בית"ר י-ם: הרכש הראשון הוא השוער קאלה

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by David De Gea, Jul 10, 2006.

1. Pipe Member

אלא אם כן ארקדי יחליט להביא מאמן ש"מתאים לאירופה" או בולשיט כזה ושוב תהיה סחבת מקצועית בבית"ר, ושוב תהיה אי יציבות, ואז למעשה כל מה שמזרחי עשה בעונה הנוכחית יתבטל.נכון, מזרחי הוא לא מאמן ברמה אירופאית, ואפילו לא מבין שלוש תהמאמנים הישראלים הכי טובים. אבל העובדות מדברות בעד עצמן-מתוך 18 מאמנים שעברו בבית"ר בעידן ארקדי(כולל לואיס פרננדז), הוא היחיד שהצליח להביא את האליפות,וזה עוד מבלי לפתוח את העונה בקבוצה. לפטר אותו בסיום העונה תהיה טיפשות.
    האליפות הזאת של בית"ר היא אמורה להיות רק ההתחלה. עכשיו הקבוצה צריכה לעשות את השלב הבא, וזה הצלחה(יחסית, כן?)באירופה, והדרך להשיג את זה היא באמצעות יציבות.

כשאני אומר יציבות, אני לא אומר שלא צריך להעיף את כל מתקיני הדודים האלה כמו שוונקי,טוטו(אני חושב שמי שמימן את ההבאה שלו זה העורך של ידיעות שרצה לשחק עם "טוטו וטוטו" אחרת אין הסבר הגיוני להבאה של השמוק הזה) ורמליו(ממה שראיתי ממנו הוא שחקן לא רע בכלל, אבל אין לו מה לחפש בבית"ר. שיעבור לחיפה, הם צריכים קשר אחורי http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx ) , ולהביא זרים(עזבו זרים, גם זר אחד איכותי נוסף יהיה מספק) שראוים לשחק באירופה.

לגבי מירוסביץ', כל ההייפ הזה סביבו, באמת שציפיתי ליותר ממנו העונה. הגיע בקול תרועה רמה, סיים אותה.. בוא נגיד שאי אפשר יהיה להגיד עליו שיש לו "תפקיד מפתח" באליפות הזאת. הוא לא מנהיג, הביא קצת מדי משחקים טובים וביותר מדי משחקים נעלם, לא תמיד החלטי ויעיל, בית"ר יכולה וצריכה למצוא מישהו אחר שינהיג(או לפחות ינסה, זה לא דבר שמוצאים בכזאת קלות בשוק) את משחק ההתקפה שלה.

הצד החיובי-בניגוד לעונה שעברה, בסיס יש, ולא תהיה מהפכה כללית.
    פרט לאולי אולי מגן נוסף(גם בלם רביעי סביר לא יזיק. כדי להצליח באירופה צריך שני שחקנים טובים בכל עמדה) ההגנה יציבה, השוער יציב, הקשרים האחוריים יציבים(למרות שגם כאן הייתי אומר שצריך להביא חיזוק ישראלי או לעלות שחקן מהנוער(מויאל אם אני לא טועה קשר אחורי), כי אלברמן ובואטנג לא יסחבו כל העונה לבד), ויש אוסף של שחקנים מוכשרים בחוד.

הצד השלילי-מזרחי עדין אחרי 6 חודשים לא החליט מי החלוצים המועדפים עליו, זנדברג חייב ללמוד איך להיות יותר יעיל, אין מנהיג בהתקפה, יותר מדי דברים במשחק שלה לא מאורגנים,ואני לא רוצה לחשוב מה יגיד הקהל בטדי אם הקבוצה לא מגיע לפחות לרבע גמר ליגת האלופות.

Last edited by a moderator: Apr 30, 2007
  2. צ'וצ'ו קמביאסו Member

תראו על אינטר אומרים שהיא לקחה אליפות ללא תחרות ועל בית"ר עוד אומרים שלא עלאק, מי התחרה איתה העונה, ההבדל בין אינטר לבית"ר שאינטר עשתה הרבה יותר נקודות ואליפות הרבה יותר יפה, בית"ר עם כבר עשו אליפות בחוואה עם מספר נקודות מועט, אבל אליפות זה אליפות, למרות שבית"ר השנה ממש לא הרשימה, יש לה מזל שמכבי והפועל תל אביב לוזריות וגרועות השנה, היה נראה שבשלב מסויים הם רצות לאליפות, ובדיוק במאני טיים הם התחילו להפסיד והורידו את הרגל מהדוושה.

