בית"ר י-ם: הרכש הראשון הוא השוער קאלה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י David De Gea, ‏10/7/06.

1. shabaaz Member

צודק מאוד:האמת היא שמשחק ההגנה שלא שום הוא פשוט שערוריה.
    למעשה כל אוהד של חיפה או הפועל כלל לא יודע מהו משחק ההגנה של שומי(ולא נעליב את שאר האוהדים:כפ"ס,פאו וכו'...).
    שום פשוט לא משחק עם רוטציה הגנתית:הוא משחק על הרבה משחק מתפרץ,מרכז שדה מאוד אגרסיבי והרבה התקפה בהסתמך על זה ש"כל עוד אתה תוקף אתה לא צריך להגן":כשלעצמו כוח ההרתעה הזה עומד לצידו די טוב.
    אבל גם בתקופה שלו בחיפה היתה הרגשה שהקבוצה שלו שחוקה מאוד ודי מבולגנת.
    היתרונות שלו היו שהוא מסוגל להכין קבוצה לכל מעמד ותמיד לכבוש שערים בכל דקה:מה שאין לאף מאמן בעצם.

2. אלי מתחן Member

ולמה זה דבר רע?
    מצידי שכל משחק נקבל 3 וניתן 4. עדיף על לתת 2-0 במחצית ולהשתעמם 45 דקות.

3. hai Member

מה אתה גמור?? מצידי שנגמור 1-0 כל משחק אבל שנשחק יפה והתקפי וניצור מצבים ולא כמו אצל מזרחי ששיחקנו מגעיל בלי הנעת כדור טובה והזדמנויות שהיו קשורים למהלכים יצירתיים של שחקנים בודדים
    4-3 זה אחד הדברים הכי מפחידים שיש אתה מוביל פתאום בפיגור
    אומנם זה ניצחון מתוק לפעמים אבל עדיף בכלל לא ללכת על דבר כזה

4. אלי מתחן Member

מצידי שייגמר גם 0-0 ויהיו הרבה מצבים.
    נמאס לי להשתעמם במשחקים של בית"ר.

5. BeitaReaLiverpool Member

לשום גם יש בקבוצה הגנה טובה מאוד.
    אם (ואני מקווה מאוד ) איציק נשאר, שלושה בלמי נבחרת, צריך חיזוק רק באגפים.
    ומגינים שיודעים להגן אין הרבה בישראל, צריך מישהו זר.

וד"א, עידן טל בדרך לבית"ר, אני מקווה מאוד שהוא לא יבוא.
    גם מבוגר, (31) וגם עדיף את אלברמן.

נערך לאחרונה ב: ‏1/6/07
  6. burning soil Member

יצחק שום יוסיף לבית"ר דבר שאין לה וזה ניסיון באירופה, איתו יש לבית"ר על מה לשחק שם.

7. Don Joan Roman Member

תשמע חביבי אתה יוצא עליו ובעצם אומר פחות או יותר את אותו הדבר.
    אנחנו רוצים כדורגל התקפי, כדורגל שמח, כדורגל עם שערים, כדורגל מהנה, כדורגל של אלופים ויש לנו את כל הכלים כדי לעשות את זה עם שומי, להגנה אני לא דואג, במיוחד אם יביאו את ג'ון פיינסטיל.

8. טום17 Member

גם אני מעדיף שניתן 4-3 על פני 1-0 או 2-0 משמים...
    צריך להבין את הנוסחה :
    הרבה שערים--->יותר קהל----->יותר דחיפה לשחקנים----->כדורגל מהנה.
    הלוואי וכל קבוצה תשחק ככה ואולי הכדוררגל שלנו יעלה ברמה....

9. Melixon 15 Member

מצד כולנו תאמין לי.. אבל אם אנחנו רוצים להתמודד באירופה, בכדורגל העולמי היום אתה חייב דבר ראשון הגנה מאומנת..

10. Don Joan Roman Member

שומי מצליח באירופה כדרך קבע, תגיד מה שתגיד על ההגנה שלו אבל כל פעם שהוא נמצא באירופה הוא גורם קלבוצה שלו לשחק טוב ולעבור שלבים או לכל הפחות לייצג את עצמה בכבוד.
    מכבי חיפה הייתה על סף העפלה לשלב הבא בבתים של הצ'מפיונס, הפועל הבינונית של אשתקד עברה את שלב הבתים של אופ"א וגם עם פנא הייתה לו עונה לא רעה בכלל באירופה.

11. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה על סף העפלה...אחרי ההפסד בבית ללברקוזן נגמר הסיפור (וזה היה מחזור 3)...

אגב בעונה שהוא לקח אליםפות עם פאנאתנייקוס היתה לו הגנה מצויינת...

הסיכוי היחידי של בית"ר זה להגיע לשלב הבתים באופ"א באירופה, והשנה הם נכשלו בגדול באירופה.

12. Thierry 14 Henry Member

יצחק שום מאמן התקפי- מאמן שמתאים לדעתי בול לבית"ר ירושלים.

זה שהוא לא מעוניין בשירותיו של איציק קורנפיין זה לדעתי גרוע, לאיצקי יש עוד עונה אחת לתת. הוא מספיק אחראי, בשביל לדעת מתי לפרוש, הגוף שלו יכול להמשיך אבל שפיגל ושמי לא נותנים.

