סוף סוף יש לנו מישהו שלא יעשה חשבון לאף אחד הסוף של אוחנה בקריירת האימון בבית"ר הולך ומתקרב סוף סוף נהיה קבוצה אם מאמן נורמלי
אני דווקא לא הייתי מעודד מכל מה שקורה עכשיו בבית"ר..גאידמק לא נראה לי מבין יותר מדי בכדורגל... כעסו על שחר שדיבר נגד השחקנים..גאידמק דיבר נגד המאמן נגד ההנהלה...והכי גרוע הוא דיבר בצורה מגעילה נגד השחקנים[לא מספיק טובים..טוטואנה אנסומבו קורנפיין אסולין ועוד הם לא מספיק טובים?????] הוא נראה לי ממש לא מקצועי וזה נראה לי יפגע בבית"ר.
בלי קשר לראיון עם גאיידמק... אבל אני היחיד שחושב שהעיתונות פשוט מנסה להרוס את העסקה???? חצי מהדברים שדוברו על העסקה במשך כל הזמן פשוט לא נכונים הרוב זה אינטרס בשביל להפיל את העסקה,זה כזה שקוף.
גאידמאק מתכנן לבית"ר בעונה הבאה תקציב של יותר מ-100 מיליון שקל. הוא הולך בענק. אבל מה? זה אומר שכל הצעירים: ברק יצחקי, מאור מליקסון, אבירם ברוכיאן, אלירן דנין וחבריהם, יכולים להגיד יפה שלום לקבוצה שלהם. לא יהיה להם מקום בקבוצה כזאת.
אפשר להבין את זה. הם כבר כנראה לא יעשו את הפריצה שלהם, וגם אם כן, זה לא יהיה בבית"ר. היתה לנו הזדמנות ללכת עם הצעירים לעבר עתיד גדול אבל אוחנה פספס אותה וצריך לדעת לפעמים לוותר. וזה מאד כואב לי, לפני שנתיים הייתי מאוהב בצעירים האלה ולא הייתי לוקח אף שחקן על פניהם, אבל בגלל סיבות של חובבנות ועיתוי רע הם כבר לא יככבו כאן. נו, במבחן הסטטיסטיקה הוא עמד. אפשר לומר שהוא נתן עונה טובה, אבל מבחינת היכולת שלו נטו הוא שחקן גרוע. הוא שחקן ללא קמצוץ חוכמת משחק, שמשחק בצורה שקופה וצפויה ביותר, שרק יודע לקבל כדור ולבעוט אותו. כל השערים שלו היו מפנדל או מבישול של היריב. מבחינת היכולת שלו על המגרש - הוא כסחן (קשה לי לחשוב על משחקים בהם הוא לא קיבל כרטיס צהוב), בעיקרון לא תורם שום דבר למשחק ההתקפה של הקבוצה (כלומר שום דבר מיוחד) ויש לו נטייה מעצבנת ביותר לבעוט כדורים מ-50 מטר על היציע, לפחות 3 פעמים במשחק. הוא עדיין לא כבש בצורה הזאת מאז הגיע לבית"ר, אבל זה לא מונע ממנו להמשיך. מעיד שוב על ליקוי בחוכמת משחק. האפסיות שלו מופגנת גם מחוץ למגרש, הוא ערס שנטפל אל שחקנים מהקבוצה ועושה בעיות. הוא לא מביא את עצמו לידי ביטוי. מבחינת היכולת שלו על המגרש הוא לא אפס ובטח שלא הכי אפס כשמסתובבים ערסים כמו אסולין בקבוצה. אתה יכול להגיד שהיו לו שנתיים נוראיות, שיש נסיגה ביכולתו - אבל הוא שחקן עם פוטנציאל גדול, שחקן טכני עם מסירות זהב שמסוגל לשנות משחקים בהברקות בודדות. הוא לא אפס בגלל ש"היית יכול לנחש שמדובר ברונלדיניו הישראלי", הוא לא מממש את הציפיות ממנו וזה נושא שונה לחלוטין.
אם בית"ר רוצה להתקדם כמה שלבים קדימה היא חייבת פשוט חייבת להוקיע מתוכה את כל הניהול שכונה הזה של פניג'ל ומאיר לוי והאימון האידיוטי הזה של אלי אוחנה. אני יודע בוודאות שאם אלי אוחנה יקבל אפילו תקציב של 200,000,000 שקל לרכש , הוא יביא שחקנים דרג ד' או ה' כי הוא פשוט אפס בקטעים האלה. גאיידמק צריך לבנות את בית"ר מחדש , לעשות ניהול ברמה אירופאית , להשקיע משאבים לא מעטים במנג'ר מכובד , בשחקנים ברמה גבוהה ובעיקר בעיקר להעיף את כל ה"שכבת שכונה" הזאת שעוטפת את בית"ר.