3. Don Joan Roman Member

ומה אינטר קשורה לדיון? יענו אתה בא להצדיק את האליפות שלכם? זכיתם בסקודטו, כל הכבוד אבל אל תערב אותם פה, הם לא קשורים בגרוש.

4. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

להיפך,הוא דווקא ממש צודק
    אינטר סתמו לכל מיני פרשנים/אנשים את הפה.
    בתור אוהד מילאן,מי לא היה מת להגיד על אינטר שהם לוזרים והם זכו באליפות בקושי ורק בגלל שאנחנו
    ויובה לא נתנו תחרות,אבל אינטר עשו 100 אחוז מבחינתם ולקחו אליפות יפה מאוד.

על בית"ר אי אפשר להגיד את זה,האליפות שלכם צולעת אבל כמו שכבר אמרתי לך בעבר,אל תסתכל על זה
    כי עדיין לקחתם אליפות אז תשמח שלקחתם אליפות כי שנה הבאה בע"ה אנחנו נהרוס לכם http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx

5. Dimitar Berbatov Member

שון, מסכים בכל מה שאמרת, מלבד זה שמזרחי צריך להשאר. אני בטוח שעם מאמן אחר נראה הרבה יותר טוב. מזרחי הוא מאמן של קבוצות מרכז טבלה לא יותר מזה. החילופים שלו באם באיחור של 20 דקות, הוא מעלה הרכבים טפשים, כל הזרים שהוא הביא כשלו והוא פשוט מאמן לא טוב לקבוצה גדולה, זה הכל.

אם אתם שואלים אותי מי צריך הלחליף את מזרחי אני מתלבט בין שניים: יצחק שום ואורי מלמיליאן. מבחינתי באופציה ראשונה שומי. גם בגלל הניסיון ובגלל שהוא מאמן התקפי ואחד המאמנים הטובים בארץ. אבל הבעיה שרוב הסיכויים ששום לא יאמן יותר בארץ, נמאס לו, הוא רוצה לאמן רק באירופה.
    לגבי מלמיליאן, הוא מתאים לבית"ר כמו כפפה ליד. האהודם אוהבים אותו, הוא סמל בשביל כל אוהדי בית"ר והוא מאמן יסודי, קפדן ומגיע לו לאמן קבוצה גדולה יותר מהכח. אני בטוח שאורי גם יקדם את הצעירים, יביא זרים איכותים ובמידה מסוימת ויעשה בדק בית שם. אבל כמו שאני מכיר את הניהול השכונתי בבית"ר בחיים לא יביאו את אורי, מבחינתם הוא לא מאמן מספיק טוב, הוא מאמן קבוצת תחתית שבדרך לרדת ליגה ובשבילם הוא לא מאמן טוב, ארקדי בוודאי רוצה מאמן זר ומבחינת ארזי שקראדי יאמן אותנו.

שנה הבאה היכולת הזאת לא תספיק. חיפה חוזרת לעצמה ותאיים על האליפות, מכבי של אלי כהן היא קבוצה טובה שיכולה להפתיע ואני מאמין שגם נתניה תתחזק ותוכל להתחרות על האליפות. ואם לליגה זה לא יספיק על אחת כמה וכמה לאירופה שם ארקדי בונה על כך שנעלה לליגת האלופות.

