התקציב שלנו היה גדול ב10 מיליון משל חיפה(או הגועל, אני לא בדיוק זוכר), זה לא ההפרשים שיהיו השנה, ובכלל, מבחינה מקצועית אותה בית"ר קירטעה אך הצליחה עד שהחברים שלנו ליציע התעוררו. אגב, זאבי את העונש שלו קיבל:הוא חייב 150 מיליון שקל לבנקים ורק לפני כמה זמן הוא הגיע להסדר עם הבנקים בכדי לפרוס את התשלומים, הוא יפשוט את הרגל בקרוב. גאיידמק עומד לרכוש את חברת סונול ביחד עם נוריאל, יו"ר של נצרת עילית. עוד מקור הכנסה לא רעה בכלל לגאיידמק.
בית"ר של זאבי היתה עם תקציב של 60 מיליון אם אני לא טועה . לעומת חיפה שהיה לה תקציב של 40 מיליון . האמת שבית"ר של עונת 00-01 היתה נחותה ממכבי חיפה . בבית"ר הביאו מאמן שלא מתאים לאופי של בית"ר,הביאו זרים לא טובים,התקפה שמבוססת על אלון מזרחי,אברג'יל וסביליה מעבר לשיא התקשתה להתמודד מול החלוצים של חיפה. השנה זה שונה,הפערים בין בית"ר לחיפה קטנו ויקטנו בהמשך. שנה שעברה ההבדלים היו עצומים,השנה הם לא כאלה גדולים.
גאידמק ובית"ר יהנו מהכסף שלו עד שהמשטרה תחליט אחרת. אם המשטרה מחליטה להעמיד לדין את ארקדי (חס וחלילה ) אי אפשר לדעת איך זה יגמר. לזאבי אני מאחל כל דבר שאפשר לאחל,כלב בן כלב .
א} לא אמרתי שההחתמול ש השחקנים שאמרת יוצרים יתרון, אמרתי שקודם מחתימים מאמן ואז יחד איתו יושבים על שחקנים! דבר נוסף זה שארדילס עוד חדש בכדורגל שלנו... ב}קייסי,טל,חרזי, בנאדו,דוידוביץ',אלמדון רפאלוב חמד וכל השאר הם זבל? ג}ריאל מדריר! {"הביאה לא שחקנים, הביאה בנקים" [מומי זעפרן] } וזה לא עבד... ד}אני רוצה דוגמאות! אל תשכח שבית"ר שתהיה שנה הבאה{ ולא,לא אמרתי שלא תהיו קבוצה חזקה} זאת תהיה בית"ר אחרת לגמרי מבחינת סגל שחקנים. יהיה לכם את גרשון זנדברג תמוז וכל אלה...זאתבית"ר חדשה לכל דבר זרים חדשים קישור וחוד חדשים....אין אין הכל... לכן יקח זמן עד שזה יתחבר בדיוק כמו שקרה השנה שלא התחברתם מיד ואם תרשו לי להוסיף... אם השנה לא תקחו אליפות לפי דעתי גאידמק לא יתן את הspace ויתחיל ללחוץ שלב ראשון זה ששקלאר יעוף מהקבוצה! דבר שני ככל הנראה תחליפו מאמן שוב פעם...מה כל שנה יהיה לכם סיפור של התחלה חדשה כל עוד לא תקחו אליפות? במידה וכך יקרה כמובן...אני רק שואל
אתה לא מבין בכלל את ההבדלים בין בית"ר של העונה החולפת לבית"ר של העונה הבאה. בית"ר של העונה החולפת פתחה את העונה ויצאה למחנה אימון כשבקושי יש לה זרים,אין לה בלם ואף אחד לא חלם שנחליף 3 מאמנים ויבוא אלינו גאידמק. בית"ר את עונת 05-06 פתחה בידיעה שאולי היא תצליח לעשות משהו . אתה יודע כמה שחקנים עזבו את הסגל של בית"ר שפתח את העונה? אתה יודע כמה הצטרפו?הכל קרה תוך כדי השנה ובמהלך העונה. הפעם זה שונה,רוב הסגל כבר יהיה מוכן לפני פתיחת העונה . תיראה מה קרה לבית"ר מבחינת סגל השחקנים שלה בעונת 05-06 : היא פתחה עם טוטואנה,אנסומבו,תומר בן יוסף,זיו וחליבה כשחקני רכש חדשים ,בלי בלם ,בלי קישור כמעט . בהמשך הצטרפו עמרי אפק ,קאפיץ' (ממש בתחילת העונה). אחר כך אלי ששון שתיפקד בכמה משחקים בתחילת העונה כבלם שוחרר,אלברמן,לרואה,פרננדס,אגנסו,מיטרסקי הגיעו באמצע העונה. 5 שחקני רכש הגיעו במהלך העונה,חצי הרכב החלפנו ברור שהיה קשה להתחבר. השנה זה שונה . ואגב הישראלים של בית"ר יותר טובים מאלה של חיפה . בוא ננסה להיזכר ביחד מה קרה לשחר כשהוא נכנס למכבי חיפה כבעלים -כיו"ר ,כאיש שקובע הכל? כמה כשלונות הוא עבר וגם לו היה פרוייקט של כוכבים בעונת 94-95 ובעונת 95-96 ולא הביא אליפות.
