אין תירוצים. יש חוק נגד פריצה לדשא? ומה אני עושה במקרה שריפה? נשרף למוות? בקשר למקרה א', אנחנו חיכינו 9 שנים כדי לחגוג אליפות וכשזה קורה ולאחר שלמשך עונה שלמה עם הקהל של בית"ר לא נרשמה יותר מתקרית אלימה אחת! והצהובים שחורים רק מעודדים את הקבוצה שלהם, בגלל פעם אחת בה פרץ רגשות התפרץ אצל כולם לא צריך לזרוק אותנו ממשחק אליפות, חוץ מזה ידחו מול הפועל בסדר? מול מכבי אף בן זונה לא יוכל לדחות וכך העושנ בעצם לא עזור בכלום אלא רק דוחה את החגיגות על הדשא שיקרו בכל מקרה ומצב.
כנראה לא הבנת אותי נכון. לא אמרתי שבית"ר זוכה באליפות רק בגלל הורדת הנקודות של מכבי. התכוונתי שבית"ר תעדיף לחגוג אליפות במשחק רשמי, משחק הכתרה שבו בית"ר תרצה לקחת את האליפות באופן רשמי נגד הפועל ת"א. אסור לקחת משום אוהד את האפשרות לחגוג אליפות עם קבוצתו. שההתאחדות תוריד שלוש נקודות, אפילו יותר, רק שיתנו את הזכות של האוהדים לחגוג עם הקבוצה שלהם. זה חלומו של כל אוהד.
שלוש זה מוגזם מדיי, מקסימום 2 ועונש של רדיוס על תנאי פלוס קנס כספי. סה"כ לא רק הבית"רים אשמים פה אלא גם השוטרים.
די, זה נעשה פטתי! במקרה של שריפה או מקרים דומים המשטרה מחוייבת (עד כמה שאני זוכר) לפתוח את השערים החוצה ולמגרש. במקרה הזה, לא נשקפה לאוהדים שום סכנת חיים עד שהם ניסו לפרוץ למגרש. המשטרה הינה האחראית הגדולה לאירוע, מכיוון שיכלה למנוע אותו, אבל זה לא מוריד ממעשיהם של חלק (קטן ככל שיהיה) מאוהדי בית"ר 1. פרץ רגשות קטלני, הייתי קורא לזה. מבחינתי, המקרה הזה הוא סיבה מספיק טובה גם לסגור את טדי לשנה (כמו שמקרה אמיר רנד היה סיבה לסגור את קריית אליעזר), אבל אני ריאלי. 2. ואם בית"ר תקבל יותר ממשחק רדיוס אחד (דבר הגיוני ביותר)? זה העונש המתאים לדעתי, רדיוס/משחקים ללא קהל עד סוף העונה.
צ'לסי לא זכו באליפות 50 שנה, והאוהדים לא פרצו לדשא... מספיק עם התירוצים האלה, לאוהדים יש חלק באשמה, והקהל של בית"ר צריך לקבל עונש כבד על מנת למנוע מקרים דומים בעתיד.
הקבוצה לא צריכה לסבול מההתנהגות של האוהדים. בית"ר נתנה למשטרה את כל מה שהיא ביקשה למשחק, לא הגיוני שהקבוצה עדיין אחראית לסדר באיצטדיון.
כשלנו תהיה תרבות כדורגל כמו באנגליה אז תשווה אותנו לצ'לסי ולמנצ'סטר ולמי שלא תרצה. יפה אמרת "עד שהם לא ניסו לפרוץ למגרש", משמע ברגע שראו כי האוהדים מתחילים לרדת לכיוון השערים בכמויות גדולות הם היו צריכים לפתוח את השערים ולאפשר כניסת קהל לתחומי המגרש. וכן יש לי עונש אחר: מי שמנסה לפרוץ למגרש ישר הולך לחודש בכלא ומורחק לחמש שנים ממגרשי הכדורגל בארץ. ד"א מבחינתי אפשר גם לסגור את דוחא לשנה ואת בלומפילד גם כן לשנה וגם את קריית שמונה צריך להגלות שנה שלמה מהבית שלה.