Last edited by a moderator: Apr 30, 2007
  6. Gustavo Boccoli Member

מה מלמיליאן יעשה בבית''ר? הוא נכשל העונה ולא הצליח להשאיר את הכח ליגה (ואל תגיד הרצליה כי הם רק לקראת הסוף באמת עשו רכש), אז הוא הצליח לעלות כמה פעמים ליגה, זה לא אומר שהוא מתאים. אם גאידמק לא רוצה שוב פעם לשבת בפרצוף חמוץ ולא לראות כדורגל, הוא חייב להביא מאמן אירופאי ברמה גבוהה כמו לואיס פרננדז. האופציה הראשונה שאמרת, שום, עוד יש סיכוי שיתאים, הוא לא יפחד לתקוף הרבה, והוא יכול להשיג בבית''ר כלים הרבה יותר טובים מאשר בהפועל ת''א.
    אני לא מבין מה אתה מוצא במלמיליאן, אז הוא היה שחקן עבר גדול, אבל אם אתה רוצה קבוצה מצליחה בצמרת הוא לא האיש.

7. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם גאידמק לא רוצה לשבת עם פרצוף חמוץ הוא צריך להיות עקבי,לפטר מאמן פעמיים עונה זה אמנם עקבי
    בקטע שכל עונה יש שני מאמנים חדשים אבל זה דופק את הקבוצה וסתם עולה לו הרבה יותר כסף.
    מזרחי לקח אליפות וצריך לקבל את הקרדיט גם בעונה הבאה.

8. Don Joan Roman Member

לא רוצה את מלמליאן, סלח לי אבל לא מתאים לי שמישהו בן 11 שאפילו לא יודע מי זה אורי מלמליאן ומה התרומה שלו לבית"ר יבוא ויקלל אותו כמו שעשו לאוחנה כמה זאטוטים וכמו שעושים ליוסי מזרחי כמה זאטוטים, לא רוצה מאמן שהוא סמל בקבוצה, פשוט לא רוצה.

מבחינתי המועמד הכי ראוי לקבל את בית"ר בעונה הבאה זה גיא עזורי כשמעליו מנג'ר זר והוא יסכים לכך.

9. Gustavo Boccoli Member

כן, גם זה, אולי מזרחי בנתיים לא ממש מראה ניצוצות, אבל הוא צריך לקבל את ההזדמנות שלו. בסה''כ הוא הביא את האליפות. אולי הוא יצליח להביא זרים יותר טובים...

10. Dimitar Berbatov Member

Gustavo Boccoli,
    מלמיליאן לא הצליח בהכח כי לא היו לו את השחקנים שרק אתמול הראו שהם שחקני כדורגל.ואל תגידו לי שהוא הביא את כל השחקנים, אז נכון הוא הביא אבל זה בגלל שאין לו תקציב, אולי התקציב הקטן ביותר בליגה. מלמיליאן העלה את הכח ליגה ועשה עם נתניה דברים נהדרים. אז אולי הוא לא באמת אימן קבוצה גדולה, אבל זה רק בגלל שהוא אנדרייטד ושהוא מאמן קפדן מאוד אולי יותר מידי והוא לא מתפשר אף פעם והרבה בגלל זה הוא לא אימן את בית"ר כבר לפני 2-3 שנים.

מאמן אירופי זה סיכון גדול מידי. זה גם לא קל למצוא מאמן אירופי. אני נגד מאמן אירופי מכמה סיבות: קודם כל זה לא קל למצוא מאמן אירופי ברמה ולשכנע אותו לבוא לבית"ר (זה הצליח עם פרננדז, אבל פרננדז זה רק אחד), למאמן אירופי קשה להסביר את עצמו לשחקנים והתקושרת בינהם לא משהו וגם ראינו שכל מאמן זר בארץ כשל ולא הביא תארים.

זיו,
    זה נכון שגאיידמק צריך להיות עקבי ולא לפטר 3 מאמנים כל שנה אבל הבעיה שרוב המאמנים שהגיעו לבית"ר היו חלשים כמו ארדילס וקאנן. גיידאמק חייב לפטר את מזרחי כי הוא מאמן שלא מתאים לקבוצה גדולה ושהוא מאמן ביינוני, אז נכון שהוא זכה באליפות אבל רק בגלל שהליגה השנה מתחת לכל ביקורת, וואלה יופי ככה גם קאנן היה זוכה באליפות.

לגבי עזורי בהחלט אופציה מעניינת, הוא לפחות יעלה את הצעירים המוכשרים מהנוער ויתן לצעירים לשחק. השאלה אם גיידאמק סופר בכלל את עזורי...