13. Don Joan Roman Member

מעוניין או לא מעוניין בשירותים שלו, רק איציק יחליט ואם שום יכריח אותו לפרוש מבחינתי שום יכול ללכת חזרה לרוסיה ולפניי שיבואו כל מיני אנשים ויגידו לי שהאוהדים מתערבים בסגל הקבוצה וכו' וכו', איציק קורנפיין נמצא במועדון מספיק שנים, עבר עם המועדון מספיק רגעים קשים ומאושרים שמגיע לו להחליט לבדו האם הוא רוצה להמשיך עוד שנה או שהוא רוצה לתלות את הכפפות.

בקשר לשום ומכבי חיפה אני זוכר שהחמצת פנדל של ז'אנו, טעות של אוואט ואיזו החמצה נוראית של ישראלביץ' מנעו מחיפה אפשרות להפעיל לשלב הבא ואם מצב כזה קורה כשבבית שלך נמצאות לברקוזן של אותה שנה ומנצ'סטר יונייטד זו נחשבת הצלחה.

14. shabaaz Member

תראו אני אהבתי מאוד את שום כאוהד חיפה:אני בעד כדורגל התקפי ללא קשר לתוצאה.
    יותר מזה:לדעתי שום יכול לגרוף אהבה רבה מארקדי והקהל בגלל שהוא יודע לשלב שחקני בית.

אבל כאן טמון הקוץ:הקהל של בית"ר הוא קהל פנאטי שדורש תוצאות מידיות.
    למכבי חיפה נדרשו שני עשורים,ליגה ארצית ו-6 מאמנים כדי מסורת שתוביל אותה לאנשהו.לקהל של בית"ר אין את הסבלנות הזו.וגם הדאבל של הנוער בשנה אחת לא מעיד על כלום-הוא מעיד על התחלה טובה,לא על המשכיות.
    אני סבור שפרננדז מאמן פי 10 טוב מכל מאמן שהיה כאן מלבד אוהרין(שגם אותו זרקו):הקהל דפוק.
    העובדה היא שאין מצב שהתפוקה של בית"ר בליגה אחרי סיבוב אחד תהיה זהה לתפוקה בסיבוב השני:לא רק שהיא קבוצה חסרת ניסיון,היא קבוצה שהחלק האחורי שלה יהיה עייף ומחורר.
    תחשוב שבזמנו מכבי חיפה שיחה 60 משחקים שחקנים שהיו בשיאם כמו קייסי,חרזי,בנאדו,ז'אנו ועוד.באמת שחקנים מעולים אבל ראו שהם נשחקים.לא ניתן לומר על בית"ר שיש לה שחקנים שיעמדו בלחץ או שהם בשיא שלהם מאיזשהי בחינה.

שלא נדבר שלא ציינתי כאן את העובדה שבית"ר כלל לא מדורגת:מה יקרה עם בית"ר עפה מוקדם?(כאן ללא קשר להגרלה הקהל קוטל את הצמד).
    ההשפעה של כל הההעברות והתחלה מוקדמת של הסיבוב האירופאי:את מכבי חיפה ומכבי ת"א זה דפק עוד בשנות ה-90 וככה צברו ניסיון.בית"ר עוד בחיתולים שלה...
    כל הרוטציה בצוות המקצועי:לטעמי בית"ר תידפק השנה הכי חזק בגלל אדם בשם אלי ארזי.ואת זה אציין פעם אחרת.העובדה היא שארזי לא רק עשה פעולות חסרות אחריות "סתם כדיד לעשות" ולהצדיק את ההימצאות שלו,על הדרך ארזי השאיר הרבה סימני חריכה.ולראיה:התקרית המביכה בטדי,אינספור פיטורים,החתמות חוזרות ונשנות,בזבוזים...ועוד.
    אבל גולת הכותרת שתדפוק את מחלקת הבוגרים לטעמי ותדרדר אותה היא:הפיטורים של טיבריוס דראו.
    לא רק מסע ההכפשות העלוב של עיתונאי החצר של ארזי כנגד איש מקצוע בחסד עליון שעבד בכל מועדון גדול והובא ע"י מאמן ענק מעיד על כמה המנהל המקצועי של בית"ר הוא איש קטן,חסר הבנה,וסחטן גדול.
    זאת ועוד:מאז שפרננדז הגיע דראו הביא למהפכה בכושר הגופני ובהרגלים בכל מובן של מחלקת הבוגרים.
    למרות שאני לא אוהד מכבי חיפה צפיתי בראיון איתו וקינאתי במועדון כזה שיש לו את הלוקסוס להעסיק כזה בעל מקצוע שגם מבין בכדורגל וגם בכושר ופסיולוגיה.מומחה לכל דבר.
    כאחד שצופה בכדורגל הרבה זמן אזכיר לכם משו:בשנות ה-60 ישראל החתימה שני מומחים כאלו בדיוק.גיולה מנדי ועמנואל שפר.מנדי שעבד בנבחרת הונגריה האגדית של פושקש ושפר שהתחנך על ברכי האסכולה הגרמנית הקשוחה.ידוע מכאן והלאה לאן הנבחרת הגיעה.וידוע מתי הם עזבו ולאן הגענו מאז.
    קחו את הדוגמא הזאת ותשליחו אותה על בית"ר.

15. Daniel_Harush Member

בית"ר ירושלים של יצחק שום תיהיה הצלחת העונה ...
    רואים בהחתמת שום את הבנת המשחק של גיורא שפיגל הוא כל כך מתאים למשחק ההתקפי שהקהל רוצה ...
    הוא מאמן שקט ורגוע ויעמוד בלחץ כפי שעמד בפנא .. לפני דעתי ההחתמה הזו הצלחה גדולה