גם אם יורידו לבית"ר שלוש נקודות זה לא ישנה לה כלום, היא עדיין תזכה באליפות. ניסיתי לעבור הלאה אבל לא הצלחתי. אני לא מבין איך אתה אומר באותו משפט את האודהים של בית"ר וצ'לסי. אין מקום להשוות, הבדלי שמיים וארץ. במקרה הספציפי הזה, העונש לא יעבוד. אי אפשר להכניס לכלא 14 אלף צופים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/ph34r.Xxx
רדיוס זה העונש המקסימלי. הורדת נקודות זה כבר מוגזם, ולא בגלל שהעבירה לא הייתה חמורה אלא בגלל שאין לזה קשר למה שקרה על המגרש.
לא ולר אני לא מתכוון שספציפית כאן אלא לחוקק חקיקה כזאת ולאכוף אותה, כך מקרים כאלו לא יישנו בעתיד. מה שהיה נגמר, אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור מה שצריך זה להסיק מסקנות וליישם אותן אז מסקנות אנחנו מסיקים כל הזמן אבל אף פעם לא מישמים.
זה לא משנה את העובדה שאוהדי בית"ר לא היו צריכים לפרוץ למגרש, והעמידו את הנוכחים ביציע בסכנת חיים. בקשר לתרבות האוהדים - מצב החוליגניזם באנגליה היה על הפנים עד שהגיעו אסונות הייזל והילסבורו (להילסבורו קראתי בטעות הייזל באחת מהודעותי הקודמות, סורי) והבהיר לאנגלים שהמצב צריך להשתנות. אנחנו צריכים 50 הרוגים אצלנו בשביל שהמצב ישתנה?
וזה הופך את מעשיהם של אוהדי בית"ר לבסדר? זה שהם יותר, אממ, איזה מילה מתאימה פה, *הכניסו מילה מתאימה* מאוהדי צ'לסי, אומר שצריך להעניש אותם פחות? אם הם לא מסוגלים לשלוט בעצמם, אולי עונש כבד יעזור להם בזה.
וומה הקשר בין מה שרשמת למה שאני רשמתי? כדי לתת עונש כמו שאתה רוצה לתת וכדי שאנשים לא ייכנסו ויפרצו לדשא צריכים להקים פה תרבות ספורט, לפניי שיקרו מקרים כמו שציינת. אתה לא יכול לתת לאוהדי בית"ר למשל עונש בזמן שבסכנין וק"ש עושים דברים כאלה וגם בחיפה ות"א, אתה קודם כל צריך לחוקק ענישה כנגד הדברים האלה ואז אם אוהדים שלק בוצה כל שהיא עוברים על החוק יש זכות למה שאתה אומר כאן כעונש. וד"א דבר ראשון לפניי שמענישים אוהדים ומנסים לחנך אותם צריכים לדאוג שיו"ר ההתאחדות לכדורגל אל יתבטא כמו שהוא מתבטא ויתתחנך בעצמו כי הוא אמור לשמש דוגמא.
זה שעד עכשיו האנשים בהתאחדות היו דפוקים אומר שהם צריכים להמשיך עם זה? בשביל הפרוטוקול, אני תמכתי בענישה כבדה גם במקרים דומים קודמים. ומצידי שיתנו עונש רטרוספקטיבי לכל הקבוצו שאוהדיהן פרצו/ניסו לפרוץ לדשא כמו אוהדי בית"ר. מה שאני מנסה להגיד זה, שאם ימשיכועם הענישה הפטתית, מקרים כאלו ימשיכו לקרות. והייתי אומר אותו דבר אם אלה היו אוהדים של הרצליה שחוגגים הישארות בליגה או אוהדי קבוצה מליגה שלישית. אוהדי בית"ר הם אלה שניסו לפרוץ למגרש במקרה הזה, ולכן אני רוצה שהם יקבלו עונש כבד, אבל הייתי דורש עונש זהה גם אם זאת הייתה קבוצה אחרת (אפילו מכבי, למרות האהבה).