנט לא שופטים בחוץ נגד צרפת ואירלנד, אלא בבית מול שוויץ שהובלנו ופשוט לא ידענו איך לעכל את זה, או נגד איי פארו שהוא תיכנן את הטקטיקה לפי מספר החלוצים שישחקו מולנו.
בית"ר הייתה האלופה ההכי משעממת של העשרות האחרון גם בגלל הסיבה שאמרת וגם בגלל שהם קנו את כול השחקנים של הקבוצה בחלון העברות אחד (טוב בסדר... חוץ מקורנפיין). אבל עדיין הוא הביא לכם אליפות אז לכם זה לא צריך לשנות איך אתם השגתם את האליפות (במיוחד שאין לכם הרבה אליפויות). בסדר אז תמחק לגרנט את כול התוצאות שהוא השיג נגד צרפת, אירלנד ושוויץ (בחוץ) רק בגלל שהוא לא רצה להפסיד לשוויץ.
צריך לשנות. אני מאוד מעריך את מזרחי, באמת. בא לקבוצה שלא הוא בנה, וזה תמיד קשה לא משנה מה תגידו על הסגל. בסוף העונה, היה בהחלט צריך להיפרד ממנו בצורה מכובדת, ועשו נכון לדעית שהביאו את שומי. בית"ר אומנם לא שוטפת לגמריי את הדשא, אבל רואים שממשחק למשחק זה משתפר ובית"ר הופכת לקבוצה עם מחץ גבוה יותר ויותר, והיכולת עולה. ככה צריך לקחת אליפות, וכשיש את הכסף והאמצעים, אפשר להרשות לעצמך לעשות את זה ככה.
צריך לתת הרבה קרדיט למזרחי אבל צריך גם לדעת שהוא היה ממשיך לעשות מבית"ר קבוצה טובה ולא יותר,שומי שואף שבית"ר תהיה אימפריה ותשחק כדורגל שראוי לכינוי הזה ובשביל זה הוא מיום ליום נהיה מוערך על יותר ויותר אוהדי כדורגל.
צריך להגיד תודה ענקית ליוסי מזרחי על האליפות שהוא הביא. נכון הכודרגל לא היה דומה לזה של ברצלונה, התוצאות היו פושרות (5 פעמים תיקו 0:0 בטדי, בעידן מזרחי), אבל לא לשכוח שהוא לא בנה את הסגל, הוא בא רק אחרי מחזור 5, ייצב את ההגנה, ובסוף לקח אליפות בזכות. לא כל מאמן שבית"ר היתה מביאה, היה לוקח אליפות. ועזבו את העניין ש"מזרחי לקח אליפות בגלל השחקנים". למרות זאת, לא היתה רוצה לראות אותו ממשיך כמאמן בית"ר. הבחירה של בית"ר בשום היתה ענקית. אני מאלה שרצו את פרננדז על שום, אבל אני ממש לא מצטער על זה שהוא בא לבית"ר. אני מאמין גם שבשנה הבאה נצליח יותר בליגת האלופות. אם בית"ר רוצה לקנות בסיום העונה, את החלוץ הברזילאי מרקש אנטונלי רומולו, אשר מגלה כושר מצויין מאז נפתחה ליגת העל, וכבר כבש 6 שערים ב-4 הופעות + 3 שערים ב-4 הופעות בגביע הטוטו, היא תצטרך לשלם 3 מיליון דולר (לפי קרוזיירו). רומולו הושאל בחודש יולי האחרון מקרוזיירו הברזילאית עד לסיום העונה הנוכחית, כאשר לבית"ר יש את האופציה לרכוש את כרטיסו לאחר מכן. קרוזיירו טוענת שבית"ר צריכה לשלם בסיום העונה 3 מיליון דולר עבור רומולו, אם תרצה אותו. בית"ר טוענת לעומת זאת שעל פי הסיכום היא צריכה לשלם רק 2.5 מיליון דולר. קצין העיתונות של קרוזיירו, מרקוני ברבוזה, אמר: "רומולו הושאל לבית"ר ירושלים תמורת חצי מיליון דולר עד חודש מאי 2008. כתוב במפורש בחוזה שאם בית"ר תרצה שהוא ימשיך לשחק אצלה גם לאחר מכן היא תצטרך לשלם עבורו 3 מיליון דולר". http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1251044/A68B3692_wh.Xxx 9 שערים ב-8 הופעות לרומולו בכל המסגרות. ימשיך בבית"ר או לא?