אבל בית"ר לא החתימה אף שחקן שמאמן זה או אחר לא היה רוצה בקבוצתו-היא החתימה מבחינתה את השחקנים הכי טובים בשוק(מכבי חיפה הייתה מסרבת לבלם כמו גרשון?) וארדילס צריך רק לנשק את הרגליים של שקלאר על ההחתמות הללו. גם מוריניו ורייקארד לא הכירו את הכדורגל של אנגליה וספרד כביכול, לבינתיים אני לא רואה שזה הפריע להם במשהו. מה יש בכדורגל שלנו שאין במקומות אחרים? ברור שלא, אתה כנראה שכחת מה אמרת: " ולא בונים על כוכבים ולא גם על שחקנים בכירי" אם כל הרשימה הזאת לא מורכבת מכוכבים ו\או שחקנים בכירים, אז מה כן? http://www.vg.no/sport/fotball/cl/02_03/bilder/real.Xxx השנה לא היה לבית"ר את המחנה אימונים, גביע הטוטו וגביע אופ"א להתחבר-השנה יש לנו וזה מספיק זמן בכדי להתחבר.
אני רוצה להתייחס למה שאמרת בקשר לישראלים...כי בכל ההודעה שלך כתבת דבריםנכונים שלא חשבתי עליהם ולכן אתה צודק. תגיד לי, ואת כל האמת קורנפיין>>>דוידוביץ' בנאדו>>>גרשון {אל תחשיב את העונה האחרונה של בנאדו שהיתה הפות הטובה שלו...תסתכל על המשחקים שלו בנבחרת לעומת גרשון וכו'} קייסי>>>אמסלם מגרלשווילי>>>גפני סבן>>> זיו {קשה לשפוט} חרזי>>>זיו{חרזי לוקח..} מסודי טוב יותר מזנדברג הוא לא ישראלי אבל הם באותו משבצת אז השוויתי קטן>>>בן-שושן סולומון>>>אלמדון נו באמת אחי תסתכל טוב יותר בעין רחבה ועם יד על הלב.. *יש הבדל ענק בדרך של ביאתם למכבי חיפה מכבי חיפה הביאה אותם בתור חיזוק לקבוצה במחשבה לתווך ארוך. אם מכבי חיפה לא היתה בונה על שחקנים כאלה היא לא היתה לוקחת אליפות מצד שני...אבל אל תשכח שאלה שחקנים שחלקם כמה שנים כבר אצלינו וחלקם עלה מהנוער ובשונה מבית"ר שאתם הבאתם שחקנים בכירים במכה על מנת לחשוב על העונה הזאת מיידית ולקחת אליפות...פשוט כל שחקן טוב החתמם. זה לא כמו שלחיפה תמיד היה את בנאדו חרזי דוידוביץ' קייסי,קטן, ובהמשך את טל ומגרלשווילי ודירסאו וקולאוטי ובוקלי... את בונים אוטומטית קבוצה לע שחקנים בכירים ואיך אמר ארדילס? "רק הטובים ימשיכו"
ו...כל ההשוואה הזאת באה בכדי להראות שלחיפה יש ספסל יותר טוב עוד לפני שבית"ר סיימה עם הרכש שלה? אמסלם, איבגי(סולומון כבר לא בבית"ר), בן שושן וזנדברג אמורים להיות שחקני ספסל.
זנדברג לא הולך להיות שחקן ספסל אצלכם אלא אם כן יבוא זר ממש טוב במקומו... אני מאמין ששקלאר כבר הראה לארדילס קלטות שלו מהעונה שעברה ולא נראה לי שאוסי יותר על שחקן כזה ושיעדיף להביא זר איכותי אך במקום אחר שישחק עם זנדברג או משהו כזה... בן-שושן יהיה בספסל בלי ספק. *יש הבדל ענק בדרך של ביאתם למכבי חיפה מכבי חיפה הביאה אותם בתור חיזוק לקבוצה במחשבה לתווך ארוך. אם מכבי חיפה לא היתה בונה על שחקנים כאלה היא לא היתה לוקחת אליפות מצד שני...אבל אל תשכח שאלה שחקנים שחלקם כמה שנים כבר אצלינו וחלקם עלה מהנוער ובשונה מבית"ר שאתם הבאתם שחקנים בכירים במכה על מנת לחשוב על העונה הזאת מיידית ולקחת אליפות...פשוט כל שחקן טוב החתמם. זה לא כמו שלחיפה תמיד היה את בנאדו חרזי דוידוביץ' קייסי,קטן, ובהמשך את טל ומגרלשווילי ודירסאו וקולאוטי ובוקלי... את בונים אוטומטית קבוצה לע שחקנים בכירים ואיך אמר ארדילס? "רק הטובים ימשיכו"
ארדילס כבר אמר שהוא מתכנן להביא קשר אחורי, קשר התקפי וחלוץ. בית"ר עשתה מתיחת פנים רצינית העונה אך זה אמור לשחק לטובתה, לא חסרים דוגמאות של קבוצות שהחליפו יותר ממחצית הרכב וזכו באליפות.