11. Don Joan Roman Member

גאידמק מת על עזורי, הוא בחיים לא ישכח לו איך כשאוחנה עזב הוא נשאר בקבוצה ואיך הוא עזר ללואיס פרננדז להתאקלם פה, רק צריך שמילשטיין ילחש לו את השם הזה.

12. אלי מתחן Member

יש רק שם אחד שמבחינתי עומד על הפרק וזה יצחק שום.
    חוץ ממנו שום דבר, וזה כולל את יוסי מזרחי, לא צריך לאמן את בית"ר.

13. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אתה בעצם לא מסכים איתו בכלום, משום שבכל ההודעה שלו הוא הדגיש עד כמה חשובה היציבות ואתה קורא להדיח את יוסי מזרחי, מה שיערער את כל הקבוצה.
    אני חושב שיוסי מזרחי צריך להישאר ושצריכים לתת לו להביא את השחקנים שהוא רוצה להביא לעונה הבאה. בפגרת הקיץ, זה לא יהיה כמו בחלון ההעברות. יוסי מזרחי יוכל לבחון שחקנים לאורך זמן ולא להסתפק בשאריות שנותרו.
    כשחושבים על מאמן לבית"ר ירושלים, צריך לחשוב לא רק על המקצועיות, אלא גם על האופי. לואיס פרננדז, למרות שהוא מאמן ענק, לא שרד את הלחץ של הקהל הבית"רי. יוסי מזרחי דווקא עמד בזה בצורה טובה.

14. Don Joan Roman Member

לואיס פרננדז לא שרד את הלחץ התקשורתי ואת דודו דהאן את ולדימיר שקלאר שטיטפטו לארקדי המון ארס עליו, ארס שחילחל אל האוהדים שהיום מבינים עד כמה הם טעו שנתנו יד למהלך סילוקו של פרננדז מבית"ר ירושלים, היום כשאותם האוהדים שקיללו אותו מסתכלים אחורה הם רואים את ז'רום לרואה חורש את אגף ימין יחד עם מיכאל זנדברג בשמאל, את יצחקי, בן שושן וברוכיאן כובשים את העולם, הם רואים כדורגל תוסס ולחץ בלתי ניתן להכנעה.
    כל המאפיינים של בית"ר של לואיס פרננדז אשתקד נעלמו כליל ואנחנו רואים מה התוצאה: בן שושן עם 2 שערים וארבעה בישולים ב25 משחקים(עשרה בהרכב ו15 מהספסל), ברוכיאן עם שער אחד ו-2 בישולים ב20 משחקים(רק פעמיים פתח, ו-18 משחקים נכנס כמחליף, רובם לרבע שעה של סיום המשחק מקסימום) אל מול שישה בישולים ושער אחד(תוך כדי משחק כדורגל פנומנאליים ומהלכי כדורגל גדולים) של בן שושן ב21 משחקים(רק בארבעה פתח בהרכב אבל איזו יכולת!) וחמישה שערים+ 2 בישולים של אבירם ברוכיאן(ואיזה שערים, כל גול בונבוניירה) ב-20 משחקים(ב-8 מהם פתח בהרכב).
    עם פרננדז בית"ר שיחקה כדורגל גדול, כדורגל של קבוצה אירופאית ועם מזרחי אנחנו בקושי מגיעים לרמה של אלופה גאה כשלמזרחי יש סגל שחקנים טוב יותר.
    ודרך אגב אני מכניס לאשמה או בעצם יותר נכון מטיל את האחריות הכי גדולה על ארבעה ליצנים: ולדימיר שקלאר, דודו דהאן, אוסי ארדילס ואוכל חינם בשם אמיליו קומיסו.

Last edited by a moderator: May 1, 2007
  15. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

נו אז..פרננדז לא יחזור ואין טעם לנסות להביא עוד מאמן שאולי יצליח ואולי ישחק כדורגל טוב ואולי יביא
    זרים כמו לרואה,צריך יציבות,צריך מאמן שמכיר את הליג,צריך מאמן שכבר מכיר את האנשים מסביב,את השחקנים,את שאר הצוות המקצועי ועדיף לעשות כמה שפחות שינויים בבית"ר.