כל מי שלא אוהד בית"ר, מנסה להתנחם באפשרות שגאידמק לא מבין כלום בכדורגל וזה יהיה מקרה זאבי 2. צאו מזה, אתם חוזים בתחילת דרכה של אימפריה.
האמת...זה באמת נראה טוב בשביל אוהדי בית"ר.. אבל תן להתנחם בזה..אם יהיה להם תקציב של 100 מיליון...זה יהיה אסון לשאר הקבוצות.
מאיפה קבעתם שיהיה להם תקציב של 100 מיליון?..טוב שאתם לא אומרים שזה יהיה בדולרים.. תחזרו קצת לפרופורציות ותחכו לראות בסבלנות מה גאידמק יעשה בבית"ר, זה לא יהיה קל לבנות קבוצה אלופה בשנה אחת בעיקר שאם זה היה תלוי בי הייתי מעיף את כולם כולל המאמן ובונה קבוצה חדשה לגמרי עם כמה שרידים בודדים מהקבוצה הקודמת..
קודם כל יש לו שנתיים לבנות קבוצה אלופה. השנה הם בוודאי לא יקחו אליפות, אבל בשנה הבאה אני די בטוח שכן. ובעצם למה לא לבנות אלופה בשנה אחת? אברמוביץ' עשה את זה עם משוכות בדמות ארסנל ויונייטד, שהן קצת יותר גבוהות ממכבי חיפה ות"א. בצ'לסי לא בנו קבוצה חדשה כמעט לגמרי? שלא לדבר על מי מהשחקנים שמשחקים היום היו בהרכב לפני שהוא הגיע. תקציב מינימום של 100 מיליון שקל, ושל 130 מיליון אם הקבוצה תעלה למוקדמות ליגת האלופות- כשהמטרה ברורה. כך עפ"י ONE.
השנה כבר מתה מבחינתם, הוא הגיע מאוחר מידי על מנת שבית"ר תהווה יריב רציני על התואר.. עכשיו מה יקרה בשנה הבאה תלוי מאוד במי יאמן את הקבוצה, בצ'לסי לא אברמוביץ' הפך את הקבוצה לאלופה אלא מוריניו..
על התואר אולי מאוחר מדי אבל מצד שני אם הוא מעיף את אוחנה ומביא שני זרים טובים... מי יודע...זה לא כזה בשמיים
ועל פי מה אתה קובע את זה? אתה טוען שעם אותו הסגל שהספיק לצ'לסי לתפוס את המקום הרביעי בפרמייר ליג, מוריניו היה לוקח אליפות? אני בספק רב. ואתה בטח לא יכול לקבוע את זה בוודאות. בוא נשאל שאלה אחרת: אם אברמוביץ' היה לוקח את ליברפול לדוגמא, ומוריניו היה מגיע לאמן את צ'לסי של התקופה ההיא, מי הייתה זוכה באליפות לדעתך? מקווה שהנקודה הובהרה. ובחזרה לארץ הקודש- גם העונה עדיין לא מאוחר לדעתי לבית"ר. יש את חלון ההעברות החורף (שאז כבר די ברור לכולם שאוחנה לא יאמן את הקבוצה) שבה אפשר להביא שחקנים, ולפי הפירסומים זה התיכנון של גאידמק. עיתונאי ירושלמי אחד אמר שהטעות הכי גדולה של הנהלת בית"ר הנוכחית, הייתה לתת לגאידמק לשבת באמצע היציע המזרחי בין כל האוהדים. הוא בא, לא ידע כלום בכדורגל, וכל מה שהם הכניסו לו לראש זה כמה פניג'ל גרוע, וכמה אוחנה גרוע. את התוצאות ראינו ונראה בראיון הגדול איתו ב-7 ימים. אז השפעת האוהדים יכולה להיות שלילית כלפי ההנהלה, אבל תגרום תוצאות חיוביות לעתיד הקבוצה (שיחרור אוחנה וההנהלה וגם אי הבאת שחקן ערבי לקבוצה..). אני מאמין שכבר בשנה הקרובה נראה בית"ר חזקה מאוד, שתהפוך להיות אימתנית בשנה הבאה.
אומנם זה לא המקום אבל מוריניו הביא איתו את דרוגבה במקום קרספו, את פאריירה הבינוני וכן היה לו גם את רובן שהליצן ראניירי הביא..כמובן שהכסף של אברמוביץ' איפשר לו את כל השחקנים האלה אבל גם לקודמו היו שחקנים בטופ וצ'לסי אפילו לא דגדגה את התואר, זאת הנקודה שלי.. כסף גדול זה טוב ויפה אבל צריך לדעת איך להשתמש בו נכון ולתעל אותו לקנייה ובנייה של קבוצה טובה..