אתה רוצה להיכנס להשוואות? דוידוביץ' יותר צעיר מקורנפיין זה נכון ,אני בכלל לא בטוח שהוא יותר טוב ממנו. אין שוער ישראלי שהוא בכמה רמות מעל כולם פרט לאותו דודו אוואט המושמץ. דוידוביץ',אלימלך,שטראובר וקורנפיין שוערים מנוסים שסובלים מעליות וירידות. דוידוביץ' מצטיין בקבוצה מצטיינת כמו שקורנפיין היה גדול בעונות האליפות של בית"ר,אבל תיראה למשל את שטראובר השנה במכבי תל אביב ,היה מצויין למרות שהיתה לו קבוצה בינונית מאד . קורנפיין בשנים של בית"ר בתחתית היה מציל את בית"ר המון פעמים מתבוסות קשות. ההבדלים בין דוידוביץ' לקורנפיין לא כאלה גדולים. הבלמים : אני מחשיב לרגע את חרזי כבלם כי אנחנו מדברים פה על ישראלים. חרזי ובנאדו מול תב"י וגרשון? חרזי ובנאדו מבוגרים ולא מה שהיו פעם,נכון שחרזי שחקן נפלא אבל בן יוסף (אם ישאר) ויהיה יותר רגוע הוא הבלם קידמי הטוב בארץ וגרשון ? עזוב את העונה האחרונה שלו שהיתה נהדרת ,היו לו שנתיים בינוניות מאד (עונת 03-04 ,04-05) אבל בכל השאר הוא היה מצויין. ושוב יתרון של גיל ,בן יוסף וגרשון יותר צעירים מבנאדו וחרזי . מגנים : קייסי יותר טוב מגפני למרות שאם קייסי עוזב ומגרשווילי המגן השמאלי שלכם אז אין הבדלים גדולים כל כך. סבן לעומת זיו ? אין בארץ מגנים ימניים ברמה גבוהה . זיו בכלל לא מגן טיבעי ,הוא בסדר כמגן ,יותר טוב כקשר התקפי. סבן טוב ממנו בעמדת המגן הימני בזה אני מסכים. סואן וגזל לעומת אפק ואלברמן תעשה לי טובה ותחסוך לי להסביר לך למה לבית"ר יש יתרון בעמדה הזאת. מליקסון לעומת זנדברג?אתה יודע יותר טוב ממני שזנדברג בחיפה שידרג את עצמו לעומת מליקסון שתקוע במקום. זנדברג כיום הקשר השמאלי הישראלי הטוב בארץ לעומת מליקסון שלא עשה כלום כל החיים שלו. ברוכיאן,בן שושן ויצחקי (אם ישאר) מנוסים מרפאלוב ,בן בסט . נכון שיש להם יתרון עם קטן . אבל בכלליות הישראלים של בית"ר הכי טובים בליגה.
בסדר אבל בואו נחזור לשאלה העיקרית למה אתם{או לפחות אתה נדב} בטוחים שתזכו באליפות? לי יש ת'סיבות שלי למה אני חושב שחיפה תזכה.
איפה שמעת שאני אומר שבטוח נזכה באליפות? תחפש ותגיד לי. אמרתי שבית"ר תיהיה קבוצה ותרוץ לאליפות,להגיד מעכשיו שבית"ר תיהיה אלופה ? לא יכול ולא רוצה. וברור שחיפה היא המועמדת מספר 1 לאליפות גם בעונה הבאה,עד שבית"ר לא תזכה באליפות בכל שנה חיפה תיהיה המועמדת מספר 1 .
אם תמצא ציטוט שלי אומר שבית"ר תהיה האלופה בעונה הבאה אני קונה מנוי ליציע ג' ושותל עץ בננות בגינה שלי.
רוצה שאני ירגיע אותך? לא רק שאני לא אומר שבית"ר לא בטוח אלופים בשנה הבאה ,אלא אני גם אומר שחיפה המועמדים מספר 1 . אנחנו לא ברקו-ביץ'.